Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2644920

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
BJ#21: Nope, jag glömmer inte Hartikainen förrän 16 februari. Du såg nedan när jag sammanställde hur många mål han gjorde när han spelade med eller utan Limpan i Salavat Yulaev och Geneve?

Han är ju det perfekta monsterlokomotivet att smälla in mål på Limpans pass och med honom i laget skulle vi utmana om gludet.

Alla säger att det inte blir av men har våra GMs inte lyckats hitta en enda spetsspelare på två säsonger så vore det väl ändå fan om de inte försöker.

Och både du och jag är ju beredda att sponsra - bara en sån sak!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Limpan har redan sagt Harti kommer inte komma till Luleå denna säsong iom man har inte de pengarna att lösa han och sedan ge han en vettig lön de pengarna finns inte Svenne, Drömma kan vi väl men realisten säger helt andra saker och som sagt han man inte lyckats på två säsonger hitta spets då måste felet finnas på två ställen i ledet och väljer man ducka för problemet kommer det kvarstå!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Kopierar ett tidigare inlägg, kolla in målsiffrorna!

"Men det fordrar förstås att Luleå går all-in och landar Limpans mångåriga linjepartner Teemu Hartikainen inom 13 dagar. Och i det läget skulle vi förstås omedelbart klättra upp som gludfavorit.

Fast ... regerande Schweizmästarna, Hartikainens Geneve som tar emot Apan i CHL-final om 8 dagar, ligger numera utanför kvartsfinalsklara toppsex när 9 matcher återstår av NLA och bara 5p över det lag som just nu missar slutspel.

Hartikainens målproduktion senaste 4 säsongerna:

2020-2021 Salavat (med Limpan) 37 mål
2021-2022 Salavat (utan Limpan) 14 mål
2022-2023 Geneve (med Limpan) 46 mål
2023-2024 Geneve (utan Limpan) 7 mål (hittills)

Med hänsyn till Hartikainens låga målproduktion i år, samtidigt som Geneve inte tycks ha så mycket att säga till om när slutspelet väl börjar, kanske det inte är helt omöjligt att tänka sig att Geneve skulle kunna tänka sig att släppa Teemu sista tre månaderna av hans kontrakt. I år har han ju inte ens gjort mål var sjätte match.

Tänk om de skulle få "an offer they can refuse".

Jag bidrar gärna. Luleå HAR ju pengar att landa en spetsspelare om de hittar en och om Skuggan/Engman snackar med Geneve för att få reda på om det vore möjligt och i så fall till vilket pris, kanske Luleå dessutom kunde lägga ut en insamling bland supportrar och sponsorer.

Men det är ju bara plastlaget i Sydbotten som haft för vana att innan deadline slänga upp stora pengar för att köpa in spelare som tar dem till gludet.

Så det är förstås bara en dröm...
Kommentera