Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2692581

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Fiskrenset-Apan 3-1.

Efter matchen kommer Apans tränare och spelare, speciellt jonathanjonssön, ut ur utvisningsbåset och förklarar att de förlorat - inte för att motståndarna varit bra - utan för att de haft domarna mot sig.

Så här ha ju Apan hållit på i alla år: att de aldrig förlorar för att motståndarna är bättre.

Att Apan ligger sist i Fair Play-ligan i SHL och i slutspel? Nej, det har förstås inget med saken att göra, enligt Apan. Det är domarnas fel, bara. Dumarna.

Vad säger fakta?

38 min utvisning på Fiskrenset, 65 minuter utvisning på Apan. 27 minuters skillnad.

Under inledningen av första perioden tog bröderna andreas och jonathan jonssön 27 minuters utvisning.

Det är alltså den enda skillnaden. Efter dessa utvisningar stod det 0-0 och därefter, under den dominerande delen av matchen, var det alltså helt jämnt i utvisningar mellan lagen.

Så frågan om "domarnas orättvisa bedömning" handlar alltså bara om dessa två utvisningar:

1) Efter 1.49 åker jonathanjonssön ut för att han efter avblåsning sätter stryprepp på en motståndare, välter omkull denne, lägger sig på denne, allt under det att han fortsatt behåller strypgreppet ända till dess att domarna sliter bort honom. Utvisning 2 min.

2) 31 sekunder efter det att busen kommit in passar brorsan andreasjonnsön på med att utdela en medveten knätackling på en motståndare, som precis innan hinner släppa belastningen på knäet varför han slipper korsbandsskada och ett års rehab och bara får en "lårkaka". Utvisning 5 min + match 20 min.

Att två spritt språngande apbröder kommer till en match och redan i deras första byten omedelbart försöker strypa och lemlästa motståndare - det är inte lika med att "Apan behandlades orättvist av domarna och det var därför matchen förlorades".
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Två matcher i kylskåpet för vilda apan.
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Expressen har en artikel om Albin Lundin till Luleå. Nån här som är uppdaterad i frågan? Timrå och Albin gick skilda vägar pga att Albin ville spela högre upp än 3e kedjan. Vilket det inte finns plats för i nuläget av förklarliga skäl. Han skulle få problem att spela i 3e t.o.m. Var har Luleå tänkt placera honom?
Kommentera