Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2650010

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleås lag är uppe.

Lassi tar spaden med Warden som tvåa.

Backarna är kompletta, men Själin startar som sjunde back.

Bland forwards saknas än så långe Jonas Berglund och dessutom Ola och Lilja. De tre första linorna tidigare mönster inkl. Einar Wolf med Limpan och Tyrre. I Fjärdelinan går junisen DG med junisen Hedqvist och Nikupeteri.

Jahaja. Luleå valde ju att lämna årets experiment och köra stenhårt med 2022-hockey sedan spelarna och tränarna diskuterat saken.

I och med det gick Luleå från att visa sämst form i SHL under ungefär tio omgångar, till att bli formstarkast i serien. Men mot slutet tappade vi faktiskt 3 av 4 matcher sedan vi tappat en massa spelare.

Nu är de flesta tillbaka även om vi fortfarande kännbart saknar Jonas Berglund. Men efter tio dagars vila startar nu avslutande 20-25% av serien och det blir intensivt med matcher tisdag-torsdag-lördag.

Så vart går Luleå? Nu startar vi med matcher mot Malmet, HuVa, Pungen, Oskars och Trottoaren. Det är väsentligen lag som Luleå - när allt fungerar - ska kunna tvätta av och spöa.

Och gör vi det blir det intressant att se hur Luleå kan fortsätta. Mycket intressant! Ta oss till semi och kanske överraska där?

Men. Skulle vi inte gå starkt närmaste fem matcherna?

Ja, då ser det inte så bra ut. Ut i kvart, eller redan i åttondel?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Så vart går Luleå? Nu startar vi med matcher mot Malmet, HuVa, Pungen, Oskars och Trottoaren. Det är väsentligen lag som Luleå - när allt fungerar - ska kunna tvätta av och spöa.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu har vi haft ett upprhåll på 10 dagar och inget nyförvärv har presenterats.
Det känns ju inte överdrivet hoppfullt att nånting exceptionellt ska komma nu med bara 2 dygn kvar tills transferfönstret stänger...

Och nu börjar serien om igen...
Och en sak kan vi vara tämligen säkra på. Det är att vi måste vara reptilsnabba ut ur startblocken med start redan ikväll. Nu möter vi två svaga lag härnäst i egenskap av Malmö och HV. I min värld behöver vi 5 eller 6 p på dessa två matcher för att det inte högst sannolikt ska bli en ytterst sömnig avslutning på serien med playin som slutfacit.

Visserligen har både Malmö och HV MINST lika mycket att spela för som vi, men det spelar mindre roll för våran del. Ett absolut minimum på de två följande matcherna är 4 p.
Och då är det med Tvekan godkänt. Tar vi 3 p eller mindre, ser jag oss inte ta oss in i topp sex. 5 eller sex, då lever hoppet.
I ärlighetens namn har vi haft ganska tur med resultaten i övriga för oss vitala matcher i samband med speluppehållet.
Om den 'turen' vänder, blir det oerhört svårt för oss att ta oss in topp sex, annat än om vi går ytterst starkt på de återstående matcherna med typ +22 p till, så vi når 85 totalt till slut. Då kanske vi kan sluta på sjätte plats. Jag betvivlar faktiskt att en poängsumma lägre än 85 räcker för att ta sig in i topp sex, iallafall inte denna säsong. En förklaring till det är att Oskars som jumbo. endast har tagit 0.8 p per match så här långt.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------Sven.Savage: Och gör vi det blir det intressant att se hur Luleå kan fortsätta.
Mycket intressant! Ta oss till semi och kanske överraska där?

Men. Skulle vi inte gå starkt närmaste fem matcherna?

Ja, då ser det inte så bra ut. Ut i kvart, eller redan i åttondel?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Jag vågar 'nästan' garantera att redan om det går dåligt i mötena härnäst mot Malmö och HV, är det mer eller mindre kört vad gäller att kunna ta sig in i topp sex.
Då blir det med typ +80% garanti åttondelsfinal som gäller.
Och går vi vidare därifrån blir det högst sannolikt en tidig semester med typ 75% säkerhet.

Nu är det blåstället på REDAN med start i kväll mot Malmö, OCH i matchen därefter mot HV, OM! den här säsongen ska ha nåt fortsatt 'reellt intressevärde' Efter! dessa två möten.
Kommentera