JohnnyBotox

1089 inlägg · 216 besökare

Historik

·
Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Silfverberg då? Lär väl komma hem oavsett serietillhörighet och lär väl inte kräva någon hög lön.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Tror att det viktigaste är få in spelare som inte spelar på chans och tappar puckar, det har vi redan gott om och det kommer aldrig, aldrig, aldrig att hålla i SHL. Det höll inte förra året i SHL och håller knappt i HA i år, men i år löser vi det genom att göra 5-6 mål framåt vilket inte kommer vara fallet i ev. spel i SHL.

Vi har lite för många sådana spelare, behövs skärpning till slutspelet och en stor förändring vid spel i SHL. Är faktiskt lite oroad över Rödin/Larsson som är givna att stanna vid SHL spel, men håller de verkligen? Tycker att de spelar lite naivt.

Får hoppas att det finns ett steg 2 i planen (vad som sker om vi faktiskt går upp) som tar vid direkt vid ev. avancemang och som är lika inarbetad och konsekvent som planen att gå upp så att vi inte står helt handfallna och nöjda med att "bara" gå upp. Men det tar jag för givet att det finns.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Samsung: vill nog gärna tro att det är starka SHL-kedjor, men ärligt talat så räcker det inte. Dels för offensivt och dels för många som kommer tappa puck, det sker redan på HA-nivå, och blir nog värre i SHL och det kommer dessutom att straffa sig direkt.

Rödin kan såklart spela SHL i någon lägre kedja, men han tappar ofta puck. Indrasis tappar puck och jag tror inte att hans styrkor kommer att fungera lika bra i SHL. Kelleher, för klen och tappar puck. Scott börjar bli lite gammal. Osv.

Tänker bara att en sådan bra spelare som Kopacka kommer att få det mycket tuffare i SHL även om han skulle få chansen i t.ex. SAIK så kommer han nog få det ganska så svårt. Applicera samma tänk på de spelare som är sämre än Kopacka och placera dem i ett bottenlag. Nej, det behövs byggas på ett annat sätt tror jag.

Larsson, Rödin, Ölund, Kopacka och ev. Vesel skulle jag behålla. Nordh kanske (ev utlåning), resten måste nog bort.
+6
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Riktig skitmatch, var rent plågsamt att se. Men ser ju tydligt att Brynäs har en helt annan skicklighet. Borde stått 0-2 istället för 2-0 efter första halva perioden om skärpan varit där. Nonchalans.

Tycker att Kelleher började ganska dåligt, höll puck för länge, men för klen och det slutade med att han relativt enkelt plockades bort. Men han är ju lite ringrostig... Spelade upp sig och blir förhoppningsvis viktig i ett slutspel där han levererat bra tidigare.

Coreau fick kanske inte så mycket hjälp, men 2:an är rent dåligt att släppa, tycker nog att han kanske bör ha 1:an också och kanske även 4:an trots liten styrning. Även om han gjorde någon hyfsad räddning så såg det ganska fladdrigt ut, inte helt olikt Lindbäck. Ingav väl inte direkt något jätteförtroende tycker jag. Inte baserat enbart på målen utan just fladdrigheten. Clara släpper ju något halvenkelt ibland också, som många bra målvakter gör, men han utstrålar ett lugn på ett annat sätt (nu). Jag var aldrig riktigt såld på Gudlevskis pga fladdrigheten, även om han räddade puckar. Föredrar nog lugna målvakter :) Men vi får se, får hoppas att det var premiärnerver och ringrostighet. Hade behövts två stabila målvakter.
+10
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
SuneMangs: det är en ganska enkel tankevurpa att göra, no harm done :)
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
SuneMangs: njäe, han fyllde ju 17 år i december 2021 och gjorde debut i september 2021, dvs 16 år. Du "luras" av 2021/2022
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Skrevs tidigare lite om hur det har gått för lagen matchen efter att de slagit oss, att de "tagit ut sig" eller vad man ska säga. Så var tvungen att kolla lite...

Vi har 14 förluster (inkl. 3 i OT/Straffar) och lagen som slagit oss har i sin efterföljande match förlorat i 9 fall och vunnit i 5 fall. Tror inte riktigt att det går att säkerställa något statistiskt utav detta, men ändå en övervikt åt att de flesta lagen förlorat..

Undrar om vi gör en plattmatch imorgon..?
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Tror jag älskar Bertilsson mer än Brynäs. Han måste väl vara en av våra absolut bästa backar genom tiderna?
+14
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Vesslan: ”Hoppas ni är nöjda”

Oh ja, supernöjd eftersom jag inte gnällt hela säsongen och ”kravställt”. Det innebär att jag är nöjd nu när det ser dåligt ut.

Jag och några med mig som inte gnäller precis hela tiden ser också saker som är mindre bra även när det går bra, men allt gnälla på precis allt och alla är inte särskilt konstruktivt.

Om gnällspikar hade styrt föreningen så hade vi sparkat tränaren varannan vecka och haft 30-40 spelarlöner extra (då dessa fått sparken), vi hade haft noll kontinuitet och ekonomi i botten om vi inte redan konkat. Vi hade inte kunnat rekrytera en enda ledare eller spelare. Men gnällspikar ser ju inte längre än näsan räcker.

Det handlar en helhet och en långsiktighet.

Men det är lönlöst att ens försöka förklara.

Nej, jag är inte nöjd med alla beslut som tas eller rekryteringar som görs. Men att spy galla på allt och alla i ett forum kommer inte leda till något bättre.
+29
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Både orolig och inte orolig.

7p 8 senaste och inte en 3-poängare på 5 matcher. Inte bra alls. Tror dock att mycket handlar om motivation, att kräma ur det sista liksom. Särskilt mot ”sämre” lag och med ett riktigt tight spelschema. Mot DIF fanns inställningen, igår gjorde den inte det.

Att tagga till i slutspelet tror jag inte är några bekymmer. Tror att vi kommer se ett annat lag vad gäller inställning.

Det är väl hönsgården i egen zon samt special teams som inte kommer att lösa sig av sig självt i ett slutspel. Det är väl det som oroar mig mest.
+11
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Jag tror att man vill ha en målvakt som vunnit något (av det som funnits på den ytterst begränsade marknaden) och Jared Coreau var förstemålis när Grand Rapids vann Calder Cup 2017.
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Kopenga Kickass: ah, tack för klargörandet! Jag tolkade infon slarvigt (och okunningt...).

Kollade lite och 0,50 mg alkohol per liter utandningsluft motsvarar ungefär 1,0 promille i blodet. Så, som du skriver, 0,31 mg bör vara en bit över 0,5 promille och då börjar det likna mer fylla än två öl.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Otroligt sorgligt att avsluta karriären med en dålig insats mot VVIK och sen rattfylla.

Vet inte om det finns en problematik med alkoholism eller om det "bara" var lite tidigt nyårsfirande, det var två dagar före nyårsafton och spelledigt en vecka, så kanske är vanligt att ta någon öl i bussen då (?). För mig låter det lite märkligt då elitidrott och alkohol rimmar dåligt, men som sagt, jag vet inte hur det brukar vara inom sporten och de är ju också människor. Promillehalten var ju också relativt låg som jag förstår det (0,3) och det kan ju räcka med två öl för att överstiga 0,2 så det behöver ju inte innebära alkoholism.

Bleka insatser under hösten och spelet från AL kändes ganska nonchalant. Vet inte om det har med saken att göra, men det känns väl sådär att Brynäs som klubb och ledare låtit ev. drickande pågå samtidigt som insatserna rent ut sagt varit usla (såg "highlights" från just matchen mot VVIK och det såg ju inte bra ut...)

Mer kritisk mot Brynäs än mot AL just nu. Men, man vet inte vad som försiggått bakom kulisserna och det är alltid farligt att förlita sig på rykten (att t.ex. AL har/haft problem som varit kända).

Det hela är bara sorgligt och hoppas att både AL och Brynäs kan gå vidare.
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Robertsson ser ju genuint glad och taggad ut i intervjun, ska bli kul att se honom spela!
+14
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Robertsson finns med i Brynäs roster på Swehockey (#33), så rent administrativt bör han väl vara spelklar tänker jag
+6
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Bob: han brukar ha rätt, vad jag har sett iaf
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Andy Tiger: återfall på återfall på återfall, kan ju tycka att längden på avstängningarna borde öka exponentiellt när samma person är iblandad i samma situationer gång på gång.

Var det inte filmningar man dubblade böterna på vid återfall?
+11
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Vi leder nu med 7p och har en överlägsen målskillnad. Det ska statistiskt väldigt mycket till att DIF eller SSK ska kunna gå om oss om vi inte står för en rejäl genomklappning. Men sett över säsongen har vi ändå lyckats hålla ett ganska bra poängsnitt även om det inte sett strålande ut spelmässigt. Vi hade väl någon spelmässig svacka på fem matcher i november om jag minns rätt. Lite som nu. Men poängen trillar in ändå.

Nyckelmatcher blir dock på onsdag hemma mot DIF och nästa onsdag hemma mot SSK, kan vi vinna dessa så är nog seriesegern ganska så säker. Vore också väldigt bra att ha 3-1 mot SSK och 2-2 mot DIF inför slutspel.
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Lätt att tycka att det ser ut som skit (vilket det gör), men relativt tunn trupp från början och skadorna börjar nog kännas. Det blir en tuff vecka nu, räknar med några plumpar (om inte Kopacka och Indrasis är på spelhumör i alla matcher)
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Tappar allt momentum. Pinsamt. Ta ett beslut! Axel mot huvud. 5 min.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Gavve: har alltid älskat kvist! ❤️
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Tycker BIK har lyckats bra med att störa oss. Vi har hamnat helt i osynk, bara att applådera BIK.

Clara, räddningen med axeln med 5 min kvar, mycket bra, samt några fler riktigt fina räddningar.

Kvist? Det måste finnas bättre på marknaden. Det håller ju inte. Tappar puck och tar märkliga beslut som sätter oss i skiten gång efter gång.

Snyft initiativ av Larsson och pass till Lindstein, borde blivit en tvåa där.

Näääee, ingen kan vara nöjd förutom Clara
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Samsung: vaknat på fel sida? :)

Det var ingen rättelse, det var ett konstaterande och en vidareutveckling "på tal om" juniorer i allmänhet samt en reflektion över hur vi hanterar talanger kontra våra konkurrenter.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Samsung: "Vi har ju löjligt fin tillväxt nu närmsta åren med Sunkan jr osv."

Det är väl framförallt -07-kullen som är väldigt lovande, det är nog 1-2 år för tidigt för att förvänta sig något större avtryck i herrlaget.

Dock är jag frågande till Brynäs sätt att hantera juniorerna, tycker att det oftast är någon sistaårsjunior som inte förutspås någon lysande framtid som tas upp för träning vid skador, inte de något yngre mer lovande spelarna.
Men det kan såklart bero på vad man anser att man behöver för spelartyp, eller att man vill "skydda" dessa talanger, vad vet jag. Men en reflektion iaf.
+4
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Någon som är med på medlemsmötet och kan återge? Jag glömde att anmäla mig :/
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Mickesgolf: är det inte så att vi ska ha två målvakter? Tyckte jag läste det någonstans. Då kan jag tänka mig att Lundström blir trea i slutspelet. Innan folk hänger Alcén igen.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Har en olustig känsla att Clara börjar med en tabbe :/
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Lulessss: det stod på hockeynews först, men de har ändrat det nu 🤷‍♂️
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
JD skrev på även för nästa säsong i DIF, säkert ett erbjudande han inte fick i Brynäs. Ren spekulation att det var så såklart, men tror inte att vi vill ha honom på kontrakt vid ev. Spel i SHL nästa år. Svåra avvägningar att göra som SC.
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Farsang: tror att man får ta det där med ”MVP” med en nypa salt, tror man försöker rotera för att inkludera så många som möjligt. Mest en kul grej och verkar som oftast vara ganska random, eller någon som gjort något som sticker ut snarare än den som gjort flest poäng. Tycker att Tärnström kunde fått det igår.

Hursomhelst, bra match. Kändes i början som Clara hade behövt en match vila, men han spelade upp sig!

Blir inte klok på Larsson, kan vara klen i sarghörn, klen framför mål, tappa puckar i dåliga lägen, förlora viktiga tekningar, inte ta sin gubbe framför mål, precis tvärtemot det som iaf jag trodde var han styrkor dvs en jämn, stabil något defensiv center med få misstag.
Samtidigt kan han slå helt geniala passningar eller bara bestämma sig för att gå på mål och göra mål när han känner för det.
Är det för att det är serielunk? Är det en inställningfråga? Blir det en annan Larsson i slutspelet?
Sitter ena stunden och är besviken, nästa kan jag vara sjukt imponerad. Blir fan inte klok på honom…
+21
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Svensson_62: på tal om NHL. Samuel Ersson är fyra i målvaktsligan (de rankar först GAA), 2,26 GAA, 91,1% SVS och har vunnit 12, OT 3 och 5 förluster på sina 20 matcher (19 starter) och detta i det tippade bottengänget Philadelphia.
Riktigt roligt att han fått ett genombrott där!
+20
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
lapad: jag tänkte tvärtom. 3 min kvar, försök få till tryck under 1,5 minut med målvakt kvar och slippa risk för ett insläppt i öppen kasse. Om det inte resulterar i mål har man 30 sek 6 mot 4 och en minut 6 mot 5.

Menar bara att alla inte resonerar likadant om hur man ska utnyttja situationen, inte att det betyder att de ”inte bryr sig”
+13
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: det blir ju inte en tavla för att målet blir avgörande…
Välplacerat skott i första krysset på stötsidan, i den lilla luckan som knappt går att täppa till. Absolut ingen tavla. Däremot borde skytten inte fått den tiden på sig.
+10
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Farsang: håller inte med alls faktiskt. Det var väldigt slarvigt, dåliga pass, felbeslut och tappade puckar. Saker som inte VIK egentligen påverkade.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
JawKee: pratades om ”revansch” före matchen. Det blev inte mycket med det.

Värsta typen av förlust, när man vet att vi kan vinna om vi vill, men inte riktigt orkar göra jobbet.

Tror på en betydligt bättre insats på fredag. Men då möter vi bättre motstånd också.
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Farsang: men idag kunde vi slagit dem ganska lätt om vi spelat som mot AIK. Ren inställningsfråga. Helt osynkade idag.
+4
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
rafalski: Scott var riktigt pigg i sin första match efter skadan, sedan lite osynlig men gör ganska mycket bra saker i skymundan. Har bäst Corsi i HA…
+5
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Snyggt av Rödin! Vilken måltjuv Indrasis är :)
Men det ser ut som bristande ödmjukhet. Tur att VIK är dåliga, å andra sidan hade vi nog varit mer taggade mot ett bättre lag.
+4
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Rödin har klantat sig tre gånger nu :/
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Zzzznark vad seg match.
All energi från förra matchen bortblåst
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: sweatt, mot FBK
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Clara uppe på 90,8% i SVS, tickar sakta uppåt
+24
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Att Brodecki får kontrakt i SHL tyder väl på ett ganska dåligt utbud generellt.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Brodecki börjar bli en journeyman, ska vara klar för Luleå. Tredje SHL-klubben denna säsongen!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
dabif: ”Dålig timing att släppa nyheten om Lindbäck några timmar innan match. Får vi se hur resten av truppen reagerar på nyheten på isen nu?”

Tror nog att nyheter som denna tagits med laget sedan någon/några dag(ar) tillbaka. Han har väl inte tränat med laget på hela veckan?
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
hlM: han förlängde väl nyligen kontraktet? Står på EP att han har kontrakt till 25-26 och är given 1:a, så det känns inte så troligt. Men han hade nog kunnat fungera bra i HA.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Det trodde jag också, iaf delvis, men fanns allt lite dålig känsla längst ner i magen. De pratade om detta i Rinkside häromveckan, att det inte bara är att hoppa ner en liga och tro att statistiken ska hoppa upp per automatik. Kan väl tycka att det är en lite dålig bedömning av Alcén, men samtidigt är det väldigt enkelt att vara efterklok. Många av våra stora namn på utespelarna har faktiskt levererat bra i HA och det är nog lättare sagt än gjort.

Det är intressant med målvakter om man kollar på NHL, de senaste säsongerna har faktiskt de vinnande lagen inga spektakulära målvakter, varken till namn, lön eller tidigare statistik. Trenden går mer emot att lägga mindre pengar på just målvakterna. Det är snarare försvarsspelet som är vinnande. Adin Hill som vann med Vegas i våras var väl fjärdemålvakt inför förra säsongen och var väl mer eller mindre utskrattad efter flera dåliga år i SJ Sharks.

Lite som Växjö. De kan nog stoppa in nästan vem som helst i mål och ta sig ganska långt. Tror inte att Larmi hade gjort det lika bra i Brynäs anno 22/23...

Men, trots detta, det går inte att vinna med en målvakt som gör så många uppenbara tavlor som Lindbäck, det kräver ändå någon form av grundstabilitet.
+11
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Lucas-jonasson: ”Lite statistik från de 13 matcher Lindbäck har startat i kassen:
4 vinster efter ordinarie tid (Clara 13)
3 OT vinster (Clara 0)
2 OT förluster (Clara 0)
4 förluster efter ordinarie tid (Clara 3)”

Det är faktiskt anmärkningsvärt, och då var ju ändå Claras första matcher ganska tveksamma och Lindbäck har knappt stått mot något topplag.

Som vissa påpekat, jag förväntar mig inte att en målvakt tar 1-0 eller 3-0, men det vore fint om en målvakt emellanåt tar sådana skott. Clara hade förmodligen tagit ett av dessa och släppt in ett av dessa. 2-0 hade inte skett. Då ger man sitt lag chans att vinna.

Men även vissa räddningar av Lindbäck ser lite ”turliga” ut, puckarna studsar omkring och det ger ju allt annat än en känsla av kontroll.

Förstår att det inte finns ett smörgåsbord av målvakter på marknaden och vi får väl se vad som händer framöver, men nu måste ju Lindbäck definitivt spelat bort sig från förstaspaden.

Sedan, som vanligt, man brukar inte vinna om man gör ett mål, och vi kanske hade förlorat med Clara i mål också. Men siffrorna 13-4 i trepoängare på liknande antal matcher är svårt att snacka bort.
+9
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Samsung: kan köpa det tänket, men 10 år som defensiv center i NHL bör kunna bättre. Lindbäck är redan tillräcklig syndabock, han bör inte starta en match till. Men den passen ska Larsson inte slå oavsett vem som står i mål.

Börjar bli orolig för Larsson. Lindbäck bör snart vara ett icke-problem. Men vår kapten, hmm…
+5
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Samsung: ”Larsson misstag beror helt på Lindbäck”
Vill definitivt röka det du röker!

Larsson slår en horribel passning. Otroligt dålig. Tror att Clara hade tagit den, så försvarar inte Lindbäck. Men att Larssons misstag beror på Lindbäck, hur går det ihop? Snarare tvärtom.
+3
Kommentera

·