Patrick Polly

1378 inlägg · 8082 besökare

Historik

·
Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Nisse på Mon or: Är vi säkra på att planen är att låna ut Melander?
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
mikenomad: Hade du frågat mig för något år sen vettitusan om jag hållit med men efter denna säsong gör jag det. Min känsla är att det finns mer "hockey" i EA än AL och att EA kanske redan denna säsong förtjänade att få prova på 3:e linan. Mer speed och vilja i honom skulle jag vilja påstå.

Där finns enligt mig lite sparkapital att ta av inför denna säsong.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
Charliejfz: Ja nu blir det tufft för er! Det var väl Södergren som sa att det inte finns något svårare än att leda med 3-0. Hoppas ni grejer det trots tufft utgångsläge!
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
Bragd-Birger: Jag förstår hur du tänker, och jag tror inte heller att det blir friktionsfritt. Men det är ändå inte high-risk i min bok. Att ta in ett oprövat kort från div 1 eller en tränare som aldrig lyckats på elitnivå är mer high risk enligt mig.

Lets agree to disagree :)
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
Bragd-Birger: Håller med om mycket du skriver men High-Risk? Jag håller inte med om det. Monten är High-Risk, Freddan är High-Risk, Rönnberg är väl då kanske low risk men inte kan man säga att Olli är high risk i min bok med hans track reckord. Snarare tvärt om.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Olle: Du har bevisligen inte en susning om vad Lodin gjort och inte gjort i klubben. Helt rätt att vi har ett spelarråd som kan få tycka till i vissa fall. Särskilt om spelaren i fråga inte skött sig.

Jag förstår inget av ditt resonemang förutom att du verkar helt oinsatt.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Åttondelsfinaler 2024: Timrå IK - Rögle BK
Rico01: Då har jag fått sova på saken, men det känns f-n inte mycket bättre idag.

Det är för många dåliga karaktärer i laget för att det ska vara ett slutspelslag och det är för många som alibi spelar för att det ska vara ett lag överhuvudtaget.

Vilka lyfte sig igår, vilka visade att Timrå skojar man inte bort i ett slutspel?
Jag vill påstå att det var 4 spelare: Hållander, Lander, JJ och Lyytinen
Sen vill jag i positiva ordalag nämna Wedin, OJ och EA. De kanske inte lyfte sig men gjorde en bra insats, som vanligt.

Övriga spelare får i varierande ordning klassas som mjuka, veka och inte spelandes på alla cylindrar. Men även där sticker några ut, negativt.

Tror det var länge sedan jag såg en spelare stå för så många individuella misslyckanden (inte misstag) igår som Eronen. Han får själv ta på sig två mål och det skulle kunnat blivit fler. Edfelt var klasser bättre. Och det beror som sagt inte på misstag, utan för att han inte jobbar igenom situationerna. Hanzl och EP sticker också ut där de alibi-spelade hela matchen igenom, riktigt kasst!

Jag upplever att Mieho, Dahlen och Lundin på något sätt ändå försöker, men får inte till det.

Inför nästa match:
* Prova att bänka Eronen och plocka in Rindell. Jag tar hellre in en spelare som vill, försöker och kan förändra en match. Jämfört med någon som inte försöker och genom sitt ogenomarbetade spel sätter oss i fara gång efter annan. Jag kan köpa Rindells risktagande jämfört med Eronens oengagemang och icke kapacitet.
* Låt första kedjan vara!
* Låt OJ få spela med antingen Hanzl, EP eller Dahlen, Lundin.
* Om Hanzl fortsätter att ha vispgrädde i ådrorna, låt EA ta hans plats.
* Ge Boyce speltid till förmån för vilken annan lajare som helst som inte tar på sig blåstället.

Visa lite stolthet nu Timrå IK!!!
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Åttondelsfinaler 2024: Timrå IK - Rögle BK
Puckat: Rätt att sära på första kedjan? Innan match känns det helt fel måste jag säga, men vi får väl se om det är Ante som får rätt tillslut.

MPS med EP och Hanzl känns bra, men Wedin bort från första?

Mieho är INTE ett bra komplement till Hållander och Lander. Hade hellre sett OJ där om jag skulle vara ärlig. Hållander behöver att en till i kedjan har fart på grillerna för att det ska bli bra. Det har Wedin och därför har det fungerar bra med honom, bla, och det har också OJ (fart under grillerna). Jag är skeptisk till detta!
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
SCAarena: Boyce känns som en slutspelslirare ja! Ser gärna honom ikväll :)
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Puckat: Inte för att jag har stenkoll på Öhrn men det måste vara svårt att jämföra någon från div 1 och SHL. Kan omöjligen sitta på samma kvaliteter. Men han kanske är utvecklingsbar :)
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Timrå4ever: Det där ska man inte dra för stora växlar på. Rindell och Lyytinen hade väl inte rosat marknaden när Kapanen plockade upp dem heller. Hittills har Kapanen haft rätt i allt han gjort, så om Pilö är på ingång så har Kapanen säkerligen scoutat honom väl!
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
NDR: If it aint broken don’t fix it. REM kedjan funkade bra (läs bäst) de första matcherna. Den slog man sönder för att få andra att fungera. Resultatet känner alla till.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Leksands IF - Timrå IK 2024-03-12
JanneH: Helt rätt Janne! Aldeles för deppigt här inne nu. Och håller med dig, säsongen är inte alls slut. Det är ju två matcher kvar!
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Greven: Ja det gäller ju samtidigt att ge våra yngre chansen. Likt OJ, Edfeldt, Värmhed, Melander mfl. Att stå utanför truppen eller enbart göra sporadiska minuter i 4e linan utvecklas man inte av.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Linköping HC - Timrå IK 2024-03-07
mikenomad: För att vara en ledande spelare så är hans agerande obegripligt. Just nu borde han inte ha ett A på bröstet. Ge det till Hållander, EP, Boyce eller MPS t.ex.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Linköping HC - Timrå IK 2024-03-07
thorwald: Jag skulle vilja påstå det motsatta. Hade det stått något annat än 54# på ryggen så hade nog de flesta unisont velat få bort den spelaren.

Igår tyckte jag verkligen var ett bottennapp. Tror det var i andra perioden där han helt sonika slutar och åker skridskor i en 1-mot-1 kamp med en LHC:are i egen zon som då trampar runt och kommer fri med JJ. Så jävla loj har jag inte ens sett Eronen i sina sämre stunder. Att ett givet mål där inte blev av är bara tack vare JJ.

Alla andra spelare i vilket lag som helst hade blivit bänkad för en sådan insats.
Skäms kudde på! Alla kan ha oflyt och dåliga dagar, men Dahlen kämpar inte ens för tillfället.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2024-03-05
Eugen Sandberg: Jag tror det är helt jävla fel. Wedin-Lander-Hållander kompletterar varandra riktigt bra. Det ser jag inte alls attt Dahlen gör, inte ens om han vore i form.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Helt rätt att hitta andra alternativ än Nubben, Kapanen tror jag är ett fynd och kan på längre sikt visa sig vara ovärderlig för Timrå som klubb.

Att ta in Jokinen hoppas och tror jag kan vara ett genidrag, jag gissar på att han var nr 1 på Kapanens lista över tilltänkta tränare.

Det är en ny era på gång, och jag andas morgonluft!
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
HKN: Det ligger mycket i det. Det är för många som vill för lite. Eronen imponerar mindre på mig för varje match. Senast så tappar han sargen bakom eget mål i PP och pucken går till Öret spelare. Otroligt vekt och viljelöst. Men han är tyvärr inte ensam, många forwards sällar sig till den skaran idag.... :(
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Örebro HK 2024-02-27
The great one: Nej Dahlen är inget större orosmoment i dagsläget för motståndarna. Helt klart är det något som inte lirar, å andra sidan lär han knappast vara villebråd för NHL heller.

Tveksamt om REM kedjan blir bättre med Dahlen istället för MPS, det kunde jag inte se igår iaf!
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Otto1: Lite väl hårda ord tycker jag. Visst Edfelt är lite valpigare än Forsmark men när han har självförtroendet så kan han göra solo-räder ala Rindell som är riktigt potenta.

Ge honom 2 år så kommer han var ännu bättre.
Kommentera

Timrå IK > Sv: HV71 - Timrå IK 2024-02-22
Kerstin_k: Dags att döpa om honom till Målander! =)
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Villervalla: Han lyckades ju inte med kommunikationen kring hemma-eventet "Modo-Timrå".... Finns mkt att göra här upplever jag!
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
J F K: I andra länder ser man mer allvarligt på att kritisera domare. Grönborg får dessutom ovett i finsk press. Tveksamt om det skulle ske i Sverige.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Malmö Redhawks 2024-02-15
BlackBay: Engsund kanske?
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Malmö Redhawks 2024-02-15
Bucker: Lodin skulle jag inte ta i med tång. Har åkt dit för knarkinnehav fler än en gång. Han har bevisligen inte kunnat uppföra sig enligt vad man kräver av en elitspelare i flera aspekter. Det är inte frågan om OM bara hur mycket problem han tar med sig in i klubben.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Silly Season 2023-2024
DenRöda: Tappar vi Forsmark och Rindell så är det rejält tråkigt. Då har vi kvar de som är en bra bit över 30 samt ligger i en nedåtgående utvecklingskurva. Helt fel prioriterat enligt mig.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Starostenko: Rindell är den mest spännande och aviga back vi har. Han kan ändra en matchbild på egen hand. Det har vi inte någon annan back idag som klarar av. Han kommer att saknas i Timrå om han försvinner. Givet läget nu hade jag hellre sett Rindell kvar än Eronen eller Erixon.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
SKRIDSKOSKENAN: Jag har personligen ogillat LHC sen de kom upp i SHL, ett riktigt köpelag i min bok. Kan inte motivera det mer än så =)

Men det är ju bra att LHC har några förkämpar =)
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
SKRIDSKOSKENAN: Växjö är tråkiga men de är också duktiga på att bygga organisation och ett spelsystem som är effektivt. Jag måste säga att jag är imponerad av det.

LHC imponerar inte alls på något sätt och känns mer själslösa än VLH i min bok.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Vilka 1-3 lag skulle ni vilja se i SHL och till bekostnad på vilka andra?

Min lista:
In
* Björklöven
* Brynäs
* Djurgården

Ut
*Oskarshamn
* Linköping
* Örebro
Kommentera

Timrå IK > Sv: Växjö Lakers - Timrå IK 2024-02-03
vonDöbeln: Lite juvenilt resonemang av Ante. Onödigt. Han hade kunnat få ut budskapet med andra ord.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Växjö Lakers - Timrå IK 2024-02-03
Erre92: Var gör du av Lundin?
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - HV71 2024-02-01
Sputnik1: Aa eee mmm men nej Ante, man kan ju fan inte ta någon i örat för att han gör mål. Ok om han missat men om man gör mål... Om det stämmer, snacka om att trycka ner någons självkänsla...
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
RunarUp: Haha I like, mkt bra 😂
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Haha! Wikegård 🙂
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2024-01-25
SPOODI: Har du redan glömt OIK matchen? :)
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-01-23
kulltorp: Ja precis, derby imorgon. Ska bli kul!
Uppladdat:

450x300-img6134.jpegimg6134.jpeg

Låst ämne

Timrå IK > Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-01-23
Det kanske kan bli lite mer ordning framöver. Men faktum kvarstår, amatörmässigt hanterat.

Jag kan inte se att JS kan vara kvar.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-01-23
thorwald: Alltså jag vet inte vad man ska säga om detta längre. Det verkar ju vara helt amatörmässigt hanterat.

Hur kan man gå ut med uppgifter i ett pressmeddelande som inte stämmer. Sätter dessutom Billman i ett jädra skumt läge.

Dags att avgå. Styrelsen behöver snarast starta en rekryteringsprocess för en ny klubbchef.

Detta blev inte bra och skadan behöver börja repareras redan nu.

Backlund borde själv prata med alla spelarna i damlaget och bilda sig en uppfattning om läget och ta beslut om hur man ska agera framåt.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-01-23
Zambonin: Jag har valt att stå utanför denna diskussion men väljer nu att deltaga pga ditt inlägg som jag får anta stämmer.

För om det är som du säger så känns det inte alls som Sundberg är rätt person på rätt plats. Har han alla hästar hemma?

Jag gillar Torines, allt jag hört om honom har varit positivt. Men Sundberg har under sin tid på ca 6 månader lyckats med:
* J20 samt J18, från toppen till botten av serierna.
* Göra sig av med hela J20 staben.
* Göra sig av med hela damlags staben.
* Ordna kaos i damlaget.
* (Jag utelämnar stämningen i herrlaget då jag inte tror det har med honom att göra)

Det är banne mig inte ett bra resultat på 6 månader. Här kan man också fundera på styrelsens ansvar för jag har svårt att tro att han ensam kan ha klubbat igenom så pass stora förändringar utan välsignelse från styrelse.

Om allt som sagts om honom stämmer (inkl. kritik från sponsorer och andra) så låter han som fel person att leda Timrå framåt.

Det är inte så att det som händer kring damlaget och J20/J18 går obemärkt förbi de som är insatta i hockey. Varumärket Timrå IK tar sig en rejäl smäll pga detta som kommer ta år att reparera. Är han rätt person att ta sig an den uppgiften?
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Dubbeld: Satan vad kul! Detta är den uppställning som jag alltid tjatat om! Ta tillbaka REM och Wedin Lander Hållander! Funkar inte detta kommer jag ALDRIG mer spåna om vilka kedjor vi bör ha!
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Puckat: Jag tror man överskattat viljan att se match på storbilds tv och underskattat:
1) Att laget inte presterar och spelar underhållande hockey för tillfället.
2) Att flera säkerligen kan se samma sändning hemma.
3) Att tröskeln är högre att ta sig till en arena för att se en TV-sändning jämfört med live.

Med det sagt, jag gillar initiativet och tycker det är rätt att man provar. Men att man går ut och säger att man hoppas på 3000, kanske taktiskt fel. Får man 1200 personer tycker jag man ska beskriva det som en mindre succe.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Puckat: Ja verkligen. Skulle han ta chansen till större rockader i uppställningarna? Skulle vi få se rollspelare? Skulle vi få se annat spelsystem?

Troligen inte men man kan ju alltid hoppas :)
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Det är intressant att man vill ha tillbaka Alvarez. Som många konstaterat så gjorde han inte någon bra första säsong men revanscherade sig i den andra.

Rykten gjorde gällande att han hade en rejäl slant i lön givet vad man fick ut av honom. Som flera påpekat är han inte heller en framtidsman att bygga kring. Summan av kardemumman är att jag tycker att Kapanen gjorde rätt som inte förlängde med honom.

Har Mieho kunnat axla hans roll? Mja inte direkt men frågan är om han fått det uppdraget? Som jag sagt tidigare, rollspelare är inte något man föds till utan man får tydliga instruktioner från en coach hur man ska användas.

Här tycker jag Ante brister dels i hur han formerar kedjorna men även kring rollerna i laget. Det framkommer inte med någon tydlighet att dagens trupp har någon "rollfördelning".

Tror jag att vi kan hitta bättre spelare än Mieho? Ja.
Tror jag att vi behöver en bättre spelare än Mieho? Med dagens spelarmaterial bland forwards borde vi inte ha det behovet. Men om det är så att han tar en plats från exempelvis Boyce eller Värmhed i framtiden så är jag mer tveksam till att behålla honom.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2024-01-13
Timrå Isstadion: Ja så är det. Med det sagt så kan jag också sakna rollspelare som Alvarez.

Men MPS,Hartman, Hållander, Boyce mfl skulle kunna bli rollspelare. Det handlar ju inte bara om personlighet utan också den coachning/vägledning som man får.

Inte många blir rollspelare utan instruktioner…
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2024-01-13
Mieho var säkerligen billigare än Alvarez.

Jag skulle ändå säga att Mieho är en av dem som får godkänt i truppen tillsammans med övriga i 4e linan. De går alltid till jobbet och gör vad de ska.

Och när jag säger godkänt är det såklart baserat på förväntningarna man kan ha.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Timrå IK har ju hamnat i en jädra sits där man:
1) Kanske känner att man kört fast lite med Ante och behöver en annan typ av coach.
2) Har spelare i laget som inte vill att Ante ska fortsätta, annars lämnar de laget.

Här valde föreningen att söka en ny tränare. Samtidigt:
3) De spelare som inte vill att Ante ska fortsätta spelar ju som skit just nu och verkar ju inte brinna för klubben. Så beslutet som togs har inte bidragit, ännu, i positiv riktning.

En ganska prekär situation där man i slutändan kanske ändå måste göra sig av med/blir av med spelare som man från början ville behålla men som ändå väljer att lämna eller visar upp så dålig karaktär nu att man inte vill/kan behålla dem.

Hur fan kunde vi hamna här?
Kommentera

Timrå IK > Sv: Rögle BK - Timrå IK 2024-01-11
Det är så djävla dåligt! Hela laget borde bänkas!
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Rögle BK - Timrå IK 2024-01-11
Synct: Jösses, alla har ju gett upp precis allt. Inklusive tränarna.

Lönerna borde klubben hålla inne. Att åka skridskor på en rink får de inte betalt för!
Låst ämne

·