1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480300 inlägg · 4078 ämnen

Bästa inläggen


Sv: Apropå ingenting...
Lira: Är ledsen över att behöva säga det, men det kommer du inte få göra. För att uppleva den lyckan behöver man:

1. Åka ur på samma bisarra sätt som vi gjorde (ungefär som ni hade förlorat mot Nybro efter total dominans i 95% av tiden)

2. Få återtåget förstört direkt då hemvändare som Pär Edblom tvingas avsluta karriären efter 5 matcher

3. MoDo hade kanske Hockeyallsvenskans bästa lag genom tiderna med Karlkvist, Tambellini, Jonathan Johnsson, Fredrik Olofsson, Henrik Björklund, Tobias Enström, Mattias Norlinder, Bartosak med flera, för att sedan tvingas bevittna hur Tjomme pressar några hockeypampar att lägga ner säsongen.

4. Denna status quo gjorde att de klubbar som skulle ha åkt ur SHL (Leksand och Oskarshamn), istället kunde välja och vraka bland toppspelarna i HA. Oskarshamn plockade som bekant Olofsson, Rosdahl och senare Karlkvist, samt Cannata och Cooper från Blötröven, medan Leksand snodde vår succécoach som nyss förlängt med tre år.

5. Efter att hela föreningen blivit lemlästad på spelare, hamnade vi en djup svacka och vara nära att tvingas genomlida ett negativt kval.

6. Till slut blev det sagan om konungens återkomst, där Karlin, som en gång i tiden ansågs vara ett större löfte än bröderna Sedin, men som fick karriären förstört av knäskador, till sist fick chansen att träna klubben i sitt hjärta, och där Hinken, som fick sparken som andretränare säsongen MoDo åkte ur, fick sin revansch efter åratal om av scoutande. De värvade in spelare som Oscar Pettersson, som stod på läktaren och grät den kvällen MoDo åkte ur, och Emil Wahlberg, som var nära att avsluta karriären, men som ångrade sig eftersom han alltid drömt om att få representera MoDo.

7. Inför säsongen 22/23 var mönstret tydligt. De SHL-klubbar som hade åkte ur, hade nyttjat fallskärmen för att få ihop en 50% högre spelarbudget än de starkaste konkurrenterna. Det kändes näst intill hopplöst att besegra ett lag med så mycket dyrare trupp över sju matcher... det skulle vara ungefär lika osannolikt som när Leksand spelade ut MoDo. Dvs, det händer en gång på hundra.

Men på jäkla vänster, lyckades vi stå där, på valborgsmässoafton 2023, och för första gången på väldigt länge kunna drömma om att vinna SM-guld istället för att drömma om avancemang. Och glädjas åt hur fula ankungar som Karlin, Hinken, Pettersson och Wahlberg, fick sin revansch och för evigt kommer bli ihågkomna som några av de största hjältarna till att klubben är tillbaka i finrummet.

***

Detta kommer ni inte få uppleva. Att ni åkte ur kommer bara bli ihågkommet som ett olycksfall i arbetet. Alla förväntar sig att ni går upp direkt, att detta bara var ett gupp på vägen. Ni har inte blivit stoppade av deus ex machina, ni har inte tvingats bevittna Larsson, Rödin, Kopacka, Kinnvall och Ölund bryta sina kontrakt för att istället dominera i Leksand. Ni har inte varit nära att åka ner i Division 1.

Glädjen ifjol var inte resultatet av ett vunnet slutspel. De flesta MoDoiter kan intyga hur mycket starkare det kändes än SM-guldet 2007. Det handlade om att vi, mot alla odds, lyckades bryta förbannelsen, och att de som var mest bidragande till att göra det, var en skara fantastiska människor som samtliga vandrat väldigt krokiga vägar genom livet för att hamna där de är idag.

Visst hade det varit coolt ifall Sedinarna och Hedman hade flyttat hem, och sponsorerna hade gått in med 30 miljoner så att vi hade kunnat köpa allt bra på marknaden och gått upp direkt. Men precis som antik grekisk dramaturgi, som i princip alla stora litterära verk bygger på, så måste protagonisten stöta på ett rejält hinder och börja tvivla på sig själv, för att ett bombastiskt klimax skall få maximal effekt. Och tyvärr, att legoknektar som Vesel och Kelleher kommer in och gör exakt samma sak som de gjorde för HV 71 för två år sedan, kommer aldrig ha den effekten.

Även om jag har svurit och gråtit mycket under dessa år, så är jag nu, med facit i hand, glad att det blev som det blev. För utan detta evighetslånga stålbad, hade jag aldrig fått uppleva den där fantastiska valborgsmässoaftonen 2023.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Hej alla kära modoiter. Jag tänkte ventlera en sak med er. Det är på tok för mycket i huvet och jag behöver skriva några rader.
Jag kände att 2023 hade mycket spännande att ge, en hockeyallsvensk final som överträffade alla förväntningar, modo är äntligen i shl igen! Mycket kul att se fram emot i höst.
Sen planerade vi vårt bröllop, i augusti blev vi man och hustru, allt känns på topp! Lyckligare har jag aldrig varit. Vi hade en fest med närmsta släkt och vänner som vi aldrig ville ska ta slut.
Vi planerar vår bröllopsresa, vi vill uppleva världen tillsammans. Trodde vi i alla fall.
Varför är ödet så grymt?
I början på veckan trillar min fru ihop i svåra kramper i köket, ambulans och massa undersökningar följer. Efter flera dagars outhärdlig väntan får vi beskedet att hon har hjärntumör. Tårarna rinner hela dagarna och allt känns hopplöst. Va vi för lyckliga? Måste det slå tillbaka så.... tack för att ni läst.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Lär nog inte kommentera här på Hockeysnack på ett tag framöver, har haft ett dödsfall inom min familj, min pappa efter en lång tid av kamp mot cancer så gav hans kropp upp och somnade in nu natten mot tisdagen.

Lycka till framöver!
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Frölunda HC 231007 Hemma
Chamez: Mellanmjölk eller ej - Jag är väl förmodligen den personen som har tjatat mest om att "spelarna har bra betalt för att underhålla oss, vi måste kunna ställa krav bla bla bla".

Det jag ser hittills den här säsongen, är ett sammansvetsat gäng som inte bara gör sitt yttersta kväll efter kväll, utan gör det med ett konstant leende på läpparna, och som dessutom bjuder oss på rolig ishockey. Då känns varje poäng som en bonus. Jag älskar hur vi spelar, jag älskar kaxigheten i att som nykomling våga utmana bilden av vad SHL-hockey innebär och jag älskar hur Hinken och Karlin på rekordtid har förvandlat MoDo från en laughing stock till en plats där alla spelare verkar stormtrivas.

Vi kan mycket väl sluta på plats 13-14, och vi kan mycket väl åka ner till HA igen, men likväl kommer jag njuta av varenda sekund

Jag är så oerhört imponerad över vad MoDo har åstadkommit.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Blake: När det gäller Sedinarna så handlar det snarare om att de under nästan hela sina karriärer pratade om att de skulle komma hem till MoDo "innan de hunnit bli för gamla". Det finns säkerligen en rad faktorer som gjorde att de ändrade sig under årens lopp, men likväl... Tänk er att jag talar om för min sambo att jag ska gå ut med en polare:

"När kommer du hem?", undrar hon.
"Senast klockan 21!", svarar jag.

Sedan hör jag av mig kl 4.30 på natten och talar om att vi tar in på hotell i Rättvik istället, eftersom vi har haft så kul.

Hade jag berättat detta i förväg hade min sambo aldrig dömt mig, hon hade bara sagt "åh, vad kul ni ska ha!". Men jag tror de flesta kan förstå besvikelsen i att jag gjorde någonting helt annat än det jag hade sagt, och det faktum att vi träffade en cool brud med en Ford Mustang '67 som skulle på fest i Rättvik hade inte ökat förståelsen.

Men det finns även en annan aspekt i det hela, och det handlar om att ha en ödmjuk inställning till sin egen roll i samhället. Brett Anderson, sångaren i Suede, berättade att det var först när han närmade sig 50, som han insåg hur extremt privilegierad han var över att kunna åka till allsköns länder och i år efter år mötas av fans som lägger sina besparingar på att köpa skivor och gå på deras konserter. Och hur det därför är hans moraliska ansvar att alltid göra sitt yttersta för att de ska få en bra kväll, och vilka låtar han vill sjunga eller spela är egentligen sekundärt.

Inom ishockeyn ser vi lite samma sak när det gäller Tre Kronor. Många uppger att det var först efter 30 som de började inse hur stort det är att få representera sitt land, framförallt när man inser att det kanske inte blir så många fler chanser.

Jag är uppvuxen i Stockholm, och det var någon gång i slutet av 90-talet, som jag för första gången fick nys om Mamma Mia som någon sorts safari för oss som ville spana efter MoDo-spelare. Jag lyckades övertyga mina föräldrar att vi skulle äta lunch där nästa gång vi var på besök i Övik. Efter att ha suttit där en liten stund upptäckte vi att det satt några redigt biffiga besökare vid bordet bredvid. Jag kände nog inte igen dem där och då, eftersom jag mest sett dem på hockeykort och på lagfotot, men det började likväl kittla i hela kroppen. Det kändes som att jag hade kommit in på en hemlig klubb som fick möjligheten att sitta och käka mitt bland mina hjältar.

Efter en liten stund viskade min pappa till mig: "Om du tittar till höger så sitter Peter Forsberg där". Jag var säker på att han skämtade, men nej, där satt han - Min idol, som hade klätt väggarna i mitt pojkrum, och som desperat jag hade försökt få ett ishockeykort på, utan resultat. Jag vågade knappt titta åt hans håll, jag kände mig inte värdig. Det kändes så surrealistiskt att få sitta där och äta pizza, några meter från en OS- och Stanley Cup-hjälte. Jag var - tro't eller ej - väldigt försynt och ödmjuk som barn, så tanken på att gå fram och störa mitt i maten var otänkbar. Och efter en stund gick Peter och hans lunchsällskap (som jag har för mig var Salle) och safarit var slut.

Jag kände emellertid viss ånger efter detta. Visst, det var rätt att inte störa mitt i maten, men, det var trots allt min stora idol. Mina kompisar var så stolta över sina signerade tröjor, de hade minsann inte varit rädda för att få en signatur av sina hjältar. Var jag respektfull, eller bara en fegis?

Det gick ett par år, innan vi tog en tur upp till Övik igen och åt lunch på Mamma Mia på nytt. Inga ishockeyspelare i sikte denna gång, tills... Peter gled in. Det kändes helt overkligt, ungefär som att ödet hade gett mig en andra chans. Denna gång var han dessutom själv. Jag hade börjat högstadiet vid det här laget, och kände mig egentligen för gammal för att fråga efter autografer, och blotta tanken gjorde mig skamsen. Men till slut samlade jag mod. Jag tog en bunt reklamblad från Mamma Mia för att ha något att skriva på. De var väldigt tunna, men jag tänkte att om jag tog några stycken så skulle det ge tillräcklig styrsel på för att skriva på ändå.

Sedan lurpassade jag utanför (jag tror det var en boulle-bana på den tiden, men kan minnas fel), med pappa som paparazzi i närheten, för att föreviga detta magiska ögonblick. Och till slut kom Peter ut från Mamma Mia. Jag hade aldrig varit så nervös i hela mitt liv, pizzan höll nästan på att komma upp igen. Men med lite hjälp från pappa så samlade jag mod och vågade be om autograf och en idolbild.

Det är den enda autograf jag har bett om i hela livet, bortsett från när jag bad Greg Hetson signera min egentryckta Bad Religion-tröja i baren på en konsert i Lund 2004. Autografen och bilden i sig betyder inte speciellt mycket. De står i min bokhylla och påminner mig om en fin dag under min uppväxt. Men det som däremot än idag betyder väldigt mycket, var den enorma ödmjukhet Peter hade gentemot mig. Han stod snällt och tålmodigt och lät min pappa ta kort, och istället för att kladda sin autograf på min bunt med papper, gick han bort till ett bord och skrev lugnt sin autograf på blad efter blad...!

Om Peter istället hade fräst och sagt "Jag hinner inte, jag har bråttom", då hade jag istället kommer ihåg den där dagen med ångest och skämts över hur jag kunde vara så korkad.

Hans insats på det stora hela var såklart inte speciellt stor, men om man tar i beaktande att man blir påhoppad av folk hela dagarna, vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år, är det ändå beundransvärt att ha ett sådant tålamod. Och det förvandlade en helt vanligt sommardag under min uppväxt, till något jag kommer minnas med värme i resten av mitt liv. Jag kunde titta på min bild och min autograf under kvällar då jag hade fått hjärtat krossat av någon fjortisbrud, och finna tröst i det. Typ "Haha, jag dög inte åt dig, men en av världens bästa hockeyspelare lade minsann tid på mig!".

Jag tror att detta är någonting väldigt många missar. Många tänker nog "Om jag flyttar hem, då kommer alla kräva guld. Jag kan bara misslyckas. Och om jag spelar dåligt, så kommer fansen minnas det, snarare än när jag var som bäst". Men... om jag ber er att beskriva det första ni tänker på med Per Svartvadet... Skulle ni då berätta om hur det var han som värvade ihop laget som gjorde att vi åkte ur SHL och fick harva i HA i 7 år, eller skulle ni berätta om hemvändaren som fixade vårt efterlängtade guld?

Tänk hur extremt få personer i världen som har denna "makt". Att genom att spela en säsong i ett lag och skriva lite autografer, kan ge barn, ungdomar och även vuxna, minnen för livet. Upplevelser som hjälper oss ta igenom mobbing, skilsmässor, dödsfall... Det är rätt fantastiskt egentligen.

Där och då, när kroppen gör ont, man har småbarn att ta hand om och inte fått fira en normal jul eller haft en längre semester på 15 år, så är det förstås helt förståeligt att högsta prio kanske inte är att lämna familjen och spela i en sämre liga på andra sidan jorden. Men om man istället hade vänt på det, och frågat spelarna: "Du har 500 miljoner kronor på banken, du kommer inte behöva jobba mer i resten av livet... Om du spelar ett år i MoDo, så kommer du ge 10 000 barn ett minne för livet", så kanske de hade sett det på ett annat vis?

Pengar, tävlingsinstinkt, familjesituation i alla ära... men jag vill ändå tro att de flesta av oss brinner för att sprida hopp och glädje, även om vi inte tjänar på det själva alla gånger. Om jag fick välja mellan 100 miljoner på banken och vara en folkets hjälte tills den dag jag dör, eller 500 miljoner på banken och dö som en bortglömd miljonär, då hade trots allt valet varit enkelt...

Jag hoppas därför att en spelare som Hedman, som trots allt har ett väldigt stort MoDo-hjärta och inte har någonting mer att bevisa, kan känna att det finns någonting lockande i att sprida lite hopp och glädje i Övik innan han lägger skridskorna på hyllan. Jag vill ändå tro att när man ser tillbaka på sin karriär, så är det inte pengarna som är i fokus, utan de kvällar man fick folk att sjunga, dansa och vara glada.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Linköping HC 24-02-23 Borta
Smurfen: Var på plats i Saab Arena och det var magiskt på bortastå och även på sittplats för bortasupportrarna!!
Sittplats stod upp mer eller mindre hela matchen och växelkörde ramsor med ståplats.
Vi har världens bästa supportrar!
Älskar hur vi dominerar även på bortaplan!! Modo i allas hjärtan!!♥️🤍💚
Kommentera

Sv: Silly season
hompa90:

Jag ska vara ärlig. Meddelande som dessa till en spelare tror jag ger noll och ingenting.

Skulle jag vara mottagare av något liknande i mitt arbetsliv skulle jag faktiskt bara bli förbannad. Att någon som inte känner mig personligen ska försöka sätta sig in i min situation och komma med påpekanden kring mina val i livet och vad jag borde välja och varför. En person som kanske inte vet på vilka grunder jag väljer att ta mitt beslut. Det är ju som att dumförklara mig (i detta fall spelaren) och påpeka uppenbara saker som att ens välbefinnande är det viktigaste.

Vem vet kanske Josh har tagit detta beslut på andra grunder än pengar, att han faktiskt tänker på sig själv och sin familj först och främst och när det dessutom är mycket pengar inblandat så blev det ett ännu självklarare val.

Om man nu ska ge sin syn till en spelare tror jag personligen att ett respektfullt "hejdå" utan att ifrågasätta ens val har mer effekt och kan få en att fundera på ifall man valt rätt. Att t.ex förklara att man är tacksam för de två säsonger han spelat hos oss, hur han varit en favorit på planen, tacka för att han var en bidragande orsak till att vi tog oss tillbaka till SHL igen samt att önska honom lycka till i sin fortsatta karriär och att han kommer bli ihågkommen och är välkommen tillbaka ifall han skulle önska det i framtiden.

Detta är vad jag tror och min personliga åsikt.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Linköping HC 24-02-23 Borta
Sitter och fascineras av poängprotokollet mot LHC.
Målskyttar: Jacobsson, Woods, Södergran.
Assist: Näsén, Ohlsson, Aagaard, Rundblad, Vigneault, Brickley.
8 av 9 är alltså killar som värvades till oss i allsvenskan, avsedda för allsvenskt spel. (Ja, dit räknar jag även återvändaren Big Sam).

Samma sak i den interna poängligan: Aagaard, Woods, Ranta, Dickinson, Näsén, Vigneault, Bernhardt.
Topp 7 är våra allsvenska spelare + Ranta.

Med Rubins skadad var 6 av 7 spelande backar mot LHC samma killar som hade det kämpigt mot AIK i kvarten ifjol.

Man kan absolut sucka över att värvningar som Ruohomaa, O’regan, Walli och Hutsko inte gjort önskat avtryck.
Men man kan också känna stolthet över att det gäng som i omgång 45 slår tabellfemman på bortaplan i princip är vårt allsvenska lag med en ännu bättre målvakt.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Mattias Karlin och Henrik Gradin har blivit utsett till årets ledare!
Kommentera

Sv: Silly season
Nytillskott till modofamiljen! Idag föddes våran Theodor ❤️ han har inget val trotts att jag bor i Örebro så måste han bli modoit, det enda rätta! Råkade bli fel tråd och jag suger på HS så vet inte om jag kan ändra i efterhand.
Kommentera

Sv: Silly season
sammanfattning från 60 minuter modo på aftonbladet

realistiska värvningar enligt ros
norlinder, tufte (finns inget rykte bakom detta utan ros resonemang är att hinken värvar en spelare från eagles varje säsong)

drömvärvningar:
jesper olofsson och HAHA, oliver ekman larsson, nej.

hinken gästar:
modo är inte klara, men hans nervositet har gått från 10 till 7 senaste dagarna

underlättar när han och potentiella värvningar vet (med reservation för den där minimaliska chanser) att det blir shl

tycker att vi började säsongen bra, sen tuff svacka, dom hade väntat sig svacka men inte så stor.

hinken är mest nöjd med värvningen av lassi lehtinen, men han är nöjd med flera.

dickinson spelar inte med modo nästa säsong. modo kunde inte vara med ekonomiskt, josh öppnade väldigt bra för att han ville stanna, men det blev dålig timing, modo förlorade så mycket under perioden där detta hände (januari) och - som jag tolkar det - josh bestämde sig då

kommer inte att få pengarna man givit till brynäs denna säsong i budgeten nästa säsong av olika anledningar. befintliga kontrakt kommer att öka i kostnad kommande säsong.

kommer värva för dom två första femmorna framför allt.

mattias norlinder: en spelare modo jättegärna vill ha hem, tränar med modo på sommaren, vill definitivt ha hem honom.

hinken hävdar att sampos rantas nhl-chanser är större idag än när han kom till modo, och kan bli samma sak för norlinder om han vänder hem. hinken pratade med norlinder i mitten av februari, hans rådgivare häromdagen.

jesper olofsson: modo har ett stort intresse, beprövad målskytt, klart som tusan han är jätteintressant för modo. modo är i samma situation som norlinder, vill gärna ha hem honom, han vet vad modo känner gällande honom. det har inte varit konkret med kontrakt (rak fråga från abris) men hinken har koll på vilken lönenivå han ligger på. hinken tycker att dom har haft en bra dialog och jesper är en fantastisk människa. modo kommer göra allt i deras makt.

fredrik olofsson: finns ingen dialog mellan honom och modo, en drömvärvning. han har spelat i nhl hela säsongen fram tills en vecka sen, hinken tror inte han vill släcka drömmen redan. hinken har inte fått för sig att han vill flytta till sverige.

ros tar upp ett gäng eaglesspelare som hinken svarar på: finns en hel del shl-kompatibla spelare i colorados organisation, vi får se var vi hamnar där.

centersidan: två centrar ska in i första hand. center ett och center två. tittar brett, inte bara nordamerika. har inget emot att hitta en finne eller något, bra hockeyspelare är modo intresserad av oavsett land.

hinken säger att det har stor inverkan om spelaren har varit i shl innan, då vet man vad som krävs för att klara av det.

angående tufte: svårt att värdera om han är snabb nog, han är inte på modos bord så hinken har inte tagit ställning till det. svårt med ahl, vissa är bra i ahl men dåliga utanför och tvärtom.

hinken räknar med 5-7 spelare in, där nånstans, närmare fem tror han.

brickley: vi får se var vi landar, har gjort en jättebra säsong, hade en liten svacka som hela laget, bra på slutet.

rubins: kanske spelar innan grundserien är över, hinken hoppas han kan spela redan denna vecka. för en liten dialog med agenten men hinken vill inte ha för bråttom, han vill utvärdera efter säsongen exakt vad han behöver och få svar från dom som gab har förfrågningar på innan.

om colorado-jobbet: hinken tycker det finns fördelar, han får tillgång till scoutrapporterna från hela organisationen, och han har lärt känna scouterna i organisationen. fördel sett till tiden han lägger ner, det ger mer än tiden han lägger på det.

var nära en spelare från colorados organisation i februari, inget namn, men nån som kört fast som colorado ville ha igång.

lucas petterssons framtid: hoppas att han ska banka på dörren och komma in i spela, ska träna med a-laget i sommar, gå på is med a-laget i augusti, det viktigaste är att han spelar hockey hela tiden, oavsett om han spelar med a-laget så kommer han få spela mycket juniorhockey också. blir inget bättre av att spela 6-12 minuter i shl utan behöver isåfall varva med mycket istid i junior. hinken har höga förhoppningar. hinken tippar sen förstarunda tidig andrarunda i draften.

hinken är inte rädd för att sampo skulle lämna för nhl även om chansen finns, men vill att det ska vara den utveckling man får i modo, att man går från modo till nhl.

drömvärvning: victor hedman. han tror dock inte att victor kommer hem. behöver inte prata om honom som spelare men som person, han är ett fullblodsproffs, hade varit guld värd för modos yngre och mindre rutinerade spelare. en spelare som kan sätta en standard. hinken säger att dom inte har någon dialog om det utan det är mer en monolog från hinkens sida som tjatar på honom att komma hem, men victor har inte direkt öppnat för det

hinken såg hv-matchen på tv pga vidskeplighet, han har aldrig varit nervös på det där sättet men det började mot djurgården i fjol, har modo vunnit har han samma tröja på sig på matcherna, han har varit med på nån roadtrip och modo spelar dåligt, då följer han inte med nästa gång... smågrejer, löjliga, men det har blivit värre senaste året. ifjol tog han alltid samma promenad, samma runda, samma tid under slutspelet. dock inte samma runda nu.

---

har skrivit medan jag lyssnat så det kanske är otroligt osammanhängande
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Linköping HC 2023-09-21 Hemma
Keriksson: This is a very special day for me and obviously for all MoDo fans. I asked for a free day at work so i could watch the game the way it deserves. Hopefully, i will be able to travel to Sweden for the first time in my life and watch a game in the arena, that's at the top of my bucket list!
Låst ämne

Sv: MoDo - Damlaget
VÅRA DAMER KLAR FÖR FINAL!
Vilket år MoDo har i år!
👍😁👍
Kommentera

Sv: Silly season
Nucky: tänk ändå vad lyckligt lottade vi är som sitter här och är ledsna över att josh lämnar. det kunde varit värre, alla kunde ha lämnat vid en degradering

superspänd på vad hinken hittar på i sommar
Kommentera

Sv: Silly season
Rödluvan: Fina Harald höll ut så han fick kommentera upp oss i finrummet. Hoppas han får en riktigt fin tillvaro som pensionär nu.
Kommentera

Sv: Silly season
Nucky:

Bernhardt var ett monster i slutspelet.

Det var precis som han insett vilket misstag han gjort då han signade för Timrå. Han ville verkligen inte dit utan spelade som hans liv hängde på det, han tänkte inte nöja sig med nått annat än att gå upp och spela SHL med MoDo.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - IF Malmö Redhawks 24-03-09
NuMo: Gåshus efter slutsignalen. Emil tårögd och ensam mot klacken. Han avslutar med ”alla vi som älskar Modo”

#vårkapten
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Växjö Lakers HC 2023-10-19 Borta
Gavelo: Herregud, jag har undvikit att skriva till dig flera gånger, men nu är fan måttet rågat.... Vi är spelförande mot ett Växjö som vann guld förra året, med 4-1 i matcher. Vi "kanske saknar lite spets i matchen" Men vafan det gjorde Skellefteå hela finalserien mot Växjö, dom spelar dödgrävarhockey och gör det svårt för motståndarna. Jag skulle säga att det är upp till svensk hockey/ domarna att lösa detta jävla problem med hakningar osv. Vill inte att växjö ska bli framtiden för svensk ishockey. Till dina argument, vi gör en grym bortamatch, problem med pp och effektivitet, händer ibland. Men skärp dig nu för helvete. Förra året så skrev du 95 % bara negativt i boken, vi gick upp till SHL. Nu är du aktiv igen när det går lite sämre. SÖK HJÄLP.....
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Frölunda HC 231007 Hemma
Tror denna underbara bild som Dick på Twitter la ut sammanfattar kvällen bra.
Uppladdat:

450x300-img4703.jpegimg4703.jpeg

Kommentera

Sv: MoDo Hockey - HV71 2023-11-04 Borta
erjo: Helvete vad ni vill bryta med spelarna... Så tragiskt och tråkigt o läsa i våra trådar när allt snack är om att bryta med X eller Z, hacka på A eller B. Vi är ju förfan tillbaka i SHL! Vi ska ju njuta av detta!
Det kommer vara en tuff säsong det visste vi redan när vi vann 7e matchen mot Djurgården, men jag har fullt förtroende i Hinken och Karlin o Co. Man ser att det verkligen finns ett sparkapital i spelarna.
Tänk mer positivt och sen gå på matcherna för att pusha fram laget istället för att sitta här o klaga dag ut och dag in. Speciellt när vi ändå var nära full pott denna borta turné med några sämre perioder i båda matcherna.
3-2 mot Frölunda i ett fullsatt Scandinavium där det lika gärna kunna blivit poäng om 1-2 puckar till hade lyckats hittat förbi målvakten under vår stora press i sista perioden och sen igår tog vi ju 2 av 3 möjliga poäng.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Lite smaklöst att hänga ut vår egen tränare på det här sättet.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Leksands IF 24-03-07 Borta
Gavelo: Jag skulle säga att Holmström är oerhört viktig och en väldigt stor anledning att vi gick upp.

Så vi gör alltså den bästa säsongen en nykomling gjort på många år och är klara för att spela I SHL nästa år med tre matcher kvar. Då spyr man galla över spelare och ledare. Det känns nästan osmakligt.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - HV71 24-02-29 Borta
Bara gratulera till en stabil insats och erat monster i målet.

ha en fortsatt trevlig kväll!
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Skellefteå AIK 24-02-22 Hemma
puffe: Jag är fortfarande förbannad på Niederbach avstängning. Förutom att den är så fel att Timrås sportchef Kapanen ringer upp Hinken och säger att han fattar ingenting, så kommer det till återfallsförbrytare.

Först säger kvinnan som är ordförande att det är ett ett kalenderår. Då berättar Mattias på ÖA att det minsann är ett kalenderår och en dag, så det är inte rimligt.
Då ringer idioten tillbaka och säger att det är ungefär ett kalenderår. Detta för en spelare som den här säsongen har en puck out och en enda hakning på sitt samvete.

Vad är nästa grej om de de där idioterna får bestämma?
Ja, vi tänkte att matchen går till förlängning. Vi vet att det blev 4-3- men det är nästan som oavgjort så vi tänkte att det är nära nog.?
Man kan väl för fan inte ha ett regelverk som är helt djävla godtyckligt? Det är så dumt att jag bara häpnar.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-02-17
JonteD: Jäkligt stort av Ante att erkänna att Rindell satte sig i situationen själv. Respekt!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Apropå ingenting, Aagaard vann poängligan i germany cup
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Dundee: Vet inte vad du röker, men Gradin signade snabbt Rundblad, Rubins, Vigge, Walli, 3 toppfinnar, Eriksson-EK. Att det tar tid med en sista toppforward kan väl inte vara så jävla jobbigt att ta in?
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Luleå HF 24-03-05 Hemma
Ett stort, stort grattis till nytt kontrakt! Ni knäppte många (inklusive undertecknad) på näsan genom att undvika kval, speciellt med tanke på hur svag truppen såg ut på pappret inför säsongen.

Nu är det bara att hoppas på att vårt slutspel går som planerat så vi får mötas igen nästa säsong.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Belosheikin: God Jul alla vänner och fiender!
Andra riktiga mentala prövningen på detta året.
I våras var slutspelet en riktig rysare.
Första storhelgen nu sen midsommar. Bävar för julbordets tillbehör. 😞

Måtte bästa lag segra!

#Nykter6månader
Kommentera

Sv: Silly season
Höken säger i podden att Woods nobbar konkurenterna och kommer förlänga med modo
Kommentera

Sv: Silly season
Karlin snackar....Vill ha ett 16-årskontrakt som Tichonov.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Davey85:

Kul att du länkar till ett mål som faktiskt var bland det bästa som kunde hända modo.

Utan det där målet hade vi inte räddat ekonomin och byggt om organisationen,vi hade inte haft widebro, gradin eller karlin.

Det där målet var startskottet på att göra skitjobbet och rensa upp i organisationen och hitta sin identitet igen.

Vi har gått igenom det tuffa och varit tvungna att bygga om, nu står vi i SHL med stabil ekonomi och en stark organisation.

Tack för att du påminner oss om målet som var startskottet på denna nödvändiga resa och rensning.

Vi har gjort vår läxa och fixat till det som var trasigt, frågan är ifall Brynäs gjort sin.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Har sett en hel del kommentarer här på forumet sista veckorna om att vi måste bänka eller skicka iväg Ruohomaa och ersätta han med en junior. Nu när Hinken skickar iväg han till annat lag så får alla panik helt plötsligt?

Jag tror detta kan bli bra även om ingen ny stjärnspelare dyker upp som ersättare. För hur kul är det för laget att se tilltänkta den ledaren inte vill vara i laget och utför sitt spel lite halvdant. Sånt märks och påverkar även dom. Nu när han är borta så kanske alla börjar jobba för varandra så som det var i början av säsongen?

Bara en tanke.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Frölunda HC 231007 Hemma
KB65: Finns ändå något komiskt i att vi har norpat poäng av Skellefteå, Rögle och Frölunda - tre lag som flera "experter" haft som favoriter inför säsongen. Då skiftar såklart experterna fokus och börjar tjafsa om hur MoDo ännu inte ställts inför något tufft motstånd.

P.S. Karla - Du vill hem. IKO behöver pengar. Lös det!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rip Kirby: Forumet har varit en märklig plats senaste dygnet. Nu tänker jag i inte kasta sten i glashus, utan erkänner motvilligt att jag själv stått för en del ...utspel. Men här är ett axplock av vad som hänt:

- Du håller en konversation med dig själv där du löpande redogör för din dialog med swehockey.se.
- Gavelo och J F K tävlar om vem som är populärast
- Stämningen bland MoDoiter är ungefär som när vi precis åkt ut mot Leksand
- Supportrar från andra lag vallfärdar hit för säga "Haha! Vad var det vi sa?"
- Mitt i allt postas ett väldigt personligt och gripande inlägg om sjukdom i familjen (håller tummarna för att allt går bra <3), som ställer den filosofiska, nästan religiösa, frågan: "Var vi för glada över avancemanget?"
- Och parallellt med detta fortsätter tipsen till J F Ks tips strömma in.

Det vore väl fel att påstå att kvaliteten på analyserna har varit på topp, men ingen kan påstå att det inte händer saker här. Tarasov modererar lite som en ishockeydomare; Låter de iblandade dela ut några jabbar mot varandra och förbruka lite energi, innan han går emellan. Rätt kul ändå.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
SPOODI: tycker hinken förtjänat att ha vårt tålamod
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoJo2613:
Emils ”berättelse” är tilltalande. Ser oss åka ut är på väg att lägga av själv då han spelar i en lägre serie, blir en etablerad back i allsvenskan på gränsen till SHL. Får vara lagkapten i en av klubbens viktigaste segrar i modern tid.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Luleå HF 2023-10-12 Borta
NuMo: Jag gillar det här MoDo-laget. Stor potential framöver!
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - HV71 230926 Hemma
Delar med mig av ett skönt inlägg från HV71:s forum:

”Modo klart bättre än jag trodde både i matchen men också i allmänhet trots att 2/3 av nya förstakedjan saknas. Tänk oss utan Isac och Borgy.
Bra målvaktsförvärv och de fem allsvenska backarna spelar utefter sina styrkor. Nässen tveksam bakåt men matchas smart. Märks att de är bra coachade.
Snart att sätta ihop en biffkedja med Sam, EWW, och Södergran. Vilken succe för en kedja vi i bästa fall hade accepterat som en fjärdekedja.
Bra lagbygge med en bra coach. Lite motsatsen till HV faktiskt. Gradin och Karlin är verkligen rätt för Modo och får ut max av spelartruppen.
Inga fripassagera och heliga kor som det verkar och bra coachade och matchade.”
Låst ämne

Sv: Silly season
Bad_Brett: Taktiskt av Bernhardt och agent att signa med Timrå av alla ställen. Svårt att hitta en större sporre än att försöka spela sig till en biljett därifrån.
Kommentera

Sv: Silly season
BobbyG: Super bra värvning. Överlägset Leksands bästa spelare i slutspelet och överlägset Leksands bäste center sett över hela året. När nästan alla andra spelare försvinner så fort det går dåligt så visste man alltid vad man fick av Ruohomaa och det tror jag är extra viktigt för en nykomling som er.

En framspelare av högsta klass men har sin svaghet i att han aldrig skjuter även när man måste. Jag är besviken men inte förvånad att han lämnar då Leksand verkar ha satsat allt på andra spelare (Hrivik, Cehlarik m.m) så man förstod att vi troligen inte har råd eller spelar utrymmet att behålla han.

Om han kommer till rätta i övik och får någorlunda kedje kamrater så kommer han inte göra er besvikna.
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Tex lär inte glömma MoDo:
– Jag har nog aldrig riktigt känt så här innan. Jag har hållit på med olika idrotter hela livet men har inte vetat skillnaden mellan Champions League och Premier League. Med den här klubben blev det en helt ny känsla, när man fick kärleken från supportrar och sponsorer.

Hoppas vi kan behålla den här supporterkulturen där vi stöttar våra spelare, köper blomsterkvastar när de blir skadade och uppmundrar dem. Är rätt trött på att läsa om supportrar som lever rövare så snart det går tungt. Jag bara väntar mig svarta rubriker bland stockholmslagen i fotbollen. Det är inte direkt så att DIF, Bajen och AIK imponerat i inledningen.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Det kanske inte är så konstigt att du blir avstängd när du försöker ”diskutera hockey och Brynäs” genom att kalla alla andra för pajasar, tjata om droger, inavel och så vidare. Om man håller den nivån har man liksom diskat sig själv från att delta i diskussioner.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
wesslan: den moraliska finalen redan i kvarten. Ojoj!
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-02-17
Rödluvan: Har vi tagit 9 av 9 poäng med målskillnaden 12-3 sedan Wennerholm sa att vi skulle kvala?
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-02-17
duk4S: Respekt till Ante Karlsson!!
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-02-17
Lassi har vart otrolig sedan landslagsuppehållet!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
wesslan: Om vi nu ska lattja med formationerna så skulle jag vilja ta det ett steg längre. Som flera andra har påpekat, så passar inte Oregano och Sampo alls ihop. Så om vi bryter ner det...

- Woods och Vigneault hade fint samspel, men var beroende av en passande tredjelänk. Modigs var inte världens snabbaste eller mest fysiska, men han var duktig på att kunna hitta ytor åt sina medspelare och hade näsa för målet. Jag tror att Oregano skulle kunna passa in på ett liknande sätt.

- Aagaard gör en stor del av sina mål via retur eller styrning. Det är inte speciellt märkligt att hans måltorka korrelerar med en allmän oförmåga att få in puckarna framför mål. Han bör därför lira med någon som lägger mycket puckar mot mål. Och vem gör det? Just det - Sampo!

- Att sätta EJK på läktaren vore såklart ett skämt.

Då landar vi i dessa kedjor:

Sampo - Big Dick - Aagaard
Woods - Big Sam - Oregano
Södergran - Jacobsson - Walli
EJK - AP - Sebbe

Niederbach och OP får slåss om plats.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - IK Oskarshamn 24-01-13 Borta
*1921*:

Poängmässigt är näsén en av dom bästa backarna i ligan.

Sen har vi bernhardt som ligger på delad 15e plats, ligger trots allt före spelare som fantenberg, olle alsing och magnus nygren.

Inte fy skam.
Låst ämne

Sv: MoDo Hockey - Skellefteå AIK 23-11-25 Hemma
SPOODI: Måste verkligen få lyfta fram igen hur hockey intresset har blivit här i stan, vi har ett Publiksnitt på över 5700 å då har vi inte mött Timrå än , vi ha hade över 7100 igår å samma siffror mot Luleå.

Det andra som är så läckert å se hur stan verkligen pyntar med MoDo grejor.
Var å varannan butik hade MoDo flaggor eller MoDo tröjor hängandes i eller utanför sin butik.
Många butiker hade även MoDo T-shirt på sin personal !

Så här mycket rött har man nog aldrig sett i stan under mina 55 år i alla fall!
❤❤❤❤

Vackert å se !!
❤🤍💚
Kommentera



1 ·