Knafus

117 inlägg · 16 besökare

Historik

·
MoDo Hockey > Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Rytter: Ja det kändes inget vidare igår. Löven har gjort många dåliga matcher men gårdagen var brutalt usel. Följer samma mönster som föregående två säsonger. Illavarslande.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Västervik 2021-09-29
KB65: Kristianstad var otäckt intensiva. Eller så var Löven slöa igår. De surrade som getingar i första perioden. Riktigt imponerande förutom att de verkar extremt trubbiga när det handlar om avslut. De Ger ett klart bättre intryck än tidigare säsonger. Endre var riktigt bra i målet i första perioden med några svettiga räddningar. Han blev matchens spelare.
Kommentera


MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
J F K: Medhåll på samtliga punkter.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Har nu krälat mig upp ur högen med skit som jag kastade mig i under/efter matchen igår. Visserligen försäsong men Löven känns inte så stabila än så länge. Äras de som äras bör, MoDo var klart bättre och Karlin visar att han är det klipp som alla förväntar sig att han ska vara. MoDo seglar upp som trolig topp-tre kandidat efter detta spel. Får gälla som favorit mot Löven denna säsong så det blir intressant att se mitt lag försöka slå ur underläge.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2021
J F K: Mora vinner rättvist. Men som du säger så har både Endre och Jonna givit riktigt bra vibbar de senaste matcherna. Mora har tyngd och fart. Ett bra lag. Håller med liss om att spelet ser mindre bra ut i denna match.
+1
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2021
MorganaLefaey: Håller med om Bernhard. Han verkar ha goda kvaliteter. Vigneault också bra. MacMaster och Riley trodde jag skulle visa upp ett bättre spel än de gjorde. Det lär nog komma när det startar på riktigt.
+2
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2021
JoseGonzales: han verkar ha utvecklats en del sen vi hade honom. Är dock besviken på samtliga kedjor förutom selin, Andersson och Wiklund som jag inte förväntar mig så mycket av längre. Såg segt ut och klent inärkamperna. Det kommer förhoppningsvis.
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2021
jonsson: ja MoDo känns mycket mer gedigna. Jämn match.
+1
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
hanzon: Mycket sympatisk person framstår han som Lundström!
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Rytter: du har rätt vad gäller statsen. Jag såg matcherna mot Timrå i slutspelet och då var han en av VViKs bättre spelare. Har också oro kring värvningen. Min förhoppning är att han nu får ett starkare lag kring sig och får spela mer anfallshockey och därmed producera mycket mer. Han är nog värvad för att ligga på över 30+ poäng. Det är min förväntning i alla fall.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey: mannberg var på Try out men lämnade. Denne Gropp är en spelartyp som löven till stor del saknat. Han verkar ha talang och styrka gjorde det riktigt bra i VVIK den korta tid han var där. Jag kan förstå att Kenttä signade honom. Han är ju noga med att få referenser från spelare på nyrekryteringar och Fitzgerald är vår förstecenter så info kring Gropp fanns nog. Det är väl alltid en risk med värvningar ändå men i olika grad. Åldern bryr sig inte Kenttä om utan vad man tillför laget. Hoppas du har rätt angående att nå långt. Tror Karlin är er frälsare.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2021
Tom Topp: ja Modo har verkligen förändrats sedan förra året! Mkt stabila hemåt. Ok framåt. Karlin är verkligen en garant för ett gediget och kompakt spel utan större brister. Jag tror att Modo definitivt klarar topp 5 denna säsong. Jag har sett tre matcher med Timrå och de skapade väldigt få klara målchanser i 5mot 5. Som någon Timråit skrev så känns de mycket uddlösa än så länge. Det kanske släpper men jag hade varit orolig om jag var TIKare.
+8
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Smurfen: Om Tex eller IW visar sig inte hålla måttet så lär en ny målvakt komma in i laget likt just Tex eller Bartosak tidigare säsonger år. Det innebär inte att det är kört för er även om starten på serien kan bli lite skakig.

Då måste man så klart lyckas med värvning av den målvakt som ersätter och det är såklart inte givet då vi inte riktigt vet vilken nivå Hinken håller som sportchef ännu.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Idbyn: Skönt att Wennerholm hade oss som fyra. Då finns det en god chans att vinna serien.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Costanza: De har Stiegl där väl? Ett av få ställen som har det. Ta en för mig är du go! Bor ej i stan.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
J F K: Låter rimligt. Men det är ingenting som har kommunicerats ut på något sätt?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
J F K: Har inte följt med den sista tiden men är det sportchefen som nu har sista ordet angående värvningarna? Har man gått ifrån systemet med att styrelsen och Widebro har sista ordet? Det som tidningarna löpte amok kring tidigare kring att Glader inte hade makt att signa på eget bevåg. Sorry om det är allmänt känt jag har som sagt inte läst något eller hållit mig uppdaterad i den frågan. Har man givit Hinken ett starkare mandat som sportchef jämfört med hur det fungerade med Glader?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Nucky: Jag tror Tex kommer fungera ok och att han kanske växer med att få bli förstemålis igen och få spela kontinuerligt. Att jag var fundersam avåg mest huruvida det kommer in en ännu bättre förstemålis eller vilken nivå som den tillkommmande målisen kan tänkas ha.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
J F K: Håller med om detta att tränaren kommer göra stor skillnad i utvecklingen av flera yngre spelare. Svenningsson och Styf kommer säkerligen utvecklas under Karlin. Jag tror det är väldigt bra för Styf att få en ny stabil röst att lyssna på i Karlin. Kommer nog ta steg nästa säsong. Är dock fundersam till målvaktssidan. Om Tex tackat nej till SHL på grund av att han skulle vara andramålvakt där så borde väl han logiskt sett fått till sig att han är tilltänkt förstemålvakt. För han kan väl knappast vara mer nöjd med att vara andramålvakt i HA? Säker kan han inte vara men nog borde han fått en inriktning från ledningen att han är tilltänkt som förstemålis.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
J F K: Ja, jag tror MoDo inklusive er styrelse gör rätt i att låta Karlin och i viss mån Gradin sköta värvningarna. Vet inte om det stämmer men någon på forumet skrev att Gradin inte visste riktigt vad man får med Karlin. Eller hur var det han hade sagt? Om Gradin då ska jaga spelare så är det bra om Karlin har väldigt mycket att säga till om. Dessutom bör en stor betongmur byggas på kansliet som håller Widebro med flera utom synhåll från lagbygget. Lägg all makt och ansvar hos Karlin. Gradin är oprövad som sportchef och bör luta sig mot Karlin.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
KB65: Tror att Hinken blir bra för er. Han kan säkert få in spelare med rätt energi och med bra fördelning av roller.
Det han säger om hög kravställning och att det ska synas att man älskar att spela för MoDo och liknande är nog mest för att supportrarna ska bli nöjda och känna tillförsikt. Hittar han rätt spelare som vill något med sin karriär så tränar och presterar de säkerligen lika bra oavsett om det är MoDo eller SSK de spelar i. Det är ju inte så att spelare från USA, Ängelholm eller Östervåla plötsligt utvecklar ett extremt MoDo-hjärta. Visst det är lite roligt att tillhöra en tidigare framgångsrik klubb men varje spelares drivkraft är så oerhört mycket viktigare för vad som presteras på isen. Hitta rätt spelare så behöver man knappt nämna klubbhjärta, kravställning och liknande.

Konsekvensen av att hitta rätt spelare som presterar ett bra spel blir att läktarna fylls, det blir drag kring hockeyn och då blir det roligt att spela för just MoDo eller liknande. Men det ligger i lagets händer att skapa denna dynamik. Med säsongen som har varit så är det nog svårt att hitta spelare på hög nivå och vill framåt som går och funderar på att de älskar att spela för just MoDo. Däremot kommer Hinken göra ett mycket bättre jobb som sportchef och hitta spelare som kan skapa en dynamik som gör det roligt att spela för MoDo. Särskilt med Karlin som tränare. Ett riktigt kap är vad han är. Grattis!
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Gäsp: Han får nog bara energi av såna kommentarer tyvärr. Bättre att bara släcka ner. Han är nog bara ledsen över någonting helt annat som beter så, säkert inte menat mot MoDo egentligen.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Knafus: Jag vet att Gozzi slutar men han har varit allsmäktig i AIK i typ 30 år känns det som.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
jessy: ja kanske är det så att Glader fått spela andrafiolen med styrelsen som Chef i det sportsliga. Som du säger så skulle ingen i styrelsen ifrågasätta Kenttä angående sportsliga frågor. Tänker på Nubben, Gozzi och liknande sportchefer som äger sitt område. Vibbarna man får är att Glader inte haft fullt mandat vilket han också säger i intervjun från igår när han hänvisade till styrelsen hela tiden. Jag kanske varit fel ute när jag sagt att Glader som den sympatiske person han är, inte är fullt tillräcklig på sin post. Kanske är det hela styrelsen och MoDos sätt att jobba som resulterar i osäkerhet och frågetecken kring ansvarsfrågan? Det verkar som att man är på i stort sett samma plats som förra året. Förutom att man nu inte har någon sportchef då. Eller har jag fel där?
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
KB65: https://www.allehanda...srikt-modo

Intressant perspektiv på MoDos framtid. Vet inte hur damlaget och damers positioner är inom MoDo men kanske ligger det något i det han skriver. Det vore uppfriskande om det skedde en större förändring inom området bland de flesta klubbar. Intressant också och se vilket otroligt stöd klubben fått från kommunen under så många år. Jag är dåligt insatt men stämmer beloppen i skattemedel som nämns i artikeln? Helt fantastiskt i så fall.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
wolper: ni får även in en kompetent person som kan scouta spelare och få in rätt spelare till olika roller i ett lag. Han har varit djupt involverad i det arbetet i VVik och kan på så sätt rädda Glader. Om jag vore Glader skulle jag stämma av varje ny värvning med Karlin så det inte blir så fel igen.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Knafus: Vill bara säga att han verkar vara en hyvens person Glader och som jag tidigare sagt lider jag med honom och att det skapas drev mot honom är sorgligt. Mitt inlägg är en allvarlig fundering kring att man säger att hockeykunniga människor med lite kunskap i företagsverksamhet är mer lämpliga i styrelsen jämfört med duktiga, kreativa företagare med lite eller ingen kunskap i hockey.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Silly: Det är nog den bästa sammansättningen. In med sådana som är proffs på sina delar så man har riktigt hög kompetens inom respektive område. Anställ sedan en sportchef med kompetens och pondus som har fullt mandat och ansvar för den sportsliga verksamheten. Ju fler "Hockeykunniga" i styrelsen som blandar sig i sportchefens jobb desto sämre. Ansvarsfördelningen blir också den otydlig. När kan man annars ställa en Sportchef till svars? Ska en eller flera i styrelsen ställas till svars när sportsliga framgångar uteblir och sportchefen undslippa detta?
Tydliga roller ger tydligt ansvar och då blir det mycket lättare att analysera vad som, går fel/rätt och om någon är fel/rätt man/kvinna på jobbet.
Eftersom föreningen på många sätt drivs som ett företag så är heockeykompetensen till mycket stor det irrelevant att ha i styrelsen. Kommer ihåg Leksand och Salo när han lämnade bygget på grund av att styrelsen lade sig i. MoDo i år är väl ett exempel på när ett monumentalt misslyckande i någon officiell version saknar ansvarig. Man hänvisar till otur, ingen kunde veta att vissa spelare skulle sluta, att lånen plötsöigt skulle tillbaka och så vidare. Man säger även att spelarna var bra i grunden men har inte hittat sina roller.

Enligt hur jag ser på det så är det exakt detta som en sportchef med en stabil pengapåse , kompetens och fingertoppskänsla undviker till stor del genom att:

1. Rekrytera en tränare som man vet kan hantera den situationen som klubben befinner sig i och som kan coacha det spel som Sportchefen säger att klubben ska spela.
2. Ha god kännedom om nya spelares bakgrund, var de befinner sig i karriären och vad som driver dem de närmaste åren. Om de har haft skadeproblematik och hur skadebenägna de är över tid. Vad som driver dem och ta in referenser på spelarna på detta från olika håll. Dessutom vilka roller kan de ta, både i laget och på isen.

Förutsättning för detta är såklart att Sportchefen har ett fullt mandat från föreningen att ansvara för detta. Då blir det mycket lätt att utkräva ansvar. Jag vet inte hur det ser ut i MoDo men det verkar som att man ska smeta ut ansvaret på någon generell otur och liknande. Visst man medger misslyckande men det känns som att de sista segrarna mot Löven och Timrå suddade ut mycket av det som MoDo presterade på isen.

Det är svårt att lasta Glader för alla beslut under säsongen. Om det däremot skulle visa sig att han ansvarig för alla rekryteringar och sportsliga beslut så är hans arbete inte alls godkänt. Jag tror inte jag skulle känna mig så trygg med honom ett år till. Har upplevt den känslan många gånger med sportchefer kan jag väl säga, inga jämförelser i övrigt.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Gavelo: Ja det har verkligen ändrats hur man ser på klubbtillhörigheten, inte bara bland yngre spelare.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Gavelo: De är fullt medvetna om att de får lite om ens någon speltid i SHL. Det lär knappast vara så att Strömgren räknar med en minut i SHL denna säsong utan tror att det är det bösta valet för att få en bra utveckling. Rögle har säkert visat på en utvecklingsplan för dem där de har tillgång till en av SHLs mest spännande talangutvecklare och tränare. De ser de tydliga krav som finns på dem från organisationen men även möjligheterna som de har rent karriärsmässigt om de klarar utmaningarna som ställs på dem. Det väger detta mot att fortsätta i MoDo eller i vilket annat HA-lag som helst. Rögle har dessutom just nu en stor hype kring sig med tanke på vad de presterar och rykten om deras förträfflighet med Abbots kravställning och så. Risken att de skulle gått till Brynäs, Linköping eller Oskarshamn är nog mycket mindre. Frölunda, Rögle, SAIK däremot klingar nog bättre i deras öron.. De vet inte heller om turbulensen i MoDo kommer fortsätta nästa år och kanske har det varit tufft att höra hur usel och oförberedd man är för att spela i MoDo under denna säsong.
Trist att de försvinner. Liksom Karla som nog får ta ett steg i defensivt spel om han ska få speltid i annat än PP.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Björklöven - Modo x 2 2021-03-06 07
Rytter: Grattis till en mkt välförtjänt seger. Ni vinner nog idag igen. Hur ska Löven få ihop detta? Ni var bra.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Rytter: jag jämför inte Norlinder med Ström/Wallinder. Jag säger att hans karriärsval och hur det har fallit ut inspirerar till liknande beslut hos mododuon. Även om de inte är lika talangfulla och konkurrenskraftiga som Norlinder. I övrigt håller jag med dig helt om det du skriver.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Tack då förstår jag vad du menade.

Jag håller med om att turbulensen i år har drabbat MoDo på flera sätt. Bland annat på det sätt du beskriver.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Charliejfz: Nä, inte jag heller.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Costanza: Ja med det är väl klart. Tjänstefel annars med tanke på hur många ni har over there.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Hur menar du nu? Att han hade signat med MoDo innan han fick erbjudandet från Frölunda? Om MoDo var förstavalet så bör han väl rimligtvis ha spelat i MoDo nu?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Hej Rytter, jag tror nog att Frölunda har gjort en hel del med Norlinder sedan han anslöt. De har nog lagt stora resurser på att förbereda honom för denna säsongen och förbättra detaljer i hans spel. HAn tränar dagligen med mkt duktiga spelare, spelar matcher och coachas av mkt duktiga coacher så nog borde han ha utvecklats sedan han lämnat MoDo. Det vore konstigt annars med tanke på hur han själv beskriver hur de arbetar. Men han höll en god nivå redan när han kom dit det håller jag med om.

Jag ser att du tycker att jag har fel i mitt resonemang. Men jag försöker bara belysa varför många juniorer går vidare trots att vi sitter här och tycker att de inte borde göra det. Jag tror inte det är bättre att spela J20 än att vara kvar i HA i den åldern. Jag tror att det är en risk socialt att göra en flytt i den åldern om det är så att det inte funkar från början. Jag tror att man vinner mycket på att ta ett steg i taget och inte stressa.

Samtidigt är inte jag elitsatsande kille i 18-årsåldern med en väldig motivation till att bli proffs i NHL. Uppenbarligen tror/tycker många av dem att detta är rätt väg att gå. Jag är övertygad om att resurserna i de stora klubbarna gör stor skillnad i deras karriär om de hittar rätt socialt och har tålamod med att spela J20 och utlånad till HA. Den viktigaste aspekten av det är att de även ser att chansen till SHL spel finns i den absoluta närheten.

Du skrev även:
"Så det vi diskuterar är inte det faktum att Strömgren/Wallinder lämnar utan snarare att de lämnar väldigt tidigt innan de ens har bemästrat nivån de nu spelar på, det är som att de unga spelarna inte har något tålamod utan vill så snabbt som möjligt nå framgång utan att ta det steg för steg, man vill hoppa över utvecklingsstegen."

Här blev det nog ett missförstånd. Det var inte det jag diskuterade. Jag diskuterade varför de lämnar trots att varken du eller jag upplever dem som redo för detta. Jag vill flagga för att det även finns en individuell aspekt i det hela. Vissa individer kanske lyfter sig otroligt mycket av att göra som de gör. medan andra trots stor talang faller igenom av en alltför stor omställning och utmaning (ex Dahlén i NHL, bara ett exempel av många).

Någonting som vore intressant är att undersöka hur det påverkar en karriär att "Ha tålamod och stanna kvar" jämfört med att "Hoppa över utvecklingssteg".
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Jag har inte skrivit att de gjort någonting exeptionellt med Norlinder. Att han är ar en färdig spelare tror jag inte stämmer med tanke på hans ålder men en hög nivå har han absolut redan när han lämnade er. Vad Frölunda däremot har gjort är att de har givit honom speltid i SHL och han har stundtals gjort det bra och visar att han utvecklas. Nu ska jag inte lägga ord i hans mun men jag tror att rent utvecklingsmässigt är han själv nog mycket nöjd. I synnerhet när han ser hur säsongen utvecklats. Han säger själv i augusti:

"De senaste fem åren har Frölunda skeppat iväg över tio spelare till Nordamerika och under samma period har 13 spelare från klubben tingats i NHL-draften. Att klubben har hittat ett recept att fostra stora talanger och stjärnor råder det i dag inga som helst tvivel om – och för Norlinder spelade klubbens fina ”track record” att fostra och förädla duktiga backar in i klubbvalet, förstås.

– Det är inspirerande och det är klart att det spelade in i beslutet att komma hit. Men det var väl inte just det som var det avgörande, men det är klart spelade in.
– Sen skulle jag vilja säga att de är duktiga på att ta fram spelare på alla positioner, inte bara backar. Det är väldigt engagerade ledare här i klubben och hela organisationen lägger ned väldigt mycket tid på spelarna och spelarutveckling. Det är kul att få vara i en sån här miljö."

Att Berglund gör det bättre i Luleå är väl inte i motsatsförhållande till att Norlinder har en gynnsam position i Frölunda? Den frågan förstår jag inte riktigt. Luleå lockar också många unga spelare på grund av hur de presterar.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Rögle och Frölunda lägger stora resurser på att utveckla de spelare som de dammsuger från marknaden. Det är nog den största anledningen till att junisarna drar till dessa lag. De har pengar att rekrytera de främsta tränarna för J20 och du får som junior möjlighet att vara en del i ett framgångsrikt koncept. Du får som junior möjlighet att skolas/utbildas av de bästa tränarna landet har och som har en modern syn på hockey. Genom att välja Frölunda eller Rögle blir man förberedd för ett NHL-äventyr på ett helt annat sätt än att lira med Sunken och Piva eller Wallson och Lahti. Frölundas J20 där man drömmer om SHL-debut som ett utvecklingssteg är nog ganska självklart för de bästa juniorerna som har ambitioner. Tänk er själva att spela i tredjefemman i ett bottenlag i HA som ett led att förbereda sig för NHL. OBS! Jag gillar detta lika lite som ni. Löven tappar många av sina bästa till MoDo, Luleå och ..... men det beror på att vi har inte lika mycket att erbjuda i form av utvecklingsmöjligheter. MoDo har genom kräftgången det senaste decenniet tappat mycket av sin attraktionskraft på detta område. Att Strömgren och Wallinder väljer bort MoDo är fullt naturligt då de hela tiden kämpar sitt yttersta för att lyckas. Om ni vore dessa killar och vill framåt. Ni ser hur det fungerat i MoDo detta året. Ni vet inte om ni ens är kvar i HA. Ni ser därefter vad Rögle och Frölunda gjort med ex Norlinder på en säsong. Får presentation av Abbots vilka målsättningar de har med dig som spelare. Med dessa alternativ är det nog enkelt att välja. Speltiden är nog ett medvetet val, dvs att de räknar inte med att spela 52 matcher plus slutspel i SHL utan J20 och utlåning är säkerligen med i deras val. Men det är idag en stor skillnad att vara en del av Rögles program och organisation jmfrt med MoDos eller Lövens. extremt sorgligt för oss som brinner för klubben. Med det är en lika stor sanning att lyssna på hängivna supportrar och visa ett extremt klubbhjärta inte förbättrar dina chanser till NHL. Diskussionen om att dessa (ambitiösa) killar gärna får lämna när de sviker och liknande är ganska orimlig. Speltid i HA är inte allt. Särskilt när de vet att de kommer att få spela, om än i J20, utlåning eller i bästa fall i SHL.
+7
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Litet långt inlägg, sorry! lade först in det på Mora-tråden men med anledning av hoten mot Glader men det svävade ut lite. Grundar sig i min utmattningen kring den digitala debattens karaktär.

Det är ganska uppenbart att yttrandefriheten för det mänskliga släktet inte var tänkt som yttrandefrihet genom sociala medier. När MoDo förlorar på det viset de gör mot Mora så är det helt naturligt att vara förbannad och arg och ifrågasätta. Det sker ganska ofta med hot, nedsättande tillmälen och liknande haranger som skribenten oftast inte tar ansvar för utan bara lassar ut vreden i text. Men då lagstiftningen inte är i närheten av att klara av att reglera dagens situation på ex Twitter så är inte konstigt att det blir som det blir. Företagen bakom plattformarna tjänar på motsatsförhållandena dessa aggressiva debatter och drev så de kommer inte göra något om de inte måste.

Oavsett ämne så tenderar diskussioner att spåra ur på en gång. Det kan handla om banala saker som att någon skriver att storleken på en vägskylt på en raksträcka är fel och någon går på i en aggressiv ton så är cirkusen igång. Vi är nog säkert 50 år från att kunna hantera detta på ett vettigt sätt. Folk gapar på om yttrandefrihet och rättighet men är samtidigt noga med att inte nämna vilka skyldigheter man har vad gäller beteende och ansvar för sitt beteende. Det som kännetecknar detta är

1. Varenda skribent är helt övertygad om att han/hon har rätt.
2. Om det går att misstolka eller på något sätt skönja sarkasm eller ironi så går man igång som tusan på detta.och skriver i affekt ned hur usel den andre är.
3. Man använder gärna kraftuttryck där man starkt ifrågasätter andra skribenter och gärna i olika grad dumförklarar vederbörande.
4. Eftersom personen ifråga är fri att sitta och skriva utan något ansvar så tar den på sig rollen som en alternativ politiker och opinionsbildare med uppgift att driva sin princip, till absurdum. Oavsett hur banal och irrelevant en fråga är.

Självklart är antagonisten likadan, eller om denne är mer balanserad, så kommer andra skribenter utan filter till den attackerades hjälp och sen sitter vi i sörjan lik förbannat.

Jag kan inte komma på någon plats på nätet som är förskonad från detta. Mindre vanligt på detta forum tack och lov vilket är en av anledningarna till varför det är lite småtrevligt att var här. Jag själv har lockats med flera gånger att delta i detta förfall. Skrivit saker som jag inte skulle tänka mig att säga muntligt till folk i diskussioner och hamnat i situationen där det till slut blir löjligt. Känslan jag haft efter det är inte särskilt angenäm, dvs att själv ha bidragit till att förödmjuka det fria ordet.

Det största problemet är såklart hoten och hätskheten i debatter. Politiska diskussioner på nätet är i stort sett omöjliga att bedriva i skenet av detta. Det är ett sjukt beteende av friska människor. Ett annat problem som verkligen är astråkigt är hur sociala mediers förmåga till att distansera skribenterna från den man diskuterar med och dessutom sätta sin egen moraliska kompass ur spel. Nerven och aggressiviteten i en diskussion blir ett bränsle till det beteendet.

Det är vad som händer när diskussionen som vi känner den upphör och man inte är intresserad av att lyssna på andra människor utan fokuserar på sin är rädsla att "förlora" en diskussion på grund av bristande argumentation eller att kanske, om man lyssnar på argumenten upptäcka att man har helt fel.

På detta viset kommer det att fortsätta till det finns en lagstiftning som kan hantera det juridiska ansvaret i de texter du lägger upp på nätet. Detta eftersom att en stor majoritet inte är beredda att ta ansvaret själv.

Sorry om det blev högtravande, helt ok att ta bort detta inlägg om det är irrelevant.
+18
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Rytter:
Det ser ut som att vi är helt eniga i hur informationen ska tolkas i så fall?
Avviker detta från dina tankar puffe?

Med de ingångsvärden som Glader har så vilar det stora ansvaret på han.

Möjligtvis med någon inblandning av styrelsen. Men då de saknar sportslig kompetens är det svårt att se att de skulle förkast något som sportchefen själv driver med (vad det verkar) övertygelse.
+1
Kommentera


MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
puffe: I den intervju som gjordes i anslutning till rekryteringen säger Glader att

"Det är som sagt en lång process som har varit där vi lärt känna varandra, pratat hockey. Vi har också haft ett jättebra samarbete OnePartnerGroup där man har gjort djupintervjuer och fått fram mycket bra saker som med tiden visat att det känns som att det är helt rätt väg att gå"

Han motiverar även valet varför Ville:

"Dels för hans karaktär, personlighet, han står mycket för det här med hjärta och hårt arbete och har ett engagemang som är fantastiskt bra. Gillar att jobba med individer och utveckla den delen också, så det känns som en perfekt matchning för oss i Modo."

Man får inte intrycket att detta val är mot Gladers vilja på något sätt. Visst han kanske är lojal med klubbens vilja men samtidigt har han engagerat sig väldigt mycket i valet och det verkar som att han är trygg i det.
Sen kanske han inte fattat det formella beslutet utan att det är gjort av styrelsen men nog är det sportchefens ansvar att ta fram förslag och bestämma inriktning på personen som ska tillsättas som tränare för klubbens representationslag. Annars är denne inte sportchef utan en utförare.

I takt med att resultaten har varit mindre bra så kanske man vill lätta på Gladers börda genom att säga att han inte var ansvarig för det största misstaget i årets bygge. Det är bra tycker jag med tanke på den press han har komma att hamna under.
Eller så kan man tolka det så att det inte var hans fel att Björn Hellkvist bröt sitt kontrakt med MoDo och att han gjorde det bästa han kunde. Att det stora ansvaret för röran ligger hos Björn Hellkvist alltså. Det blir i så fall en fri tolkning i Gladers favör om att ansvaret ligger hons någon annan.

Med det sagt så tror jag att Glader är den sportchef som lärt sig mest av alla om rollen som sportchef detta året. Han var inte redo när han tillträdde och fick sig dessutom en skitsituation. Jag tror att han kan göra ett mycket bättre jobb den kommande. Han lär vara extremt noga med de rekryteringar han gör. Han vill säkert ha revansch för...allt. Jag tror dock inte att MoDo kommer behålla honom om ni inte tar topp 10.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Aik - Modo 2021-02-17
Rytter: touche`😁
Skrev lite för snabbt m huvudet under armen (var det korrekt?)
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Aik - Modo 2021-02-17
J F K: Jag är av uppfattningen att det ser bättre och bättre ut trots förlusterna. Sunken börjar sakta få igenom saker i laget. Visserligen är det många poäng upp på få matcher men med Persson, Ytterell och om Zykov (PYZ) visar sig vara riktigt bra så finns det chansen till en streak. Ni möter ju lag som inte har strupen mot kniven även om det är topplag. Det skulle ge en oerhörd styrka till laget om ni kunde snubbla in på topp tio. Då kan verkligen allt hända. täcker nästan det är lite läge för det. Vi får se hur Persson, Ytterell och Zykov kan bidra med energi. Jag har i alla fall inte räknat bort Modo från topp tio och därefter är det 0-0 mot alla lag. Ingen hemmafördel att tala om i år heller så it aint over yet. Men det är klart. Man måste plocka lika många trepoängare på raken som man hittills har förlorat, typ så det måste till något extra. Men PYZ i kombination med Sunken kanske är det lilla extra. OM spelarna kommer till en punkt där de börjar tro på det så är hälften vunnit. Å andra sidan så kan det gå käpprätt också...
+5
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Almtuna 2021-02-15
hanzon: Ja så är det. Situationen med målet skulle aldrig få inträffa eftersom domaren borde ha blåst av direkt. Långt innan målet. Men de missade det.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Kunglouie: Jo så är tyvärr känslan.
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Rytter: Nä, där har du fel unge man. Jag tycker uppriktigt synd om personen Glader. Varför skulle jag gotta mig i det?
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Bad_Brett: Lider med Glader. Vilken skitsits han sitter i (har satt sig i). En del otur absolut men samtidigt har han inte satt ihop laget på ett konkurrenskraftigt sätt. Oavsett fördelningen av otur/mindre bra utfört så tycker jag uppriktigt synd om karln med den press han har på sig.
+2
Låst ämne

·