Trilske

956 inlägg · 97 besökare

Historik

·
MoDo Hockey > Sv: Försäsong 2022
Calleballe: Citatet "Jag vill bara spela hockey och må bra" indikerar på att han kanske inte mådde så bra vilket speglade av sig i hans inställning, därav ett ömsesidigt beslut om att bryta kontraktet.

Var uppenbarligen no hard feelings eftersom Hinken t.o.m. drog en lans för Modigs och påstod att han hade utnyttjat en shl-klausul som inte fanns.
+2
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Nu är väl VIK förvisso det lag som drabbats hårdast av shl-avtalet men för att vara ett lag med så tydlig och uttalad shl-ambition känns VIK väldigt intetsägande år efter år...

Svansföring som ett topplag men i realiteten är känslan att man kommer fortsätta skvalpa runt placering 5-6 tills något radikalt sker, exempelvis att Paananen får foten.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Glader verkar locka till sig en del intressanta namn till taif. Men påminner lite om hur det såg ut i MoDo, intressanta namn men desto spretigare lagbygge, är känslan...
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Skulle tro att vi även gick bet på McKenzie.

Georgsson försökte säkert mjölka ur varenda spene efter att HV satt marknaden ur spel och lastat upp rekordsummor för Powell. Han kunde ju bara peka på vad HV betalade... Hinken kände nog att "då får det vara", istället för att böja sig för sådant rävspel.

Men likväl intressant hur snabbt folk är villiga att rasera den lilla stabilitet man precis har byggt upp, apropå de som fortfarande tycker att det hade varit rimligt att försöka matcha HV på värvningsfronten.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Tyvärr var Hästen i ett läge där man omöjligt kunde skeppa iväg några spelare. Hade varit svårt att motivera för både fans och sponsorer, i synnerhet om man åkt ut eller blivit tvungen att kvala sig kvar.

Dessutom skulle man gå in i ett litet mini-slutspel mot SSK (spelschemat strikes again) så tajmingen att börja skeppa iväg spelare var verkligen usel på alla sätt. Rätt mycket oflyt för våran del.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Silly:

Fler och fler spelare och agenter kommer nog sätta detta i system. Dvs, skriva på för toppklubbar i ha och utnyttja dessa för att göra sig mer attraktiv för shl-lagen.

Och skriva mer fördelaktiga kontrakt på kuppen.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Rytter:

Svårt att komma ifrån att MW är ett mer spännande namn med framtiden för sig, tror nog att han hade kunnat aspirera på någon av toppkedjorna (apropå spekulativ poängskörd) ju längre säsongen lidit. Luktade lite genombrottssäsong där.

Men hade man varit tvungen att välja vem man hade velat ha med sig in i ett slutspel idag hade nog valet fallit på AP.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Gusse:

Blivit rätt lovordad för sitt defensiva ansvar av det jag läst från Brynäs-håll i alla fall, verkar ha varit en lojal spelare som gillar att gå i tung trafik där det kan göra lite ont. Varken Harju eller Johan Forsberg var väl speciellt spännande värvningar heller, men visade sig vara väldigt nyttiga.

Spelare med undanskymda roller får väl sällan den uppskattningen de förtjänar, han verkar ha axlat en mer defensiv roll och av den anledningen kan det ju uppfattas som att man håller på att stagnera.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Bad_Brett: Säkert. Är väl rätt ovanligt att se idag eftersom dagens moderna målvakter har ett rörelsemönster som mer påminner om en robot än en människa med instinkter.

Kan säkert vara effektivt, men ser kanske lite dråpligt ut när man väl blir överspelad.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Nucky: MW kändes mer eller mindre handplockad av MK för att fylla en roll som vi saknade ifjol, tror inte Hinken hade så mycket med den värvningen att göra.

Men kan gilla att man får in mer rutin i laget. I ett slutspel vill man inte ha så flashiga spelare utan mer hårt arbetande som tar rätt beslut när allt ställs på sin spets, även om jag tror att Westfält hade kunnat bidra med det (minus rutinen).

Fördelen med AP är väl att han är en tydligare rollspelare och lite mer användbar än vad Mannberg är. Räknar inte direkt med att han blir någon poängspruta på ålderns höst, dock.

I Mannbergs fall förväntade man sig nog att han skulle leverera en del poäng och vara mer bärande offensivt men när han inte gjorde det i den utsträckningen man hade hoppats på så blir det svårt att hitta en vettig roll och känna att man får någon vidare bang for the buck.

Uteblir poängen för AP bör det ändå inte vara några bekymmer att ha honom cementerad i en tredjekedja. Känns spontant som en rätt klok och välutbildad spelare.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Axle San: Ganska säker på att det är en tredjedel av den summan, dvs minsta möjliga ersättning.

Eftersom att han 1) är utlänning, 2) över 25 och 3) enbart har gjort en säsong i ligan.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
J F K: Jag är faktiskt lite konfunderad över HVs bygge, trodde de skulle brassa på ordentligt och värva mer SHL-etablerat med den plånboken.

Hult var kanske lite väl frikostig och säkert en av anledningarna till att han fick foten, men man hade kanske inte räknat med att Nubben skulle snåla sig fram på det här sättet...
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
AddMan: I synnerhet om man räknar med att Tex blir borta i början på säsongen känns det ju inte vidare troligt att man vill gå in med honom som andrekeeper och sätta sig i samma situation som med Wallin ifjol.

Annars tror jag man hade sneglat på det alternativet, faktiskt. Någon gång måste man ju satsa och ge honom chansen.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
KB65: Inte helt substanslöst, nej. Dock verkar han ha nåtts av detta rykte aningen sent. Sen huruvida det var förra månaden eller i förrgår Westfält avfärdade sista shl-erbjudandet är svårare att säga.

Tror inte att en sådan som MrMadhawk t.e.x. skulle slänga ut ett sådant rykte på så lösa boliner, så att säga.

Kanske ville han mest showa lite för att försöka hålla sig relevant, lite "man tager vad man haver" över det hela.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Jan-Erik : Det här med att skylla allt på Garpenlöv känns som en rätt tröttsam "bandwagonåsikt", även om man såklart kan ifrågasätta på vilka grunder han fick förbundskaptensjobbet. Har dock varit uppförsbacke enda sen han tillträdde med inställda turneringar och en OS-turnering som aldrig borde spelats.

Sen tror jag handlar minst lika mycket om att spelare som ser ut att missa slutspel snackar ihop sig. Har för mig att en sådan som Klingberg var rätt drivande både -17 och -18.

Sen är du som det säger, ett nytt VM nästa år... Känns som att VM-intresset går i cykler när det går varje år.

Men blir nog bra att få börja om på ny kula nästa år med ny förbundskapten.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
J F K: Skulle även tro att MoDo-fans är rätt färgad av hans sista insats mot oss i grundserien när han (bl.a.) fintade upp Styf på läktaren vid ett av målen. Gissar att det var en av hans bättre insatser under grundserien.

Säkert en av HVs bättre matcher också, första mötet där vi var mer eller mindre chanslösa.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Silly: Minns jag såg ett klipp efter en HV-seger och noterade då att Netterberg var den enda som satt ner när alla andra stod upp och firade.

Sen har han väl varit petad hela slutspelet, förvisso ovanligt hög konkurrentsituation men han fick aldrig chansen när HV åkte på skador/sjukdom heller.

Minns att jag läste någon intervju där han uttalade sig om att han var relativ klar med med hockeyallsvenskan (valde t.e.x. danska ligan efter sin shl-sejour) men gissar att HV lockade mycket p.g.a. lönekuvertet.

Hult verkar ju mer eller mindre gett spelarna vad de ville ha och struntat i att förhandla.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
KarateKing700: Mannberg är ju en annan spelare som inte har några händer. Lyckades typ inte förvalta ett enda 2mot1-läge.

Inget fel på arbetskapaciteten, dock.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Wessner åker på en riktig räkmacka, vägen var krattad redan innan han hade lagt av som spelare. Snackades väl tidigt om att han skulle utbilda sig till domare efter spelarkarriären, sen dess har domarkarriären gått som på räls.

Den fd. "busen" som ska göra kometkarriär som domare. Vilken story, va!

Känns som att han blir tokhyllad för att han knappt blåser i pipan... Visst uppvisar han någon sorts spelförståelse emellanåt, men han är ju extremt inkonsekvent på sättet han dömer.
+5
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
J F K: Samtidigt svårt att jämföra olika säsonger, det var en speciell säsong och bottenlagen var helt klappkassa (MoDo inkluderat).
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Amitiel: Förlust och förlust, vet inte hur många som tycker att ligan blev mer intressant med ett lag som ledde serien från start till mål.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
KB65: LHC-forwarden lämnar – här är nya klubben: "Vill bara spela hockey och må bra".

Behöver inte vara krångligare än så. Förmodligen därför man kom överens om att låta honom gå direkt, istället för att "dra ut på lidandet" och tvinga honom kvar om han inte mådde super.

Gissningsvis därför det inte heller finns något ont blod mellan Modigs och MoDo.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Amitiel: Känns som att BIK har tappat många kulturbärare, gäller att någon annan tar vid efter Daggen, Björka etc. Speciellt nu när man, av allt att döma, fått in en ledande spelare som går sin egen väg...

Rätt tveksam karaktär på Albin Eriksson också.

Men vi får se om BIK-andan kan göra underverk, spontant luktar det lite hybris med tanke på alla dessa "rejects".
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Bad_Brett:

Vet inte om man ska hålla på att teasa alltför mycket, tror det är bättre att välja sina tillfällen. Minns hur besviken jag blev när man började teasa om spelarnyheter (i pluralis) redan på lördagskvällen, som sen skulle presenteras på söndagen.

Sen visade det sig att det "bara" handlade om en förlängning med en skadedrabbad Tommy Enström, när alla gick och väntade på en ny förstakedja.

Vilket jag kan tycka var extremt otaktiskt och inte speciellt sjyst mot varken Enström eller oss supportrar.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Tror det är rätt lugnt. Är ju lite av en oskriven regel att inte hålla på sådär när matchen redan är avgjord.

Hade varit en helt annan sak om motståndarna ledde med uddamålet, då finns det åtminstone ett rimligt skäl att avlossa i det där läget.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Tarasov: Fördelen med Björka (till skillnad från PK) är att han är användbar lite överallt och inte nödvändigtvis behöver en roll i någon av toppkedjorna. Samtidigt som han kan bomba in lite puckar i ett andra pp.

Har för mig att han tackade nej till ett shl-erbjudande ifjol av familjeskäl. Så man tog nästan för givet att shl-tåget hade gått, men var säkert ett mindre etablerat lag som högg på honom då.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Ingen avstängning såklart. Skrattade dock gott åt en naiv kommentar som försökte försvara tilltaget med att han är en "vinnarskalle" och att ett till mål hade gett en "positiv känsla".

Finns naturligtvis inget som försvarar ett slagskott i det där läget när man ligger under med 1-5, men en längre avstängning hade förstås dragit ett löjets skimmer över sporten.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Clay.2: Rahimi var tydligen en hyvens kille under semifinalen, annat ljud i skällan nu...

Även rätt intressant att Gath kunde hålla hov en hel matchserie utan att bli anklagad för att det skulle "smitta av sig på spelarna" etc men det räckte tydligen med att OP bad Gath hålla käften en gång för att man ansåg att MoDo fokuserade på fel saker...

Vet inte riktigt vad jag försöker säga med detta, visst, vi drog vi på oss en del dumma utvisningar i semifinalen men trots samma domarpar är nivån helt annorlunda i denna finalserie.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
DIF värvar Alexander Falk från Hästen.

Börjar redan lukta lite avkall på vissa lagdelar nu när man lastat framtungt på fw-sidan med hemvändare som har "hjärta för klubben" och som man måste punga ut 175k/mån för att locka hem... ;-)

Undra vad Toby hade i lön...
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
modomille: Alla spelarintervjuer man hörde innan säsongen tippade att Woods skulle vinna poängligan.

Tyckte man såg väldigt lite av Bernhardts offensiva spets på försäsongen, spelade rätt enkelt och hade låg felprocent.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
grimiss: Sylwander känns väl inte som den spelaren som har fuskat med fysen tidigare, möjligtvis att han har slimmat kroppen och gått ner några pannor på bekostnad av det fysiska spelet som tidigare har varit en av hans främsta egenskaper.

Men oavsett vad så har jag svårt att tro att det skulle göra honom till en speciellt mycket bättre hockeyspelare med tanke på hur begränsad han är i övrigt.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Amitiel: Jo, det är lite det jag menar, nu ska han helt plötsligt gå in och vara en bärande spelare på ålderns höst. Sen förväntar man sig säkert ännu mer (läs produktion) när man går ner ett hack i seriesystemet.

Tvivlar inte ett dugg på hans hockeykompetens, men som sagt, till vilket pris? Sen har man ju å andra sidan en fin fallskärm att leka lite med, vilket ger lite större spelrum.

Sen är det kanske inte just dessa värvningar som jag ser som det stora problemet utan att Djurgården har en radda talangfulla juniorer som jag tror att man kommer satsa på, vilket jag misstänker kan bli ett aber.

Men som sagt, sillyn har knappt börjat, mycket kan hända.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Wauzsig: Kritisera är väl att ta i, höjer möjligtvis ett varningens finger...

Men du menar alltså att Krüger kommer vara en betydligt spetsigare spelare än någon som man skulle kunna betala en tredjedel av lönen och förvänta sig runt 35-40 pinnar? Känns väl tveksam att han kommer vara någon poängspruta, även om han säkert är god för runt 30 pinnar.

Nämnde förövrigt inget om att värva "breddspelare" istället, däremot skulle man kunna få ett bredare lag om man prioriterade lagbygget annorlunda.

Det är väl som om MoDo hade lagt en tvåhundring i månaden på Samuel Påhlsson och förväntat sig att han ska gå in och snitta en poäng per match. Krüger har förstås fina meriter men han har å andra sidan haft en ganska undanskymd roll i dessa lag.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Wauzsig: För att få större bredd? Inte ens HV betalar väl dessa summor för ett fåtal spelare, bortsett från Kelleher, möjligtvis. Nu är väl inte Krüger heller den enda spelaren man fått betala rejäla pengar för att locka hem.

Spontant känns det inte som ett framgångsrecept att låta resten dela på smulorna.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Amitiel: DIF verkar ju få en rätt intressant centersida.

Får dock känslan att man kommer lasta alldeles för mycket deg på dyra hemvändare med nedåtgående spiral för att visa handlingskraft och sen hoppas att talangfulla juniorer ska blomma ut. Att förlita sig på juniorer och spelare som börjar gå ner för landning känns inte som ett framgångsrecept i denna liga.

Hemvändare i all ära, men till vilket pris? För Krügers lön skulle man förmodligen kunna bygga en riktigt bra kedja med spelare som kan ligan och är etablerade på denna nivå.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Bad_Brett:

Tycker Ingman har uttryckt sig förhållandevis kryptiskt om hur han ser på sin situation i MoDo, mycket snack om att MoDo är en bra plats för honom "just nu" etc.

Tycker det sänder rätt dåliga signaler och att han mest verkar se MoDo som en anhalt att bygga upp sig själv igen efter att ha blivit bränd på den nivån han tycker att han själv hör hemma.

Men visst, går vi upp nästa år så överger han förmodligen inte skeppet.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Robin Ztorken L: Sylwander är en alldeles för omodern spelartyp, känns inte som att han har tillräckligt med skills för den "moderna" hockeyn.

Klarar man inte av att slå en passning/flippmacka när man passerat offensiv blå så kan man ifrågasätta om man hör hemma på denna nivå, tyvärr...
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Rytter: Rätt uppenbart att Stråhle ser detta som ett skyltfönster, gled in på en rejäl räkmacka och försöker nu utnyttja rampljuset maximalt för vidare tränaruppdrag.

Framtiden ska säkras...
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
AddMan: Fler målvakter borde gå ut och markera revir när spelare försöker åka genom målgården, alltid undrat varför inte målvakterna gör det oftare (läs varje gång en spelare försöker gena).

Känns som att Tex har fått direktiv om det, knappast en slump att det sker två ggr i denna match.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Bad_Brett:

Folin syns knappt i spelet och är nog spelaren det talas minst om i hela MoDo, i synnerhet med tanke istiden. Finns nog rätt goda grunder till att det inte skrivs så mycket negativt om honom.

Pratades mycket om honom när han inte spelade, dock.

Nu hade han ett felbeslut som blev uppmärksammat vid ett av baklängesmålen, hade du skrivit samma sak om det inte hade hänt? Känns ärligt talat rätt tveksamt.

Kan man ursäkta Ingman med ditten och datten känns det ärligt talat rätt bisarrt att kritisera Folin i någon större utsträckning.

Folin: 22:37
Wahlberg: 21:18
Bernhardt: 19:45
Ingman: 18:20
Näsén: 16:01
Hasa: 14:21
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Undra hur många minuter Wahlberg loggade ikväll... Kändes som att han spelade nonstop vissa stunder.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Någon som vet om Jelisejevs har ett hål i bladet? Inte vän med pucken. Börjar störa mig på hans puckbehandling, snacka om total avsaknad av "killer instinct".
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Nucky: Tror alla är överens om att vi gått lite i fällan i match 1 och 2, men så var absolut inte fallet igår. Som någon annan skrev så tror jag inte heller att Rahimi filmade när han hade en åkduell med Sveningsson, däremot föll han väldigt lätt vid utvisningstillfället och förstärkte i situationen innan när han slungade bak huvudet.

Sen när han faller som en jävla fura i åkduellen verkar domaren förutsätta att det skett något regelvidrigt eftersom det är en "stor" och "stark" spelare som faller när han i själva verket inte hänger med.

Situationen med Nörstebö tycker jag dock är värst när man blåser av ett MoDo-anfall och han spelar i bytet efter, avseende filmningar/förstärkningar.

Sen kan man i alla fall leva med att en korrekt utvisning blev matchavgörande istället för _två_ felaktiga utvisningar som föranleder en 5v3a t.e.x.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Gavelo: Lindelöf skrämmer, verkligen...

Du skojar va? ;-)
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Hur är det med isvården i Winpos? Helvete vad pucken vobblade i slutet, inte helt lätt när man ska försöka vara konstruktiv.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
snowden:

@Rasmussandin

Wessner är helt fantastiskt duktig. Måste ha spelat mycket hockey i sina ungdomsår… tål inte fanskapet
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Rasmus Sandin sågade precis Wessner rejält på twitter, tog dock bort tweeten...
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Dålig passning från Näsén där, till Macmasters försvar...
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Gavelo: Ja, vi borde haft ledningen dock. Slarv från Macmaster...
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Gavelo: Vet inte riktigt vad Ingman pysslade med, var typ vid vårat avbytarbås innan löven ens var ute ur egen zon när han hade möjlighet att "pincha". Hasa fick rädda upp situationen ;-)

Bisarr utvisning förövrigt, Wahlberg såg nog inte ens honom...?
+1
Kommentera

·