Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2617913

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: liksom du undrar man hur vi nu under andra halvan av serien kan leverera och lyckas.Med så pass tuff konkurrens kommer serieplaceringarna att ha stor betydelse för hur man kan lyckas i slutspel. "Hemmafördel" i kvarten, semi och final kan bli avgörande. Och att möta de bästa motståndarna hela tiden, i stället för en mer vilsam resa där man enklare plockar mindre svåra lag är en rejäl fördel. Och - som du är inne på - att få lag som passar oss hellre än tvärtom. Många saker som har betydelse förstås.

Och att gå in i slutspelet från plats 1-2 hellre än 3-4 eller 5-6 kan bli avgörande.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Så här ser jag på det. Generellt sett spelar ju hemmaplansfördelen naturligtvis en viss roll. Dock spelar den mindre roll numera när distansen går över hela 7 matcher, ÄN den gjorde när finalen gick över 5 matcher, och än större betydelse hade hemmaplansfördelen för länge sedan då distansen i finalspelet bara var över bäst av 3 matcher.

Som läget är nu har jag väldigt svårt att se Luleå kunna placera sig som BÄTTRE än 3:a. Samtidigt har jag väldigt svårt att tro att vare sig Färjestad eller Växjö kommer att förlora sina respektive kvartsfinaler som högst sannolika 1:or och 2:or från Grundserien.
Detta innebär då att Luleå oavsett vilken placering vi får mellan 3-6 i Grundserien kommer att ha hemmaplansNackdel mot endera FBK eller Lakers i en eventuell semifinal.
Och det är osannolikt att vi om vi inte slutar som 1:a eller 2:a, (och det tror iallafall inte jag att vi fixar...),kommer att få hemmaplansfördel i ett eventuellt finalspel, om vi överraskande nog tar oss så långt. Och för att detta i teorin ska vara möjligt, får det ena utav lagen FBK eller Lakers inte ta sig till final, efter att vi då slagit ut det andra utav dem i semi.

Men!..., för att vi överhuvudtaget ska kunna ta oss så långt, måste vi till att börja med ta oss vidare från en kvartsfinal, och då rekommenderar jag starkt att vi gör vårt yttersta för att undvika att ställas mot just Leksand i den kvartsfinalen, ÄVEN om det innebär att vi får hemmaplanFördel emot dem...

Men jag önskar dig en God Jul, samtidigt som jag och säkert du också, önskar att vårat Luleå verkligen kan kosta på sig att unna sig ett Gott nytt år, även EFTER de tre matcher som i tät följd ska spelas precis innan årsskiftet.
Kommentera