Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2619652

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Jugge: Tack, Jugge!

Ja, man hade ju nu sett fram emot att han skulle göra rätt för sig och bli en av våra viktigaste spelare hela våren. Och då bara drar han på sig offerkoftan nuhubuhu bara 250-400 000 i månaden har jag fått, i Schweiz vill de minsann betala.

Han garanterade att han var OK i knät när han skrev på oss i november 2022. Men började tämligen tidigt gny över att det känns inte hundra. Och så åker han på en fraktur på knäskålen, svårt att inte tro att en delförklaring var att han inte jobbat tillräckligt seriöst med son rehab efter sin korsbandsskada tidigt 2022.

Men OK. Han opereras i februari 2023. Att sätta fast en frakturerad knäskål är inte komplicerat. Han fick vila knäskålen avlastad i hela tre månader och då läker den garanterat och blir starkare än tidigare. Men under de tre månaderna kan han definitivt träna och rehabba på andra sätt. Och efter dessa tre månader har han ytterligare tre månader då han kan träna upp sig rejält, från maj till augusti. Och under det halvåret tillåter Luleå honom att sköta all sådan träning och rehab på egen hand nere i Stockholm där han befinner sig med sin familj.

Sedan återkommer han i augusti, och kliver av träningar och avstår träningsmatcher ”för det är nog bäst att ta det lugnt i början”. Man får ju uppfattningen att han gått ett halvår nere i Stockholm och slöat med träningen trots att han skrivit på ett för svenska förhållanden jättekontrakt.

Sedan lirar han sig i form när säsongen börjar och när det går bra drar han på sig offerkoftan för att mygla sig ifrån det kontrakt han skrivit på – troligen för att skriva på ett ännu bättre kontrakt.

Påminner om hur Ritola uppträdde sedan han skrivit på för Apan för att li rehabbad ett halvår och när det sedan gick jättebra för honom på våren och Apan väntade sig god nytta av honom kontraktår två – ja, då kom offerkoftan på ”det susar i öronen när jag flyger, jag måste lämna SHL och tvingas spela i Schweiz, buhu, buhu. Strax därefter var han åter i Trottoarkanten med jättelön och flög obehindrat.

Jag trivs inte i Luleå, tycker han att han kommer undan med. Efter att ha spelat typ 7-8 säsonger i sammanhang som o KHL för Vityaz Podoisk, vitryssland, trivsamma AHL-lag som Pkiladelphia phantoms, Tucsom Roadrunners och Ontario Reign. Har man stått ut med det ska man nog fan stå ut med Luleå. Som lagets bäst betalde spelare. Fast större delen av ”anställningen” bestått av att gå nere i Stockholm och på egen hand rehabba sig så lite eller mycket som han hade lust med. USCH!

För övrigt förstår jag inte att man tillåter honom när han fortfarande är formellt anställd av Luleå Hockey att återigen åka ned till Stockholm för att mysa. Om jag läst rätt har han tydligen pysslat med det hela hösten - åkt ned till Stockholm så snart han haft chansen - hur troligt är det att han anpassar sig och trivs i Luleå då, undrar man. Kanske Skuggan borde låna ut honom till Pajala IF i division 6, eller vad nu laget och divisionen heter, så kan han gå där i Pajala och trivas...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Kempegate

Värvad för att vara en spetsspelare för Luleå, em stjärna med högst lön i Luleå, enligt rykten kanske bäst betald i SHL.

Trots att han påstått sig vara helt OK inleder han med att vara småsvag och går sedan sönder. Första tio välbetalda månaderna för klubben deltar han i få matcher. Vill inte vara i Luleå ens utan klubben tillåter honom att tillbringa det mesta av tiden nere i Stockholm, eftersom han inte ens tagit familjen till Luleå. Han får förtroendet att själv ansvara för sin träning och rehabilitering eftersom han inte har lust att vara i Luleå. När han kommer åter i spel säsongen 2023-2024 har han varit borta från hockey 19 månader förutom de få matcher han spelade tämligen osynlig för Luleå runt årsskiftet.

Men när säsongen startar inleder Kempe bra. Första fem veckorna sätter han fyra mål och tre assist under de tolv första matcherna, oh avslutar med att avgöra matchen mot Apan som Luleå vinner med 0-1.

Men mellan matcherna flyger han ner till Stockholm så ofta han kan och får eftersom han vill vara med familjen där. Att anpassa sig till Luleå har han ingen tanke på trots att han skrivit på för nästan två år med ett av seriens mest välbetalda kontrakt någonsin.

Och efter 21 oktober tar det stopp. Efter att ha levererat halvbra i fem veckor tycker han att han gjort det han behöver för Luleå, för det avtal som enligt ryktena lyder på 400 000 inledningsvis, därefter på 250 000.

Under följande två månaderna försvinner han från matcherna, blir mer eller mindre osynlig, lyckas sätta ett PP-mål på Oskars en match, men för övrigt blir det ingenting: inte ett enda assist, inte ett enda mål.

Efter hans hyggliga inledning i Luleå tog Hallam ut honom till Karjala kupp där han tog i och blev Tre Kronors bästa poängplockare. Han och hans agent inser att han nu visat att knät håller och att i den tomma spelarmarknaden kan han bli aktuell för ett ännu mer välbetalt jobb i Schweiz.

Så han lägger av med att anstränga sig för Luleå Hockey för att få lämna.

Efter en tid kontaktar han Skuggan och meddelar att "jag trivs inte i Luleå". Hur han nu skulle kunna göra det efter att under ett helt års anställning mest befunnit sig i Stockholm.

Så nu sitter han i Stockholm och myser med familjen mot en lön på 200 000 från Luleå för att göra ingenting under ett halvår, till dess att Luleå ger upp för att slippa utgiften. Och då tecknar han ett högavlönat kontrakt med en klubb i Schweiz. Att han svikit laget och klubben och Luleå skiter han högaktningsfullt i.

Jag tycker att Luleå Hockey ska komma överens med Pajala Hockey om att flytta Kempe dit för att han ska få spela upp sig i division 3 med intressanta matcher mot Hertsöbrinken, Rosvik, Överkalix, Tromsö, Älvsbyn med flera. Inklusive en överenskommelse med Pajala om att varje dag det inte är match ska han träna på utomhusrinken i Pajala, så att han inte flyr till Stockholm i tid och otid. För då rotar han sig inte i Pajala och lär sig inte trivas.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vore intresant att veta hur Kempes agent ser på sitationen?
Kommentera