Malken

520 inlägg · 120 besökare

Historik

·
Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Spajderman: "Det enda som talar för att DIF på förhand går vinnande över 7 matcher är en blandning av att Andrén spelar samma hockey som i Växjöfinalen,"

Visst kommer lagens styrka att ha betydelse - och där tycker jag också att Brynäs har övertaget. ...Men det handlar också mycket om att få övertaget från början - både spelmässigt och målmässigt. Målvakternas insats ikväll blir extremt viktig. Sviktar någon kan det sätta sig i hela matchserien. När Andrén spelade i Brynäs släppte han in många puckar på närmsta stolpen. Kan Brynäs få in ett par puckar där i första matchen kan det bli jobbigt för Andrén. ...Och åt andra hållet - som när det var uppdukat för fest i Gävle 2017. Man behövde bara vinna hemma så skulle det vara klart. Felix Sandström fick direkt en puck som fastnade i byxan och på något sätt tog sig in i mål. För mig kändes det som att finalserien vände där och då.

Åker upp till Gävle ikväll och gör min lilla, lilla insats för att skapa det rätta trycket - och håller alla tummar jag har.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Treklövern1912: " Tror du verkligen att min åsikt kommer att påverka spelarnas inställning till matcherna. Johan Larsson lär knappast läsa vad som skrivs här på HS."

Jag tror Brynäs kan nå långt om spelare och fans har samma mindset. Själv kommer jag att åka upp till Gävle och se match ett och heja på för allt jag är värd. Ser sedan match 3 på Hovet med samma inställning. ...Och hoppas kunna se match fyra genom Brynäs Stockholm. Jag tror inte att det kommer att bli lätt att besegra Djurgården - men om alla vi fans hjälper till att skapa det rätta trycket och ger spelarna de rätta förutsättningarna att lyckas tror jag vi har en stor chans.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Treklövern1912: "Vi tar detta ska du se"

Vi ska så klart vara positiva - men börjar spelarna tro att det ska gå så lätt som du verkar göra har vi problem. Det kommer att bli tufft! ...Men spelar Brynäs genomgående som i fjärde matchen mot Karlskoga ska det inte vara några problem. Om Johan Larssons ögon glöder som de har gjort några gånger under serien mot Karlskoga kommer jag att känna mig lugnare.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
moment22: Fick tag i en sittplats till söndagsmatchen. Törs inte vänta på Brynäs Stockholm.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
moment22: Samma här!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Någon som har länk till biljettsläpp Djurgården-Brynäs på söndag? Funkar inte ännu via Djurgårdens hemsida.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Lirarn77: "Men tittar man ändå på lagen så har Brynäs bättre 1,2 & 3dje lina, målvakt"

Jo, jämför man spelare för spelare är Brynäs bättre. ...Men Djurgården är lurigt att bedöma. I sjätte semifinalen mot Mora såg Klasen som vanligt numera ut som en köttbulle på skridskor, förlorade 99% av alla närkamper och blev ständigt frånåkt. Ändå är det han som slår passningen till det avgörande målet.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja: "Det är ju absolut inte säkert att Brynäs går upp den här säsongen"

Blir det en match sju mellan Djurgården och Mora ökar ändå oddsen ganska rejält för ett avancemang redan i år. Det är ju de unga killarna i Djurgården och Mora som har imponerat - och jämnheten brukar vara ett problem för spelare i den åldern. Pallar de?
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Samsung: "Undra vart allt, om man kunde sätta fingret på några saker började gå nedåt som till slut slutade med HA för oss..."

Såg en intervju med Tord Lundström för några månader sedan. ...Och hans förklaring var att de unga killarna helt enkelt blivit för bra. Jakob Silfverberg, Calle Järnkrok, Mattias Ekholm, Jonathan Carlsson, Johan Larsson (som för all del är tillbaka) var omöjliga att ersätta på ett bra sätt.

...Och det är ju lite grann hemligheten med Skellefteå och Växjö. Man har haft spelare som blivit "lagom bra". Att ha spelare som Oscar Möller i Skellefteå och Robert Rosén i Växjö år efter år är så klart fantastiskt. Spelare på extremt hög SHL-nivå - men på låg internationell nivå.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Sofialäktaren : "Släpp det bara fan e grejen? Grejen har ju dött ut för länge sen"

Jag släpper aldrig det här. Sanny går långt över gränsen för vad man bör göra. Under "Berglund-gate" satt Sanny i C More-studion och krävde att Sundlöf skulle avgå, Campese skulle avgå och att hela Brynäs styrelse skulle avgå. Nu var det ju ungefär så det föll ut längre fram - och kanske var det till och med rätt att det blev som det blev. ...Men Sannys roll som sportjournalist är inte att driva interna processer i föreningarna. Jag var allvarligt oroad under den här tiden att hela Brynäs organisation skulle kollapsa. ...Och jag påstår att Sanny, med benägen hjälp av Niklas Wikegård, var drivande i processen.

Nu vill Sanny avsätta Brynäs utmärkte lagkapten Johan Larsson. Say no more!

Heja Brynäs!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Lunkan: "Sanny har för evigt gjort bort sig i min bok"

Oj, i min bok blev han totalsågad redan efter sin ledande roll i att uppförstora "Berglund-gate". Sanny driver mot Brynäs mycket konsekvent. Jag skrev ett långt inlägg om det för c:a en månad sen - och fick medhåll från några och mothugg från fler. Roligt att se att fler börjar se mönstret!

Sanny, om du läser det här: Johan Larsson är vår lagkapten - och en väldigt bra sådan. Du själv platsar inte som sportjournalist på riksnivå. Följ Färjestad, det räcker för dig!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Jan Grismöbel: "Dessa domare måste vara köpta"

I vart fall är det väl solklart att domarna blir matchens huvudpersoner i tredje perioden och att de går in och avgör matchen till Karlskogas fördel. En perfekt domarinsats brukar kännetecknas av att man knappt märker deras närvaro.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Mickesgolf: "Mora kommer köra över Djurgården på hemmaplan"

Ja, tror faktiskt det. Det ser ut som att Mora är fysiskt överlägsna. Klasen, speciellt, är ju en trollgubbe och extremt teknisk - men det ser inte ut som att han hänger med i tempot längre.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
J F K: Vad då barnsligt?
Uppladdat:

450x300-1999_0.jpeg1999_0.jpeg

Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Silfver: "Sunt förnuft.
Snabbt agerat, saken utagerad, gå vidare."

Håller med! Brynäs agerar proffsigt nu och dödar eventuella diskussioner. Vi hade kunnat få ett "Lindbäck-gate" på samma sätt som "Berglund-gate" också - men man arbetsbefriade direkt Lindbäck och låter "rättvisan ha sin gång". Smidigt, smart och väldigt svårt att angripa för sensationslystna journalister.

...Och jag påpekade för ett tag sedan här att Sanny alltid tar chansen att angripa Brynäs. Han var ju bland annat en av de drivande i "Berglund-gate". Kan bara konstatera att listan över angrepp har blivit ännu längre. Kanske Färjestads-Sanny borde nöja sig med att kommentera sitt Färjestad i "Värmlands Folkblad"?
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
SuneMangs: "Nordh är ju till och med finalist till priset årets rookie i HA, så något rätt har våra juniorer gjort."

Javisst! ...Och kanske kommer stora genombrottet nu för Nordh, Lindblom eller Ohlsson! Vilken chans att få speltid och att få synas!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Mattson: "Varför har Moras norska juniorer haft en mirakelutveckling under säsongen men inte Brynäs juniorer?"

Därför att de har fått mycket mer speltid. Eller?
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Stenis: "Oj vad Brynäs plötsligt känns svag i Linuskedjan nu."

Nordh, Vessel och Kelleher i andrakedjan, Kopacka, Scott, Tärnström i tredjekedjan och Lindblom, Blomqvist, Kvist i fjärdekedjan ska väl funka? Motivation slår klass i hockey brukar det heta och Nordh och Lindblom lär ju vara motiverade så det räcker!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Gavve: "Jag med många andra får nog bara lägga oss platta och säga att vi överskattade SSK något enormt."

Jo, men SSK var mycket, mycket bra första bortamatchen mot Brynäs. Brynäs var chanslöst. Det är enda gången jag upplevt det den här säsongen. SSK är inte alls på den nivån nu. Vidells benskada blev lika förödande för SSK som Rödins benskada för Brynäs förra säsongen, som gjorde att han inte kunde spela nedflyttningskvalet mot Malmö. Vidells långa frånvaro gjorde att han inte alls kom upp i normal standard mot Bofors.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Farsang: "Tror ni att Brynäs tänkte på vilket lag dem vill möta som spelar minst ful fysisk hockey?"

Tror absolut du har en poäng där. Det är alltid tuffa närkamper mot Bofors. Det enda problemet med Nybro är att Tommy Samuelsson vet exakt hur man vinner mot Brynäs - och har gjort det hur många gånger som helst. Han kan allt om att trasa sönder uppspel och ge minimalt med ytor. ...Men Nybro är rimligtvis, precis som 3 av 4 gånger i serien, för svagt för att lyckas. Viktigt dock att vinna första matchen - Clara får inte svikta.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
modomille: "Har nog aldrig sett en grupp människor bli så upprörda över ett harmlöst påstående som ni blir."

Jag känner mig inte upprörd.

"'Cause they say two thousand zero zero
Party over, oops out of time
So tonight I'm gonna party like it's 1999"
Uppladdat:

450x300-1999.jpeg1999.jpeg

Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Det jag verkligen gillar i intervjun med Coreau kommer drygt sju minuter in i intervjun - och det är något som även vi fans bör ta till oss:

"When you have a team, with this kind of success, I think you have one thing in common, of any team that does well. And it´s belief and then it´s culture. So it´s a combination of that and just from what I can see, talking to the coaches, talking to the few guys in the morning, people are in a good mood. They feel that they are part of something bigger than themselves – and that´s when you have success."
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Huge: "Såg ju bra ut mot Djurgården och spelarna kan ju inte över nån natt ha glömt bort vad dom ska göra och hur det ska göras på isen."

Håller med förstås! ...Man får också tänka på att det ju inte är första gången ett ledarlag som gått loss lite dalat en del. Ofta beroende på att man har lyxen att kunna vila spelare med småskavanker och lägga in hårdare träningspass inför avslutningen av serien.

Är ganska övertygad om att Bertilsson, Vesel och kanske till och med Kelleher hade varit igång och spelat om kvalet dragit igång. ...Och det ändrar ju slagstyrkan ganska radikalt.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Alex89: Jag brukar verkligen försöka vinkla allting positivt och lyfta Brynäs med de små möjligheter jag har. ...Och är vi många som lyfter kan det ändå betyda en hel del.

...Men är det splittring i laget nu igen måste till och med jag erkänna att det känns jobbigt. Hur kan det bli det gång på gång på gång?
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Mattson: "Var det inte du som sa samma sak för ett år sen med 9 poängs försprång till HV?"

Dags att steppa upp nu inför slutet av serien och kvalserien, eller hur Mattson? Med 7 000 Ior på läktaren blir det inget SHL!
Uppladdat:

450x300-ior.jpegior.jpeg

Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Fint spelschema kvar:

Almtuna hemma
Södertälje hemma
Nybro borta
Östersund borta
BIK Karlskoga hemma
AIK borta
Tingsryd borta
Kalmar hemma
Västervik hemma
Västerås borta

Av matcher mot topp 6-lagen har vi bara Södertälje hemma och AIK borta kvar. Vessel snart i spel. Jag är inte orolig.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Slaven82: "Jag skrev för flera veckor sedan att Lindbäck åkte dit för rattfylleri och droger. Då blev jag idiotförklarad och avstängd av moderatorerna. Jag viste hela tiden. Korrupta hockeysnack."

Hoppas och tror att du inte blev idiotförklarad. ...Men under "Berglund-gate" var ett jätteproblem att det läckte fakta till tidningarna, till och med inifrån Brynäs. De flesta av oss har väl läst om AL på Flashback eller liknande - men det är ju toppen att detta inte tagit sig längre än så. Den här gången har Brynäs agerat handfast och journalisterna har tagit sitt ansvar och inte skandaliserat Brynäs på nytt. Ändå något att glädja sig åt!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Samsung: Fruktansvärt tråkigt för AL förstås - men också för Brynäs som kanske förlorade sin SHL-plats på grund av en narkotikaberoende spelare som underpresterade.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Huge: "Ja, och eftersom Sanny påpekade vårt skakiga spel i sin krönika som ju skrevs INNAN vi ens spelat mot Djurgården så förstår jag inte hur Malken kan uppfatta hans ord som kritik mot att vi varit skakiga mot just Djurgården."

Nej Huge, nu har du hamnat riktigt långt ut I SPENATEN! Var har jag skrivit att jag har uppfattat det som att Sanny menat att vi varit skakiga mot Djurgården? Citera gärna!

Det jag har skrivit är: "att påstå att det blir "skakigt och oroligt EFTER förlust mot Björklöven" betyder något helt annat. Det antyder att det på nytt skulle vara kris i Brynäs och jag har väldigt svårt att se att det är det.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Blå grottan: "Det Sanny menar är ju främst att Brynäs är för bra för att spela "byta-chans-hockey" mot konkurrenterna. Och det har han rätt i, oavsett hans historik eller förmåga att uttrycka sig."

Det kan förstås vara så att Sanny är extremt dålig på att uttrycka sig - och precis som flera på forumet inte förstår skillnaden på UNDER och EFTER men ska han då vara hockeykrönikör?

...Och ser du inte att han gång på gång spottar på vårt märke? För all del precis som flera på vårt forum. Ställer du verkligen upp på att "Brynäs består nu bara av ett emblem, en hemsida och splittrade supportrar" som Sanny skrivit?
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
J F K: "Brynäs har varit skakiga båda matcherna mot Löven på senare tid."

Jag måste "göra en Huge" här och ifrågasätta läskunnigheten. Det Sanny skriver är att "Därför blir det skakigt och oroligt EFTER förlust mot Björklöven, som ser ut att trivas bra mot topplagen"

Du skriver om hur spelet sett ut UNDER matcherna mot Björklöven och det är något helt annat. ...Och jag håller förstås med om att försvarsspelet inte alls sett bra ut under de matcherna.

Men att påstå att det blir "skakigt och oroligt EFTER förlust mot Björklöven" betyder något helt annat. Det antyder att det på nytt skulle vara kris i Brynäs och jag har väldigt svårt att se att det är det.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: "Tycker inte du att det har varit skakigt och oroligt ...i vår egen zon..match efter match...???"

Det är inte det Sanny skriver. Han skriver "Därför blir det skakigt och oroligt EFTER förlust mot Björklöven, som ser ut att trivas bra mot topplagen". ...Och nej, jag såg ingen skakighet eller orolighet idag. Däremot såg jag ganska mycket som inte synkade i början. ...Men sedan! Vilken kampvilja och moral! ...Och Johan Larssons ögon var nästan självlysande! Häftigt och roligt! Heja Brynäs!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Sanny Lindström skrev att det blir ”skakigt och oroligt efter en förlust mot Björklöven som tycks trivas bra mot topplagen” efter Brynäs match i Umeå senast. Snälla Sanny, var ser du den skakigheten och oroligheten? Jag såg i alla fall inga spår av den i dagens match mot Djurgården. Tvärtom!
Jag påstår att Sanny Lindström är tendentiös i sin kritik av Brynäs och jag ska förklara varför jag tycker det.
Orsaken till Sannys agerande går förmodligen tillbaka till 2011 då Sanny drar på sig rubriken ”ÖVERFALLET” i Aftonbladet – och du kan läsa om överfallet i första länken nedan. Sanny, då i Timrå, crosscheckar Brynäs Antti Arnio som faller med huvudet före rakt in i sargen. Sanny får matchstraff och massiv kritik från Brynäs. ”Det är ingen respekt alls från Sanny. Jag har sett en spelare bli förlamad vid en likadan händelse”, säger Antti Aarnio. ”Jag vill inte låta som en dålig förlorare. Men Sanny spelar tyvärr ovårdat. Han skadade Björn Danielsson med en bentackling i mästarcupen också. Han spelar vårdslöst” säger Leif Boork.
Nästa länk hämtar jag från 2018 och Luleå-Brynäs. Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist tacklade Emil Larsson i huvudet. Men friades av disciplinnämnden. Något som upprör Sanny Lindström. ”Det är helt åt helvete på ren svenska”, säger experten i C More.
…Och det här kan man kanske svälja men det blir svårare i länk 3. I februari 2022 är det möte mellan Växjö och Brynäs. Båda lagen åkte på varsitt matchstraff där först Joel Kellman och sedan Nick Olesen fick en smäll mot huvudet. Den förstnämnda kunde för egen maskin ta sig av isen medan den andra fick hjälpas av och såg uppenbart groggy ut. …Och nu blir det riktigt märkligt för det är Brynäs som får fullständigt ohämmad kritik från Sanny.
” – Har vi skruvat tillbaka klockan 15 år, eller? Olesen ligger kvar jättelänge på isen, smäll mot huvudet och en rejäl propp. Han är ju märkbart påverkad. Att han sätter sig i båset och kliver in i båset och spelar bytet efter… Det är så fruktansvärt dåligt och oansvarsfullt av Brynäsledningen att jag undrar vem som ska bära ansvaret för det och vem som ska få lämna sitt jobb i morgon. Jag vill gå så jäkla långt.”
Länk 4 hämtar jag från ”Berglund-gate”:
”Brynäs saknar idag en ordförande, sportchef, tränare och dessutom har klubbdirektören Michael Campese deklarerat sin avgång. Brynäs består nu bara av ett emblem, en hemsida och splittrade supportrar. Det visar hur snabbt det kan gå utför för en av svensk hockeys största klubbar.” skriver Sanny i sin krönika.
Länk 5 är alldeles färsk och handlar om att Sanny totalsågar Brynäs värvning av Jordie Benn.
Jag påstår att det ofta finns en elak udd i det Sanny skriver och säger om Brynäs. Gamnackarna på forumet kanske håller med om att ”Brynäs består nu bara av ett emblem, en hemsida och splittrade supportrar”. Men ni andra, håller ni verkligen med?
Om du läser det här Sanny, blir du lite skakig och orolig?
Tack för att ni tog er tid!
Malken
Uppladdat:

450x300-sanny_0.jpgsanny_0.jpg

Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: "Så jädra trött på det tjatet.."

Snacka om tjat: "Vi spelar som kattskit just nu...Vi har en defensiv som inte är bra..Vi har en mv..."
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
spolaisen: "Att spela i hockeyallsvenskan kanske inte krävde någon speciell EXTRA träning inför säsongen?"

Gällstedt om Rödin efter senaste Björklövenmatchen i Gävle: "Vissa kommentarer att han filmar och allting. Här är en en kille som sliter arselet av sig varje dag. Han skyddar pucken överallt. De hugger och slår, det händer ingenting."

Det kanske inte är så konstigt att han har svårt att hämta andan ibland.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: "Vänta bara till Mr Huge kommer in och sågar Sanny vid fotknölarna..."

Det behövs ingen Huge för det. ...Och Sanny har så klart rätt i delar av det han skriver. ...Men Sanny gillar inte Brynäs. Läs hans texter med det i minnet så syns det ganska tydligt att han precis som Wikegård ofta är ute efter att så split i Brynäs. De båda var, som jag gissar att några minns, drivande i att göra "Berglund-gate" stort.

I den senaste krönikan skriver Sanny till exempel "Därför blir det skakigt och oroligt efter en förlust mot Björklöven som tycks trivas bra mot topplagen". OK, vi matchar det mot verkligheten. Saxat från GD/Arbetarbladet: "Det går i vågor sånt här och man ska inte få panik efter en sån här match, säger Niklas Gällstedt". Sannys narrativ är, och brukar för det mesta vara, genomfalskt när det gäller Brynäs.

Däremot är det förstås sant att de Brynäskritiska rösterna på forumet blir skakiga och oroliga - men det är de å andra sidan alltid.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
J F K: "Ni har för duktig spets för att bjuda in till hawaii och svårt spel."

Jodå, det är en del av problemet. ...Men det som förvånar mig mest är att man inte täpper till "köksvägen" vid eget mål. I matchen i Gävle fick Löven gå runt kassen lite hur de ville - och oj vad man längtade efter "Stygge Stigge" från way back then. OK, en gång är ingen gång heter det - men hur kan det här få upprepas en match till mot samma lag? ...Och det här ser väl rimligtvis även andra lag - att här är det mjukt. Här krävs en annan attityd från backarna. ...Och kanske andra direktiv från coacherna.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Sportnisse: "Det är skillnaden mot de mer kompetenta sportcheferna och de lag som lyckas. Björklöven tar in spelare,DIF , Södertälje likaså men hos BIF händer inget."

Intressant åsikt! Kan du beskriva på vilket sätt Björklöven, DIF och Södertälje lyckats?
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: "Spelar ingen roll om man går in här efter vinst eller förlust. Det är ändå samma jävla gnällkärringar som spyr ut gammalt gnäll på repeat."

Javisst, den viktigaste och kanske svåraste uppgiften Brynäs som förening har idag är att få bukt med den destruktiva supporterkulturen - och för all del, den delvis destruktiva kulturen som funnits inne i själva föreningen. Gå tillbaka och kolla hur ledarna har skiftat i Brynäs så ser ni att olika spelarfalanger under lång tid ägnat sig åt att sparka varandra från poster i föreningen.

Det finns förstås också samlande krafter - som Wille Löfqvist under lång tid var i föreningen. ...Och det finns många samlande krafter även bland supportrarna - och det är här vi måste sluta upp.

Kollar man på Sveriges mest framgångsrika förening i hockey sedan 1980, Färjestad, så bygger man och bygger och bygger. Uppåt och framåt. Kollar man på Brynäs under senare år så river man och river och river. Allt som byggs upp ska rivas. Här måste vi alla arbeta för en förändring.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja: "Om disciplinnämnden hade bedrivit "häxjakt" på huvudtacklarna tidigare kanske de hade "jagat bort" Anton Hedman innan han släckte Mads Hansens och Fredric Andersbergs karriärer."

Du glömmer Enterfeldt vars karriär han släckte på ett extremt spektakulärt sätt.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
gwl: Japp, där framför målet vill jag ha Kvist!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja: "En lagbyggare som "satsar" mer på egna produkter blir per automatik mer populär internt"

Säkert! ...Men ett lag med få spelare från stan och distriktet drar också mindre publik. Så det är också en ekonomisk parameter. Truppen 2011-2012 var ur alla aspekter en fullträff! Så klart!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
spolaisen: "En sångtext från en tid när Brynäs var ett bra hockeylag"

En sångtext från en tid när fansen lyfte laget!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
spolaisen: "Brynäs struntar i möjligheterna, att nå en plats i SHL och Kopacka kommer erbjuda andra lag sina tjänster."

Brynäs hej hej hej
Kom och sjung med mig
Var med och hylla vårat lag
Ingen får va sur
Det ger ingen tur
Här är bara friska tag
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
spolaisen: "Nånting är skumt när klubben skickat bort Ljungkrantz och Westfält, MEN behållit Kvist."

Nja, vi bytte väl snarare upp oss från Ljungkrantz till Kopacka!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Lemp: "Du tänker att tränarna stoppar honom från att driva på mål och vara fysisk? Tror inte man måste få någon uttalad roll för att göra det."

Jag ser honom inte alls framför motståndarkassen som i bortasegern mot Skellefteå. Visst, det kan vara hans beslut - men jag undrar det. Tycker tränarna gör det bra - men som sofftyckare tycker jag att man skulle kunna "skruva lite på" Kvists roll.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Lemp: "Kvist har haft några år på sig nu, kanske dags att inse att det är ingen som hindrar honom från att vara den spelaren."

Får han den rollen av tränarna?
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Silfver: "Det vi saknar i dagens trupp är en stor, fysisk spelare som går direkt mot mål. Bra att ha i pp, vinna sargduellerna och för att bryta upp dödlägen när motståndarna håller oss på utsidan hela tiden. Petar han in lite returer och styr in skott från blå, ännu bättre."

Kvist skulle faktiskt kunna ta den rollen. ...Och jag fattar inte riktigt varför han inte utnyttjas mer på det sättet. I slutet av år 2021 besegrade Brynäs Skellefteå borta i SHL med 2-3. ...Och Oskar och Oscar, Kvist och Eklind, var hela tiden stentuffa framför Skellefteåkassen. Oskar gjorde 0-1 och Oscar 0-3. Oskar har vi kvar. Varför får han inte den rollen permanent?
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Silfver: "och för oss som även praktiserat gruppdynamik vet ju också att om du tillsätter en rollspelare som fyller en kompetenslucka så gör du gruppen starkare.
Det är inte spetsspelare vi saknar, det utgår jag ifrån att du insett."

Kan du ge några exempel på "en rollspelare som fyller en kompetenslucka" på den skrala spelarmarknaden nu?
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Silfver: "Det är onekligen en besvärlig situation som vår SC satt sig i. Att bränna allt krut direkt är ingen briljant strategi."

Förra säsongen fick han massiv kritik här för motsatsen. Då var planen att bygga vidare på laget under säsongen - vi minns alla den toppforward som skulle komma men aldrig kom. Spelarmarknaden verkar ha varit risig under de senaste säsongerna - betydligt bättre inför säsongerna. ...Och bland värvningarna inför den här säsongen har Alcén prickat femman, åttan och tian i poängligan. Sanslöst bra facit!

"Man ändrar inte ett vinnande lag" heter det. ...Och det är bara att titta i hockeyallsvenskans tabell. Man leder ganska komfortabelt före ett getingbo av lag.

Gruppdynamiken i laget verkar den här säsongen funka fantastiskt. ...Och alla som pluggat lite gruppdynamik vet att så fort att en ny person kommer in i gruppen ska alla gruppens roller besättas på nytt. Så... Jag tror man gör helt rätt som ändrar så lite som möjligt.

...Och ja, jag tror det blir SHL!
Uppladdat:

450x300-poangligan.jpgpoangligan.jpg

Kommentera

·