Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2600443

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Full omgång i SHL ikväll:

• Skellefteå AIK - IK Oskarshamn
• Leksands IF - Luleå HF
• Färjestad BK - IF Malmö Redhawks
• Örebro HK - MoDo Hockey
• Frölunda HC - Växjö Lakers HC
• HV 71 - Timrå IK
• Rögle BK - Linköping HC

Lite hackat och malet på isarna. Själv ska vi till Dalom och möta Trottoarkanten. I vårt tidigare möte i Delfinen fick vi ju råsmörj och - trots debaclet mot Warulfven senare - var det ju Luleås absolut sämsta match i år, när vi mötte Trottoaren.

Mycket ensidig match där vi komplett misslyckades att ta oss in i deras zon, de ställde bara upp mellan röd och blå och då var det stängt värt än det var mot Djurgårn på 1-3-1-tiden.

Medan de lekande lätt kom in i vår zon och snurrade runt som karuseller utan att vi hann med och i stället tappade vi allt vad positioner och markeringar hetta.

Det "spel" vi kom med då, kändes inte bara som sämst i SHL, det hade inte hjälpt i allsvenskan ens och möjligen kunde de dugt för en sämre placering i division 1.

Sant är att Trottoaren, för oss utomstående, helt mirakulöst tog sig samman och blev ett helt annat lag, trots att de tappade huvudcoachen, och därefter tycks de mest ha kört över allt och alla.

Så, hur går det ikväll?

Kör de över oss som en bulldozer mot en lus? Igen?

Eller har vi en plan hur vi kan agera mot just Trottoaren? Och framför allt: brinner våra spelare av vilja att nu jävlar är det payback-time?

Ikväll får vi svaret.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Läget efter första perioderna:

• Skellefteå AIK - IK Oskarshamn 3-0
• Leksands IF - Luleå HF 1-0
• Färjestad BK - IF Malmö Redhawks 1-3
• Örebro HK - MoDo Hockey 0-1
• Frölunda HC - Växjö Lakers HC 0-0
• HV 71 - Timrå IK 0-1
• Rögle BK - Linköping HC 3-0

Oväntat att hela tre lag gjort 3 mål under första perioderna. Det borde kanske Trottoaren också gjort, om det inte vore för Lassi. Av spelet att döma har jag väldigt svårt att se hur Luleå ska kunna vända detta. Men får gärna fel...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja du, vad ska man säga egentligen, du är ju synnerligen vältalig, som väl även jag anser mig vara, när andan faller på... Jag känner mig bara generellt sett mer och mer mättad vad gäller vad 'Vårat Gäng' åstadkommer under Grundserien. Du får ursäkta mig för det...
Egentligen är jag nuförtiden mer eller mindre bara intresserad av vad vi med våran vad det verkar ytterst kapabla trupp kan åstadkomma under SLUTSPELET!!! denna säsong.

För mig känns det inte överdrivet spännande om vi vinner en random seriematch, då vi så så många gånger varit en dominerande faktor under Grundserien!...
Men som vi Alla vet! vinns inga Guld under grundserien.
(Då hade vi haft MINST!! 3 SM-Guld totalt 'by now'....)

Visst... Hockeygudarna har inte INTE!! varit välvilliga när det väl kommit till kritan... Men det kanske ligger 'lite' mer till sanningen än så, vad vet jag?... Den där riktiga vinnarglöden tycker jag absolut har saknats när det VERKLIGEN varit läge att visa genuin VINNARINSTINKT.
Nu har vi ÅTERIGEN, för vilken gång i ordningen..., för det är ett antal gånger nu..., chansen att visa att vi INTE!!! är ett notoriskt loosergäng när det Verkligen kommer till kritan, som vi tyvärr visat att vi varit de senaste 'give or take' Åtminstone 10+ åren...
28 år är det till våren sen senast det bagav sig.
Gud Give! att vi att vi iallafall får tangera MoDo, som det det ju tog 28 år innan dem vann sitt andra SM-Guld 2007...
Och då ska ska det ske nu i vår.
Gör dem inte det, då räcker det för mig......
Kommentera