Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2696774

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Kollade andra perioden nu i finalen när jag hade lite tid över
Ska troligen inte se nästa period man tappar sugen när inte domarna blåser för alla regelbrott och spelförstörande moment

Räknade under enbart andra perioden till 16 missade utvisningar på enkom hemmalaget, merparten var interference, hakning och slashing

Undra på att det är svårspelat
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Själv såg jag inte matchen alls, men håller med du. "Bedömningsnivån höjs i slutspel" är något att diskutera.

Det är klart att man är tacksam för att zebrorna inte tar en massa diskutabla utvisningar inklusive saboterar matcher genom att vara klåfingrigare på bortalaget.

Men detta att skita i en massa klara utvisningar gillar jag inte. Det betyder ju att ett lag som spelar rejält fulare än det andra laget får en massa fördelar och det är vare sig sportsligt eller rättvist.

I detta ligger också att zebrornas ambition att inte ta utvisningar också innebär att de släpper igenom en hel del riktigt fula påhopp.

"Lägre tröskel" under grundserien, SHL, betyder ofta en massa skitutvisningar där zebror tar utvisningar som är tveksamma för att inte säga helt felaktiga, t ex för att publiken kräver det och zebrorna "chansar" på att det var fel begånget, även om de inte själva sett det.

Och så fyller de på med "kompensationsutvisningar", när de insett att de gjort fel.

Nej. Jag skulle gärna se "högre nivå" under grundserien. Men att såväl under SHL som undr slutspel skulle man ta utvisningar för tydligt fulspel, typ en ful-granberg som tycks vara tämligen värdelös på hockey och vars enda uppdrag är att crosschecka motståndare i ryggen samt slita tag i spelare och dra ned dem på isen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
SKAIK tycker man har domarna emot sig, inte det första laget som har det cyklopögat på sig!
Kommentera