Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2643703

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:Vad tror du om Apan, Pungen, Fiskrenset, Timret, Röglet, Malmet, HuVa och Oskars då. Något av de lagen vi kan slå, skulle vi mötas?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Till att börja med, Varför nämner du HV eller Oskars, de är ju redan borta ur bilden...

I övrigt är det ju så att blir det playin blir det ju med typ 90% säkerhet Växjö eller Färjestad vi ska möta i en ev. kvartsfinal. Och då ska vi dessutom först ta oss förbi playin.
Och jag vågar påstå att det med 50% säkerhet blir Örebro vi får möta isåfall.
Det hoppas och tror jag att du också 'tror'
Jag betvivlar nämligen Starkt att Örebro slutar sämre än 10:a. Hur livlig fantasi man än har kan iallafall inte jag se det ske... Då ska dom passeras av både Rögle och Malmö.
Och då har jag räknat bort MoDo.
Men du får gärna hoppas på en sån långsökt 'utopi'. Men jag som realist, jag gör det inte.
Men man kan ju alltid drömma... Och 'visst' det är tufft att vara 'realist'.

En match kvar nu innan det 10 dagar långa, återigen för våran del MYCKET VÄLBEHÖVLIGA uppehållet.

Men en sak tror iallafall att vi kan vara tämligen eniga om.
Tar Frrölunda full pott mot oss på Lördag, då slutar dom med minst 90% säkerhet före oss när grundserien är färdigspelad. Då vet vi till att börja med att vi garanterat har MINST 3 lag före oss när grundserien är över. Även om det då återstår hela 12 matcher att spela.
För vi lär näppeligen plocka in 9 poäng på VF på de då resterande 12 matcherna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten: Du kan ha rätt i det, d v s om Fiskrenset. Vinner de mot oss i morgon kan det vara kört att ha chans att passera dem. Har inte riktigt fått mig att det är så få matcher kvar; 12 för oss efter lördagsmatchen och att ta in 9 pinnar på Fiskrenset när de över senaste 9 omgångarna varit bäst i serien; nej det kan ju inte gå.

Visst har Luleå blivit bättre och bättre sedan 2022-hockeyn kom tillbaka, men underligt nog har vi blivit kvar på plats 8 mest hela tiden ändå. Eftersom så många av lagen framför oss gått ungefär lika bra som vi.

Ser man på dagens formtopp över senaste nio matcherna är det Plastlaget, Apan, Fiskrenset och Timret som gått som vi. Och när/om de tre först nämnda ligger redan 15, 6 och 6 p före oss. Kanske 18, 9 och 9 p efter lördag. Nej, i detta nu får vi räkna med att de tar vi inte.

Detsamma gäller väl också Timret, men de ligger "bara" 4 p före oss och har dessutom spelat en match mer än vi. Så det är inte omöjligt att vi passerar Timret, fast grungiccningen ska nog vara att vi inte går förbi Timret heller.

Warulfven? De har ju visat sämre form men ligger ändå hela 11 p framför Luleå i dag. Och svårt att tro annat än att Mitell får ulfvarne att vakna och bli bättre när slutspelet närmar sig. Nej, de tar vi inte.

Pungen och Trottoaren dårå? Också 4 p framför oss samt med en lite sämre form. Kanske vi kan ha chans att ta något eller båda de lagen. Kan ju räcka med att Lassi kommer att ta spaden i fler av våra matcher och leverera Lassinivå.

Ja, ungefär så dårå.

Avstånden i nuvarande tabell och formtabellen är ju rätt tydlig. Lagen på plats 9-14 har i princip ingen chans att nå topp 8 eller bättre.

Så, sammanfattningsvis. Torskar vi mot Fiskrenset nu kommer vi att sluta på plats 5, 6, 7 eller 8. Mest troligt kanske plats 6 eller 7.

Kommer vi på plats 7 får vi nog Röglet > Malmet > Öret som motståndare i socialt slutspel. Tycker nog vi borde kunna ta de tre lagen men det är på bara bäst av tre matcher och visst kan de slå oss. Men vinner vi blir det i kvarten troligen Apan, Warulfven eller Fiskrenset och skulle vi vinna där väntarPlastet i semi.

Kommer vi på plats 6 blir det i kvarten troligen Apan, Warulfven eller Fiskrenset och skulle vi vinna där väntar Plastet i semi.

Så jag tror väl ungefär som du.

Förutsatt att vi inte landar en spetsback och spetsforward som sätter många mål. I kombination med att Lassi tar allt fler spadar och levererar Lassinivå. I så fall tror jag att de finns en liten chans att vi kan sluta lite bättre än plats 5.

Men det ser ju allt mer osannolikt ut, att vi ska landa en eller två sådana spetsar nu. Bara drygt 13 dagar kvar nu.
Kommentera