Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2696863

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
SKAIK tycker man har domarna emot sig, inte det första laget som har det cyklopögat på sig!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Osj02: Jo. robertohlsson var ju skitförbannad på presskonferensen och menade att Apan hade haft en massa avstängningar under grundserien och då anser han att Zaar borde ha matchstraffets efter tacklingen på Pudas.

Har kollat på den där tacklingen Zaar-Pudas.

De självutnämnda experterna i TV anser att det är en helt OK tackling, zebrorna likaså, och reglarna förstås detsamma. Medan aporna är fullständigt klara över att det skulle ha varit 5 min + matchstraff.

Jag håller med Apan i det mesta faktiskt. Visst, Zaar kommer i inte alltför hög fart och glider rakt på Pudas utan att hoppa eller så. Men inledningsvis är han mot ryggen på Pudas, som först sedan han slår pucken vänder upp så att han "blir nord-syd-tillgänglig" men hinner inte försvara sig.

Sedan ser man att det första som händer är att Pudas skalle slås bakåt innan hans kropp påverkas så jag tror att Zaars axelkåpa träffar Pudas på hakan innan han träffar kroppen.

Pudas är låg, säger experterna? Ja, vana. Alla hockeyspelare är låga i vissa situationer, men är det då OK att tackla honom i huvudet?

Sedan är det en hård knock med axelkåpa mot haka, men inte jättesmås, Zaar glider bara in den. Fast tillräckligt för att hjärnan ska komma i gungning inne i skallen på Pudas, och när han sedan ramlat och åker in i sargen blir det en till smäll, iofs inte så hård smäll, men mot en gungande hjärna och då är den extra känslig och med risk för skada.

Är Pudas nu borta från slutspelet? Kanske, kanske inte. Borde Zaar ha matchutvisats och avstängts? Kanske, kanske inte. Han gör visserligen inte så mycket, men hade Pudas inte slagit pucken och kommit fram låg hade det blivit en tackling i ryggen och redan det borde ha inneburit utvisning i min bok, Nu vände Pudas på sig och då blev det värre konsekvens. I vilket fall inte acceptabelt och i grundserien hade det säkert straffats.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Osj02: Ojojoj ja det var ju också ett sätt att se på saken
Bara sista 60 sekunderna slapp de undan 3 st 2’or
Kommentera