1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

361617 inlägg · 3924 ämnen

Bästa inläggen


Sv: Kristianstad - Modo 2021-10-08
hompa90: Måste bara applådera ni som var på bortastå i Kristianstad. Ni var fantastiska! Helt otroliga MoDoiter. Älskar er!
+24
Kommentera

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Dundee: Kan ju även vara så att vi gör att HV ser sämre ut?
+13
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Vevade den många gånger i repris på min 75"s tv och kan inte se att den tar i huvudet. Kan inte se motsatsen heller. Man skulle verkligen vilja ha en förstoring på exakta ögonblicket.

Jag håller därmed med Vigge. Han kände nog ingenting annat än sargen.

Jag tycker att sådana här beslut drar ett länets skimmer över disciplinnämnden. Visa tacklingsögonblicket förstorat eller så framstår de fortfarande som en lotterinämnd. Vi vet ju redan att DP snudd på undantagslöst kommer att döma, led tanke på någon form av prestige. Man kan aldrig erkänna att anmälan är felaktig, utan på rutin tar man alltid minst en match.

Att de skriver Tingsryd visar bara ytterligare på att de tar extremt lätt på uppgiften.

och... En sak till. Hade den tagit I huvudet skulle matchläkaren gjort en undersökning. Den gjordes aldrig. Undrar varför... Varför tyckte man att det inte behövdes, som den ska när en spelare får en smäll mot huvudet?
+13
Kommentera

Sv: Kristianstad - Modo 2021-10-08
Saleva: gillar verkligen Aagard. Han verkar vara bra på att få ihop gruppen och är typ alltid glad/positiv. Tror han är extremt viktig för lagets sammanhållning.
+13
Kommentera

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
bengt88:

Det hade kunnat vara värre.

Man hade kunnat heja på ett lag som blir utspelade hemma mot Troja t.ex och där spelet har hackat i många matcher men man vunnit på en sjuk effektivitet. Man hade kunnat heja på ett lag som är topptippat som Västerås och ligger 9:a i serien. Man hade kunnat heja på Mora, AIK eller SSK som också var givna i toppen men ligger på ungefär samma poäng och planering som oss.

Tycker inledningen på serien med 1.5p/match är helt ok, visst att man gärna hade sett en seger till mot t.ex Tingsryd för att det skulle vara VG/MVG. ATt förlora borta mot Västervik ser jag ingen skam i.

För mig är det viktiga att vi smyger med och inte tappar kontakten medan vi letar värvningar och får ihop spelet och laget.

Men väldigt viktigt att vi studsar tillbaka mot Troja redan i nästa match.
+12
Kommentera

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Monno:
Helt ok insats. Men vi behöver hitta en eller två vassa ytterforwards på allsvensk nivå. Målvaktssidan känns bra nu. Man behöver även lösa PP. Gör man det utmanar vi HV till våren.
+12
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Holland, djurgårdaren, fick fyra matcher efter att ha slängt handskarna och gett lulåespelaren hjärnskakning. Säger inte att det är för lågt straff, men de tre matcher som Sam V fick framgår än mer som ett jävla skämt.
+11
Kommentera

MoDo - Hv71 2021-10-13
Matchdags igen då! 🥳 skall vi kunna knäcka detta shldopade hv? Nu jäklar kör vi bara så att det ryker och visar vart (ha) skåpet skall stå! Gooooo MoDo
+11
Kommentera

Sv: Kristianstad - Modo 2021-10-08
supertr?tt: Man kommer ju aldrig riktigt släppa den där bitterheten över hur allt slutade 19-20. Speciellt när man ser alla våra spelare leverera på högre nivå.

F. Olofsson 3+5
P. Karlkvist 3+4
K. Rosdahl 2+5
A. Tambellini 1+4
J. Johnsson 0+6
T. Hedberg 1+4
Samtliga i ledande roller i sina lag och topp 5 i interna poängligorna.

M. Norlinder och V. Berglund är och försöker slå sig in i NHL efter en bra första säsong i SHL.

B. Hellkvist leder framgångsrikt Leksand till övre halvan av ligan.

Vi hade haft bra förutsättningar att etablera oss om vi fått chansen att spela till oss den där platsen i SHL.
+11
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
puffe: I morgon dricker Gäspen grogg på Hägglundsarena. Fan vad grymt!!
+10
Kommentera

Sv: Silly season
Tycker Hinken ska försöka dra i Linus Andersson, Djurgården. Som tydligen är påväg bort.
Ung, har levererat bra med mål i AS tidigare, rightare. Perfekt för oss.
+10
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nu kanske hv får en rimlig chans att vinna på onsdag när vi saknar våran bästa center. Hoppas verkligen att Nordin får chansen nu.
+9
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nooky: Larsson är en idiot.
Sedan kan man tycka att det är underligt att Stockholms hockeyförbund i princip är grannar med svenska hockeyförbundet. Ingen risk för jäv där inte.

Hockeyförbundet är tyvärr en belastning för hockeysverige. Hade de haft någon som helst stake skulle de styrt upp reglerna mellan SHL, allsvenskan och division ett gällande värvningar av spelare, arenakrav, fallskärm som betalas av klubb som går upp osv.

Men för att göra det måste man ta striden med SHL, men det innebär att man riskerar stöta sig med dem och riskerar tappa alla bjudmiddagar och chanser att sola sig i glansen.

Pampar är vad de är.
+9
Kommentera

Sv: Kristianstad - Modo 2021-10-08
Redbullen: hade Vigge hetat marcus Sörensen hade detta aldrig tagits upp. Hoppas han går friad.
+9
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nu lyfter jag fram något helt annat !

Shit vad kul å se när spelarna bjuder på sig själva när dom blir hyllad av oss supportrar efter en seger.

Något man aldrig såg förr i tiden.
Kunde vinna en slutspelsmatch med typ 6-0 och knappt att dom då höjde händerna å klubborna mot publiken / klacken , fanns då aldrig på världs kartan att dom kom ut på isen igen.
Å då backar jag tiden tillbaka till början på 2000 -talet

Man bara älskar klippen som ligger ute på MoDo channel nu efter dom segrar vi har tagit !!

Var bara tvungen att lyfta fram detta !
+8
Kommentera

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Axle San:

Men det är ju samma visa från dig varje år, du ska in varje år och kommentera värvningar och vill så gärna att det ska bli floppar, är det inte Kangasniemi eller MacMaster så är de någon annan.

Tycker du ska hålla dig i din bok och diskutera moralen hos era spelare, är det en tillfällighet eller helt enkelt en rutten kvinnosyn som genomsyrar föreningen. Nästan så det lutar åt det sistnämnda när man låter Berglund gå in och spela under ett kval när han är misstänkt för diverse brott.

Vill du ha en diskussion så försök iallafall motivera och skriva mer än en onliner, annars ser du bara ut som en idiot som vill provocera. Men det kanske är det du vill.
+8
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KarateKing700: Tveksamt om han är ens i närheten. Det skulle kunna skicka väldigt märkliga signaler om han inte tillhör de som presterar bäst i J20. Det verkar nog med tjafs där då det snackas om att man ska ha rätt föräldrar för att få chansen osv.
+8
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Smurfen:
Det är segrar som gäller, många segrar
+7
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Saleva: Hade Holland spelat i en annan förening hade straffet varit längre. Den temporära hästpojken lyckades ju med att inte ens hamna i nämndens granskning.
+7
Kommentera

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Monno: Dahlroth är katastrofal i år igen, skeppa honom så fort vi bara kan
+7
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
wolper: Löven gjorde precis 1-0 på en liten målvaktstavla.
Man är sjukt fed up på alla hyllningar av HV.. Löven hade väl typ 12 raka segrar ifjol, men alla är fullständigt hänförda över Hvs 6 raka nu
+6
Kommentera

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Trilske: Jag tror att när vi spelar som bäst gör vi det väldigt svårt för motståndarna. De tycker att de spelar uselt, när det i stor omfattning handlar om att vi checkar fast dem så de inte kan bygga upp sitt spel som de vill. Så var Västervik ifjol också.
+6
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Saleva:
Kommer alltid hålla på karlkvist av princip 😀😀😀
+6
Kommentera

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Bad_Brett: tycker modo dock gör en ganska bra match utifrån vad vi har.
Vi har osynliga kanadicker,
Vi har 2 backar vi önskar skeppa iväg.
Vi har en checking line som bara kan checka men inte lira defensivt.
Vi har inga högersnipers.
Vi har en målvakt med covid symptom
Vi har vår bästa spelare avstängd
Osv osv.

Tänker man på dessa saker och att vi var 23s från oavgjort mot suveräna HV. Ja då kan jag anse att vi gjort en OK match utifrån materialet.
+6
Kommentera

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
J F K: Störande att se 1-2 målet. Hugo är ju inte klen eller överdrivet långsam. Han är bara inte vaken utan ger Davidsson 1-2m försprång så då är han körd.

Men är det inte klassiskt Karlin lag att motståndarlaget tycker sig spela ovanligt dåligt?
Tycker vi är duktig på stressa deras backar. HV känns tyngre än oss i anfallszon annars är det rätt jämt tycker jag.

Det är inte SHL mot HA som det låter som det vore på Cmore...
+6
Kommentera

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Gavelo:

Ursäkta men vad menar du med att skatterna på bolån är höga? Vad jag vet är det ingen skatt på ett bolån, utan ränta. Dessutom har det ju aldrig varit billigare att låna för att bo än vad det är just nu med låga räntor samt ränteavdrag.

Man bor betydligt billigare i en villa för 4-5 miljoner, förutsatt att man har råd med insatsen än att hyra en central 4:a t.ex.

Har man pengar på börsen så sitter man nog ganska lugn, den är nästan 20% upp i år, så att det ska korrigeras lite nedåt under hösten är fullt naturligt efter den uppgång som varit efter corona samt i år. Men visst de som började investera på börsen i juli/augusti är nog lite nervösa just nu.

Att hushållen har det tufft ekonomiskt just nu tror jag inte riktigt på som förklaring, det har varit betydligt tuffare förr då vi har lockat mycket mer publik.

Nej anledningen är helt enkelt avsaknad av sportslig framgång, det är där de största antalet åskådare försvinner. Fjolårets fiasko tog bort alla marginalåskådare vi lockat tillbaka under säsongen 19/20 då vi vann mycket och spelade en fin attraktiv hockey. Svårare än så är det nog inte. Detta tillsammans med pandemin gör att det är tufft att locka åskådare, ekonomin tror jag har väldigt lite med detta att göra, iallafall än så länge.
+6
Kommentera

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
ToddW: Jag har läst att folk skulle gå man ur huse i allsvenskan för att se HV, men det är inget riktigt klassiskt lag som MoDo, Brynäs, FBK, Leksand osv, som har ett väldigt brett folkligt stöd sedan mycket längre tid än när HV gick upp i elitserien.

Dvs, jag förstår inte riktigt varför alla förväntar sig att HV ska dra så mycket mer än AIK eller MoDo. (MoDo var ju det lag som hade mest supportrar på bortaplan förra säsongen).

Sedan kan såklart HV dra folk i och med att man har dyraste truppen och förväntas ta hem serien, men det är inget riktigt klassiskt folkligt lag.
+6
Kommentera

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
SKiLMY:
Jaha förväntar mig en seger jag😀
+6
Kommentera

Sv: Kristianstad - Modo 2021-10-08
Monno: Exakt, han kommer spela i SHL med MoDo nästa år.
+6
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Modo-Målet: Inget ont om klacken men måste dom ha så in i helvetes långa ramsor? Fan en gamling som mig kommer ju inte ens ihåg första versen. 😄
+5
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Soulless:

Då skulle ju löven få slutföra matcherna på 2 femmor och fyra backar samt massören i mål.
+5
Kommentera

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Silly: Där kom släggan från blå!!!
+5
Kommentera

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
tjerdo: Tänk om vi kunde få in en frisk och bra Viklund i backbesättningen 👌🏽
+5
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gäsp: Spelade en hundring i dag på våra Nordiska lag, Sverige, Finland och Danmark, Och det höll!
Och så tog jag en bira till matchen.
Både spelet och biran smakade bra! ✌😋🥃

ID637695781044884101KanalInternetBetalat11/10/2021 21:41:44
Insats100,00 (1 Spel X 100,00)
Vinst: 512,67
Status: Vinst
+5
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Saleva: Verkar handla om att man inte får betalt från det centrala avtalet. Det som ATG har.

Jag kan förstå båda sidor, men samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att Boden och Karlskrona beter som de storklubbar inom fotbollen som ville bryta sig loss och ha en egen liga.
Man skiter I alla andra och gör det ekonomiskt bästa för sig själva. På något sätt exceptionellt egoistiskt.

Det man i princip gör är att pissa på att småklubbar som inte har möjlighet att sända matcherna själva. Man skaffar sig ekonomiska fördelar för att man är stora. Skulle det innebära att Övik och andra klubbar får det sämre, så skiter Boden och Karlskrona i det.

Karlskrona hade jag full sympati för som blev blåsta av SHL, men torka krokodiltårarna nu, när i princip gör samma sak själva som ni var så bittra för att SHL gjorde mot er.

Ser att KB skriver med lite samma vinkling.
+5
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Saleva: Det handlar väl om att potentiellt gå miste om centrala avtal om den här konflikten fortsätter att eskalera. Det är förödande för småklubbar som Övik.

Det är lätt att ta Bodens parti i kampen mot pamparna, men man ska komma ihåg att det är en komplicerad situation kring en omfattande liga med majoriteten mindre föreningar som är direkt beroende av ett ganska uselt avtal för att överhuvudtaget gå runt. Därav kanske varför vi ser ställningstaganden från Övik och även Mörrum (mot Karlskrona).
Det är lite som om HV71 och MoDo skulle bryta sig ur och sköta sina egna sändningar, vilket leder till att HA kanske tappar den där veckopengen de får från CMORE. Går klubbar som Västervik och Kristianstad helt plötsligt miste om några miljoner i tv-avtal, då blir det nog riktigt jobbigt väldigt snabbt.

I slutändan så är det en riktig soppa där alla parter kommer försöka framställa sig som den goda i det hela.
Man kan åtminstone konstatera att hur svensk hockey sköts från toppen är ett stort problem.
+5
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
henkeiskogen: Det är precis detta som dödar kvalitén och underhållningsvärdet i svensk hockey! man premierar fega spelare som vänder ryggen mot sin motståndare ist för att ta sitt ansvar och ta smällen.
+5
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
hockey_21: Åsa-Nisse har inte en chans. Det är MoDo de ska möta.
+5
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
DrCox: Väljer Karlin över F.A alla dar i veckan.
+5
Kommentera