Luleå HF

115802 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2662472

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Var inte så säker på det, Åsa-Nisses självbild är nog att dom åtminstone fixar en Play-in-plats. Pumpar man in styva 70 miljoner är man väl värd en plats om ädla medaljerna. Börjar dock bli tajt att nå den skeva målbilden
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
puffe: Ja, nog är det underligt. HuVa hade ju under ett antal år en skrämmande dominans av svensk hockey när de lyckades, men därefter har de snarast blivit "bäst" på att göra det mesta fel.

Lite trist för oss men förståeligt att vi inför säsongen tappade Brännis till HuVa och Engsund till Oskars. Och nog är det ödets onani att de nu får möta varandra om vilket lag som får ta steget ned.

HuVa är ju i praktiken nu klara och får därmed en bättre chans att mentalt förbereda sig än om de sparkats till kvalplats först i omgång 52 när de möter Malmet. Samtidigt har Oskars sammantaget gått så extremt eländigt hela säsongen framför allt mot slutet.

Blir nog Oskars som åker ned i Allsvenskan. Lite vemodigt kan man tycka. Visserligen blev de kvar i SHL väldigt orättfärdigt 2020 sedan Tjommen övertalat hockey-Sverige att Trottoarkanten måste slippa kvala för "samhällsansvar". Men därefter har Oskars charmat SHL med sina snyggt genomförda importer av tjeckoslovaker med mera. Men nu tar det slut och eftersom Allsvenskan nu utvecklats till ett getingbo blir det tufft för dem därnere. Vete fan om de någonsin kommer upp igen. Blir nog som Karlskrona, försvinner. Dock med den fördelen att förbundet och ligan inte extremt fult tvingat på Oskars att förlora 50-70 millar på att bygga ut läktare för Tomma Stolar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven; Vad tror du om era chanser att ta 3p av äckliga Röglet imorgon som fått vår Dickinson att skriva på för nästa år?
Hoppas ni mosar dom där uppe så vi kan sno 10e platsen av dom framöver :)

Sen på tisdag så ska jag få se Modo-Luleå på plats, blir skoj som fan.
Kommentera