Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2624755

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: 1 ynka poäng mot ett mediokert MoDo senast efter en URUSEL! första period var ingen höjdare precis. Matchen mot MoDo var den första i raden av 6 matcher där vi på papperet tveklöst möter mediokert motstånd. De närmaste två veckorna följer möten mot Timrå hemma, Oskarshamn borta, HV71 hemma, Rögle borta samt Malmö borta. Därefter blir det avsevärt mycket tuffare motstånd.

Jag tänkte innan mötet med MoDo, att vi nog behöver ta ett minimum på 11-12 av totalt 18p mot dessa sex lag för att det inte ska se tämligen dystert ut inför fortsättningen av serien. Nu fick vi endast 1p mot MoDo och står på 44p på 29 matcher. Ett matchsnitt på synnerligen beskedliga 1,52 p av 3 möjliga per match. Och det är med det lag vi förfogar över iallafall enligt mig, underkänt. Tar vi mindre än ett minimum på 10 av totalt 15p på de kommande 5 matcherna ser det obestridligen illa ut inför fortsättningen.
För tar vi inte 2 p i snitt per match mot de fem motståndare som står närmast på tur, har jag väldigt svårt att tro att vi därefter, helt plötsligt från ingenstans ska börja plocka ansenligt med poäng, då vi då möter betydligt svårare motståndare...

Har vi mindre än 54 p totalt efter matchen mot Malmö den 20/1, tror iallafall jag att det i Bästa fall blir playin som gäller. Och då i den bästa av världar som 7:a eller 8:a, fast mer sannolikt som 9:a eller 10:a. Och då är säsongen mer eller mindre körd ändå, åtminstone i min värld.

Det måste hända något NU! Vi behöver poäng!, och det måste nog börja typ Nu!, med 3!p i hemmamatchen mot Timrå ikväll.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
PS. Det står i matchrapporten att det var fullsatt i arenan mot MoDo i torsdags.
Det tror jag inte ett smack på. Enligt vad jag såg var det åtminstone 1500 vakanta platser...
Fast det var nog den bitande kylan som var orsaken till det. Men det var långtifrån fullsatt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten: Jo, helt klart påverkas laget fortsatt av de skador Judas Kempe orsakade. Vi lyckades väl samarbete matchen igenom mot ett skadedrabbat Warulfven men annars har vi ramlat igenom och man hoppas förstås att vi kan se de mentala skadorna läkas under de kommande matcherna som du skriver.

Nog är det imponerande att vi fyllt arenan så bra även detta år trots att laget haft problem sedan Judas Kempe startade sin hockeyterroristprocess efter Karjala. Men faktum är att intresset i Luleå var så stort att man tvingades stoppa försäljningen av säsongskort i somras eftersom man ville kunna erbjuda biljetter till enskilda matcher speciellt för folk i länet med långt avstånd till Luleå som därför bara kunde uppleva enstaka matcher live under säsongen. Är ganska vackert och det ska vi vara stolta över. Att senaste matcherna saknade åskådare är beklagligt men förståeligt när vi hade -30-40° i länet.

En helt annan sak än vad som pågår nere hos Apan där hockeyintresset är pessima med läktare fyllda av tomma stolar match efter match även då vädret är perfekt. Att Apan gåbg efter gång påstår sig ha 1000-2000 fler åskådare än vi alla ser att de inte har beror alltså på att dopingkommunen vanligen genom 100% kommunalägda bolag stödköper biljetter som dock inte utnyttjas då de flesta inte har lust att se den fulhockey laget numera levererar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten: Utsålt räknas det som, alla biljetter är sålda, det är så dom räknar inte efter fysiska personer som ser matchen.
Kommentera