Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2619825

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Kempegate

Värvad för att vara en spetsspelare för Luleå, em stjärna med högst lön i Luleå, enligt rykten kanske bäst betald i SHL.

Trots att han påstått sig vara helt OK inleder han med att vara småsvag och går sedan sönder. Första tio välbetalda månaderna för klubben deltar han i få matcher. Vill inte vara i Luleå ens utan klubben tillåter honom att tillbringa det mesta av tiden nere i Stockholm, eftersom han inte ens tagit familjen till Luleå. Han får förtroendet att själv ansvara för sin träning och rehabilitering eftersom han inte har lust att vara i Luleå. När han kommer åter i spel säsongen 2023-2024 har han varit borta från hockey 19 månader förutom de få matcher han spelade tämligen osynlig för Luleå runt årsskiftet.

Men när säsongen startar inleder Kempe bra. Första fem veckorna sätter han fyra mål och tre assist under de tolv första matcherna, oh avslutar med att avgöra matchen mot Apan som Luleå vinner med 0-1.

Men mellan matcherna flyger han ner till Stockholm så ofta han kan och får eftersom han vill vara med familjen där. Att anpassa sig till Luleå har han ingen tanke på trots att han skrivit på för nästan två år med ett av seriens mest välbetalda kontrakt någonsin.

Och efter 21 oktober tar det stopp. Efter att ha levererat halvbra i fem veckor tycker han att han gjort det han behöver för Luleå, för det avtal som enligt ryktena lyder på 400 000 inledningsvis, därefter på 250 000.

Under följande två månaderna försvinner han från matcherna, blir mer eller mindre osynlig, lyckas sätta ett PP-mål på Oskars en match, men för övrigt blir det ingenting: inte ett enda assist, inte ett enda mål.

Efter hans hyggliga inledning i Luleå tog Hallam ut honom till Karjala kupp där han tog i och blev Tre Kronors bästa poängplockare. Han och hans agent inser att han nu visat att knät håller och att i den tomma spelarmarknaden kan han bli aktuell för ett ännu mer välbetalt jobb i Schweiz.

Så han lägger av med att anstränga sig för Luleå Hockey för att få lämna.

Efter en tid kontaktar han Skuggan och meddelar att "jag trivs inte i Luleå". Hur han nu skulle kunna göra det efter att under ett helt års anställning mest befunnit sig i Stockholm.

Så nu sitter han i Stockholm och myser med familjen mot en lön på 200 000 från Luleå för att göra ingenting under ett halvår, till dess att Luleå ger upp för att slippa utgiften. Och då tecknar han ett högavlönat kontrakt med en klubb i Schweiz. Att han svikit laget och klubben och Luleå skiter han högaktningsfullt i.

Jag tycker att Luleå Hockey ska komma överens med Pajala Hockey om att flytta Kempe dit för att han ska få spela upp sig i division 3 med intressanta matcher mot Hertsöbrinken, Rosvik, Överkalix, Tromsö, Älvsbyn med flera. Inklusive en överenskommelse med Pajala om att varje dag det inte är match ska han träna på utomhusrinken i Pajala, så att han inte flyr till Stockholm i tid och otid. För då rotar han sig inte i Pajala och lär sig inte trivas.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Dom har tyvärr rivit utomhusrinken, nu finns det bara träningsmöjligheter i ishallen, men givetvis har jag en lösning för Kempe, 1 mil söder om Pajala finns kengisforsen, där kan kempe få träna, isen är mycket svag och risken att han hamnar i Finland är överhängande stor.
Kommentera