1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480415 inlägg · 4078 ämnen

Finbesök i Republiken

« · 573910 Till forumet


Finbesök i Republiken
2-0 till Schtaan. Werna ett ass och Antos ett mål. Men sedan har tydligen MoDo tagit över helt och Svarten dominerar fullständigt.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Lumber Jack: Ojdå, Wernblom fortsätter att ösa in mål under försäsongen. Är vi så dåliga eller är det Wernblom som hittat tillbaka till gammal god form?
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
4 jävla 0, ridå.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Lumber Jack: 4-0!? en lite undran bara var syslar dom med?
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Modoante:
Modo – Skellefteå

Klanghallen Brunflo 9/8 2005-09-09

0 – 4 (0-0, 0-2, 0-2)

Skott 21 – 24 (om jag hörde rätt)

0 – 1 8 Fredrik Öberg ( 26 Söderberg, 9 Wernblom)
0 – 2 17 Andreas Falk ( 23 Paulsson, 27 Sondell)
0 – 3 21 Daniel Welser ( u.a)
0 – 4 26 Anders Söderberg (9 Wernblom)

Modo i formeringar helt enligt uppgift på hemsidan.

Siffrorna talar för sig själva, men mina vänner, om vi ska döma efter kvällens överkörning kan det bli en lång, mörk och dyster vinter.

Uppvärmning med Modo i snygga stilrena dräkter där jag märkte att Tommy Wargh har fått namn på tröjan och att Salle och Sicak satt på läktaren och såg förväntansfulla ut.

Första perioden är ett tempofattigt ställningskrig där inget av lagen tar i riktigt även om SAIK har ett bättre spel framför allt passningsspelet där Modo har problem. Dessutom lägger man märke till att Tuominen borde träna mer skridskoåkning, han är märkligt stel och trög.

Andra perioden hinner bara börja när SAIK tar ledningen efter litet röra framför Modomålet. Då vaknar Modo och lyckas lyfta spelet och skapa litet tryck mot Skellefteås mål. Men nu inträffar något konstigt för när en Modospelare ska skjuta förvandlas hans klubba till ett böjligt gummimaterial och det blir bara en fösning. Dags att träna skott! I slutminuten utökar SAIK ledningen efter att Falk fått stå helt omarkerad vid bortre stolpen.

Tredje perioden visar ett Modo med sirap i skridskorna och ett uselt passningsspel. Welser kan sno pucken i egen zon och åka ifrån samtliga Modoiter för att sätta pucken mellan benen på Krizan. När man sedan i mitten av perioden kan visa upp ett fint anfallsspel med strålande passningar och en Söderberg med glänsande skridskoåkning är det god natt med 4-0 mellan benen på Krizan. I denna period ersatte Johan Nilsson (33) Tommy Enström (22).

SAIK vann rättvist på bättre spel och var aldrig hotade, Hadelöv överglänste Krizan i mål men det var framför allt en lagseger. I Modo var de enda ljuspunkterna jag kunde finna en Tobias Enström med arbetsvilja och fin skridkoåkning (i PP var han den som oftast transporterade in pucken i anfallszon) samt inhoppet av Johan Nilsson som var pigg och visade framåtanda. Övriga var mycket sega och fumliga. Krizan i målet släppte visserligen lite returer men ingav inget större förtroende.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
berghult: Mycket välskrivet referat som man får tacka för. Ljuv läsning för en Skellefteå-supporter...
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
berghult: Hoppas på ett bättre spelande modo mot luleå imorgon. skellefteå Får vi ta revanch emot på torsdag i kempis.Undviker vi kvalserien får vi vara glada.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
berghult: Tack så mycket för rapporten från matchen. Jag som fick för mig att det var morgondagens match du skulle besöka. Tydligen är Umeåluften inte bra för min tankeverksamhet, dessutom upptäckte jag att mina datorrutiner på UB från tiotalet år tillbaka inte direkt överensstämmer med dagens datorbestånd och sökprogram på sagda ställe.

Låter inte direkt bra det där, nog för att man säger sig vara ordentligt nertränade just nu men något mål framåt hade man i varje fall hoppats på.
Nåväl vi får väl ta revansch på Skellefte i Kempis senare den här månaden.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Så här skriver man om matchen på modohockey.se:

"MODO Hockey - Skellefteå 0-4 (0-0, 0-2, 0-2) och en besviken Harald Lückner fick inga positiva svar alls som han efterlyste innan matchen.

Vår utsände Hasse Andersson rapporterar om höstens stora bottennapp där MODO-iterna tycktes ha glömt viljan och inställningen hemma.

Visserligen vann man skotten med 24-21 men det var Skellefteå som vann varenda närkamp, samtidigt som MODO-spelarna mycket sällan kom in på mål ordentligt.

Ex-modoiterna Magnus Wernblom och Anders Söderberg svarade för 4 poäng (Wernblom 0+2, Söderberg 1+1) i en match som det gäller att glömma fortast möjligt om man är MODO-it.

Harald Lückner var självklart besviken efter matchen och hoppas på en bra replik i morgon i matchen mot Luleå.

- Jag hoppas och tror att killarna visar moral och självinsikt framöver, sade Harald som fortfarande jagar den första segern mot svenskt motstånd som MODO-tränare.

Karol Krizan vaktade kassen och kunde ej lastas för något av målen.

Per Svartvadet var den ende som visade lite auktoritet i MODO.

I morgon lördag spelar MODO mot Luleå kl 15.00. Ett Luleå som klart slog Skellefteå igår med hela 5-1, då krävs det en rejäl uppryckning från MODO:s sida.

Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Paddan: låt oss säga att jag inte håller med Hasse om Svarten, tyckte att han såg seg ut på skridskorna. Kan väl nämna att P Öberg glimtade till med litet god teknik och en del vilja ibland, kan man hoppas på ett länge inväntat genombrott?
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
berghult: Ojdå, där ser man. Då kanske det inte var en engångsföreteelse när man såg Peter Öberg visade oanade konster med klubban i matchen mot Tappara.

Synd att de där slovakiska hockeypensionärerna inte dyker upp förrän dagen innan elitseriestarten. Ska bli intressant att se vem Harald tänkt sig placera bredvid dessa, för jag antar att båda kommer att få spela i samma formation till att börja med.

Milo då, var han helt osynlig?
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Paddan: Milo var jag intresserad av att se, men han var bara en i gröten av oinspirerade modoiter där ingen utmärkte sig Utom Enström och Nilsson). Den enda dubbelutvisningen blev Werner - Gästrin för crosschecking resp slashing i vad som kunde ha blivit ett s k meningsutbyte. SAIK var mer taggade och tog litet mer utvisningar, Modo lika usla som vanligt på PP.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
berghult: Äh, jag visste väl att det inte kunde vara bra för Gästrin att låna så mycket John Le Carré böcker på biblioteket.

Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Paddan: Det ska väl värvas en spelare till innan laget är komplett och det verkar behövas.Hoppas verkligen att Våra slovakiska vänner är det som behövs i en enligt mig tunn trupp.Får hoppas att laget bara är nertränat eller nått.För annars kan det bli en jobbig höst.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Modoante: Tja, med tanke på att man kört dubbla ispass ett bra tag och tydligen enligt Harald gnuggat ordentligt på skridskoåkningen så vore det väl inte konstigt om det kändes som sirap i benen på många av spelarna. Fast vi ska ju inte ha vår formtopp direkt när serien börjar heller, bättre att spara den till finalspelet.

Men det ska bli intressant att se hur laget lyckas hålla spelet uppe imorgon mot LHF.

Med tanke på att svenska mästarna ikväll förlorade mot MIF med 5-1 så vet jag inte riktigt vilken tränare som är mest orolig, fast jag får väl säga Harald med tanke på att vi ju är Real MoDo...
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Modoante: Klart att truppen känns tunn då vi ikväll fick ihop 3 femmor trots ett rätt stort inslag av juniorer. Det syns att de väger litet lätt ibland. Vad som oroar mig en del är den tjeckiska/slovakiska traditionen att vara litet "medgångslirare" när jag misstänker att vi kan behöva folk som lutar sig framåt och bara kör på når det går tungt i vinter. Det är bara så att det Modo jag såg ikväll såg inte ut som ett elitserielag, trots försäsongskaraktären.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Ett litet [url=www.tidningen.to/las.asp?toppid=002&omr=sp&typ=egna&id=1484276]matchomdöme från Tidningen Ångermanland[/url].

Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Paddan: Real MoDo? Har frågat förut. Vad är kungligt?
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Frisco: Svartvadets svar på korkade frågor...
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Paddan: Tyvärr kommer jag inte att kunna se matchen mot Lule i morgon, bara att hoppas att någon annan kan ge en liten rapport.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Paddan: Försöker intala mig själv att resultaten inte betyder så mycket men ändå så kommer ångesten krypande och man ser kvalseriespel framför sig.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Paddan: Det verkar som det finns olika benämningar på kungligt.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
berghult: Tyckte att det verkade som att åtminstone någon profil från den här gästboken skulle finnas på plats.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Modoante:-) Vinst och du är hur nöjd och som helst och laget är världsmästare. Förlust och laget är inte värda mer än en 50 cl plastflaska i papperskorgen vid Shell i Härnösand.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
berghult:

Jag ska dit imorgon. Kan inte lova ett lika välskrivet referat som ditt men ska göra mitt bästa. :)
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Frisco: Tja, jag har ju exempelvis två kungliga originalmatchtröjor och inte en enda av de har ändå burits av Kingen
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Vallin: Är nöjd bara jag får en objektiv (?), men troligen subjektiv, alltså med modoögen sett, rapport. Jag har ju fått träning genom att tvingas rapportera försäsongsmatcher till Paddan i flera år...
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Paddan: Jag har två originaltröjor som båda burits av Kingen.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Paddan: Låter som en dåres försvarstal.... Kanske läge att köpa lite Cipramil.

Du skall se att det blir inte så illa att åka till Nyköping. Dom har en fräsch hall och lika snäll publik som ni har hemma. Ramsan kan ni redan...

Hata xxxx, Hata xxxx*

*/xxxx bytes ut till valfritt lag.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
berghult:

Okej, nu kände jag hur pressen lättade något... ;)

Ska försöka få lite expertishjälp av LJ också. Kanske till och med ska stå för lite direktrapporter via sms till Frisco så kan han lägga upp dem här? Har ju inte såndäringa plus, jag...
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
65selander: Äh, det här blir riktigt bra till slut ska du se, nu när BIF och TIK tränat på känslan att spela kvalseriefinal.

Man brukar ju säga något om att en dålig generalrepetition ger en strålande premiär, eller något sånt. Bara synd att vi inte hade 50 försäsongsmatcher så vi kunde få en riktigt strålande säsong.

Det är i varje fall tur att man inte gör några utfästelser om stora tifon under försäsongsmatcherna som man sedan inte kan/vill hålla.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Paddan: Brynäs kommer inte att spela kvalserien i år men det kommer kanske modo att göra.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken

arnio:

Du har ju ingen som helst koll. Följande lag spelade kvalserien i år.

1 Leksands IF 10 5 4 1 38 : 21 21 2 0
2 Brynäs IF 10 6 2 2 33 : 21 20 0 1
3 IF Malmö Redhawks 10 4 3 3 29 : 22 15 0 0
4 Skellefteå AIK 10 4 2 4 36 : 39 14 0 1
5 IK Nyköping Hockey 10 3 2 5 28 : 38 11 0 1
6 IK Oskarshamn 10 1 1 8 17 : 40 5 1 0

Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Poffa: Varför så tätt mellan raderna ? ;-)
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken

Hälge:

Ääääh, jag skyller på den förbenade texteditorn som vi Plussare har. Den är inte riktigt riktig.

Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Texteditor, Poffa: ?
Ser mer ut som om du gått över HS med en roller dränkt i vitfärg.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Poffa: Vaffö gör de på detta viset ? Skulle kanske några små varelser ha sagt (eller Paddan).
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Hälge: Jag skulle nog hellre säga: Vaffö gö HS på detta viset?
Har varit väldigt mycket störningar de senaste veckorna, känns det som.
Eller man kanske skulle säga att det känns ibland till och med segare än med vanligt telefonmodem.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Paddan: Störningar har det varit en del på sistone. Alldeles nyss t.ex.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Paddan:

Aha, så det är inte bara för mig som HS krånglat den senaste tiden. Jag har fått för mig att det segat mer med eldräven än med Bills gamla hedetliga browser. Jag har börjat misstänka att det var nått fel på min eldräv, fast det är nog inte så då, kanske.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Hälge: Det var säkert så att internetsnöret råkade slå knut på sig själv.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Paddan: Mycket troligt.

Nä, nu måste jag börja göra mig klar för drabbning och bege mig mot en islada.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken

Rapport från en islada i republiken Jämtland:

0-0 efter första perioden, båda lagen lika dåliga. Svarten fick "ajaj" i en fot.

Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Poffa: Dumma, dumma luliganer!!!!!1
Dom borde få en snigel på ögat, sådeså
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Poffa: Enligt någon på Luleås gästbok på Svenska Fans så leder MoDo med 1-0.
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken

Poffa: Är dit inte så att om du gör radbyten med SHIFT+ENTER så blir det inte lika glest mellan raderna.
Då tror jag det blir lite tätare... :-)

Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Paddan: Enligt forumet på officiella så var det Oskar Hedman som gjorde 1-0 för modo
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Modoante:

läste 1-1 nu.. vet inte vem som satt den..
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
Nu har jag vaknat, så nu kan ni få de matchrapporter jag fått av Frisco:

1. 0-0 efter första. 11-14 i skott till Luleå. Hyfsat jämnt med litet Luleåövertag. Svarten linkade av i slutet av perioden. Inte bra.

2. Skitperiod av MoDo men ändå 1-0 i paus, Hedman (Gästrin, Horava).
Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken

Bolivar:

Nu tryckte jag ett <Enter>-slag i det meddelandet och det blev fem tomrader. Texteditorn får spunk då man klistrar in saker.

Alla:

1-0 gjordes av Milo, enligt Lumber Jack. I början av tredje gjorde Luleå 1-1 genom Fabricius och sedan så tog MODO över. 2-1 genom Milo i spel fem mot tre och därefter 3-1 genom Duracell i öppen bur. Vinst, men inget bra spel enligt LJ.

Kommentera

Sv: Finbesök i Republiken
knaskamilla:

Enligt mina källor så står (blev?) det dock 1-1.
Kommentera

« · 573910