1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480358 inlägg · 4078 ämnen

Banner

« · 397112 Till forumet


Banner
Hör ni MoDoiter, nu har ordförande varit länge nog i bannern. Dags för en ny. Inte ordförande men väl banner. Bumpaberras AIK ska också bort. Någon som har förslag på hur en ny ska se ut och vad den ska innehålla.
Kommentera

Sv: Banner
Frisco:

En hyllningsbanner till Timmy, kanske...
Kommentera

Sv: Banner
Poffa: Vänta med den tills han har bucklan säkrad.
Kommentera

Sv: Banner
Salle, Fjollbolldomar´n: Timmy är en bra idé.
Kommentera

Sv: Banner
Frisco:

Jag har en vision...en gräsmatta, en puck..en klarblå himmel, och vad är det i horisonten? en susp?
Kommentera

Sv: Banner
Frisco:

Jag tycker att Steen och Zakke ska få vara med i bannern ett tag...
Kommentera

Sv: Banner
knaskamilla: Zakke måste bevisa nånting först. Det räcker inte med att släppt in 2 av 4 skott i elitserien och ha 50% i räddningsprocent för att platsa på en banner gjord av mig.
Kommentera

Sv: Banner
Frisco:

Då undrar jag: vad är kriterierna för att folk ska platsa på bannern? Så att man vet innan man försöker ge något förslag, tänkte jag.
Kommentera

Sv: Banner
knaskamilla: Det var ett fint förslag med Zakke och Steen. Men i det här fallet tycker jag att Steen ska få vara själv på bannern som nyförvärv.
Kommentera

Sv: Banner
Frisco:

Varför? Med tanke på att vi bara har två nyförvärv hittills borde de nog rymmas på bannern båda två. Zakke är trots allt en egen spelare, med (förhoppningsvis) en lovande framtid, som skötte sig riktigt bra i Pite förra säsongen.

Annars kan jag tänka mig en bild på Steen där han räcker ut tungan åt Ahdrian också. =)
Kommentera

Sv: Banner
Frisco: Så det är kriteriet för att hamna på bannern. Du gör ett bra jobb med bannrar Frisco, men det känns lite konstgt att det var kriterierna. Håller hela din bannerhistorik för den devisen? Kan man inte tolka in något annat i att just Zakke och Steen kunde få platsa? Hur som helst. Du gör fina bannrar, fortsätt med det. Kan inte Roger Pontare få vara med i en banner? Han har ju bevisligen bevisat något för oss Modofans.
Kommentera

Sv: Banner
knaskamilla:

Bör vi inte vänta med Steens banner tills vi säkert vet var han spelar nästa säsong?
Kommentera

Sv: Banner
NuMo:

Håller med dig om kriterierna. Måste man prestera för att hamna på bannern så kan då jag inte förstå hur Jansson kom dit.
Kommentera

Sv: Banner
knaskamilla: En lovande framtid har alla sagt i enmassa år nu. Jag vill ha bevis innan han får plats på en banner. Han är inget nyförvärv heller.

Det sistanämnde med tungan skulle jag kunna göra en STOOOR bannerbild på.
Kommentera

Sv: Banner
Poffa:

"Nu är jag Modoit, säger Alexander." Hur stor är risken att han spelar i något annat lag än MoDo nästa säsong?
Kommentera

Sv: Banner
Frisco:

Nu har jag ändrat mig. Jag vill ha en banner med våra MoDoratorer på. Gärna med lite Photoshopat glow eller nå't också.
Kommentera

Sv: Banner
knaskamilla:

Hur stor den är vet nog varken du eller jag, men fram till 1 juli så är ingenting säkert. Han kan mycket väl få ett kontraktsförslag från Toronto som han tar och då spelar han där nästa säsong.

Efter 1 juli kan han få vara på massor med banners.
Kommentera

Sv: Banner
Poffa: Jansson har ju faktiskt presterat. Om en säsong finns det en chans att han presterat mest tom. Kan man undgå att förstå det? (Reserverar mig för min matematik.)
Kommentera

Sv: Banner
knaskamilla:

"Jag vill ha en banner med våra MoDoratorer på. Gärna med lite Photoshopat glow eller nå't också."

Är du full, eller?
Kommentera

Sv: Banner
NuMo:

Att bara vara med i laget är inte att prestera.
Kommentera

Sv: Banner
Poffa:

Nej. Hade jag varit full hade jag inte suttit hemma i min lägenhet, det vet du.
Kommentera

Sv: Banner
knaskamilla:

Vet jag?
Kommentera

Sv: Banner
Poffa:

Det är jag övertygad om. Det finns bara en anledning till att jag skulle supa mig full. (Fast NuMo har sagt åt mig att hålla mig borta från alkoholen, så jag förblir nog nykter. Man måste ju lyda sina MoDoratorer.)
Kommentera

Sv: Banner
knaskamilla: Hade du varit full så så åkte Hin Håle (nej inte den långhåriga vi känner) skridskor osv. Eller?
Kommentera

Sv: Banner
Frisco: Tydligen så tvivlar du på Zakkes kvalitet. Det kanske du gör rätt i. När jag såg Forsberg lajv för första gången så jämförde jag honom med Gretzky, trots att jag aldrig egentligen sett honom speciellt mycket. Jag bara tyckte att så mycket mer lovande kan ett människobarn bli. han kommer att bli bäst i världen, kom jag och min kompis unisont överens om. Gör det oss till hokkyexperter? Knappast, men jag känner mig faktiskt ganska stolt över att vi kunde känna något unikt. Vi var inte ensam om det, men ändå. Vi uttalade orden och stod för dem. Kom igen. Chans. Var först att avslöja vilken som är Sveriges nästa världsmålvakt. Salo kommer att få öppna MoDos båsdörr den här säsongen?
Kommentera

Sv: Banner
Poffa: Vad är det då? Inte tror du väl i din enfald at Jansson suger av klubbdirektörer och tränare? Skämmes tammefaan! Att håna Modos lojala trotjänare. Du är en skam poffa.
Kommentera

Sv: Banner
NuMo:

Nä, jag tror inte Jansson utfört sexuella tjänster för klubbdirektörer och tränare. Jag anser att de ledare vi haft under de senaste åren har varit för fega och inte vågat sätta Jansson på bänken, där han för övrigt hört hemma.

Även om Jansson varit en lojal (nåja, så fort tyskland ropat har han ju sprungit, bara för att inte platsa och sedan komma tillbaka till MODO som någon form av fallskärm) trotjänare så förstår jag inte varför det skall ge honom någon form av "slipp undan skäll"-kort hela tiden.

Hade Lehtinen haft den bedrövliga säsong som Jansson hade så skulle Lehtinen fått lämna klubben snabbare än Milo. Men nu är det ju trotjänaren som är dålig så då får han spela ändå. Och alla anser att det är bra för han slog ju EN passning till Foppa för lite drygt tio är sedan.
Kommentera

Sv: Banner
Poffa:

"För fega" Jag förstår inte varför du inte vågar sätta ditt fokus på de du tycker gör fel. Vari består din feghet. Kom igen och såga de hockeykunniga tränarna i stället. Att fortsätta håna Jansson som inte gjort ett enda fel. Vari består hans dåd när rättfärdigar ditt ifrågasättande av hans plats i laget? Det är tydligt att du påstår att Jansson på något sätt hamnar i laget av andra orsaker än sportsliga. Berätt vilka det är! Det är dags för dig att träda fram i ärlighetens namn.

Har Jansson ett större ansvar att vara lojal i Modo än de som haft möjlighet att välja NHL. Forsberg t.ex.?

Tyvärr kan jag bara konstatera att du för en häxjakt på Jansson för att du är för feg för att kritiser de som faktiskt är ansvariga för att han spelar i klubben. Lågt! Man funderar om du egentligen har några trovärdiga hockeyanalytiska kunskaper faktiskt. Att tränarna är "fega" är så löjeväckande så att jag egentligen inte ens tror att du tror på det.

Eller vad säger du. Ska vi genomföra ett hatkampanj på förrädaren Jansson som aldrig förstår Modos bästa? Han borde inse att klubben har ett antal inkompetenta idioter vid rodret. Han och ingen annan måste ta det ansvaret, och det borde han inse det. Han borde ta sitt ansvar och peta sig själv.

Välkommen till verkligheten Poffa.
Kommentera

Sv: Banner
NuMo: Med reservation för ett par stavfel och extraord som jag råkat glömma.
Kommentera

Sv: Banner
NuMo:

Eftersom jag inte kan skicka hela mitt kommande inlägg i en sändning så delar jag upp den på två...



Vågar jag inte sätta fokus på vad jag tycker de gör fel? I så fall har du inte läst vad jag skrivit. De har varit för fega för att våga bänka Jansson. Jansson har varit i klubben länge och för det så får han spela trots att han är sämre än t ex Milo.

Milo bänkades och blev en syndabock så fort laget gick dåligt. Trots att det inte var hans fel. Jansson uträttade mindre men fick ändå fortsätta, för det är enklare att bänka och skälla på en utlänning än det är att ge Jansson samma behandling.

"Har Jansson ett större ansvar att vara lojal i Modo än de som haft möjlighet att välja NHL. Forsberg t.ex.?"

Nä, det har han inte. Har jag inte sagt heller. Men att framställa honom som en som ställt upp för MODO i vått och torrt är också fel.
Kommentera

Sv: Banner
forts.

Jag utför ingen häxjakt, jag bara skriver vad jag tycker och tänker. Om du går bakåt i historien vad det gäller Jansson, hans kontrakt och de som anställt honom så kan du finna att jag dömt ut både Hedin och övriga för att de väljer att skriva ett treårskontrakt med Jansson då han är 33 år. Helt vansinne i mina ögon. Bättre att låta junirerna komma fram och ta en plats istället.

Jag har heller aldrig kritserat Jansson för att vara en dålig människa, något som vissa vill påstå (inte du, inte idag i alla fall) utan jag kritiserar honom för att vara en dålig spelare numer. Han är blott ett minne av hans fornstora dar.

Jag kritserar också de som vägrar se då Jansson gör fel. Det står en hel hög på stora stå. Då jag påpekar saker får jag höra att jag är en backhatare och även ordet idiot har förekommit.
Kommentera

Sv: Banner
forts. (Ja, det får bli tre delar)

"Det är tydligt att du påstår att Jansson på något sätt hamnar i laget av andra orsaker än sportsliga. Berätt vilka det är! Det är dags för dig att träda fram i ärlighetens namn."

Träda fram var det, ja. Jag om någon har väl trätt fram och stått för min åsikt i det här fallet. Det gick så långt att Hasse Andersson på modohockey.se skrev om mig i sin artikel. Bara därför att jag ENSAM var den som vågade använda mitt riktiga namn på forumet!


Öppna ögonen du med, NuMo!
Kommentera

Sv: Banner
Poffa:

Undrar varför det alltid är bara du som gör saker när jag också gör dem? Fast det kanske bara räknas om man har med efternamnet, förstås... Att använda sitt riktiga namn på forumet, alltså.
Kommentera

Sv: Banner
knaskamilla:

Det finns många kamilla men inte speciellt många Per Lundgren.
Kommentera

Sv: Banner
Poffa: "Jag har heller aldrig kritserat Jansson för att vara en dålig människa, något som vissa vill påstå (inte du, inte idag i alla fall) utan jag kritiserar honom för att vara en dålig spelare numer. Han är blott ett minne av hans fornstora dar."

Jag har aldrig påstått att du sagt att han är en dålig människa. Man bara det att du påstår att det inte ligger någon prestation i att han spelat (snart) mest matcher i Modo är en skymf mot människan Lars Jansson. Det borde väl du förstå?

Att han är ett "minne av fornstora dar" Vilket skitsnack. Tom. du erkände att han spelade bättre än någonsin för ett par säsonger sen, men det var ju ett "undantag" från regeln. För dig finns det inga fornstora dar för Jansson. Att han slog en fin passning räcker inte och det håller jag med om.

Jansson var skadad ifjol och för dig så är det en bekräftelse på något sätt. Jansson är inte frekvent skadad, så är det. Att han var skadad ifjol är ett undantag. Det betyder inte in mina ögon att han kommer att vara ordinarie i fortsättningen av sin karriär. Det tror jag inte. Men han skall äras för det han gjort, inte hånas. Han skall spela så länge våra "fega" tränare tar ut honom.

Tyvärr poffa. Du hånar honom i mina ögon, det är inte jag som fått mig att tycka så, det har du manat fram. Det spelar ingen roll om du försöker att vända på scenariot. Vi andra hyllar honom inte som den bästa backen på något sätt.

Jag kommer inte att glömma debatten där du bestämt påstod att Hedlund från noll åkte ikapp en framlängesåkande Jocke Lindström - baklänges - och sa att Hedlund är vår spelare i framtiden. Det bevisar bara för mig att du varken vet vilka vi haft, har eller kommer att ha i framtiden.
Kommentera

Sv: Banner
Poffa: Du fokuserade på Jansson, inte på de som är ansvariga. Tänk efter.
Kommentera

Sv: Banner
NuMo:

Kunde inte hålla mig från att svara på det här innan jag går och lägger mig.

"Tom. du erkände att han spelade bättre än någonsin för ett par säsonger sen, men det var ju ett "undantag" från regeln."

Intressant, undra hur full jag var när jag sa det? Mig veterligt var hans bästa säsong 93/94 och sedan har det gått utför. På den här sidan millenieskiftet har han bara varit dålig. Så fär tror jag du minns fel.

"Jansson var skadad ifjol och för dig så är det en bekräftelse på något sätt."

Nu ljuger du. Jag baserar det hela på vad han presterade de matcher han spelade under den gågna säsongen. Vilket var i princip inget. Han höll inte undan i egen zon, han tacklades inte, inte ens hans bästa egenskaper: skottet och passningarna funkade. Ändå spelades han av Sågspånet Pirro istället för att ge Milo chansen.
Kommentera

Sv: Banner
Jag fortsätter att dela upp mina inlägg...

"Tyvärr poffa. Du hånar honom i mina ögon, det är inte jag som fått mig att tycka så, det har du manat fram."

I så fall har du missuppfattat (medvetet eller ej) mig i mångt och mycket. Man hånar inte en spelare för att man tycker att han är dålig på planen.

Vi är oeniga i frågan och det är inget jag försöker ändra på. Men försök inte ändra mig, är ni snälla. Jag står alltid rakryggad när det blåser, för blåser det gör det på toppen.
Kommentera

Sv: Banner
Poffa: Jag skulle gärna leta upp våra debater i frågan Jansson för ett par säsonger sedan när han endast överträffades av Pierré i backpoängligan. Tyvärr är modoforum en av de största datorhaveristerna när det gäller att ta fram historik. Tydligen skall man ha en hårddisk som ett storföretag för att "lista alla" inlägg genom tiderna på forumet. Puckat på min ära.

Du var i alla fall inte full när du "motvilligt" erkände att han gjorde en bättre säsong än du räknat med, vilket egentligen inte är så konstigt eftersom du räknar med att han skall prestera som en div.3 spelare varje år.

Du refererar till denna säsong där han endast spelade sporadiskt pga. skada. Mycket märkligt, han kunde inte göra sig rättvisa och det bekräftar dina teorier? Ok. Jag förstår. Forsberg är numera inte bättre än han visade i VM. Jag har faktiskt försökt att få dig att bortse från denna säsong, men det kan du inte göra, för då får du inget adekvat underlag för din kritik. En skadad Jansson spelade några matcher. Han var inte sämst i de matcherna trots sina skadeproblem och matchoträning, fick tom. med beröm godkänt i några av dem. Bevisar det din tes?

Jag fortsätter. Ska vi ge Jansson kritik för att han platsat i Modo genom åren, eller skall vi ära honom?

Vari består kritiken mot Jansson för att han platsat? Är set janssons fel?

Vems fel är det och varför förekommer det inte inkompetensvarning på alla som tagit ut honom?
Kommentera

Sv: Banner
NuMo:

Jag anser att det är en milsvidd skillnad på att göra en bättre säsong än jag räknat med och "han spelade bättre än någonsin för ett par säsonger sen".

Så att använda den här säsongen som referens för Jansson är alltså inte okej, undra då på vilka grunder man valde att inte förlänga kontraktet med Haakana? Han spelade inte mer än Jansson och var definitivt inte sämre de matcher han spelade, vilket inte säger att han var bra.

Jag har kritiserat både tränarna som tar ut Jansson och jag har kritiserat Janssons spel, men det sistnämnda är inte tillåttet för så länge han blir uttagen är han ju tydligen bra, enligt dig. Något som jag och många med mig inte sett skymten av.

Att jag sedan ironiserade över det här med Jansson i bannern utan att sätta ut en smiley är väl till stor del mitt fel. Men jag trodde vi hade lämnat smileysarna bakom oss i den här gästboken.
Kommentera

Sv: Banner
Poffa:

Ja just ja, om du nu vill ära honom för det han gjort så ära honom för de säsonger han var bra, dvs innan millenieskiftet och försök inte segdra det att han fortfarande är bra och att han skulle stå på toppen av sin idrottsliga karriär nu. För det ger verkligen ett löjens skimmer över vad du vill få fram.
Kommentera

Sv: Banner
Poffa: Och att han inte står på toppen av sin karriär är väl precis vad jag har sagt.Däremot står jag för att han genom åren har haft kvaliteer som du uppenbarligen missar att se, men som tränarna och laget tydligt behöver. Detta av en spelare som är hemvävd, i stället för de chansinmporter du hellre föredragit. Juniorerna och andra gränsspelare har dessutom verkligen haft chansen att knuffa ut honom under åren, det är upp till dem att göra det. Det hade ju varit så mycket bättre.
Kommentera

Sv: Banner
NuMo:

Har de verkligen haft den chansen? Inte enligt mitt tycke i alla fall. Milo fick inte ens chansen, för så fort han gjorde ett misstag blev han bänkad medans andra backar (däribland Jansson) fick begå massor med misstag men ändå fick de spela.

När han så äntligen fick spela på grund av skador var han en av lagets bästa backar, men då hade man redan bestämt att han skulle få lämna MODO. Trots att han var den speltypen MODO behövde, dvs en spelande back.

Jag fortsätter och dela upp meddelande, stay tuned för fortsättningen...
Kommentera

Sv: Banner
forts.

Kvaliteerna som du påstår att jag missat se fanns för länge sedan, inte längre. Det sa jag tidigare, till och med hans starka sidor i paaningsspelet och skottet är borta. Att han blivit uttagen bevisar bara att vi haft stolpskott till tränare de senaste åren. Till och med Bäckman skall ha kritik för detta, för det år Jansson var som absolut sämst var det just han som var tränare. Jag pratar om året då han kom tillbaka från Tyskland för första gången.

Vad du säger om Janssons karriär vet jag inte riktigt, för förra säsongen fick man ju inte gå efter och innan det gjorde han ju tydligen sin bästa säsong någonsin, eller vad du påstår att jag sagt. Dessutom var det ju skitsnack att han var ett minne av fornstora dar.
Kommentera

Sv: Banner
Poffa:

Ordningsfråga: Vilka fler än du och Salle har så mycket emot Jansson?
Kommentera

Sv: Banner
knaskamilla:

Här inne är det inte så många, men tänk dig in i att du sitter på din sittplats, till vänster om dig finns det en sektion som heter O Vänster. Du vet säkert vilka jag menar.

På H Höger sitter det massor med folk som anser att Jansson gjort sitt. Röster på jobbet där jag är säger samma sak. Folk på innebandyn säger det, ja och så har vi då Svedbergs...


Så nog är det bra många fler än bara jag och Salle som anser att Jansson gjort sitt.
Kommentera

Sv: Banner
Dessutom finns det nog bra många fler än dessa som anser detta. För det vore konstigt om jag kände ALLA som anser så här.
Kommentera

Sv: Banner
Poffa:

Jag har aldrig önskat och önskar inget hellre än att de som finns i laget nu, ersätts av bättre spelare. Helst då av sjuttonåringar. Jag har aldrig tagit bort Jansson från den devisen. Tränarna har inte varit krattor när de låtit Jansson spela, han har aldrig varit ifrågasatt. Det går att beskylla vilken spelare som helst för misstag om man absolut vill. Man kan välja att blunda med ena ögat i stället för att se med båda och tänka efter vad man egentligen har sett. Jag har sagt det förr: Vissa vuxna fuskar i patiens, inget vet riktigt varför. Vill man tro på det tillräckligt mycket så går den ut varje gång man lägger den. Särskilt trovärdigt är det inte för andra än den som lurar sig själv.
Kommentera

Sv: Banner
Poffa:

Tack för svaret. Tro om det är lika många, färre eller fler som tycker att Jansson inte suger? Nåväl. Det känns bara fjantigare och fjantigare för var gång. Kan du/ni inte skaffa er någon ny principsak att konstant dra upp och älta om och om igen?
Kommentera

Sv: Banner
Poffa: Kan väl säga att jag instämmer i skaran. Lasse J har gjort sitt och att låta honom spela framför Hedman kommande säsong vore ren och skär katastrof. Men det tror jag inte händer heller.
Jansson kommer inte att platsa, så enkelt är det...
Kommentera

Sv: Banner
NuMo:

Har Jansson aldrig varit ifrågasatt? Hur menar du nu? Av dig och dina vänner? Av tränare och spelare? Eller av publiken i allmänhet?

Det går tydligen också att konstant blunda för när ens favorit gör fel. Om det kan jämföras med att fuska i patiens eller inte orkar jag inte sätta mig in i.
Kommentera

« · 397112