Malmö Redhawks

24583 inlägg · 2622 ämnen

Forum

« · 2


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Ny gästbok + community för Malmö
Välkomna till gemenskapen kära hockeybröder nere i Malmö :)
Kommentera

Nu länkas det från
MIF Redhawks hemsida oxå, så nu får vi se om det dyker upp lite Miffare här oxå ;)

Hoppas på det iaf. Vore skitkul med en härlig debatt mellan oss hockeygalningar på nätet eller vad säger ni?
Kommentera

Rydmark är kungen
Det finns bara en kung eller hur?

Schysst gästbok det här, bra jobbat Marcus.
Kommentera

Sv: Nu länkas det från
Nu är jag här
Kommentera

Sv: Nu länkas det från
Timrå, Malmö vilka blir nummer tre?
Kommentera

Var?
Var är alla miffare tro...skrivs inte mycket här inte :)
Kommentera

Sv: Ny gästbok + community för Malmö
trevligt,,,,,
Kommentera

MIF:s backproblem
Jag är lite orolig inför nästa säsong pågrund av MIF:s på papperet alldeles för dåliga försvar. Vilka av dessa håller egentligen för elitserien. Enligt mig själv så är det väl endast R. Öhman, J. Lundberg o D. Petrasek. Hasselblad var under den senaste säsongen ett av elitseriens vanligaste rundningsmärke o så skriver MIF TVÅ-ÅRSKONTRAKT med honom, man blir ju mörkrädd. Herregud han är ju 35 år är han framtiden, är MIF:s juniorer verkligen så ruskigt dåliga. Nästa rundningsmärke är P. Andersson, att han är ett rundningsmärke fick vi ju se i VM. Sedan har vi C. Due-Boje som inte kan stava till disciplin. Han måste älska utvisningsbåset. Och så är MIF ute efter T. Albelin en ung kille på 37 år med framtiden för sig. Detta kan gå riktigt, riktigt illa. Det kan bli väldigt tufft att ta sig till slutspel. Om alla andra elitserieklubbar kan få tag på yngre backar så måste väl MIF också kunna det eller hur. Nå, vad tycker ni övriga miffare i hockey-Sverige, säg inte nu att jag är en jävla svikare som inte tror på mitt lag för jag tror alltid på mitt kära Mif men man måste var realist och inte gå för mycket efter hjärtat.
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Ta det lungt...med Bäckis & Gunnar vid rodret kommer säkert de sk. rundningsmärkena att se annorlunda ut! De kommer t.o.m. får stöd från forwards? Det skall iallafall bli intressesant som vanligt att se vad ett par nya skeppare kan uträtta med ett gäng gamla matroser!
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Visst får backarna stöd av forwards, men då blir det som föregående säsong när lirare som Linkan, Rydmark, Jussi o Thuresson får städa upp efter Hasselblad, Due-Boje o co. Deras offensiva spel blir då väldigt lidande. Tänk om spelare som Linkan o Jussi enbart fick inrikta sig på sitt offensiva spel. Dom skulle dominera poängligan fullständigt, visst de ska inte skita i det defensiva spelet helt, men Linkan är en lirare som definitivt hör hemma i motståndarna försvarszon.
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Tommy Albelin kan man knappast kalla rundningsmärke, han vore ett kanonvärv, dessvärre stannar han nog i NHL. Peter Andersson är en mycket bra back med Europeiska mått mätt. Största problemet är nog om Johan Tornberg tvingas sluta. Då kan vi snacka backproblem. Utvisningsbåset skall man inte vara rädd för, tufft spel lönar sig i längden. Hade också velat se unga talanger men för det mesta blir det bara nån säsong sen så lockar NHL.
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Jag förstår inte varför vårt kära Mif Redhawks skulle ha back problem. det är ett jätte bra lag som bara behöver lite tur och mindre tid i utvisningsbåset. Där inne vinner man inga matcher. Rutin finns det gåt om i gammlingarna och det är bra det märks framförallt när det är lansdkamper då snackas det ofta om att vi ska ha spelare med rutin... tack för ordet.
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Vinner man inga matcher i utvisningsbåset? Har ni inte spelat mot gnaget... :)
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
JO JO men det var mot Gnaget det och hur bra är dom...:o)
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Gnaget e inge bra å de vet ju alla ;)
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Andersson lär inte bli något rundnigsmärke, det vågar jag lova.
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Apropå backar....vad är det senaste ni hört om Hävelid?
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Han förhandlar fortfarande med MIF men vill avvakta ett tag till och se vad som händer i Anaheim.
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
hallå!! jag hoppas hävelid kommer till MIF.. det hade vatt hur stabilt som helst..
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
japp det hade inte varit helt fel om han kommer. Han får tydligen inget nytt kontrakt med Anaheim enligt Madhawks idag.

Samt så blir kanske Rickard Franzen, Petri Liimatainen, Jesper Damgaard, Joakim Musakka, Johan Norgren fria att gå vart de vill ikväll om deras klubb inte håller kraven för att spela i Tyska ligan...bara att vänta och se
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Detta var tydligen ett intressant diskussionsämne bland oss rödhökar. Många olika röster om hur laget skall formas, hoppas bara att någon i laget och föreningen i övrigt läser vad vi fans tycker o tänker för det är trots vi som skall betala hela kalaset i form av biljetter och souvenirer. Jag tror fortfarande att Mif får problem med sina backar men jag kan ha fel (hoppas det). I vår så kanske vi sitter där med ännu ett SM-guld och denna diskussion är bortglömd.
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
tänkte bara fråga dig har du sett +/- statistiekn från förra säsongen?? visst e hasselblad inte den snabbaste men oerhört viktig i boxplay , han e fan så mycket viktigare än tornberg i boxplay!!!
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Förstår inte att så många är oroliga inför kommande säsong när man ser backuppsättningen, med 4 enligt mig stabila backar (öhman,andersson,lundberg,hasselblad) så blir det inga problem, om det yttligare värvas en bra back så har mif enligt mig mktbra backar.....
Kommentera

Tidig tippning
1.FBK , jag tror det är deras tur att vinna "dubbeln" iår.
2.DIF , det lär bli tätt mellan FBK och DIF.
3.MODO , har fått behålla nästan hela truppen + några riktigt spännande nyförvärv.Ny tränare , det kan bli riktigt bra det här.
4.Malmö , med en ny tränarduo kan MIF kriga högt upp iår.
5.Luleå , trots att de tappat nå'ra viktiga kuggar kommer de att bita sig fast i en bra placering.
6.Frölunda, tappar Huselius men med Evensson som chef grejjar de en slutspelsplats lätt.
7.Brynäs , jag tror(och hoppas) att raset kommer nu för BIF , de blir inte yngre direkt.
8.HV71 ,ska kunna fixa den sista platsen ovan strecket.
9.SSK , ser riktigt spännande ut , blir kvar i eliten.
10.TIK , för stor spelar omsättning för att de ska komma högre upp.
11.AIK , samma som för TIK . Gnaget har dessutom gjort sig av med AIK-hjärtat.
12.LHC , åker ur Leksand kommer tillbaka, Välkommen!!
Kommentera

Mifs Centrar
Tänkte bryta trenden med att diskutera Mifs centrar lite...vi har ju blivit av med Staalmannen och inte fått någon ersättning för honom. Förutom Jussi så hade inte Mif direkt någon stabil och pålitlig center förra säsongen och det tycker jag är oroande? Kommer Thuresson tillbaka i gammalt gått slag? Stiger någon annan fram? Har våra nya kaptener Bäckis-Gunnar, någon ny spännande last i lastrummet på den nya Mif-skutan?
Kommentera

Sv: Tidig tippning
Mange MODO
Jag tror att ditt tips inte är helt fel.
Men jag skulle vilja göra ett tillägg, att förbättrar inte Frölunda
och HV71 sina spelaretrupper, tror jag tyvärr inte att de når slutspel.Jag säger tyvärr för det, är alltid roligt om lagen i söder
går bra.
Luleå är också svårtippat, man har tappat så många viktiga spelare.

Grattis till Kim Staal, hoppas bara att han är lika bra utan Riihijärvi.
Om man ser till hans insatser i Danska landslaget är han inte det.
Kommentera

Sv: Tidig tippning
Håller med om att Luleå är svårtippat, ska de nå slutspel måste en hel del spelare höja sig betydligt från förra säsongen, det går liksom inte att köra "Vi litar på Renberg-taktiken" Skuggan kommer säkert att vara nyttig och Luleå verkar ju vara nära att knyta någon NHL-meriterad kanadensare till sig, däremot ser backsidan svag ut.

Djurgården känns även de svårtippade, de tappar också många nyckelspelare, men det går nog som det brukar gå. 99% av nyförvärven blir riktiga kanonvärvningar och DIF går i allafall till final.
Kommentera

Bäckis..
..tror jag är den bästa värvningen MIF har gjort.Jag inbillar mig att han är en som kan sätta "stjärnorna" på plats.
Kommentera

Sv: Bäckis..
Jag tror oxå att Backman tillsammans med G.Johansson kan tillföra en hel del till MIF.Vi får väl se om Percy kan låta de få den tid de kanske behöver.
Kommentera

Sv: Bäckis..
Eller snarare, vi får se om spelarna står ut med svenska upplagan av Jortikka. Gör de det går det kanonbra, gör de det inte blir det...inte så bra.
Kommentera

Varför
...är många så himla negativa inför nästa MIF-säsong? Hur många spelare har vi förlorat? 2 stycken, det är Kim Staal (svikaren #1) och Peter Jakobsson. Rödhökarna har fixat Peter Andersson och den kanske störste talangen som MIF värvat. "Hävan", Tommy Albelin, Petri Limitainen, Arnaud Briand är ju aktuella. Helst vill jag se Hävelid och Limitainen i MIF-tröjan, om man får välja 2 bara. MIF har dom andra spelarna med i truppen, nästan bara toppenspelare. Favo-laget blev ju utslagna i semin, men kan bli ännu bättre nästa säsong. Nu har man ett nytt tränarpar, ännu svetigare tag kommer det också bli. Så jag tror faktiskt på SM-GULD till MIF säsongen 2001/02.
Kommentera

Sv: Tidig tippning
Ja Luleå är väldigt svårtippade just nu eftersom de inte har spikat sin trupp. Men man tänker värva minst två etablerade namn på forwards sidan.

Men det är som sagt back sidan och försvaret som är den svga punkten. Och kommer nog att vara det under säsongen eftersom man konstigt nog har sagt att back sidan är helt klar.

Men sällan har nog Luleås ledning vållat så stor iritation och illska bland Luleås suportrar som i år.
Kommentera

Sv: Varför
stämningen i laget är bättre än någonsin,, jussi är redan sugen på hockey tillsammans med tjompe o kribbe.. kan bäckman få ut det bästa ur ture o linkan så blir det SM guld..
Kommentera

Ett Hvfans har något att säga
Fast jag är ett stort Hv fans så tror jag att malmö tar guld.
Ett bra tränar tem och vassa men man vinner inte matcher i utvisningsbåset men om dom spelar smart i stället för tufft kan något stor hända
Kommentera

Sv: Varför
Ni har ett lag som skall kunna vara kapabel att skaka fram ett SM- guld, inget snack om saken! Frågan är om Bäckman får den arbetsro jag tror han behöver för att tämja en hel bunt av divor och avdankade tugummituggande proffs?
Turbulensen krin Bäckman och co har vart än han kommit varit stort och på gränsen till "foten i arslet".

Personkemin mellan Percy och Bäckman kommer att fälla avgörandet över var ni kommer att hamna när serien är slut. Att få två som "brinner" för sin verksamhet att passa ihop är inte alla ggr så lätt. Ni har ju Percy att tacka för mkt- eller hur?

För mig har Bäckis agerat lika kunnigt och duktigt som Grönhagen gjort med de lag han tagit hand om. Tro mig: Ett lag som Gif skulle aldrig klarat nytt kontrakt förra året om inte Grönis hade haft de genidrag han tog fram när det väl begav sig!
Lycka till Mif, det börjar att likna SM- guld för er del. Inte överaskande med tanke på spelarmaterial och ekonomi.

Väl mött i ladan, där blir det lika tufft som föra året!!!!!
Kommentera

Sv: Varför
Entschuldigen Sie bitte!!! ( För alla stavfel). I stridens hetta.....
Kommentera

Sv: Ett Hvfans har något att säga
Det där med att MIF skulle spela speciellt tufft och sitta mycket utvisade stämmer inte längre.
Det var ett par säsonger sen MIF hade ett lag som fick det att sjunga i sargerna.
I statistiken över mest utvisade lag låg MIF 6:a ifjor.
Enligt mitt tycke är det snarare ett problem att laget spelar för mesigt nuförtiden!
Matcherna mot Brynäs i kvarten ifjor saknade helt det tuffare spelet som annars alltid brukar komma i slutspelet.
Kanske var det lite avgörande när man sen fick möta Färjestad.
MIF kom absolut ingenstans och verkade inte ha något att sätta emot i närkamperna.
...
Det är lite motsägande egentligen med utvisningsstatistik.
Man vinner inga matcher i utvisningsbåset...det är väl helt riktigt....
men samtidigt brukar guldlaget vara det lag som blivit mest utvisat under säsongen!
Vem som blev mest utvisade förra säsongen? - Djurgården.....
Kommentera

Sv: Ett Hvfans har något att säga
Är Hävelid klar för MIF?
Kommentera

Bara inte mif
Ni har tack vare gnagets totala uselhet vuxit upp till att bli det lag som är absolut roligast att se få däng. Hoppas ni får det i varenda match i år :)
Kommentera

mif
En liten fråga till alla MIFFARE.
Skulle Red-Hawks finnas till där dom är i dag utan PERCYS MONEY,
SVAR. FÖRMODLIGEN INTE.


MVH
17srsen17RBK
JAN-ÅKE
HELSINGBORG.
Kommentera

Sv: mif
Håller fullständigt med!
MIF var ett av tidernas största "köpalag", de köpte till sig två SM-guld i början av 90-talet men nu tycker jag att de har lite mer "eget" i sitt lag.
Kommentera

Sv: Varför
Limatainen har skrivit på för Köln.. Malmö ska nu vara ute efter johan Norgren enligt sportal.se
Kommentera

Sv: mif
Svar till 17RBK.

Om vi inte hade Percy, skulle vi kanske få nöja oss med att
spela derby mot RBK.
Klubben har PNB som huvudsponser, men även många andra företag är sponsorer och bidrar till MIF goda ekonomi.
Även publiksiffror runt 5000/match gör sitt till.
Du kan kanske nämna någon hockeyklubb som inte har sponsorer?

Mitt tips se till att få ordning på ert eget lag och sluta klaga på MIF!
Kommentera

PF
Alla lag har givetvis sponsorer.
Men jag menar utan Percys inblandning 1988 så hade ni inte
ens fått möta Rögle, utan ni hade förmodligen legat i div 2 eller
lägre.
ELLER HUR

MVH
17srsen17RBK
Jan-Åke/Helsingborg.
Kommentera

Sv: mif
17 RBK.

Med tanke på att MIF var ett etablerat div1 lag ,så betvivlar jag starkt att vi hade missunats nöjet att möta RBK.
Jag kan hålla med om att Percy såg till att väcka intresset för hockey i Malmö och att hans angagemang har betytt oerhört mycket.
Men en person som Percy måste finnas i varje elitklubb om man skall lyckas. Det som skiljer MIF i från andra klubbar det är att Percy har sätt till att få mycket publisitet och därmed blivit något av en rikskändis.
Vad Percy satsar i klubben är vad det kostar att vara huvudsponser
Han plockar inte upp par "millar" ur plånboken och köper in en spelare för av egna pengar.
Percy är sponsor för många idrottsklubbar och det är för att man valt den marknadsföringstrategi.
Ni får väl se till att uppvakta Findus,Van den Bergh eller något annat stort företag i HBG regionen som kan behöva rikstäckande
marknadsföring och som tycker idrotten är det rätta forumet.

Lycka till det skulle vara kul med ett riktigt derby!
Kommentera

Sv: PF
...Och utan Rögles storsatsning i början av 90-talet så hade väl inte det laget haft privilegiet att gå upp i elitserien och få möta MIF igen....eller hur?!
Så jag förstår inte riktigt vart du vill komma Jan-Åke.
Vill du få fram att MIF är ett köpelag utan hjärta så talar du med en ganska kluven tunga.
Rögle försökte kopiera Malmös stil genom att värva in en massa stjärnor under kort tid för att sedan kunna etablera sig i eliten.
Enda skillnaden egentligen är att Malmö satsade större och att sponsor/publik underlaget för en sådan satsning är större i en storstad som Malmö.
Kommentera

Sv: mif
Hela "köpelags" debatten är ganska uttjatat.
Den enda slutsatsen man kan dra av den debatten är väl egentligen att det finns mycket avundsjuka i Sverige.
Om det har med Jante-lagen att göra ska jag låta vara osagt...
...
Det är ju nämligen så att ALLA lagen i elitserien är köpelag.
Alla lag som har möjligheten att köpa in spelare kommer oxå att göra det...det har vi otaliga bevis på.
I MIFs fall så var inköpen en engångssatsning för att etablera laget i elitserien och även ishockeyn i stan.
För att kunna ta uppmärksamheten från fotbollen så var man tvugna att gräva i kassan och satsa stort.
Numera är laget etablerat i eliten och har lika mycket uppmärksamhet som fotbollen...därmed har även inköpen minskat drastiskt.
Hade man haft råd så hade inköpen troligtvis varit lika stora idag...men det är samma sak som hos alla andra klubbar.
Säg den klubb som hade tackat nej till att köpa in Mats Sundin, Wayne Gretzky eller nån annan stjärnlirare om de hade haft råd till det....
Säg den ledaren/publiken som hade sagt nej till chansen att kamma hem ett Sm-Guld bara för att han/de hellre vill ha ett lag som består av egna produkter.
Kommentera

Hmmm
Jag hoppas på Hv men tror på Malmö

En sak som jag måste säga MAN VINNER INGA MATCHER I UTVISNIGSBÅSET
Kommentera

Hmmmm
Maila mig snälla jag vill ha en Malmö fantast som mail kompis

Min address är
Kommentera

Hmmm
Säsongen närmar sig med storsteg
Kommentera

Johan Norgren
Johan Norgren är klar för MIF
Kommentera