1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

284598 inlägg · 3739 ämnen

Bästa inläggen


Sv: Silly season
Gavelo: Kul ändå att se vilket hjärta för Modo Molin har fått under sin tid här. Det låter som att det inte var nåt självklart beslut, och att han själv tycker det känns fel att lämna när laget gått dåligt. Vittnar om karaktär på grabben.
+6
Kommentera

Sv: Silly season
Heyerdal: Jo fast det handlar inte om att satsa på supertalangerna, för de sticker ju som sagt ganska snabbt. Det gäller att våga satsa på nivån under. De som behöver ngr år på sig att utvecklas. Det är exakt det som hänt med Timrås lag. Plus att man lyckas få ihop ett LAG av det. Se på Leksand, de fortsätter att försöka att snabbt värva sig upp i SHL, men utan ett LAG som jobbar ihop för varandra så är det svårt.
Det är naturligtvis bra att värva bra hockeyspelare, men minst lika viktigt är att kolla hur de är på sidan om, hur de funkar i ett lag.
Som ett exempel så är ju det ngt Leksand aldrig brytt sig om när man värvar. Man verkar bara kolla på statistik och historik.
+6
Kommentera

Sv: Silly season
modomille: Vi har saknat BRA äldre spelare!

Om unga spelare ska lyckas behöver man en riktigt stabil stomme av äldre spelare, det har vi inte haft på VÄLDIGT länge. Majoriteten av back- och centersidan MÅSTE vara stabila äldre killar som ger dom yngre utrymme att lyckas.

Vi har inte haft den stommen i klubben på VÄLDIGT länge! Våra äldre har varit killar som Enström, Ericsson, Röymark, och Hägga, killar som varken har kvaliteten eller ledarskapet förr att leda en klubb som MoDo med så många unga och lovande spelare.

Och det är ju precis det Sundlöv säger om du läser mellan raderna. Den dag vi ser till att vi har en stark stomme, den dagen ger vi våra unga killar chansen att lyckas och utvecklas till duktiga seniorspelare.
+5
Kommentera

Sv: Silly season
Confusius: Vi har satsat på juniorer, vilket vi också ska fortsätta med. De kommer förhoppningsvis bli vår ryggrad inom några år. Det som däremot måste bli bättre är de som värvas in för att leda laget. Det är där det klickar år efter år.
Precis som Sundlöv säger är det inte så lätt att ta steget upp när A-laget spelar uselt. All press läggs plötsligt på juniorerna vilket blir helt fel.
De kanske också saknar en del av det taktiska från J-lagen som JFK brukar vara inne på, men tror största boven är att A-laget är så ostrukturerat.
Summa summarum så ger jag dig rätt: Förstärk laget(framför allt centrar/backar) så kommer vi nog också få se fler av våra duktiga juniorer slå igenom.
+5
Kommentera