1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

361617 inlägg · 3924 ämnen

Bästa inläggen


Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Smart av Gradin och vara där och trissa upp lönen för Lindgren. Hörde att PK fick betala 60% mer än utgångsbudet, Gradin satt hemma och garvade och bara höjde utan tanke på att skriva kontrakt, han känner ju Lindgren väl och ville bara hjälpa honom att maximera lönen.

*Lövenlogik*
+28
Kommentera

Sv: MoDo - Västervik 2021-09-29
Gavelo:
Känns som att Bad_brett borde få skriva det här men nu har Wallinhållit fler nollor än Peters 🤩🤩🤩
+26
Kommentera

Sv: Kristianstad - Modo 2021-10-08
hompa90: Måste bara applådera ni som var på bortastå i Kristianstad. Ni var fantastiska! Helt otroliga MoDoiter. Älskar er!
+24
Kommentera

Sv: MoDo - Västervik 2021-09-29
Årets bild redan !!!

KÄRLEK !!!
Uppladdat:

169x300-screenshot20210929-235744samsung-internet.jpg

+23
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Skulle gärna villa höra Frontschweins expertanalys av målvaktsspelet. Ni vet han som tyckte att Tex var ett durkslag som skulle få alla bra spelare att lämna.
+22
Kommentera

Sv: MoDo - Kristianstad 2021-10-01
Silly: Helvete vad ni gnäller😆
Det är stundtals jävligt virrigt i egen zon, framförallt slutet på 2:a perioden. Men det är klasskillnad mellan lagen, leker ju hem det i sista perren.
Känns så JÄVLA BRA att vi äntligen har en tränare som kan sätta ett grundspel. Pondus har han också, pekar med hela handen och det syns att spelarna lyssnar.
Nu när vi har en spelidé som funkar har spelare som Aagard och Sven plötsligt fått spelsinne. Kan det hänga ihop tro?😆
Riley och Macmaster kommer mer och mer. Modigs iskall men ingen kan säga att han inte försöker.
ÄLSKAR Hasa, Bernhardt riktigt bra han med.
+19
Kommentera

Sv: Kristianstad - Modo 2021-10-08
tjerdo: Vore det inte lite likt Modo att skrällvinna mot Hv71 för att sedan förlora på Lördag mot Troja?
+16
Kommentera

Sv: MoDo - Kristianstad 2021-10-01
Härlig tredje period det var igår kväll iaf, såg lite slappt ut i andra perioden.

Om MoDo börjar spela som dom gjorde i tredje hela matcher eller dylikt så kommer ni få en mycket bra säsong i år, Jag satt ovanför Modo's bås och hörde Karlin i båset, man märker att ni har fått i en tränare som verkligen brinner för sporten.

Sköna 3 poäng för er igår! hoppas ni kör vidare på den inslagna vägen
+15
Kommentera

Sv: MoDo - Kristianstad 2021-10-01
Gäsp:
Woods: – Det är galet att spela här inför så högljudda och vilda fans. Det är en fantastisk atmosfär och det skapar extra självförtroende för laget.
+15
Kommentera

Sv: Silly season
KB65:
Beundrar de som åker bussen från Sollefteå osv. Ett par där jag sitter åker varje match från Alnön. Ett annat från Strömsund.
+15
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Tex kändes ändå stabil för att vara hans första match och det lär bara bli bättre.
+15
Kommentera

Sv: Silly season
Smurfen: Han är inte dyr, det kan jag redan nu säga. med tanke på att han har nyss blivit draftad så vill han ha så mycket matcher som möjligt, och det blir jobbigt för honom i sin nuvarande situation i Kalpa, där dom har 2 målvakter utöver honom + att dom ska värva in en annan nu med.

därför valde han att söka sig vidare och till svensk hockey.


Väldigt duktig målvakt , som har blivit skolad utav Henri Aronen ( målvaktstränare på hockeygym ) som är väldigt hård och rak.

tror ni kan få bra nytta av denna målvakt det säger jag inte bara för jag är finsk själv men jag tycker det är bra att våra unga målvakter tar chansen
+14
Kommentera

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Dundee: Kan ju även vara så att vi gör att HV ser sämre ut?
+13
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Vevade den många gånger i repris på min 75"s tv och kan inte se att den tar i huvudet. Kan inte se motsatsen heller. Man skulle verkligen vilja ha en förstoring på exakta ögonblicket.

Jag håller därmed med Vigge. Han kände nog ingenting annat än sargen.

Jag tycker att sådana här beslut drar ett länets skimmer över disciplinnämnden. Visa tacklingsögonblicket förstorat eller så framstår de fortfarande som en lotterinämnd. Vi vet ju redan att DP snudd på undantagslöst kommer att döma, led tanke på någon form av prestige. Man kan aldrig erkänna att anmälan är felaktig, utan på rutin tar man alltid minst en match.

Att de skriver Tingsryd visar bara ytterligare på att de tar extremt lätt på uppgiften.

och... En sak till. Hade den tagit I huvudet skulle matchläkaren gjort en undersökning. Den gjordes aldrig. Undrar varför... Varför tyckte man att det inte behövdes, som den ska när en spelare får en smäll mot huvudet?
+13
Kommentera

Sv: Kristianstad - Modo 2021-10-08
Saleva: gillar verkligen Aagard. Han verkar vara bra på att få ihop gruppen och är typ alltid glad/positiv. Tror han är extremt viktig för lagets sammanhållning.
+13
Kommentera

Sv: Tingsryd - MoDo 2021-10-06
Gavelo: Men nu får du lugna ner dig lite.
Ingen här tycker nog att Wallin är nån målvakt som kommer ta oss till toppen men dina konstanta påhopp om hur jävla dålig han är börjar bara bli pinsamma.
Har du nån personlig vendetta mot honom?

Han är en människa han också. Och att han får stå än fast han inte riktigt är redo igen på denna nivå är ju faktiskt inte hans fel.
+13
Kommentera

Sv: Tingsryd - MoDo 2021-10-06
Bad_Brett:
Säsongens sämsta period inte mkt rätt nu
+13
Kommentera

Sv: MoDo - Kristianstad 2021-10-01
Majbrasan: Synd att Cmore skiter fullständigt i Allsvenskan.
Inget uppsnack före match, förutom på huvudsändningen, inga intervjuer i paus eller snack om matchen, inte ens intervjuer efter matchen.

Vi betalar exakt samma pengar för Shl och Allsvenskan så va är det som hindrar Cmore från att höja underhållningsvärdet på Allsvenska sändningar lite?!
Är det en statusfråga eller vad?
+13
Kommentera

Sv: MoDo - Västervik 2021-09-29
Grattis till segern ikväll!
+13
Kommentera

Sv: Västervik - MoDo 2021-09-24
lycka till ikväll :-)
+13
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
jessy:
Skönt för honom.
Får se hur lång tid det tar innan han bryter den cirkeln då.
+13
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Basti:

Jo det såg väldigt bra ut, en helt annan stabilitet och trygghet jämfört med förra året. Vi är ljusår före och betydligt bättre förberedda inför start i år. Laget känns bra komponerat förutom att vi saknar en riktig spets i form av högerskytt samt kanske en back så vi kan köra Dahlroth/Styf som extra. Hade man fått önska skulle man ju gärna klämt in två högerfattade forwards och en back i laget.

Men gillar ändå att man satsat på säkra stabila spelare som Bernhardt, Folin och Wahlberg de kommer stabilisera upp försvaret på ett bra sätt och ge trygghet vi saknade ifjol. Bernherdt kommer bli en riktig general i försvaret, stor med bra räckvidd, rätt snabb till puck, bra förstapass och vågar avlossa från blå.

En sak som slog mig nu mot löven idag är hur vi flyttade puck på blålinjen för att dra isär deras försvar som överbelastade hårt mot puck, det är ju så alla lag spelat mot oss tidigare med stor framgång, skönt att vi också klarar av detta.

Sam V på väg att bli en favorit, stor och tung och har en lite halvelak sida, dessutom är han rätt snabb för storleken och besitter fina händer och verkar ha bra spelsinne, det är inte den tredjecenter vi trodde vi värvat utan han kommer nog ta plats högre upp. Det enda som saknas för honom är poängen för han är med och skapar mycket. Sedan gör han ett bra jobb i defensiven och BP och vinner mycket tekningar.

Men vi kanske inte överdriva vår match då löven inte var speciellt bra idag, vart var deras ledande spelare som Fitzgerald, Perron, Gropp, Hutchings. Var de ens med idag, de syndes ju knappt i 5 mot 5.
+13
Kommentera

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
bengt88:

Det hade kunnat vara värre.

Man hade kunnat heja på ett lag som blir utspelade hemma mot Troja t.ex och där spelet har hackat i många matcher men man vunnit på en sjuk effektivitet. Man hade kunnat heja på ett lag som är topptippat som Västerås och ligger 9:a i serien. Man hade kunnat heja på Mora, AIK eller SSK som också var givna i toppen men ligger på ungefär samma poäng och planering som oss.

Tycker inledningen på serien med 1.5p/match är helt ok, visst att man gärna hade sett en seger till mot t.ex Tingsryd för att det skulle vara VG/MVG. ATt förlora borta mot Västervik ser jag ingen skam i.

För mig är det viktiga att vi smyger med och inte tappar kontakten medan vi letar värvningar och får ihop spelet och laget.

Men väldigt viktigt att vi studsar tillbaka mot Troja redan i nästa match.
+12
Kommentera

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Monno:
Helt ok insats. Men vi behöver hitta en eller två vassa ytterforwards på allsvensk nivå. Målvaktssidan känns bra nu. Man behöver även lösa PP. Gör man det utmanar vi HV till våren.
+12
Kommentera

Sv: MoDo - Kristianstad 2021-10-01
Rytter: Förstår inte vad alla menar med att vi dippar i matchen, har sett den i efterhand nu på morgonen. Läser man här på forumet låter det som att det är fullkomligt kaos i egen zon och att vi blir sjukt nedtryckta gång på gång. Känns ibland som att majoriteten glömmer bort att det är ett lag på andra sidan som vill vinna minst lika mycket, klart som fan att vi kommer spela i försvarszon ett par gånger under en timmas match.

Det jag tycker mig se är följande:
- Vi vänder spelet och kommer relativt enkelt in i offensiv zon med fart
- Vi attackerar kassen på ett helt annat sätt än tidigare säsonger.
- Vi har ett frejdigt anfallsspel där alla skapar yta för varandra och rör på fötterna.
- Vi återvinner puck betydligt högre upp i banan och kan många gånger bibehålla det tryck vi skapat.
- Det är inte samma idiotåkande i egen zon där vi stoppar huvudet under armen och bara jagar för att det "är så man ska göra"
- Håller slottet under kontroll i försvaret. Släpper till få rena och öppna avslut där ifrån
- Vi släpper inte många Odd man rushes emot oss
- Vi har inte dragit på oss speciellt många idiotutvisningar.
- Wallin är svajig.
- Vi saknar Karla i PP

Jag håller med Rutter om svennngson-EJK-Aagard som bästa enhet och att amerikanerna är nog det mest välscoutade vi har haft på ett bra tag.

3 matcher in och jag tycker att laget känns som en mycket bra sammansatt enhet som behöver spetsas till med en bättre målvakt om nu Tex fortsatt ska vara borta. en Niderbach och en Karla. Det andra kommer att komma över tid.

Forza MoDo
+12
Kommentera

Sv: MoDo - Kristianstad 2021-10-01
Gavelo:
Jag tycker man ser styrkan i laget, men att allt inte är där. Båda matcherna påminner om varann men i andra så får vi två mål tidigt och Västervik är inte tillräckligt starka för att trycka tillbaka.

Skönast är att Wallin höll nollan. Noterbart är att vi är bra på att skydda vårt skott från avslut, nu har vi visserligen vara mot Västervik men släppt till minst avslut från slottet av alla lag. Avslut framåt från slott är redan fler är på förra säsongens 6-7 första matcher om jag får gissa!
+12
Kommentera

Sv: Västervik - MoDo 2021-09-24
Frontschwein: Det sämsta med denna match var ändå sändningen. Man kommer hem från jobbet och vill mysa till det inför premiärmatchen. Man beställer en pizza, sprätter upp en öl och är så taggad som det bara går. Då bjuds man på en sändning som påminner om ett VHS-band som legat och dammat i tjugo år. Kommentatorns röst är det enda man hör, allt annat ljud verkar dom ha mutat. Så sjukt ovärdigt.
+12
Kommentera

Sv: Västervik - MoDo 2021-09-24
AddMan: Det är väl 3-4 medlemmar som drevar på om målvakterna. Sjukt tröttsamt börjar det vara.

Slarv och brist på ödmjukhet. Där förlorar vi.

Torsk i första matchen och folk börjar prata om plats 11-12 igen. Snälla. Missar vi slutspel så köper jag medlemskap i Timrå, kommer inte hända.
+12
Kommentera

Sv: J F Ks allsvenska tips säsongen 21-22
KarateKing700: Hur tänker du att jag på något bekvämt sätt ska kopiera in det där i en Excel-fil?
+12
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Trilske: Sylwander ska dock hyllas för sin försäsong. Han har tappat rätt många kg i sommar och ser mycket rappare ut.

För övrigt. Är det första försäsongen någonsin som det inte gnällts en massa på barkmarksträningen??? Jag är chockad...
+12
Kommentera

Sv: Försäsongsmatcher 2021
jonsson: Han är grym i alla spelformer.
+12
Låst ämne

Sv: Apropå ingenting...
Holland, djurgårdaren, fick fyra matcher efter att ha slängt handskarna och gett lulåespelaren hjärnskakning. Säger inte att det är för lågt straff, men de tre matcher som Sam V fick framgår än mer som ett jävla skämt.
+11
Kommentera

MoDo - Hv71 2021-10-13
Matchdags igen då! 🥳 skall vi kunna knäcka detta shldopade hv? Nu jäklar kör vi bara så att det ryker och visar vart (ha) skåpet skall stå! Gooooo MoDo
+11
Kommentera

Sv: Kristianstad - Modo 2021-10-08
supertr?tt: Man kommer ju aldrig riktigt släppa den där bitterheten över hur allt slutade 19-20. Speciellt när man ser alla våra spelare leverera på högre nivå.

F. Olofsson 3+5
P. Karlkvist 3+4
K. Rosdahl 2+5
A. Tambellini 1+4
J. Johnsson 0+6
T. Hedberg 1+4
Samtliga i ledande roller i sina lag och topp 5 i interna poängligorna.

M. Norlinder och V. Berglund är och försöker slå sig in i NHL efter en bra första säsong i SHL.

B. Hellkvist leder framgångsrikt Leksand till övre halvan av ligan.

Vi hade haft bra förutsättningar att etablera oss om vi fått chansen att spela till oss den där platsen i SHL.
+11
Kommentera

Sv: Silly season
puffe: Lika bra ta in någon som har 95%+++ i NHL kanske någon sån duger för folk stirrar sig allt för blinda på statistik
+11
Kommentera

Sv: Silly season
Saleva: Det bästa skulle ju vara om man hade en QR-kod på stolen, så man kom direkt till laguppställning, live-stats, mm
+11
Kommentera

Sv: MoDo - Kristianstad 2021-10-01
KB65:

Det är tidigt på säsongen och detta lag är inte på långa vägar färdigt, det ska in spelare samt att vi ska komma ihop och spelsystemet ska sätta sig.

Men det är ändå ljusår bättre än senaste säsongen t.ex.

-Vi får dippar i matcherna, men de blir inte lika långvariga som tidigare
-Vi släpper inte in mål direkt vi dippar som vi gjorde tidigare
-Vi lyckas ta tillbaka initiativet när vi dippar
-Vi släpper inte lika många lägen direkt i slottet som tidigare
-Vi har fler spelvändningar än motståndarna

Sedan är ju tredje perioden en riktigt bra prestation, vi kommer ut lite stukade där KIK har ätit sig in i matchen i andra, trots det tar vi över och kör över KIK och går för tvåmålsledning. Vi skulle haft utdelning med alla chanser vi skapade, vi hade lätt kunnat göra 2-3 mål i sista.

Gillar att Aagaard-EK-SVen har klivit fram och leder laget, bästa enhet totalt idag. Dom kompletterar varandra bra och har en fin kemi, två snabba och riviga yttrar och en klok center i EK.

Woods och MacMaster kommer mer och mer, man ser hur skickliga bägge är och nu börjar de anpassa sig till spelet. Detta var ju Woods bästa match där han hotade offensivt och låg bakom många chanser. Gillar också att båda verkligen offrar sig fär laget och jobbar hårt, där har Gradin/Karlin scoutat bra. Bägge dessa kommer växa under säsongen.

Sam gillar jag som fan, stor och smart center. Man önskar bara att han skulle få lite utdelning i poäng också för de lägen han kommer i.

Jag är väldigt positiv till inledningen, framförallt när jag jämför vart vi ligger nu jämfört med förra året.

Det hade kunnat vara värre, man hade kunnat hålla på löven och torska med 0-1 hemma mot Västervik också.
+11
Kommentera

Sv: MoDo - Kristianstad 2021-10-01
Gavelo: Jävlar vad Ohlsson vevade.
+11
Kommentera

Sv: MoDo - Västervik 2021-09-29
MorganaLefaey: Själv är jag lyrisk. Herrejösses vad bra vi är. Som natt och dag mot senast.

Klasskillnad. Tappar vi poäng äter jag upp min hatt.
+11
Kommentera

Sv: Västervik - MoDo 2021-09-24
Jag håller med Karlin:

När Mattias summerade sitt lags insats efteråt var han rejält besviken.

– Man vill aldrig förlora. Jag tycker att vi förlorar på ett värdelöst sätt. Tre av deras mål kom efter bjudningar från vår sida. Det får inte förekomma oavsett vilken nivå man spelar på. Det är helt oförsvarbart att det inträffar, säger Mattias Karlin.

Insatsen som Modo svarade för i de två första perioderna var Karlin långt ifrån nöjd med.

– Vinner man inte åkdueller eller närkamper ska man inte vinna hockeymatcher. Det är inget snack om saken att vi var bättre än Västervik i tredje perioden. Det var spel mot ett mål, men fakta kvarstår och vi förtjänade inte poäng eftersom vi var för dåliga de två första perioderna.

Vad fick du för intryck av Västervik?

– Jag tyckte de jobbade bra och var mer ödmjuka samt att de var mer nöjda för småsakerna som inte vi var. Vi har att göra med hur man ska tänka och bete sig på en hockeyplan. Det är mycket av dessa bitar som jag tycker Västervik är hundra gånger bättre än oss. Därav vinner de matchen, svarar Mattias.
+11
Kommentera

Sv: Västervik - MoDo 2021-09-24
Gäsp: Costanza är alltid här. Vad vore forumet utan mig.
+11
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: riktigt smutsigt av löven. Vart fan är respekten? Först Leksand/åsnebrottargate och nu Björklöven/Gropp..

Hade skämts om vår klubb agerat som Löven gjort.
+11
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
puffe: I morgon dricker Gäspen grogg på Hägglundsarena. Fan vad grymt!!
+10
Kommentera

Sv: Silly season
Tycker Hinken ska försöka dra i Linus Andersson, Djurgården. Som tydligen är påväg bort.
Ung, har levererat bra med mål i AS tidigare, rightare. Perfekt för oss.
+10
Kommentera

Sv: Tingsryd - MoDo 2021-10-06
Jalapeno: Det är ett par personer som har någon sorts vendetta mot Wallin. Tröttsamt.

Det går inte att klandra honom för den här förlusten, det är resten av laget som havererar. Har redan förträngt matchen så gått det går, men typ 3 av 5 mål uppstår väl på grund av ett felpass från nån av våra backar.

Nu handlar det om hur vi studsar tillbaka från den här matchen. Upp till bevis för Karlin och ledarna i truppen.
+10
Kommentera

Sv: MoDo - Kristianstad 2021-10-01
KB65: Den var verkligen klockren. Rakt på kroppen, inte ens nära att ta i huvudet. Dessutom vann man pucken, så det var inte bara för att ge motståndaren en smäll, utan en funktion av spelet som gav fördel
+10
Kommentera

Sv: MoDo - Kristianstad 2021-10-01
Wahlbergs propp från igår.
+10
Kommentera

Sv: Västervik - MoDo 2021-09-24
puffe: Ja, MoDo går upp.
+10
Kommentera

Sv: J F Ks allsvenska tips säsongen 21-22
Nucky:

Jag var skeptisk till Karlin när han nämndes, främst för att han haft mindre klubbar och underdogs tidigare och var lite skeptisk ifall han kunde ta en toppklubb och ställa om till att vara det spelförande laget där många av motståndarna spelar defensivt och destruktivt.

Är glad att det ser ut som jag har haft helt fel, Karlin verkar var en riktig taktiker som kommer kunna ta med sig det defensiva och hårda jobbet och sätta en stabil defensiv samt även låta offensiven få utrymme. I de tre matcher mot HA lag tycker jag vi varit spelförande i alla, även i förlustmatchen mot Löven så tyckte jag vi var laget som drev spelet och var bättre i 5 mot 5.

Sedan verkar han och Gradin vara helt rätt för laget, bägge prioriterar centersidan och detta var ju något som Glader i det närmaste sket i, han fyllde på med yttrar eller spelare som inte var naturliga centrar och lagbygget spretade åt alla möjliga håll.

Gillar även det Sebbe O nämnde att dom bygger ihop gruppen och laget genom att köra gemensamma frukostar med laget.

Hoppas Karlin blir en ny Kabben eller Hallam som stannar länge i klubben och skapar en stabilitet.

Nej nu längtar man som fan till premiären!
+10
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KB65: håller med till 100% och som du säger så är man kanske färgad av ens eget lags svårigheter men ärligt, att kliva upp i SHL som Modo, Timrå, oskarshamn, Karlskrona osv. Vad har man för utsikter? I ett drömscenario klarar man play-in och ryker mot malmö, Örebro eller nåt annat lag vars stad skiter fullständigt i hockey. Nästa år har man lite mer deg och kanske klarar kvartsfinal men året därpå värvar man lite tokigt, missar slutspel och sen är man i skiten igen.

När det fortfarande hette Elitserien fanns det utrymme för ovanligheter, med några rätta studsar kunde man slå ut HV71, ta sig till final och vem vet? Ja ni vet men det börjar bli ett tag sedan. Nä utöka ligan, gör norr-söder-serie och hjärtstarta hockeyn i högsta ligan igen. När Växjö klev upp och började köpa sig till SM-guld, någonstans där försvann charmen. Som timråit kan man bara drömma om att möta Modo på tis, Skellefteå på torsdag och Luleå på lördag och alla lag står på lika många poäng med 4 matcher kvar på säsongen. Visst vore det kul att slå Malmö på bortaplan men vem ska jag tjafsa med om det? Kommer aldrig känna en skåning som bryr sig om hockey i hela mitt liv.
+10
Kommentera1 ·