Malmö Redhawks

24628 inlägg · 2625 ämnen

Någon mer än jag..?

282845 · » Till forumet


Sv: Någon mer än jag..?
mVee:

Det stämmer bra att det är den totala inkomsten som är i Sportbladet. Och jag kan tänka mig precis som du säger att lönen i Leksand inte står för någon större del av det.

anders:

Du måste vara den mesta naiva människan på det forumet. Jag hoppas verkligen du driver med oss rätt rejält. Visst är uppgifterna om årsinkomsterna 110 & rätt och tagna direkt från skattemyndigheten men det är ändå pengar som kan komma varifrån som helst och behöver inte på något sätt komma från Leksands IF.
Jag fattar inte varför du inte ger upp. Varför börja mala om rookie-löner i Leksand på 50000 kr när du hade FEL på det andra? Ska jag behöva fixa så folk inom LIF kommenterar och dementerar uppgifterna på 50000 kr i månaden för rookies?
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
Det finns många ord för årets MIF, både bra som dåliga.

1. Vi har fått in juniorerna, slutat sattsa på gamla lirare som Sandström, Hasselblad, Öhman. som exmpl.

2. För första gången på flera år så riktar föreningen med goda blickar framåt, man ser hela tiden på framtiden vilket är mycket bra.

3. Det dåliga som jag tycker är att man spenderar dom stora pengarna på fel spelare.
...
Jag tycker Peter Andersson är så pass bra endå för att ha varit med så länge, men jag tror att man kunnat knipa en bättre spelare för minst lika mycket pengar som han har i lön.. Men inte bara honom, det finns andra spelare inom laget som inte presterar upp till dom förväntningarna som klubben har på dom.

Laget finner mycket rutin i spelare som Rydmark, Riihijärvi, Mattson mfl som har varit med ett tag, men orkar verkligen dessa spelare" så kallade triumf kort" stå imot vinnande och stora lag som FBK, FRÖLUNDA mfl över 50 omgångar (?). Vissa tycker att Elitserien blir sämre, men jag tycker den bara blir bättre o bättre, endast svenska hockeyligans regler, samt taskiga domare som drar ner på tempot.


För att Malmö ska kunna bli farliga så måste alla inom laget gå in för varje match i 110 % fokus.. Här går det inte att slappa dom första matcherna för att varje poäng kommer bli oerhört viktig mot slutet. ( Se bara på årets Elitserie tabell).

Jag förväntar mig minst 1-2 nya spelare till, dyra som billiga, men jag tror att MIF måste ha en bred trupp för det kommer bli svettigt nästa säsong, och det kommer slita mycket på spelare, specielt dom viktiga kuggarna inom laget.
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
anders: Tror att Aftonbladet bara redovisade vad spelarna hade för total årsinkomst (det de betalade skatt på), det är inte alltid det samma som den lön de får från sin klubb. I fallet R. Nilsson kan jag tänka mig att han har inkomster från annat håll (aktier?) (han har ju en far som borde tjänat ihop en del under åren). Är iaf min teori... ;)
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
anders: ehh, jag är inte precis den som tror som på allt som står i tidningarna. Vet själv hur dte kan se ut efter att man har blivit intervjuad för någonting i tidningarna.
Däremot så har jag svårt att se R. Nilsson skulle ha 700 000 kr i årslön när han inte ens var ordinarie i Leksand under deras tid i allsvenskan.
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
anders: hmm tro inte på allt som skrivs...han kommer nog att tjäna ungefär så mycke kommande år...men inte säsongen som var
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
Mygel: nog fick han så han klara sig men inga 700 000 heller
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
Mygel: Så du menar att de fakta som sportbladet då lade fram är falska???
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
anders: det är inte sant...
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
anders: Var har du fått det ifrån??? En spelare på juniorkontrakt har definitivt inte 700 000 kr i årslön.
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
crille: Men Robert Nilsson hade i allsvenskan med Leksand en årslön på minst 700000kr. Detta är ju sant!!!
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
JoJo:
anders:

visserligen så var det ett par år sedan men när berglund och wallin var rookies i fbk så hade de ca 20 till 30 000 i mån...tror inte t.ex bäcker har så mkt mer...
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
Svehla55:

Vi lär komma till Skövde ja! Ska ni inte till Finland då?
Vore mycket fetare att åka dit ett rejält gäng eller?
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
anders:

öh, avslöja min källa? Det är väl rätt enkelt att räkna ut att det var Lillis, han är sportchef och sköter alla sånna här förhandlingar. Erkänn nu att du hade F-E-L.

Rookielön i Leksand är 50000 kr / månaden? Jo, eller hur.
Sånt bullshit så det inte är sant. Var skulle man få de pengarna i från? Varför skulle man ge stjärnor som Jörgen Sundkvist och Johan Eneqvist 50000 kr när MFF betalar Marcus Rosenberg 15000 kr i månaden? Får inte ihop det. Det måste trots allt finnas någon form av balans på marknaden och MIF Redhawks har knappast betalt ut något ens i närheten av 50000 kr till Valdix, Björk eller Frans.
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
JoJo: Visst är det spekulationer. Men så avslöjade du din källa till slut också=)

Men jag vet att rookielönen i Leksand är 50000kr/mån. För jag känner nämligen en som lirar i Leksands A-lag!!!
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
JoJo: Håller helt klart med dig JoJo......Det är enbart spekulationer från hans sida. Förresten, du/ni ska väl upp till Skövde eller??
Mvh...Grabbarna från Kristianstad..
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
anders:

Nähä? Så Lillis vet inte någonting då? Tror du jag jagar fram uppgifterna helt från luften? jag ringde han såklart för jag ville få bekräftat hur naiva dina tankar var. Han bara skrattade.

Utfors kanske betalade Sandströms lön, men då betalade å andra sidan MIF inte en krona.
Dessutom så är det sponsorer som sköter all löneutbetalning, för får MIF Redhawks inte in en krona där, så finns det heller ingen ekonomi. Lägg nu ner. Du har FEL!
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
Magnus: Jag har för mig att lönerna som spelarna har redovisades i sportbladet nån gång förra året eller i år, kommer inte ihåg exakt. Då så redovisades bara den lön de fick ut i pengar. Sedan fattades det sisådär 25-30%. De pengarna gick till nån fond av nått slag. Nått spelarna skulle leva av efter avslutad karriär. Jag har för mig att lille Robert Nilsson i Leksand hade 700000 i årslön plus de här 30%. Leksand har ju också haft skatteskulder och har knappast så mycket bättre ekonomi än vad Mif har. Men ändå har de såna här löner. Jag tror inte ett skit på att Mif skulle ha låga löner. Visst de flesta har säkert det i laget, men det finns de som tjänar grymt bra också. Vissa är värda pengarna, men det finns de i Mif som nästan borde spela gratis efter hur lite och dåligt de presterar!
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
JoJo: Ok! Men det är ju inget som säger att dina uppgifter skulle vara sanna heller eller hur???

Sedan så kan ju spelarna ha en lön ifrån klubben och så kan en sponsor stå för resten. För det var väl Utfors som betalade Sandströms lön om jag inte är helt fel ute?
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
anders:

För att få dig att hålla tyst med en gång kan jag meddela att jag fick fram följande uppgifter alldeles nyss.

* Ingen i MIF är ens i närheten av 250 i månaden.
* Man jobbar aktivt för att få ner lönerna.
* MIF ligger inte i topp 6 på bäst betalda löner
* Ingen i MIF har inför denna säsongen fått en krona i lönehöjning, däremot många har fått tvärtom.

Angående Mertzig så är det bara en ren spekulation att han har 8 mille på 4 år. Det är ingen som har bekräftat det officiellt från Linköpings-håll.

Lägga ner nu?
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
Magnus: Saxat från Svd inför förra säsongen...
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
anders: "Allt är förvisso relativt. Men visst har LHC-spelarna goda löner. En jämförelse: LHC betalar 33 miljoner kronor i spelarlöner den kommande säsongen.
Svenska mästarna Färjestad betalar 25 miljoner. Djurgårdens totala lönesumma är 21 miljoner.
Backarna här ovan får således bra pengar, Jan Mertzig till exempel, tjänar 160 000 kronor i månaden, Thomas Johansson är i närheten och Andreas Pihl god för 100 000 jämnt."

Vassego och skölj Anders!
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
JoJo: Har du missat att Mertzig skrev på ett fyraårskontrakt värt åtta miljoner för LHC i höstas??? Vakna upp lite käre JoJo, åtta miljoner delat på fyra år blir väl 2miljoner i årslön. Eller räknar jag så fel???

Och varför skulle inte Jussi kunna ha 250000/månaden??? Och när det gäller Hannula så lär han också har bra lön. Blev han nu erbjuden 150000/mån av FBK o inte tar det. Utan väljer Mif, som också är en sämre klubb än FBK. Som istället mer får hoppas på slutspel. Jag tror att Mika fått en grymt bra lön i Mif.

Så lägg ner det där skitsnacket om att "våra" spelare inte skulle vara välbetalda.

Även om du vill tro att du vet allt så kan ju även du ha fel, eller hur???
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
19 Nicke:

Du kan inte seriöst tro på sånna grejer! Iofs är Jussi värd mer än de summorna du nämner men inte en chans att han har 250 i lön. Och ännu mindre trovärdigt att en i Skellefteå har 200 i lön. Thomas Johansson ska tydligen vara Sveriges bäst betalde. Han ligger väl på 1,8 om året. Pallar inte räkna ut hur mycket det blir delat på tolv, men det blir väl runt 150 kanske. När Tony Virta signade SSK i tre månader gick rykten om REKORD-lön på 250 i månaden. Men då fick han väl också ett artistkontrakt. Så 250 till Jussi, svar N-E-J!
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
d e så jävla tråkigt efter förlusten mot Kanada gissa varför Hannula gjorde en tabbe å alla på min skola håller på hela JÄVLA tiden
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
Nubben: Nu tolkar du mig fel"!

Jag påstår inte att lillis ska trolla fram pengar till nya lirare, har inte hellir någon koll över vilka man skulle kunna tänka sig att fixa, jag förstår klubbens taskiga ekonomi.. Att MIF gick upp i Elitserien samt gulden 92-94 kostade en hel del, sånt som man idag ännu får kosta på.

Jag tycker det är på tok fel att spelare ska ha sånna stora löner i Elitserien, vissa klubbar gräver sin egen grav.

Men jag vet om att Percy lätt kan få MIF"s ekonomi att gå i plus.

Men han har tagit åt sig kritiken från hockey sverige och vill få bort stämpeln köpe lag.

Jag tror mera på Lillis/Lusth en Bäckis&Gunnar.. Men jag vet också att MIF kommer få det svårt att ta poäng av lag som Frölunda, Djurgården, Färjestad mfl.

Det kommer krävas ett enormt slit o vilja av alla spelare.

Det som man är rädd för är som sagt vissa av dom stora spelarna i laget som är humör spelare. Jussi, Mattson, mfl. Om dom pallar trycket ?? det återstår att se.

Jag tror knappast vi blir det nya Timrå. Vi kommer nog får kämpa hårt för att komma över slutspels sträcket nästa säsong också.

Det positiva är att juniorerna nog är laddade för att vilja visa upp sig i Elitserien, dom ser nog stort inför varje match, istället för dom tidigare åren då vi har haft stjärnspelare som Sandström mfl som mest sätt MIF som ett jobb, där det rullar in massa pengar på kontot bara genom glida runt på isen med namnet på ryggen..
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
19 Nicke: Jo men som sagt, till alla som säger att truppen är tunn. Kom med namn, förslag på förstärkningar då, det finns inga att tillgå. Så vad ska Lillis göra, trolla fram dem eller ?

Nä antingen får man betala dyra pengar för nån som har lite meriter, eller så får man satsa på nån talang. Sen i vilket fall som helst så kan det gå åt skogen, men det kan lyckas osso. Vi får ju bara hoppas att det blir en bra inledning på säsongen då tror jag det kan bära långt.
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
Nubben: Tror ingen som inte vill ha juniorer i laget! men det gäller att man tar in dom på rätt sätt. När det går tungt så är det inte dom som ska få skiten.

Det gäller att dom har bra spelare runt omkring sig...

Får hoppas på att lillis/ lusth omvandlar humörspelarna till riktiga fighters .. Då kan det bära iväg..
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
JoJo: Vad jag har hört och läst så ligger hans lön runt 250 000, sen om det är sant eller inte det vette fan...

Men det finns jue en spelare i Skelefteå Aik som hovar in runt 200 000 i månaden.. "Utlänning"- kommer dock inte ihåg namnet...

Det jag syfa på förut om arenan var att om Percy kan hosta upp ca 800 mille, så kan han vell fan unna sig några miljoner för att få MIF på fötter, det bör han ha råd med.
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
Danmark , Timrå är två klart lysande exempel på att man inte behöver ha massa namnkunniga spelare för att lyckas. Vi har några stjärnor (alla vet vilka), o sen istället för att värva okända finnar har Lillis o Lusth valt unga egna talanger.

Jag är varken orolig eller säker inför den kommande säsongen, det kan gå hur som helst. Men jag tycker det har varit ett jävla tjat på oss i alla år om att vi köper o köper, nu när vi plockar in talanger från egna leden så klagas det igen.

Stalle är en kanonvärvning, o på backsidan finns det inte så många val när det gäller spelande backar. Istället för att bara sitta o oroa sig / "klaga" så kom med några namn. Några realistiska namn som kan stärka truppen. Jag har iaf svårt att komma på nån realistisk värvning.
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
Stefan: Håller med föregående, vill även lägga till Lusth som hade ett enormt hjärta i sitt uppoffrande spel för Mif. Däremot undrar jag varför inte en spelare som Mattsson kan visa upp mer hjärta i sitt spel???
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
Mygel:

Sylvegård, Magnertoft, Stalle (bortsett från sejouren i MoDo som blev av tack vare MIF)
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
edit: "klubben och fansen"
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
anders: Är där någon spelare i MIF som har haft hjärta för spelare eller fansen???
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
Stefan: För att de ska funka så måste alla klubbar införa det!!!
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
anders:

ang Rune Holta så har jag hört samma sak så det stämmer nog.

Nackdelen är om MIF inför prestationsbaserad lön så innebär inte det att MIF får bättre spelare till klubben utan man kan få det ännu svårare att konkurera med bla LHC om spelare.

Fördelen är dock att spelarna måste ge järnet för klubben om de vill tjäna stora pengar. För då måste de kämpa i varje match oavsett om det är match 31 av 50 och den inte betyder något eller SM-Final.
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
Stefan: Men samtidigt så kanske det är det enda man kan göra. För hjärta för klubben o fansen saknar alltför många spelare numera så då är det väl bättre att de har nått att spela för rent ekonomiskt. I t ex speedway är det ju såhär. Förarna har en viss grundlön sedan får de betalt för poäng m.m.

Jag har t ex hört att Rune Holta som är en GP-förare i sin nya klubb här i Vetlanda får 5000kr per poäng. Han har hittills på två av 18 matcher kört in 24 poäng. Det blir lite kosing det=)
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
anders:

jag vet att du har skrivit om prestationsbaserad lön förut :)

Fördelen är med prestationsbaserad lön är att om laget går bra så tjänar "oftast" laget mer pengar i och med ökat intresse för laget och samtidigt tjänar spelarna mer vilket de vill.

Nackdelen är att om laget går dåligt så får spelarna "dåligt" med pengar om man nu kan säga 45000kr/mån dåligt.. i grundlön.
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
Stefan: Låter som en bra lösning. Har för mig att jag skrivit om det här nån gång. Men jag blev som vanligt idiotförklarad=(
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
Stefan:

sen om det är möjligt att införa detta är en annan sak... så länge som LHC/FBK/VF och andra klubbar inte inför samma sak utan ger höga löner så lär det bli svårt att locka till sig spelare med prestationsbaserad lön tyvärr..
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
anders:

vad jag hört från min tid i MIF så ligger Jussis lön nånstans runt 150.000kr/mån mot ex. Musse Håkansson nu LHC som krävde mer pengar än det för att komma till Redhawks.. tänk då vad han troligen tjänar i LHC idag och vad han presterade förra säsongen :) Håkansson alltså :p

Inför prestationsbaserad lön.. med en grundlön på ex. 40000kr/mån
5000kr per seger
1000kr per mål och assist
25000kr för 10mål
50000kr för 25mål
osv osv..

lön efter hur man själv presterar SAMT hur det går för laget, ju bättre laget går ju mer kosing tjänar man.
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
JoJo: Rookielönen i t ex Leksand är 50000kr i månaden. Den lär ju inte vara så mycket lägre i Mif. Fick ju höra på ryktes vägar att Fjuss hade 100000kr i månaden. Detta ser jag inte som nån omöjlighet då Lillis för två år sedan sade att Fjuss var den första klubben skrev kontrakt med. Då lär han också ha fått väldigt bra betalt. Sedan så kan du väl inte jämföra Daniel Majstorovic med Jussi. Den ene är inte med i landslaget den andre kan mycket väl om han bara vill. Tycker stjärnstatusen är desto högre på Jussi!
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
Magnus: Visst är kvalitetén låg men Mifs försvar måste väl lätt rankas som ett av de sämsta nu i elitserien?
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
anders: Pengarna till Arenan har inte överhuvudtaget med Mifs ekonomi att göra, den enda gemensamma nämnaren är Percy samt att Mif är tänkt att ha det som hemmabana. Percy är affärsman och ser långt bortom Mif vilket många andra inte gör...

Dessutom och detta är viktigt, nästa säsong måste klubben ha svarta siffror. Annars blir det degradering oavsett om vi har Foppa och Sundin eller junior x och y i laget och oavsett vilken pacering vi får. Visst vill även jag satsa men man får vara realist och inse att skulden måste bort, väck och förintas annars är det gärsgården som gäller. Sen som en kille här under påpekar behöver man inte ha ett lag som 94 för att vara med och slåss om SM-Guld i Elitserien längre. Kvalitén på Es är nu i det närmaste skrämmande låg...
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
christoffero:

med tanke på att Thure lirade center och Stalle inte skall spela center enligt Lillis så drar iaf jag slutsatsen att Thure inte är ersatt av Stalle iaf :)
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
CoolaKoffe: Staal då? vem är det han ersätter? möjligtvis Thure? Klart bättre än Thure är han iaf!!!
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
Magnus: Du har rätt. Tragiskt men sant: en allt svagare elitserie kan vara räddningen för MIF. "Världens näst bästa liga": Pyttsan heller!
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
19 Nicke:

Att Juha Riihijärvi skulle ha 250-300 i månaden är ungefär lika troligt som att Hasselblad skulle erbjudas ett NHL-kontrakt. Jussi kanske har 120 högst. Med tanke på att Majstorovic har 48000 i MFF så kan ju knappast Jussi lika sådär jättemycket före?
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
19 Nicke: Håller med. Men tyvärr så är alltför många miffare riktiga knähundar och säger inte ett ont ord mot Percy o Mif. Tyvärr=(
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
Saken är jue den att det spelar ingen roll vad man skriver här inne, jag tycker supportrarna som väl bor i Malmö kan starta uppror på den tränings match som tar vid hemma i Malmö i höst...
Det är jue nästan det bästa sättet att kunna framföra våra budskap till alla poster inom föreningen om inte specielt percy..

Peter Andersson, Mattson, och många fler gör som Anders skrev inte mödan värt för lönen.

Peter Andersson mfl klagade redan mitt inne på förra säsongen att laget är för klent, eller att vi har en för tunn trupp, tänk om spelarna inom laget kan sänka sina löner, genom att visa hjärta för föreningen, ja då skulle det helt plötsligt finnas gott om pengar till nya spelare, säj en löne sänkning på 30 % på dom spelarna som har höga löner.

Sen när det då finns pengar till nya spelare så ökar också klubbens chanser till fler o bättre sponsorer..

Finns många spelare runt om i landet som är redo att sänka sina löner så att laget inte går i konkurs, men varför måste det gå så långt för. Kan man inte agera tidigare??.

Säj om Andersson skulle få 30 % mindre på sinn nuvarande lön" DET är jue för fan inget, han klarar sig gott o väl.

Eller Jussi som säkert ligger redan nu på en 250 000 - 300 000 kronor i månaden.

Bara snack från min sida, men finns säkert bättre lösningar, men en bra lösning var den som jag nämde innan om att supportarna kunde visa sin besvikelse under försäsongen...

Ha d gott..
Kommentera

Sv: Någon mer än jag..?
19 Nicke: Håller med dig fullständigt. ÄNTLIGEN NÅN SOM HAR ÖGONEN ÖPPNA!!!!! Jussi blir ju äldre och han är inte lika sugen på att vinna längre. Glöden börjar slockna där. Mattsson blommar ju aldrig ut. Han kunde lätt ha kunnat stänka in 25-30mål per säsong men han kanske behöver ett klubbyte? Suursoo är ju mest skadad och det låser sig i målskyttet för han också! Vore det inte bättre att de köper in en målskytt som de vet gör många mål istället för att ha en massa som de "tror" kommer göra många mål?

Och finns det pengar till en arena så finns det banne mig pengar till att värva spelare!!!!
Kommentera

282845 · »