ÅlliJåkkinän

129 inlägg · 67 besökare

Historik

·
Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
J F K: tack för att du bekräftar mina misstankar. Du svarar aldrig på sakfrågan. Finns flera inlägg med välformulerade åsikter och argument, men du plockar ut det som går att förskjuta diskussionen. Du plockar ut saker från någons text men svarar en annan person medans du pratar om en annan skribent, på så sätt förskjuter du diskussionen. Du provocerar medvetet och får igång en massa, alla bemöter dig med källkritisk fakta och du börjar börjar beskylla med angrepp, personliga påhopp. Om du inte gör ovanstående punkt, ja då tar du bara det den andra skribenten har svara med och kör en ”ja men du då!1!”.

Fan, du är bra på din grej. Men mig lurar du inte. Jag har bemött din åsikt och du slingar dig allt vad du kan med fulknep. Jag tänker inte begå personpåhopp, jag värderar din argumentationsteknik. Otroligt objektivt och sakligt. Därför kommer detta inlägg att förbi ocensurerat och andra kan få en tankeställare om hur du faktiskt kör detta spel.

Trevlig kväll på dig!
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
J F K: kom och snacka i Timråboken nu då. Massor med content enbart för din vackra närvaro. Eller blev det för svår argumentation att vinna?
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
KB: sett flertalet modoiter som tycker Karlin skulle vinna årets tränare i SHL. När all underliggande statistik sa att ni överpresterade och att målvakterna tog mer än dom skulle. Den fina förstasäsongen som går på inspiration. Blir kul att se 24/25. Habil tränare, men som kommer få det blåsigt när det väl börjar knaka.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
SebastianH: då vill jag flina in med mitt tidigare inlägg.

”#2715424 · ÅlliJåkkinän · 20x20-logotimraik.gif · 2024-07-11 18:19
kulltorp: jag tycker det är intressant att varenda spelare som uttalar sig om Jokinen har något bra att säga om honom eller har bara hört bra saker. Sen när experterna ska uttala sig så blir det flopp pga ”finska tränare fungerar aldrig i shl”. Så trött koncept, så trötta experter.

Om det är 14 tränare i shl och 13 av dessa är svenska, en är finsk. Då är det 1 på 14 att finska tränaren ska vinna guld och 13 på 14 att en svensk lyckas. Om den finska tränaren hamnar på plats 8. Är det ett misslyckande? Hur många av dom svenska har inte misslyckats isf? Helt ärligt, hur många av de 5 senaste säsongerna skulle ni räkna som ”lyckats väldigt bra” utav svenska tränare i SHL? Det är ju nästan alltid samma namn och större klubbar. Oftas mindre klubbar som ”chansar” med en utländsk och då hade det nog ändå inte blivit någon succé med ett stort namn.

Jag är nöjd och förstår exakt vad Timrå har för målbild. Kommer inte diskutera några tabelltips från tidningarna. Dessa klick kan dom få behålla själva. Vi kommer utvecklas och Jokinen kmr vara topp3 årets tränare. Vi behöver inte motarbeta våran egna klubb nu, vi ska framåt och vara stolta!
+ 21Kommentera (Snabbt)”
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
J F K:

”och som svar på Pejas ständiga påhopp. Jag hoppas vi undviker kvalet i år också. Det är min förhoppning om säsongen. Jag tycker att det är en realistiskt målsättning.”

Det erkända svåra andra året, är helt realistiskt för dig att ni ska undvika kval när vi värvat som Linkan i Timrå. Men Timrå som nått slutspel två år i rad trots att vi inte fått ut det vi kan förvänta oss, ja vi ska tydligen få det otroligt svårt. Där Jokinen tidernas största amatörtränare måste bevisa sig. Du förstår själv hur du framställer dig va?
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Peja: Kapanen och Jokinen känner varandra sedan tidigare. Jokinen känner våran gamla målvaktstränare och har samarbetat efteråt. Kapanen har varit sportchef för Timrå i 2 hela säsonger när han tog beslutet att vi måste byta tränare.

Jokinen har spelat 17 år i Amerika och varit kapten. Han har efter det varit bofast där och tränat juniorer i Florida i 6 år. Det är 23 hela säsonger. Snubben är 45 år, han har alltså bott i Amerika 51,11% av sitt liv. Han har varit i Schweiz och i Sverige. Han har alltså bott merparten av sitt liv utanför Finland och när han kom tillbaka till Finland så coachade han laget på alla sätt utom det typiskt finska.

Jokinen är verkligen så långt ifrån en finsk tränare som är född i Finland som man kan komma. Varför man blir triggad är för att alla argument är att man ”inte förstår svensk hockey” samtidigt så har Sverige flest spelare i NHL av alla europeiska länder. Men en coach som förespråkar ”NHL stuk” kmr absolut inte fungera här i SHL enligt JFK. Modo letar fortfarande ”spelare som gör skillnad” i slutet av juli, Timrå har bara behövt värva utfyllnad hela sommaren förutom O Kapanen då, som vi förövrigt fyndade. Men det är modo som är så fantastiska och Timrå som ska behöva kriga på liv och död för att nå slutspel.

Det finns inget upp till bevis eller chansning. Detta är grundat från Kapanen. Det har gjorts en konsekvensanalys. Blir så trött när folk får det att låta som Kapanen kom på detta kvart i tre på natten.

Men hej, vi förstår ju inte sånt här. Japp, jag har sett hans diskussioner med er angående erat målvaktspar. Men där gjorde man bäst i att vara tyst.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
J F K: du får gärna visa personangreppen du påstår att jag slängt mot dig. Väntar.

Förövrigt skrev du nyss
”Jag skriver extra långsamt så du kanske förstår också.
jag har inte kommenterat Jokinen specifikt alls. Inte ett ord.”

Tidigare la du dessa kommentarer
”Att Jokinen är finsk är för mig underordnat att han inte har erfarenhet av att spela eller coacha i SHL. ”

”Probelemt för Jokinen är då främst erfarenhet av just SHL. Titta på alla spelare som kommer hit från NHL och AHL.”

”Kommer Jokinen lyckas. Ingen aning, men att hävda att det kommer fungera för att det gjort det i Finland är minst sagt naivt.”


Och bilen går bra eller?
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
kulltorp: herregud vad trötta takes den där JFK kommer med. Kanske ska läsa på innan man ordbajsar saker. Det här är som att jag skulle ha någon åsikt om hästhoppning. Han har ju inte en enda punkt att luta sig mot. Skiter väl i en finsk tränare i modo som inte ens kunde engelska, eller Barry som var med när bomben föll i japan.

Snälla sluta svara honom så han går tillbaka till modoboken. Annars kommer jag inte kunna hålla mig längre och jag har verkligen noll lust att argumentera mot en ointresserad som bara vill provocera. Toppstyrt och drar paralleller med silicon, haha va? Och hade han lyssnat på Olli så vet han om att Olli VILL HA ÅSKTER FRÅN ANDRA, att han inte är the boss utan att han jobbar FÖR spelarna.

Nu förstår jag vrf folk skämtar om JFK.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
bar mofftak: silverpartner och mistar
Pengar, låter bra Sen vet man inte hur kontrakten ser ut, kan få rabatt att vara silverpartner om vi väljer dom som åkeri, det blir ännu bättre, mindre pengar som dom redan räknat in Och vi får pengar. Sen silverpartner eller inte. Dom har medvetet saboterat för oss supportrar som velat resa.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
jå1: Det finaste av allt är att detta mynnar ut i färre köpta resor från modoföretaget byberg och nordin.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
sargad: börjar väl med att vi blir sist i SCA istället haha. Men det bytet kan jag leva med.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
ÅlliJåkkinän:

”10. Hårdare träning. Behöll isen längre enkom för att få in i spelarnas skallar vad som var nivån för denna säsong.”

Nu ska vi även flyga mer för att kunna träna ännu mer. Nya tider i Timrå.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
JanneH: kul att vi duger för Luleå denna försäsong. Måste betyda att iaf dom har en annan syn på oss och våran satsning.

Hahah ja knäckederby.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
ÅlliJåkkinän: en annan grej är att Jokinen pratade om att målet är att bli tränare i NHL redan innan han gjorde sin första match i Jukurit. Han uppfyllde första målet med bravur och väljer logiskt SHL som etapp 2. Detta driv kommer spelarna känna och detta driv kommer inte tillåta Jokinen att göra några sköna mellanmjölkssäsonger med ”godkänt” som examen. Han måste prestera bättre än godkänt.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
JanneH: vi har faktiskt förbättrat försäsongen en del, förutom att SCA drar ner kvalitén i vanlig ordning.


Brynäs IF - Timrå IK
Timrå IK - Vasa Sport X2
Timrå IK - IF Björklöven
Sundsvall - Timrå IK
Timrå IK - Modo
Timrå IK - Luleå Hockey
Leksands IF - Timrå IK
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
mikenomad: nu hann ju Turken före men hade tänkt knappa ner några ord när jag kom hem.

1. ”Var inte rädd för att göra misstag, är du rädd för misstag så kan du inte spela i Timrå IK”
”Om du gör ett misstag så signalerar du till oss (tränarna) att du iaf _försöker_”
”Flesta pucktappen i NHL kommer från dom bästa spelarna, alltid. För dom försöker, men dom producerar också”

Att få höra detta som första tal, det sätter sig i gruppen. Ante hatade misstag, han ville ha total kontroll med så långt ifrån Timråhockey man kan komma. Ganska uppenbart varför alla spelare sket ner sig när dom fick en målchans. Ja tills Johansson tröttna och drog till med årets mål(som han egentligen inte fick göra)

2. ”65-70% av träningarna kommer vara ren tävling mot varandra och er själva. Var ärliga, var alltid ärliga. Mot er själva och gruppen”

3. Visa ALDRIG att ni är trötta. Ge inte motståndarna nånting att gå på. Är ni trött på en träning så kan ni gå in och duscha. Kom tillbaka dagen efter.

4. Vi har fler högerskyttar. Öppnar upp för fler kombinationer och ett rörligare spel.

5. Vi har bytt ut sega fötter mot snabba fötter på dom som lämnar/nyförvärv.

6. Mer storlek och fler kilon.

7. Jokinen tar med sig sin favoritback som han har stenkoll på. Han om någon vet exakt hur och vad han kan få användning utav honom i Timrå.

8. Handplockad assisterande, Molinders svävande och oklara roll är utbytt.

9. Mer krav blandat med gör du det bra får du chansen. (Hände 5min i första perioden med Ante innan man var tillbaka i botten)

10. Hårdare träning. Behöll isen längre enkom för att få in i spelarnas skallar vad som var nivån för denna säsong.

11. Jokinen älskar när spelarna kommer med åsikter, ”det visar att dom bryr sig och är intresserade” Ante klagade på att spelarna ska tycka till om allting och trodde han skulle passa bättre utomlands (öh, okej?)

12. Jokinen gillar detaljer och Juel är erkänt en nörd inom detaljer. Dessa två kommer passa så mkt bättre ihop än Juel+Ante.

13. Tekningar. A och O om man ska klara av en totalhockey.

14. En glad Dahlén är en bra Dahlén ”jag ska suga i mig som en svamp om allt han (jokinen) säger” är ganska tydligt var Dahlén står i detta.

15. Spelsystem som speglar kvalitén vi har i laget på ett bättre sätt. Mycket kommer gå på ren automatik efter en stund.

Ja det går att fortsätta lasta argument men nu sitter jag här med 2% på mobilen.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
n.W.o: man blev ju orolig själv haha. Kunde inte släppa det, litade inte ens på EP.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
ÅlliJåkkinän: han var med i seriestarten - men petad. Är nog detta som lurar hjärnan.

”Hertzberg har i elitseriens första två omgångar varit petad och inte ens rest med laget till match.
– Vi bryter med Viktor i samförstånd, han känner att han i nuvarande forwardssituation kan utvecklas bättre där borta”
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
Rallarn: korrekt. Lustigt, hade också för mig att det blev någon registrerad match i Timrå.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Pga Kapanens uttalande att Maxi var stark i tekningssituationer så har jag nu kollat upp hans 20 senaste matcher. Någon som orkar får gärna fylla på.

Här är siffrorna.
14 av 20 +
3 av 20 +/-
3 av 20 -

60% 🟢
50% ⚪️
75% 🟢
0% 🔴
66.67% 🟢
75% 🟢
57.14% 🟢
55.56% 🟢
75% 🟢
100% 🟢
54.55% 🟢
44.44% 🔴
50% ⚪️
68.75% 🟢
100% 🟢
66.67% 🟢
53.85% 🟢
50% ⚪️
66.67% 🟢
42.86% 🔴
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
kulltorp: jag tycker det är intressant att varenda spelare som uttalar sig om Jokinen har något bra att säga om honom eller har bara hört bra saker. Sen när experterna ska uttala sig så blir det flopp pga ”finska tränare fungerar aldrig i shl”. Så trött koncept, så trötta experter.

Om det är 14 tränare i shl och 13 av dessa är svenska, en är finsk. Då är det 1 på 14 att finska tränaren ska vinna guld och 13 på 14 att en svensk lyckas. Om den finska tränaren hamnar på plats 8. Är det ett misslyckande? Hur många av dom svenska har inte misslyckats isf? Helt ärligt, hur många av de 5 senaste säsongerna skulle ni räkna som ”lyckats väldigt bra” utav svenska tränare i SHL? Det är ju nästan alltid samma namn och större klubbar. Oftas mindre klubbar som ”chansar” med en utländsk och då hade det nog ändå inte blivit någon succé med ett stort namn.

Jag är nöjd och förstår exakt vad Timrå har för målbild. Kommer inte diskutera några tabelltips från tidningarna. Dessa klick kan dom få behålla själva. Vi kommer utvecklas och Jokinen kmr vara topp3 årets tränare. Vi behöver inte motarbeta våran egna klubb nu, vi ska framåt och vara stolta!
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
Jokinen-effekten.

”Nästa säsong vill han lyfta sitt spel till nya nivåer under Olli Jokinen i Timrå.
– Det kommer vara en stor fördel att kunna jobba tillsammans med honom”
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
ÅlliJåkkinän: Nu ser jag att Maxi spelat med Markus Hannikainen i tyskland. När Kapanen var med i Adams Hockeypuls podd inför sin första säsong som sportchef så sa Kapanen att Markus Hannikainen (f.d linköping) var lite av en favorit pga sin otroliga inställning och arbetsmoral. Så en kan ju tänka sig att Hannikainen gått i god för Maxi.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
JanneH: det är nog lite som HA mot SHL. Vill spelaren vidare har de inte så mycket att säga till om. Kul att vi får vara storklubben ibland haha.

”"I nära och öppet samråd med Max och hans agent har vi tittat på alternativ för att göra det möjligt för Max att utvecklas ytterligare vid denna tidpunkt i sin karriär.”
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
JanneH:
”plan. Det som talar för att KK har en plan är ju att man uppenbarligen valt Ismannen istället för Erik Andersson. ”

En annan grej är ju att Kapanen valde att gå efter en spelare som faktiskt redan hade kontrakt för säsongen 24/25. Känslan är inte direkt att han suttit och EP-scoutat iaf. Då letar man på kontraktslösa.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
Tom Topp: Jokinen är dessutom tekningsspecialist. Har skolat flera i Jukurit. Ser dom något i hans tekningar, ja då kan snubben teka.

”Seems that everyone is amused about Räty shifting hands in faceoff. It's something Olli Jokinen taught him last year. It's about getting the puck towards the boards and that way to his team. #Isles”
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
NDR: ja väldigt tveksamt om han kommer spela C.

”Den storvuxne centern”

”- Vi är väldigt glada över att kunna bredda vår centersida”

”med sin styrka i tekningscirkeln”
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
Tom Topp: han är Maxi Menger för mig nu.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
Turkiska Tiken : precis, hade vi ens fått plats med fler uttalade poängkungar med svaghet i defensiven? Hade nog rubbat hela hierakin ändå. Det var EA lr liknande för botten som vi sökte och fick.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
russkiy medved blyat: i Tingsryd spelade han i 2a kedjan och på en kant. Där han skulle leverera poäng. (Ganska dåligt scoutat av Tingsryd) Nu ska han centra en 4e kedja. Där Jokinen filosofi är totalhockey med alla spelare inblandade, dvs kmr få backup. Nog ska han klara av det jobbet iaf.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Sputnik1:
Spelar vi som Jokinen vill så kommer inte backarna hamna i dåliga situationer lika ofta. Medspelare kommer att visa sig genom att röra på fötterna, understöd kmr vara nära tillhands.

Förstår inte riktigt det där att Antes defensiv gjorde att fw’s tappade framåt. Antes spelsystem gjorde att fw’s tappade både framåt och bakåt. Visst dom var där i defensiven, rent atommässigt, men vad gjorde dom ens för nytta? Kommer nog aldrig att förstå hans spelfilosofi. När vi faktiskt spelade bra så var känslan att spelarna vaknat på rätt sida och spelade på inspiration. När laget såg totalt vilset och dött ut, då sa Ante i intervjuerna att det såg bra ut men att vi måste ta betalt.

Underskatta inte ett bra spelsystem, efter den här säsongen som kommer så kan man ge en mer rättvis utvärdering av våra backar.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
kulltorp: ska bli otroligt roligt att se hur Erixon kommer att se ut när han spelar under en ny chef. Hans lågmälda personlighet kan passa otroligt bra med Jokinen. Att VÅGA spela ishockey. Inte känna rädslan för misstag. Den mannan kan man få ut så mkt mer utav om man vet hur man ska lyfta honom.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Octagon: praktexempel på hur åsiktskorridoren fungerar. Sen undrar folk varför inte människor talar ut.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
DenRöda: snål tjeck bara.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Peja: exakt så.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Sputnik1: det är väl media och ni som tjatar om satsning.
Ekonomiska problem finns svart på vitt.
Trollar med brödsmulor. Utifrån förutsättningar behöver det inte alls vara ett dåligt val.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Sputnik1: Thoresen har inga dåliga siffror och kmr leverera i en nedåtgående HA. Dicken har skallen och har han fått tillbaka revanschlusten så kmr han inte vara ett blåbär. DIF kämpar med ekonomin så tycker inte dessa beslut är något att håna.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
kulltorp: rätt man på rätt plats och man behöver inte påpeka någon formulering alls, inte ens ett ord går att påpeka. Titta så roligt med drivna och kunniga människor på sin plats. Hatten av!
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
kulltorp: lät inte fel! Själv har jag en rabarber/hallon.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Mitt förtroende för Olli är 150%. Man kan inte bli mer tillfreds i själen än när Olli talar om hur vi ska fortgå som lag.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
ÅlliJåkkinän: Peja. Ni gjorde en pissäsong och det var pandemi med hyror och el, allt blev skit. Ni värderar upp fastigheten och går plus. Tror du man värderar upp fastigheter varje år eller? Varför gör inte alla detta? Då blir man ju miljardär. Jag gillar lösningar. Du ser det som jag kritiserar. För i dina värderingar är det fel att göra så, annars tolkar man inte inte min poäng som kritik. Gå till dig själv, ta en seans och återkom.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
Peja: men varför tar ni åt er? Har jag värderat lösningarna? Nej. Lär er läsa och förstå innebörden. Det är imponerande att fixa. Punkt.

Det är som när en tjej nämner en rolig grej majoriteten av killarna gör och alla killar tar åt sig pga ”kritik” vice versa om en kille nämner ej tjejgrej. Ta det för vad det är.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
Octagon: kanon! En annan hamnar lätt i tanken att man fixat lite mer siffrorna likt Brynäs. Japp, inte olagligt för er som verkar tro att jag försöker påstå att vi gjort någon sorts skattesmitning.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
Nisse på Mon or: du tror det är olagligt att ”trolla” eller? Sluta missförstå.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
El_loco: kravet var 8% och vi löste till 8.6%. Vi har gjort en ”vinst” som krävdes. Det är garanterat trolleri. Bra att det gick att trolla men vi får inte tro att detta var en ren vinst. Otrolig slump att lägga sig strax ovanför kravet annars. Hade vi haft 20 millar i eget kapital så hade vi högst troligt valt att redovisa en förlust ist.

Trodde någon att vi skulle valt att gå minus på papperet när vi behöver möta elitkravets 8%? Jag är glad att dom fick till det men är inte ens 1% glad över själva summan man går plus, för summan är en parantes. Ett måste för att ta sig till 8%.

”strategiska investeringar såsom renovering av Arenalounge och Entré”
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
Hahl Bundy 2.0: har lämnat in en motion att förbjuda alla Kapanens att lämna Timrå. Det är lugnt.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
Tom Topp: haha ja det är riktigt dåliga nerver här nu.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
FH - avdammad: shl’s premiär är framflyttad ca 1 vecka till 24/25 också. Som det var runt 08/09
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
ÅlliJåkkinän: sen finns det en anledning varför dom skrev 3år och inte 1-2 år. Det räknas redan med en utlåning till Timrå.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
FH - avdammad: Montreal var ”tvingade” att skriva kontrakt denna säsong. Hade de väntat till 24/25 så skulle kontraktet bli struligare.

”But, should he fail to make the team, he must be offered back to Timra before sending him to the AHL.

However, this limitation only exists in Year 1 of the ELC.

However, if the Canadiens decide to wait until next summer to sign him, then Kapanen will have to honour the entirety of this contract (short of a mutual contract termination).”


Sen är det just därför Kimmo skrev kontraktet innan VM. För att säkra O Kapanen till Timrå ist för AHL. Allt går enligt plan. Varför oroa sig totalt i onödan? Klart han inte kmr spela i NHL denna säsong, alldeles för dålig investering för Habs att spela honom 3-10min när han kan få lära sig allt i Timrå med ansvar och allt vad det innebär.
Kommentera

·