Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2638575

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Man är förbannat lycklig av att se hur Luleå nu uppträder. När alla spelare gör sitt bästa för laget.

Ungefär som i fjol när Luleå gick så uselt och var nära att dras in i streckstriden, men så kom Ola in och alla spelarna började spela för laget. Och överraskande slog vi ut Oskars i åttondelsfinal. Och därefter gick vi till game seven i kvarten mot Plastsjö. Vi var Plastlagets svåraste motståndare. När de vunnit mot Luleå, vann de sedan enkelt semi och final. Och allvarligt talat var vi sportsligt värda att vinna kvarten mot Plastsjö, men torskade som följd av domarkollaps i två av de matcher som spelades i Plastarenan inför Plastsupportrar.

Och nu i år startade vi bra och spelarna presterade för laget. Men då är det nödvändigt att alla ger allt och om någon börjar maska och inte ta ansvar och göra sin plikt då kan det sprida sig som en metastaserande cancer och det var vad som hände. Judas Kempe drabbade oss och Kempegate fick oss att under lång tid vara sämst i serien.

Men så tog spelarna och tränarna beslutet om att nu går vi tillbaka till 2022-hockeyn och sedan dess har vi lyft enormt och vunnit sex matcher i rad. Matcher där alla spelarna allt mer gör sitt absolut bästa. Och trots att vi har så smal trupp och just nu med Lassi, Själin, Berglund och Ola borta och utan centerrekryteringar sedan Judas sket i oss, presterar de som är kvar så ljuvligt bra. Och har växt och levererar bättre än man väntat sig. Ponta har gått in som en kanoncemter. Tyrre har blivit ett fysiskt vapen. Einar Wolf har släppt låsningarna och kör på med en mycket högre nivå. Brodecki som fått lämna två SHL-lag under året kommer in och leverera som fan omedelbart. Och mer därtill.

Ja. Man är förbannat lycklig av att se hur Luleå nu uppträder. När alla spelare gör sitt bästa för laget. Och när vi har spelare som vill spela för Luleå. Och slipper sådana som hela sin karriär varit ute efter att tjäna maximalt med pengar utan att leverera för att dessutom ha mage att lyfta otrivselkortet "Tack för mig hörs".

Sorry, realist. Men fakta är fakta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Luleås "nytändning": Luleåtränaren har implementerat en nygammal taktik. Mer aggressivitet och mindre tid för motståndarna i mittzon. Ett enklare spelsätt, helt enkelt. Så vill Bulan också sammanfatta taktiska förändringen.
– Mer agera, mindre fundera, säger han."
Alltså; back to the bulan way så blir vi tuffare att tas med - hallelule!
Kommentera