Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #986863

Sv: LHF vs. LHC
Larionov: Hade Löven lyckas behålla sina egna talanger så kan jag garantera att dem hade varit ett stabilt elitserielag. Men då Löven har varit på ruinens brant och sånär begärts i konkurrs så har dem inte haft mycket att sätta emot då ES klubbarna öppnar plånboken.

Löven är och kommer alltid förbli en plantskola utöver det vanliga. Men det gäller också att kunna behålla sina talanger.

Se bara på Luleå. Per Ledin gör succe i HV, Fabbe har förmodligen varit Frölundas bästa spelare sett till hela säsongen. Fransson går från klarhet till klarhet i LHC och Renberg håller på att leda Skellefte till slutspel.

Hade Luleå haft kvar dem fyra nämnda hade garanterat tabelläget sett annorlunda ut för oss. Men så är ej fallet då Luleå är väldigt dåliga på att värdera sina egna spelare. "Hellre ge en fet lön åt en finne än åt en egen" resonerar man. Så egentligen utbildar man bara spelare åt andra klubbar vilket egentligen inte är annat än tragiskt.

Björklöven däremot tappar spelare av annat själ. Dels den ekonomiska biten och dels så klingar den allsvenska statusen betydligt sämre än en elitseriestatus.
Kommentera