Inlägg #2637554

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Efter 14 straffar smäller Brodecki in vinstpucken till 4-3 för Luleå.

Puh.

Vad ska man säga om matchen? Luleå hade klart mer puck och klart mer spel och skotten med 36-20 samt 20-11 min PP och sådana fakta talar för att en sådan match ska man vinna.

Men det lyckades vi inte utnyttja, samtidigt som Trottoaren var skickliga att utnyttja de chanser de tog fram.

Och när Trottoaren får in 1-3 i tredje perioden är matchen i princip över. Men vi får in 2-3 fast med fem njuter kvar får vi spela box resten av perioden och då ska det ju vara förlorat. Men med en man mindre kämpar vi ändå in 3-3 och vinner till slut på straffar.

Nu j-r har laget Luleå kommit igång och alla spelare trivs och ville vara med i laget.

Tack, Judas Kempe för att du fick igång oss.

Sven.Savage: Ja, Gudars skymning. Att kunna vända och vinna den här matchen är så j-a starkt och när vi nu vunnit sex matcher i rad inklusive senast mot Plastsjö och Trottoaren och idag på det här sättet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vilken fullständigt osannolik avslutning på matchen mot Trottoarkantsfifflarna.
Det här var den ISÄRKLASS mest dramatiska och känslosvallande match jag sett med Luleå den här säsongen. Och den mest förlösande avslutningen var det faktiskt också. Detta trots att det 'bara' blev 2 poäng...

Det börjar med en Oerhört billig!! utvisning på Omark med 5.32 kvar att spela.

Sen måste jag säga att man bara måste ifrågasätta huruvida Tyrväinen på allvar har en 'Skruv lös'! Hur i he***te kan han bara sätta in DEN tacklingen med 4.12 kvar, i £eksands försvarszon!, då det återstår 40 sek. av Omarks Utvisning?? Varför gör Tyrre så????

Vi ligger under med ett enda mål och det återstår 3.32 att spela om vi klarar de sista 40 sek. innan Omark är tillbaka på isen. Tyrre måste väl ändå ha fattat att han skulle åka ut minimum 2+2, men mer sannolikt 5 minuter som det nu föga oväntat blev, efter den där fullkomligt vanvettiga Boardingen # HJÄRNSLÄPPET.... Och i Deras! försvarszon.....

Sen är det Oerhört starkt!! av grabbarna att förmå kvittera med en man mindre under ordinarie tid. Förlängningen som sen följer är bländande, då vi faktiskt borde ha tagit bonuspoängen redan där.

Visst var det här första segern mot £IF på 7 försök?eller var det t.o.m åttonde gången gillt?

Oavsett vilket, kan den här segern och det sätt på vilken den kom till, vara enormt betydelsefull om vi ställs mot £yxfällan i slutspelet.
Och det är STOR sannolikhet för att så kan ske.