Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2626770

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Känns ju verkligen som att det kunde ha blivit en strålande värvning till Luleå, medan Fiskrenset som vanligt visar Värsta Köplusten vad de än ligger inne med.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Skillnaden är den att Frölunda har RÅD att göra en värvning även om den visar sig bli katastrofal, som med Mario Kempe, utan att det slår 'riktigt' kännbart mot deras ekonomi.
Den 'lyxen' har däremot Luleå INTE RÅD att kosta på sig!..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten: Det har du rätt i. Fiskrenset har en "själ" som etsats fast av ledare som inte begriper hockey utan framför allt intresserar sig för sparkboll. Som alla andra där i Sveriges baksida.

Eftersom de dessutom har en överjävligt ekonomi har hockestrategien väsentligen bestått av upplägget köp, köp och köp igen och fungerar det inte sparkar vi och köper nytt.

Blev ju direkt pinsamt under alla år de
1) betalade för 2-3 huvudtränare där de flesta var sparkade
2) hade landets bästa junisar, men ingen fick plats i Fiskrenset
3) köpte på sig så många spelare att de sparkade en femma i september

Men så fick de en ny ledning som tänkt till. De anställde Rogern, som nyss vunnit junisVM, och började satsa på att ta vara på egna junisar och köpte in och andra. Med stor penningpung lyckades de förstås fylla på med många talanger.

Och det fungerade hyggligt länge, men senaste åren känns det som att de tappat stilen. Landar ofta på typ plats 7 i serien, åker ut i kvart eller semi i slutspelet.

Och man har börjat närma sig sin "själ" igen. Rogern lämnar väl snart. Och de börjar alltmer köpa det som finns tillgängligt utan att ha större koll.

Så vi är snart tillbaka vid det vanliga Fiskrenset. Med en själ som saknar själ.
Kommentera