Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2600445

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja du, vad ska man säga egentligen, du är ju synnerligen vältalig, som väl även jag anser mig vara, när andan faller på... Jag känner mig bara generellt sett mer och mer mättad vad gäller vad 'Vårat Gäng' åstadkommer under Grundserien. Du får ursäkta mig för det...
Egentligen är jag nuförtiden mer eller mindre bara intresserad av vad vi med våran vad det verkar ytterst kapabla trupp kan åstadkomma under SLUTSPELET!!! denna säsong.

För mig känns det inte överdrivet spännande om vi vinner en random seriematch, då vi så så många gånger varit en dominerande faktor under Grundserien!...
Men som vi Alla vet! vinns inga Guld under grundserien.
(Då hade vi haft MINST!! 3 SM-Guld totalt 'by now'....)

Visst... Hockeygudarna har inte INTE!! varit välvilliga när det väl kommit till kritan... Men det kanske ligger 'lite' mer till sanningen än så, vad vet jag?... Den där riktiga vinnarglöden tycker jag absolut har saknats när det VERKLIGEN varit läge att visa genuin VINNARINSTINKT.
Nu har vi ÅTERIGEN, för vilken gång i ordningen..., för det är ett antal gånger nu..., chansen att visa att vi INTE!!! är ett notoriskt loosergäng när det Verkligen kommer till kritan, som vi tyvärr visat att vi varit de senaste 'give or take' Åtminstone 10+ åren...
28 år är det till våren sen senast det bagav sig.
Gud Give! att vi att vi iallafall får tangera MoDo, som det det ju tog 28 år innan dem vann sitt andra SM-Guld 2007...
Och då ska ska det ske nu i vår.
Gör dem inte det, då räcker det för mig......
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten: Ja, du. Faktum är att eftersom denna plats har formen av ett klotterplank där det man skriver snabbt försvinner ids nog ingen anstränga sig för att formulera sig speciellt bra. Jag skulle älska att skriva texter som kunde läsas länge och i så fall skulle jag skriva mycket, mycket bättre. Men som det nu är blir det bara att slänga iväg något icke speciellt genomtänkt tyvärr.

Håller med om att vi borde ha haft större utdelning i form av glud.

Skulle vi haft samma "vinnarinstinkt" som pölsorne på den tiden skulle tre glud kommit redan 1993, 1995 och 1997. Under de fem åren 1993-1997 tog vi visserligen gludet 1996, men med bara ytterligare lite sisu hade vi haft 4/5 glud under den perioden.

Nu har vi den nuvarande femårsperioden.

2019. Delad etta i serien med Warulfven. Torskade en äckel-semi mot Fiskrenset.

2020. Vi vann serien överlägset och alla lag som varit så överlägsna har sedan lekt hem gludet. Men vi fick inte spela slutspel pga pandemin. Inofficiellt anser jag ändå att det är ett guldår för Luleå

2021. Vi hade 2-1 i matcher i kvarten mot Apan men tappade otippat efter två uddamålsförlusten till 2-3.

2022. Tvåa i serien, knappt efter Röglet. Förlorade finalen i game seven mot Warulfven sedan de i senare delen av tredje perioden fått mål på ett hopslag precis efter att Shinnimin träffat ulfvarnes stolpe.

2023. Ett tuffare år men väl i slutspelet lyfte sig Luleå och gick mycket starkt. Torskade kvarten mot blivande mästarna Plastläjkers och detta som följd av att plastlaget vunnit ett par matcher efter katastrofala zebrakollapser där i princip plastpubliken stod för besluten.

Ytterligare en femårsperiod alltså, där Luleå varit ett av de bästa lagen.

2024?

Ja, det vete fan. Allvarligt talat. Visst. Nu har vi Limpan igen och de flesta rekryteringarna går strålande. Vi befinner oss redan nu på plats 2 i en iofs oerhört jämn tabell avseende plats 2-12. Men vi kommer att bli bara bättre och bättre under serien, förutsatt att vi klarar oss från skador alternativt kan förstärka för att kompensera för sådant. Jag är helt säker på att Luleå Hockey kommer att ha ett lag som seriöst utmanar om gludet.

Men hur starka är och blir de andra lagen, konkurrenterna om gludet? Ja, att Warulfven kommer att vara där vet vi redan. Och lag som Platsläjkers, Fiskrenset med flera tycks bara fortsätta att köpa på sig fler och fler spelare och det vete fan var de får alla pengarna ifrån. Men det innebär att vi vet inte vilka lag som kan utmana om gludet när vi väl är i slutspel. Det ger sig.

Du är ju tydlig med att för dig är det i princip bara att Luleå vinner sista matchen för säsongen som gäller. Plus resan dit månaderna innan.

Jag tänker lite mer som länderna gjorde under trettioåriga kriget, Napoleonkrigen, andra världskriget med mera. Visst, även då var det vinst i sista slaget som visade vinnaren. Men varje drabbning innan sista slaget hade sin betydelse för hur det skulle sluta. Till slut.

Så ser jag hockeyn. Visst har man ett övergripande fågelperspektiv, men det som gäller att fokusera på närmaste match, närmaste period, nästa byte. För att bygga upp det som till slut ger Luleå chansen att vinna den sista matchen för säsongen.

Kan vi vinna sista matchen våren 2024?

Inte omöjligt. Men också möjligt att vi inte gör det. Att följa laget och serien omgång för omgång kommer att ge oss bättre och bättre chanser att bedöma saken. Det ger sig också.
Kommentera