Knafus

142 inlägg · 19 besökare

Historik

·
MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Löven gick 8,7 miljoner plus i år samt ett eget kapital på 13,8 miljoner. Är överraskad att det gick så bra. Det var ju bara 2 hemmamatcher i finalen. Borde kunna komma in några bra forwards ändå till slut. Just nu är det falldeles för klent för att kunna utmana er och DIF.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Windom Earle: Tex hade det riktigt jobbigt igår. Han stämplade ut på 62% och totalen blev 66% för Tex och Tikkanen( Tikkanen hade 85%).
av någon anledning fick Gropp, Hutchings, Perron luft under vingarna i samma match och det har man verkligen saknat under denna serie även om hutch glimtat till ibland. Är det någon som vet vad som händer med den där Wahlberg ni har på backen. Han har varit väldigt duktig tycker jag. Hoppas ni får behålla karln. Sedan hade ni vunnit en del på att Ingman blivit avstängd då han har haft det ytterst tufft. Trodde uppriktigt att han skulle vara en av era bästa pjäser i slutspelet. Vi har haft våra beskörda besvikelser i slutspelet. Bengtsson, Gropp, Wiklund, Fitzgerald (mot MoDo) William Eriksson, var sådana vi hade väntat oss klart mer från. Med Liss och Vainio på skadelistan och Lindgren avstängd (med all rätt) så är Löven ett klart svagare lag. Med spelare som Rahimi, Freddan och Endre så gick det ändå vägen till slut även om jag själv inte trodde på det. Men då visste jag inte att Rahimi skulle dominera så som han gjorde samt att Freddan var lika bra som alla andra backar i Löven förutom Rahimi som har varit extrem denna serie. Är överraskad och tacksam och skulle inte vilja må som ni gör just nu. Om Löven mot alla odds skulle gå upp till SHL så blir det en märklig säsong i höst. Med HV och DIF som kommer lassa in massor. Blir (det kommer inte att inträffa) en väldigt tuff säsong för många lag.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
J F K: ganska exakt samma saker som Lövenfans gnällde på under match 1.dvs knepiga domarbedömningar. Det är som sig bör under ett slutspel att ni hittar era vinklingar och vi hittar våra angående domarnas insatser. Konstigt om det vore annorlunda, särskilt imman förlorar. Det är uppenbart att Karlin försöker sig på att göra en Gath. Gath har dock en helt annan pondus och nivå på retoriken för att sätta press på domarna. Måste vara svårt för domarna att komma till Winpos arena och döma med det tryck som är där. Det kommer vara ännu mer högljutt på fredag så det blir intressant att se hur det går för de randiga. Har man en bra publik så betyder hemmafördelen en hel del skulle jag tro. Upp till bevis för löven att förvalta detta på fredag.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Nucky: Lite samma för mig. Försöker hitta lite mer rivalitetskänsla mot MoDo men den är svår att uppbåda av någon anledning. Vill såklart att Löven ska vinna någonting så svårt men det är ju för att just Löven ska vinna. Förra våren sa jag (och många med mig) att Karlin är en garant för att ni skulle vara i toppen och spela bra. Det är anledningen till att jag tror att ni vinner detta också. Han är smart han. Hoppas dock att jag har fel.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
KB65: Har svårt att se att Löven ska rå på MoDo faktiskt. Känns som att det tyvärr kan bli 4-0 eller 4-1 i arslet då Modo har haft ett väldigt stabilt spel hela säsongen och vår backsida är mkt känslig. Dessutom saknar vi Liss.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo vs HV71 20220304
Icing-Ove: I situationen med Emil Amvar det redan en närkamp mellan honom och en MoDo-spelare som Emil A har fokus på att hålla undan. När då Svenningsson kommer in som en tredje person så tror jag DN (med all rätt) kommer bedöma detb hela hårdare än om det bara hade varit Emil A och Svenningsson inblandade.
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Lövens match mot Troja inställd ikväll. Covid i Troja.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Icing-Ove:
Vore lite humor om Styf fick kliva in som huvudtränare ändå. I SHL. Tråkigt för Fagervall som är kompetent. Hoppas han kommer tillbaka till Löven.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Röda Tallen: Brian Cooper är överlägsen Zajac som back. Han var den klart största anledningen till poängrekordet 19/20. Maken till pjäs får man leta efter. Han rankas dessutom som en av SHLs bästa backar nu. Han skulle inte göra bort sig någonstans. Han är ganska liten men har en mäktig fysik, mkt bra spelsinne och är fantastisk defensivt och mkt bra offensivt. Vilket tapp det var alltså.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
TickledDonkey: Den bjur ja på!
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Heyerdal:
Poängligan i SHL i detta nu:
plats:
3. Patrik Karlkvist
4. Adam Tambellini
7. Jonathan Johnson
15. Fredrik Olofsson
20. Kim Rosdahl

That´s got to hurt som Costanza säger.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Ogie Ogilthorpe: är nog fullt troligt. Tycker ni har visat ett extremt stabilt spel.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Södertälje 2021-11-24
J F K: Problemet är om vi vinner stort mot Karlskoga så vet man hur matchen mot Mora på söndag kommer att sluta. Ingen ide att titta på den i så fall.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Södertälje 2021-11-24
Silly: Sticker ut hakan och säger att Löven kommer vinna stort på fredag. Första hemmamatchen efter magplasket mot Västerås. De bör skämmas fortfarande och kommer nog vara påkopplade. Om inte visar god inställning så kommer de få utstå extrem kritik från de egna leden.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2021-11-18
Olle: TIK gjorde en bra match. Inte tu tal om det och man ska inte ta något från Timrås prestation. DIF gjorde inte en bra match. Med det spelet är det självklart att de ligger där de ligger. Man fick en känsla av fritt fall för deras del. Vilken uppförsbacke de har just nu. Räddningen ligger i om Eklund och Sörensen kan hitta en grym kemi för då kommer de vinna matcher. Med det försvarsspelet dom visat upp hela säsongen så kommer de behöva det.
+5
Låst ämne


MoDo Hockey > Sv: MoDo - Mora 2021-11-14
Bad_Brett: Ja han har verkligen motsvarat förväntningarna den gode Karlin.
Där ser man hur överskattat argumentet "De har så många nya spelare att det tar tid att få ihop truppen" är. Det användes flitigt i Löven under 10+ års tid och även i MoDo förra säsongen. Dvs att man skyller usla resultat på att många nya spelare kommit in. Tränare som Karlin och Martin Gudmundson struntar i dessa argument. Sportchefer som Georgsson, Kenttä och Hinken struntar också i de argumenten. Det handlar om att göra rätt saker från värvning av lag, spelfilosofi till tränarkompetens. De tar över förlorande organisationer (Inte Gudmundson i detta fall, Västervik är alltid vinnare verkar det som) och vänder det hela på en försäsong. Går i stort sett in och levererar direkt. Ett intressant fenomen tycker jag och tyder på klass och kompetens.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
jonsson: Ja bra förlängning för er.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Luleå HF - Timrå IK 2021-11-04
roger_sundsvall: Jag lider med Per Svensson. Nu när han får uppleva sin SHL-dröm så hamnar han i denna sits. Är konsekvent bästa spelaren men till ingen nytta (som det verkar hittills alltså). Blir intressant att se om någon annan klubb plockar honom eller om han anses för gammal. Hur långt kontrakt fick han? Det var väl ett år väl?
+4
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Silly: Är det någon som vet om han har gått någon utbildning ännu?
Jag antar att han måste ta minst SVffs kurs UEFA A för att bli godkänd? Då måste han genomföra :
Tränarutbildning C- 2 heldagar med hemstudier däremellan
Uefa B- 7x2 dagar på plats med hemstudier däremellan
Uefa A - 20 dagar på plats ( 4x5 dagar utspridda på olika tillfällen) med hemstudier däremellan.
Det handlar i så fall inte om att gå en vecka på en kurs utan ett ganska stort åtagande om han ska läsa ikapp alla kurserna. Fixerade datum för ganska många sammankomster och en hel del hemuppgifter.
Om de även kräver UEFA PRO -kursen så är det kurs med praktik utspritt över två års tid. Vet inte om det är den som avses för då är det ett ordentligt åtagande.

Men det klart vill han jobba professionellt på högsta nivå så verkar det krävas. Att säga att han inte vill ta en veckas kurs är dock felaktigt. Han kanske anser att han lägger den tid han tycker är rimlig och inte vill utöka det något mer.
Eller så har han svårt att studera, plugga. Det kan vara en orsak också.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Örebro HK 2021-10-28
Villervalla: Freddan är inte problemet. Halva laget är av allsvensk klass. De kan vinna enstaka matcher då de verkligen är taggade och motståndaren likt Örebro igår underskattar och går mindre bra. Timrå kan dock inte spela på max varenda match. Då blir det svårt att vinna så många matcher med ett så svagt spelarmaterial.
+8
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
puffe: Måste säga att det är uppfriskande ord från Puffe i denna fråga. Tyder på integritet att inte haka på den typen av dynga som skrivs.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Jag tycker det är tvärtom. Däremot har ni tillsammans med HV gjort det bästa tränarvalet i serien. vad gäller spelartruppen så är det svårt att jämföra er trupp med förra årets eftersom den bestod av vansinnigt många spelare totalt sett över säsongen. Ni hade klart mer spets som passerade truppen förra året. MoDos trupp detta är ser jag som bra men framför allt med en tränare och sportchef som ger tryggheten ett lag behöver. Karlin skulle lyckas med nästan vilken trupp som helst. Aagard och Vigge sticker ut liksom Bernardh. Bakom dem är det inte så mycket extra. Däremot lagspelet som jag sett det är top notch. Blir roligt att se hur långt det kan bära.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2021-10-16
Knafus: såg att inlägget kanske är lite väl rakt framfört. Ingen tanke att provocera utan det var bara funderingar då diskussionen pågick. Min tanke är ätt det är kanske lite väl hårt mot ledarstaben att kräva att de ska kunna trolla med knäna. Om truppen är den svagaste menar jag. Det kanske finns någon som anser att den är väl så bra som något annats lags trupp och då vore det intressant att få höra det. Må väl.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2021-10-16
roger_sundsvall: Jag tycker ert spelarmaterial är ganska svagt för att vara SHL. Vilka/vilket lag skulle det vara som har en svagare trupp? Djurgården som ligger mycket risigt till? Oskarshamn? Brynäs? LHC? Samtliga dessa lag som är bottentippade ser starkare ut på papperet än vad ni gör. Eller är det någon som kan motivera en annan syn på lagens slagstyrka. Låt oss säga att er ledarstab är i nivå med de övriga lagens tränare. Vilket resultat är det rimligt att förvänta sig av TIK då? Om er är svagast?
+1
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Rytter: Ja det kändes inget vidare igår. Löven har gjort många dåliga matcher men gårdagen var brutalt usel. Följer samma mönster som föregående två säsonger. Illavarslande.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Västervik 2021-09-29
KB65: Kristianstad var otäckt intensiva. Eller så var Löven slöa igår. De surrade som getingar i första perioden. Riktigt imponerande förutom att de verkar extremt trubbiga när det handlar om avslut. De Ger ett klart bättre intryck än tidigare säsonger. Endre var riktigt bra i målet i första perioden med några svettiga räddningar. Han blev matchens spelare.
Kommentera


MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
J F K: Medhåll på samtliga punkter.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Har nu krälat mig upp ur högen med skit som jag kastade mig i under/efter matchen igår. Visserligen försäsong men Löven känns inte så stabila än så länge. Äras de som äras bör, MoDo var klart bättre och Karlin visar att han är det klipp som alla förväntar sig att han ska vara. MoDo seglar upp som trolig topp-tre kandidat efter detta spel. Får gälla som favorit mot Löven denna säsong så det blir intressant att se mitt lag försöka slå ur underläge.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2021
J F K: Mora vinner rättvist. Men som du säger så har både Endre och Jonna givit riktigt bra vibbar de senaste matcherna. Mora har tyngd och fart. Ett bra lag. Håller med liss om att spelet ser mindre bra ut i denna match.
+1
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2021
MorganaLefaey: Håller med om Bernhard. Han verkar ha goda kvaliteter. Vigneault också bra. MacMaster och Riley trodde jag skulle visa upp ett bättre spel än de gjorde. Det lär nog komma när det startar på riktigt.
+2
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2021
JoseGonzales: han verkar ha utvecklats en del sen vi hade honom. Är dock besviken på samtliga kedjor förutom selin, Andersson och Wiklund som jag inte förväntar mig så mycket av längre. Såg segt ut och klent inärkamperna. Det kommer förhoppningsvis.
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2021
jonsson: ja MoDo känns mycket mer gedigna. Jämn match.
+1
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
hanzon: Mycket sympatisk person framstår han som Lundström!
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Rytter: du har rätt vad gäller statsen. Jag såg matcherna mot Timrå i slutspelet och då var han en av VViKs bättre spelare. Har också oro kring värvningen. Min förhoppning är att han nu får ett starkare lag kring sig och får spela mer anfallshockey och därmed producera mycket mer. Han är nog värvad för att ligga på över 30+ poäng. Det är min förväntning i alla fall.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey: mannberg var på Try out men lämnade. Denne Gropp är en spelartyp som löven till stor del saknat. Han verkar ha talang och styrka gjorde det riktigt bra i VVIK den korta tid han var där. Jag kan förstå att Kenttä signade honom. Han är ju noga med att få referenser från spelare på nyrekryteringar och Fitzgerald är vår förstecenter så info kring Gropp fanns nog. Det är väl alltid en risk med värvningar ändå men i olika grad. Åldern bryr sig inte Kenttä om utan vad man tillför laget. Hoppas du har rätt angående att nå långt. Tror Karlin är er frälsare.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2021
Tom Topp: ja Modo har verkligen förändrats sedan förra året! Mkt stabila hemåt. Ok framåt. Karlin är verkligen en garant för ett gediget och kompakt spel utan större brister. Jag tror att Modo definitivt klarar topp 5 denna säsong. Jag har sett tre matcher med Timrå och de skapade väldigt få klara målchanser i 5mot 5. Som någon Timråit skrev så känns de mycket uddlösa än så länge. Det kanske släpper men jag hade varit orolig om jag var TIKare.
+8
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Smurfen: Om Tex eller IW visar sig inte hålla måttet så lär en ny målvakt komma in i laget likt just Tex eller Bartosak tidigare säsonger år. Det innebär inte att det är kört för er även om starten på serien kan bli lite skakig.

Då måste man så klart lyckas med värvning av den målvakt som ersätter och det är såklart inte givet då vi inte riktigt vet vilken nivå Hinken håller som sportchef ännu.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Idbyn: Skönt att Wennerholm hade oss som fyra. Då finns det en god chans att vinna serien.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Costanza: De har Stiegl där väl? Ett av få ställen som har det. Ta en för mig är du go! Bor ej i stan.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
J F K: Låter rimligt. Men det är ingenting som har kommunicerats ut på något sätt?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
J F K: Har inte följt med den sista tiden men är det sportchefen som nu har sista ordet angående värvningarna? Har man gått ifrån systemet med att styrelsen och Widebro har sista ordet? Det som tidningarna löpte amok kring tidigare kring att Glader inte hade makt att signa på eget bevåg. Sorry om det är allmänt känt jag har som sagt inte läst något eller hållit mig uppdaterad i den frågan. Har man givit Hinken ett starkare mandat som sportchef jämfört med hur det fungerade med Glader?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Nucky: Jag tror Tex kommer fungera ok och att han kanske växer med att få bli förstemålis igen och få spela kontinuerligt. Att jag var fundersam avåg mest huruvida det kommer in en ännu bättre förstemålis eller vilken nivå som den tillkommmande målisen kan tänkas ha.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
J F K: Håller med om detta att tränaren kommer göra stor skillnad i utvecklingen av flera yngre spelare. Svenningsson och Styf kommer säkerligen utvecklas under Karlin. Jag tror det är väldigt bra för Styf att få en ny stabil röst att lyssna på i Karlin. Kommer nog ta steg nästa säsong. Är dock fundersam till målvaktssidan. Om Tex tackat nej till SHL på grund av att han skulle vara andramålvakt där så borde väl han logiskt sett fått till sig att han är tilltänkt förstemålvakt. För han kan väl knappast vara mer nöjd med att vara andramålvakt i HA? Säker kan han inte vara men nog borde han fått en inriktning från ledningen att han är tilltänkt som förstemålis.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
J F K: Ja, jag tror MoDo inklusive er styrelse gör rätt i att låta Karlin och i viss mån Gradin sköta värvningarna. Vet inte om det stämmer men någon på forumet skrev att Gradin inte visste riktigt vad man får med Karlin. Eller hur var det han hade sagt? Om Gradin då ska jaga spelare så är det bra om Karlin har väldigt mycket att säga till om. Dessutom bör en stor betongmur byggas på kansliet som håller Widebro med flera utom synhåll från lagbygget. Lägg all makt och ansvar hos Karlin. Gradin är oprövad som sportchef och bör luta sig mot Karlin.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
KB65: Tror att Hinken blir bra för er. Han kan säkert få in spelare med rätt energi och med bra fördelning av roller.
Det han säger om hög kravställning och att det ska synas att man älskar att spela för MoDo och liknande är nog mest för att supportrarna ska bli nöjda och känna tillförsikt. Hittar han rätt spelare som vill något med sin karriär så tränar och presterar de säkerligen lika bra oavsett om det är MoDo eller SSK de spelar i. Det är ju inte så att spelare från USA, Ängelholm eller Östervåla plötsligt utvecklar ett extremt MoDo-hjärta. Visst det är lite roligt att tillhöra en tidigare framgångsrik klubb men varje spelares drivkraft är så oerhört mycket viktigare för vad som presteras på isen. Hitta rätt spelare så behöver man knappt nämna klubbhjärta, kravställning och liknande.

Konsekvensen av att hitta rätt spelare som presterar ett bra spel blir att läktarna fylls, det blir drag kring hockeyn och då blir det roligt att spela för just MoDo eller liknande. Men det ligger i lagets händer att skapa denna dynamik. Med säsongen som har varit så är det nog svårt att hitta spelare på hög nivå och vill framåt som går och funderar på att de älskar att spela för just MoDo. Däremot kommer Hinken göra ett mycket bättre jobb som sportchef och hitta spelare som kan skapa en dynamik som gör det roligt att spela för MoDo. Särskilt med Karlin som tränare. Ett riktigt kap är vad han är. Grattis!
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Gäsp: Han får nog bara energi av såna kommentarer tyvärr. Bättre att bara släcka ner. Han är nog bara ledsen över någonting helt annat som beter så, säkert inte menat mot MoDo egentligen.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Knafus: Jag vet att Gozzi slutar men han har varit allsmäktig i AIK i typ 30 år känns det som.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
jessy: ja kanske är det så att Glader fått spela andrafiolen med styrelsen som Chef i det sportsliga. Som du säger så skulle ingen i styrelsen ifrågasätta Kenttä angående sportsliga frågor. Tänker på Nubben, Gozzi och liknande sportchefer som äger sitt område. Vibbarna man får är att Glader inte haft fullt mandat vilket han också säger i intervjun från igår när han hänvisade till styrelsen hela tiden. Jag kanske varit fel ute när jag sagt att Glader som den sympatiske person han är, inte är fullt tillräcklig på sin post. Kanske är det hela styrelsen och MoDos sätt att jobba som resulterar i osäkerhet och frågetecken kring ansvarsfrågan? Det verkar som att man är på i stort sett samma plats som förra året. Förutom att man nu inte har någon sportchef då. Eller har jag fel där?
+1
Kommentera

·