1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484881 inlägg · 4079 ämnen

För längesen när jag fyllde 10 år...

323076 · » Till forumet


Sv: För längesen när jag fyllde 10 år...
Som erfaren haschplankare kan jag meddela att Finland var först med inomhusbacke inriktad mot planka tack vare ett såkallat halvrör (ej att förknippa med det annars så vanliga helröret!)
Backen i nedre länderna är bara ett 80-tals-projekt som försöker suga ut de sista penagarna ur ställer innan de gör om det till lådbilshall

Finlands sak är vår!
Kommentera

Sv: För längesen när jag fyllde 10 år...
westerlind: Intressant läsning, Tompa B är en klippa det har jag alltid tyckt. Denna uppfattning har jag alltid haft vad beträffar tacklingar, ända sen jag fyllde 10 år och fick ett par CCM Bobby Hull av min far. Kan dock tillägga att finmotoriken har börjat att avta med åren. Men retoriken är det inget fel på.
Kommentera

Sv: För längesen när jag fyllde 10 år...
mike66 & Lumber Jack: Det verkar som Tommy Boustedt ligger bakom att man nu även får tacklas i pojkmatcherna. Bifogar en intressant artikel om ungdomshockeyn där han på sidan 3 just skriver att bästa tiden att lära in tacklingar är i 11-årsåldern.

Se länk.
Kommentera

Sv: För längesen när jag fyllde 10 år...
mike66:

Även Ångermanland och Jämtland har infört tacklingar, men långt ifrån alla distrikt tydligen. Vansinne att inte få tackla, som att förbjuda fusk i poker.

Hallar för hasning på dalskida finns det lite varstans nu för tiden, t.ex. Malaysia och Indonesien (se länk).
Kommentera

Sv: För längesen när jag fyllde 10 år...
Lumber Jack: Var det inte i Holland som de t o m hade byggt en "haschplankeutföråkarhall." Ja se världen den går det utför med!

Angående tacklingar så har det faktiskt börjats med det inför denna säsong igen. Man har tänkt om. Pojkar Födda 1992 och äldre tacklas nu för fullt igen. I alla fall inom Medelpads ishockeydistrikt.
Kommentera

Sv: För längesen när jag fyllde 10 år...
Det får mig att tänka på min gamla Gretzky-klubba. Som jag faktiskt använde i vintras.
Lite kort men fortfarande en jäkel på smörpass.
Kommentera

Sv: För längesen när jag fyllde 10 år...
westerlind: Jo tjenare, nu för tiden byggs det t.o.m bandyhallar, ungar startar hiphopband, skidåkning är unisont med haschplanka och tacklingar är förbjudna inom ungdomshockeyn i nästan hela Sverige. Den gamla stammen är tyvärr utdöende, bara elände och lättja kvar. Vad är det som händer???
Kommentera

Sv: För längesen när jag fyllde 10 år...
mike66: Underbar historia miiike.

Det var härliga tider när det fanns hockeyspelare av rätta virket: Grabbarna som kunde spela i -30 grader och snöstorm med blöta lovikkavantar, stelfruset snor och rimfrost i luftrören.

Mera sånt, nu ser jag fram emot fler minnen från din intressanta karriär.
Kommentera

Sv: För längesen när jag fyllde 10 år...
mike66: Spännande och lärorik historia vare iaf.
Kommentera

För längesen när jag fyllde 10 år...
Så fick jag ett par nya CCM Bobby Hull i present. Jungfrufärden på dessa begav sig då jag var på visit hos mina farföräldrar i Nyland. På den tiden, alltså när jag fyllde tio år (1976) så hade inte IFK Nyland byggt sin ishall ännu utan de spelade på en helt ordinär månskensrink, förutom att de var så moderna att inneha konstfruset som var rättså ovanligt på den tiden faksist. Tio år senare så sprutade det upp ishallar till höger och vänster längs norrlandskusten och säkert den övriga delen av landet också. Nog om detta med ishallar nu.

I alla fall så snörde man på sig de svarta CCM Bobby Hullarna och snurrade friskt med hela Nyland den helgen. Jag minns speciellt tre hårda unga Nylands-pojkar som prompt hade bestämt sig för att jag inte skulle få snurra med dom så många varv till. Vid ett bombanfall från min sida så skickade den ena lite kraftigare killen på mig en rejäl höftvärmare så att jag landade på bägge mina framtänder. Dessa finns säkerligen fortfarande kvar att beskåda fastgjutna i den nya betongplattan.

Efter lite grin och omplåstring och med en snygg och stolt NHL-glugg så tog jag nu nya friska skridskoskärstag. På med Bobby Hullarna och nu skulle de få igen med råge var min tanke. In med pucken i anfalls-zon. De som tror att torpedhockeyn kom på senare tid kan aldrig ha varit i Nyland och spelat spontanhockey i mitten på sjuttiotalet. Synd att varken min farfar eller farmor lever idag annars så skulle de säkert ha kunnat intyga detta.

Pang in med en Nylandskille i planket, killen var lika kraftigt byggd som ett startsnöre till en Ski-Doo. Avbrott i spelet och Nylandspojkarna ville ha mig avstängd på livstid för våldsamt spel. Vilket skämt, i rena frustrationen så slängde jag iväg ett stenhårt slagskott från höften som givetvis träffade den lite mer kraftigare pojken mitt på näsan. Blodet forsade/sprutade och han skrek efter hjälp och ropade efter mamma. Jag hånflinade åt honom och han förstod att matchen var förlorad.

Mina nya CCM Bobby Hull var inåkta och jag har dom kvar än idag. Dock inte så nya längre, lite gammalt intorkat blod och lite sladdrigare är dom väl men dom skulle säkert inte göra bort sig på rinken, det är jag säker på. Fortsättningen tar jag en annan dag eftersom westerlind nu är trött och vill sova och säkert sitter och väntar på att jag ska skriva lite snabbare än jag nu gör. Faen va långt inlägg det blev...
Kommentera

323076 · »