Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2641163

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten: Känner du inte till att jag fokuserar på fakta och inte hitte-på?

Från norrländska socialdemokraten:

"Tredje raka förlusten. Sämst form i hela SHL. Då rensade spelare och ledare luften med ett möte och kom överens om en ny taktik. Sedan dess har Luleå bara vunnit. Hittills har det slagit väl ut", säger Thomas "Bulan" Berglund ... Det var Timrå som nollade Luleå på norrbottningarnas hemmais. Så sent som 6 januari var det femte förlusten på sex matcher.Men efter det har Luleå Hockey radat upp segrar.Sex vinster i följd – och nu är man hela seriens formstarkaste lag.– Vi hade ett möte när det gick som sämst. Vi tyckte att det såg energilöst ut. Där kom vi gemensamt fram till en ..."



Något mer jag kan hjälpa dig med?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: ? Vi hade ett möte när det gick som sämst. Vi tyckte att det såg energilöst ut. Där kom vi gemensamt fram till en ..."
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tack för upplysningen. Det var dock ett bra tag sedan jag var förtrogen med vad NSD skriver. Men bra med extra feedback. Jag tyckte väl själv att det definitivt borde varit dags för en rejäl sittning med spelarna efter den senaste djupa svackan. Men då det nte skedde FÖRE de två matcherna mot MoDo Och Timrå, visste jag faktiskt inte vad jag skulle tro...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå har alltså åkt ned till Plastsjö för att möta seriens överlägsna ledarlag. Som sedan länge kör över alla de möter. Förutom att Luleå spöade dem rättvist för en veka sedan i Delfinen. En torsk, som gjorde Plastsjö så sura att de med en sekund kvar av matchen passade på att överfalla Jonas Berglund med följd att han blir borta fyra veckor.

Därefter har allt fler skador på Luleåspelare skett. Senast mot Pungen dominerade vi spelet stort, men sedan inte mindre än fyra Luleåspelare fått lämna isen för omklädningsrummet lyckades Pungen sätta vinstmål i PP i slutminuterna. Innan dess hade vi radat upp sex vinster i rad.

Det ska också påpekas att unge Warden, som fått ta nästan alla spader länge nu, senaste matcherna visat tecken på att han blivit sliten och då blandat alldeles utmärkt spel med misstag där han kastat in puckar.

Luleå har ju redan från början en tunn trupp där framför allt bristen på centrar och backar varit påtaglig. Och även om spelarna sedan mötet då ledarna och spelarna kom överens om att gå tillbaka till 2022-hockeyn (jodå, realist, du kan lita på mig) levererat fantastiska insatser, blir det nu svårt att stå emot fram till koskenkorvauppehållet, med så många borta.

Och Plastsjö kommer naturligtvis med hemmastödet att köra på alla cylindrar och vinna.

Luleå saknar just nu Hardegård och Själin bland backar, Tyrre, Ola och Berglund bland centrar, samt dessutom eventuellt också succédebutanten Adam Brodecki.

Men mitt i allt detta har junisar och unga spelare fått chansen och fått ta mer ansvar och glädjande nog gjort bra insatser. Riktigt bra insatser. Bästa exemplet 18-årige Isac Hedqvist som bara klivit in och varit en av Luleås bästa spelare i match efter match. 19-årige Joel Kant har ni klivit in och vikarierat som center alldeles utmärkt. Nikupeteri också fått vikariera som center och ikväll sägs det att han ska ta den positionen i Limpanlinan! Ludvig Jansson klivit in som ordinarie back igen och nu utan att göra misstag i defensiven. Och Einar Wolf har efter några bänkningar kommit in igen och nu har han släppt på bromsarna och kör så det ryker.

Men i det här läget med många spelare borta behöver vi ännu fler – och det får vi!

16-årige Backen Oliwer Sjöström är med och det ryktas att han går in som ordinarie i laget ikväll.

Vidare 16-årige Jacob Ihs Wozniak och hoppas att han får chansen att spela åtminstone några byten. Woz har ju i flera år betraktats som en enastående forwardtalang och kan bli hur bra som helst. Ändå blir det förstås något helt annat att kliva in på SHL-is mot ett revanschsuget topp-Plastsjö, och helst vill man att Woz får arbetas in på seniornivå så lugnt som det behövs. Men riktigt trevligt att se honom i SHL-tröja.

Eventuellt skulle man ta med sig ytterligare en 16-åring, beroende av om Brodecki är krasslig, vi får se.

Och så får Warden stanna hemma och vila. Jag räknade ju med att Berguven skulle få ta spaden och som vanligt leverera en stabil insats bakom ett Bulanhockeyspelande försvar. Men tydligen åkte Lassi med till Plastsjö och mycket glädjande om han kan vara tillbaka nu. Kanske han tar spaden redan i kväll?

Så Luleå tycks komma till svårast tänkbara match med 10-12 spelare som utbildats som junisar av Luleå Hockey; rena utklassningen av Apan där de med ren hitte-på hävdar att alla deras spelare kommer från obygden.
Kommentera