Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2671389

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Allt är förlorat? Aftontrasans Mats Vennermalm utdelar dödskyssen till Luleå Hockey.

Nu förklarar denne självutnämnde expert att Luleå först kommer att slå ut Gangsteröret och därefter spöar vi också Plastjö, för att sedan falla mot Warulfven, delvis efter att kvarten mot Plastjö tagit kraft av oss. Wennergren antyder också att Apan lade sig mot Fiskrenset, eftersom de i annat fall fått möta Luleå i kvarten och då skulle Apan ha torskat.

Ja. Som alla vet är Vennersten en helt magisk tippare, vars uttalanden bombsäkert visar hur det kommer att gå: tvärtemot vad han påstår. Den positionen intog han redan våren 1995 då han förklarade att det skulle bli skrattmatcher för serievinnaren Djurgårn i kvarten mot serieåttan HuVa - vilket förstås ledde till att HuVa tog sig hela vägen till att vinna SM det slutspelet. Och sedan dess har Vennerpöl fortsatt och lika säkert tippat fel 100 gånger av hundra, drygt.

Nedan ser vi bild från artikeln där Vennerskog delar ut dödskyssen till Luleå, flankerat av den bild-byline av Vennersand, som trasan tog för drygt 40 år sedan, efter att under sex timmar sminkat och snofsat till Vennerkvist att se säker och stabil ut. I stället för hans egentliga uppsyn (bilden underst).

Jaha. Bara att acceptera läget. På lördag får vi sommarlov.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Slaget om platserna för det sociala slutspelet Play-in i SHL

Vilket dramalama!

Innan omgång 52 hade vi läget

7. Timret -03 80p
8. Luleå +13 78p
9. Röglet -17 68p
10. MooDoo -31 66p
11. Öret -24 65p

Vilket skulle ge oss

Timret-MooDoo
Luleå-Röglet

I åttondelsfinaler.

I slutminuterna av tredje perioderna har vi läget

• Leksands IF - Timrå IK 2-1
• Färjestad BK - Luleå HF 2-2
• Linköping HC - Örebro HK 2-1
• Rögle BK - MoDo Hockey 0-0

vilket fortsatt innebar åttondelsfinalerna

Timret-MooDoo
Luleå-Röglet

Men i samtliga matcher skulle ett enda mål kunna ändra på det. Och i Linköping tar Öret ut målvakten och kvitterar i näst sista minuten. Och efter tre spelade perioder har vi resultaten

• Leksands IF - Timrå IK 2-1
• Färjestad BK - Luleå HF 2-2
• Linköping HC - Örebro HK 2-2
• Rögle BK - MoDo Hockey 0-0

Timret har alltså förlorat, men tabellställningen är oförändrad och vi har fortfarande åttondelsfinalerna

Timret-MooDoo
Luleå-Röglet

men övriga tre matcher går alla till förlängning. Beroende av slutresultaten i dessa tre matcher kan Luleå få Röglet, MooDoo eller Öret som motståndare i åttondelen.

Efter 37 sekunder av förlängningen avgör Röglet mot MooDoo. Då har vi tabellställningen:
7. Timret -04 80p
8. Luleå +13 79p pågår
9. Röglet -16 70p
10. MooDoo -31 67p
11. Öret -24 66p pågår

Men fortsatt samma åttondelar som vi haft sedan omgång 51:

Timret-MooDoo
Luleå-Röglet

Men efter 2.09 av förlängningen i Karlstad avgör Luleå och nu ändras tabellställningen till

7. Luleå +14 80p
8. Timret -04 80p
9. Röglet -16 70p
10. MooDoo -32 67p
11. Öret -24 66p pågår

Vilket innebär att vi nu har åttondelarna

Luleå -MooDoo
Timret-Röglet

Men en match återstår att slutföra av 364 matcher i SHL 2023-24: Pungen-Öret. Denna match är fortfarande oavgjord efter förlängning och bonuspinnen ska utdelas efter straffläggning. Och Pungen – som inte har något att spela för – de ska möta apan i kvartsfinal hur det än går i med straffarna – förlorar. Öret kniper bonuspinnen och därmed ändras tabellställningen igen till slutresultatet

7. Luleå +14 80p
8. Timret -04 80p
9. Röglet -16 70p
10. Öret -23 67p
11. MooDoo -31 67p

Vilket betyder att nu är det klart. Vi får åttondelsfinalerna

Luleå -Öret
Timret-Röglet

Ända sedan i lördags, efter näst sista omgången, har vi haft Timret-MooDoo samt Luleå-Röglet i åttondelsfinalerna och det fortsatte så ända till dess att alla tre perioder spelats av sista omgången av SHL. Men när förlängningarna inleddes ändrades allt gång på gång.

Hade MooDoo vunnit skulle det inneburit Luleå-MooDoo eller, om vi tog bonuspinnen av Ulfven, Luleå-Röglet.

Men MooDoo torskar. Och det innebär att det blir Luleå-Röglet. Om vi inte tar bonuspinnen av Ulfven för då blir det Luleå-MooDoo, om nu inte Öret vinner sin bonuspinne, då blir det Luleå-Öret.

Och vad händer? Luleå slår Ulfven. Och får då inte möta Röglet utan i stället MooDoo. Om nu inte Öret tar bonuspinnen av Pungen.

Och naturligtvis vinner Öret straffarna. Och når med SHL:s sista händelse för hela säsongen upp till slutspelsplats mot Luleå…

Ajajaj, vilken dramatik det blev. I efterhand undrar man om vi i Luleå blev bortfintade.
• Ulfvens förlust innebar att de inte längre riskerade jobbiga Luleå i kvarten.
• Apans förlust innebar att de inte längre riskerade jobbiga Luleå i kvarten.
• Timrets förlust ledde till att de slapp en svår åttondel mot MooDoo.

Och Öret, som låg pissigt till, tog ut vakten och kvitterade i näst sista minuten av tredje perioden, och sedan fick de chansen, sedan MooDoo torskat i förlängningen medan Luleå vunnit, att ta sig till åttondelsfinal mot sin favoritmotståndare Luleå, genom att sno bonuspinnen av Pungen.

Och när allt hockeyspel efter en hel säsong av SHL upphört, och det enda som återstår är straffläggning i Linköping, sätter Öret straffarna, passerar MooDoo i tabellen på målskillnad, och klättrar upp till slutspel mot Luleå. Det ska sägas dessutom att Öret hade järnkoll på allt – deras match var mer försenad än övriga matcher och Öret hade järnkoll på övriga resultat, och exakt på vad de behövde göra för att fixa detta.

På något vis känns det som att vi blev bortkollrade. Åker på att möta vårt bogeyteam Öret, som slagit oss hela året, i en högst osäker bäst av tre-uppgörelse.

Och om man nu ändå tänkte att vi kan väl fixa det ändå. Vi har ju vunnit ¾ matcher mot serieettan, serietvåan och serietrean. Nog ska vi väl kunna skärpa till oss även mot Öret?

Då slår Aftontrasan till. De har inte brytt sig om matchen Warulfven-Luleå, inte skrivit en enda rad om matchen som de skitit totalt i. Men nu plockar de fram Vennerlöv som slår till med kraft!
Kommentera