1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479916 inlägg · 4078 ämnen

Bästa inläggen


Sv: Apropå ingenting...
Lira: Är ledsen över att behöva säga det, men det kommer du inte få göra. För att uppleva den lyckan behöver man:

1. Åka ur på samma bisarra sätt som vi gjorde (ungefär som ni hade förlorat mot Nybro efter total dominans i 95% av tiden)

2. Få återtåget förstört direkt då hemvändare som Pär Edblom tvingas avsluta karriären efter 5 matcher

3. MoDo hade kanske Hockeyallsvenskans bästa lag genom tiderna med Karlkvist, Tambellini, Jonathan Johnsson, Fredrik Olofsson, Henrik Björklund, Tobias Enström, Mattias Norlinder, Bartosak med flera, för att sedan tvingas bevittna hur Tjomme pressar några hockeypampar att lägga ner säsongen.

4. Denna status quo gjorde att de klubbar som skulle ha åkt ur SHL (Leksand och Oskarshamn), istället kunde välja och vraka bland toppspelarna i HA. Oskarshamn plockade som bekant Olofsson, Rosdahl och senare Karlkvist, samt Cannata och Cooper från Blötröven, medan Leksand snodde vår succécoach som nyss förlängt med tre år.

5. Efter att hela föreningen blivit lemlästad på spelare, hamnade vi en djup svacka och vara nära att tvingas genomlida ett negativt kval.

6. Till slut blev det sagan om konungens återkomst, där Karlin, som en gång i tiden ansågs vara ett större löfte än bröderna Sedin, men som fick karriären förstört av knäskador, till sist fick chansen att träna klubben i sitt hjärta, och där Hinken, som fick sparken som andretränare säsongen MoDo åkte ur, fick sin revansch efter åratal om av scoutande. De värvade in spelare som Oscar Pettersson, som stod på läktaren och grät den kvällen MoDo åkte ur, och Emil Wahlberg, som var nära att avsluta karriären, men som ångrade sig eftersom han alltid drömt om att få representera MoDo.

7. Inför säsongen 22/23 var mönstret tydligt. De SHL-klubbar som hade åkte ur, hade nyttjat fallskärmen för att få ihop en 50% högre spelarbudget än de starkaste konkurrenterna. Det kändes näst intill hopplöst att besegra ett lag med så mycket dyrare trupp över sju matcher... det skulle vara ungefär lika osannolikt som när Leksand spelade ut MoDo. Dvs, det händer en gång på hundra.

Men på jäkla vänster, lyckades vi stå där, på valborgsmässoafton 2023, och för första gången på väldigt länge kunna drömma om att vinna SM-guld istället för att drömma om avancemang. Och glädjas åt hur fula ankungar som Karlin, Hinken, Pettersson och Wahlberg, fick sin revansch och för evigt kommer bli ihågkomna som några av de största hjältarna till att klubben är tillbaka i finrummet.

***

Detta kommer ni inte få uppleva. Att ni åkte ur kommer bara bli ihågkommet som ett olycksfall i arbetet. Alla förväntar sig att ni går upp direkt, att detta bara var ett gupp på vägen. Ni har inte blivit stoppade av deus ex machina, ni har inte tvingats bevittna Larsson, Rödin, Kopacka, Kinnvall och Ölund bryta sina kontrakt för att istället dominera i Leksand. Ni har inte varit nära att åka ner i Division 1.

Glädjen ifjol var inte resultatet av ett vunnet slutspel. De flesta MoDoiter kan intyga hur mycket starkare det kändes än SM-guldet 2007. Det handlade om att vi, mot alla odds, lyckades bryta förbannelsen, och att de som var mest bidragande till att göra det, var en skara fantastiska människor som samtliga vandrat väldigt krokiga vägar genom livet för att hamna där de är idag.

Visst hade det varit coolt ifall Sedinarna och Hedman hade flyttat hem, och sponsorerna hade gått in med 30 miljoner så att vi hade kunnat köpa allt bra på marknaden och gått upp direkt. Men precis som antik grekisk dramaturgi, som i princip alla stora litterära verk bygger på, så måste protagonisten stöta på ett rejält hinder och börja tvivla på sig själv, för att ett bombastiskt klimax skall få maximal effekt. Och tyvärr, att legoknektar som Vesel och Kelleher kommer in och gör exakt samma sak som de gjorde för HV 71 för två år sedan, kommer aldrig ha den effekten.

Även om jag har svurit och gråtit mycket under dessa år, så är jag nu, med facit i hand, glad att det blev som det blev. För utan detta evighetslånga stålbad, hade jag aldrig fått uppleva den där fantastiska valborgsmässoaftonen 2023.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Blake: När det gäller Sedinarna så handlar det snarare om att de under nästan hela sina karriärer pratade om att de skulle komma hem till MoDo "innan de hunnit bli för gamla". Det finns säkerligen en rad faktorer som gjorde att de ändrade sig under årens lopp, men likväl... Tänk er att jag talar om för min sambo att jag ska gå ut med en polare:

"När kommer du hem?", undrar hon.
"Senast klockan 21!", svarar jag.

Sedan hör jag av mig kl 4.30 på natten och talar om att vi tar in på hotell i Rättvik istället, eftersom vi har haft så kul.

Hade jag berättat detta i förväg hade min sambo aldrig dömt mig, hon hade bara sagt "åh, vad kul ni ska ha!". Men jag tror de flesta kan förstå besvikelsen i att jag gjorde någonting helt annat än det jag hade sagt, och det faktum att vi träffade en cool brud med en Ford Mustang '67 som skulle på fest i Rättvik hade inte ökat förståelsen.

Men det finns även en annan aspekt i det hela, och det handlar om att ha en ödmjuk inställning till sin egen roll i samhället. Brett Anderson, sångaren i Suede, berättade att det var först när han närmade sig 50, som han insåg hur extremt privilegierad han var över att kunna åka till allsköns länder och i år efter år mötas av fans som lägger sina besparingar på att köpa skivor och gå på deras konserter. Och hur det därför är hans moraliska ansvar att alltid göra sitt yttersta för att de ska få en bra kväll, och vilka låtar han vill sjunga eller spela är egentligen sekundärt.

Inom ishockeyn ser vi lite samma sak när det gäller Tre Kronor. Många uppger att det var först efter 30 som de började inse hur stort det är att få representera sitt land, framförallt när man inser att det kanske inte blir så många fler chanser.

Jag är uppvuxen i Stockholm, och det var någon gång i slutet av 90-talet, som jag för första gången fick nys om Mamma Mia som någon sorts safari för oss som ville spana efter MoDo-spelare. Jag lyckades övertyga mina föräldrar att vi skulle äta lunch där nästa gång vi var på besök i Övik. Efter att ha suttit där en liten stund upptäckte vi att det satt några redigt biffiga besökare vid bordet bredvid. Jag kände nog inte igen dem där och då, eftersom jag mest sett dem på hockeykort och på lagfotot, men det började likväl kittla i hela kroppen. Det kändes som att jag hade kommit in på en hemlig klubb som fick möjligheten att sitta och käka mitt bland mina hjältar.

Efter en liten stund viskade min pappa till mig: "Om du tittar till höger så sitter Peter Forsberg där". Jag var säker på att han skämtade, men nej, där satt han - Min idol, som hade klätt väggarna i mitt pojkrum, och som desperat jag hade försökt få ett ishockeykort på, utan resultat. Jag vågade knappt titta åt hans håll, jag kände mig inte värdig. Det kändes så surrealistiskt att få sitta där och äta pizza, några meter från en OS- och Stanley Cup-hjälte. Jag var - tro't eller ej - väldigt försynt och ödmjuk som barn, så tanken på att gå fram och störa mitt i maten var otänkbar. Och efter en stund gick Peter och hans lunchsällskap (som jag har för mig var Salle) och safarit var slut.

Jag kände emellertid viss ånger efter detta. Visst, det var rätt att inte störa mitt i maten, men, det var trots allt min stora idol. Mina kompisar var så stolta över sina signerade tröjor, de hade minsann inte varit rädda för att få en signatur av sina hjältar. Var jag respektfull, eller bara en fegis?

Det gick ett par år, innan vi tog en tur upp till Övik igen och åt lunch på Mamma Mia på nytt. Inga ishockeyspelare i sikte denna gång, tills... Peter gled in. Det kändes helt overkligt, ungefär som att ödet hade gett mig en andra chans. Denna gång var han dessutom själv. Jag hade börjat högstadiet vid det här laget, och kände mig egentligen för gammal för att fråga efter autografer, och blotta tanken gjorde mig skamsen. Men till slut samlade jag mod. Jag tog en bunt reklamblad från Mamma Mia för att ha något att skriva på. De var väldigt tunna, men jag tänkte att om jag tog några stycken så skulle det ge tillräcklig styrsel på för att skriva på ändå.

Sedan lurpassade jag utanför (jag tror det var en boulle-bana på den tiden, men kan minnas fel), med pappa som paparazzi i närheten, för att föreviga detta magiska ögonblick. Och till slut kom Peter ut från Mamma Mia. Jag hade aldrig varit så nervös i hela mitt liv, pizzan höll nästan på att komma upp igen. Men med lite hjälp från pappa så samlade jag mod och vågade be om autograf och en idolbild.

Det är den enda autograf jag har bett om i hela livet, bortsett från när jag bad Greg Hetson signera min egentryckta Bad Religion-tröja i baren på en konsert i Lund 2004. Autografen och bilden i sig betyder inte speciellt mycket. De står i min bokhylla och påminner mig om en fin dag under min uppväxt. Men det som däremot än idag betyder väldigt mycket, var den enorma ödmjukhet Peter hade gentemot mig. Han stod snällt och tålmodigt och lät min pappa ta kort, och istället för att kladda sin autograf på min bunt med papper, gick han bort till ett bord och skrev lugnt sin autograf på blad efter blad...!

Om Peter istället hade fräst och sagt "Jag hinner inte, jag har bråttom", då hade jag istället kommer ihåg den där dagen med ångest och skämts över hur jag kunde vara så korkad.

Hans insats på det stora hela var såklart inte speciellt stor, men om man tar i beaktande att man blir påhoppad av folk hela dagarna, vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år, är det ändå beundransvärt att ha ett sådant tålamod. Och det förvandlade en helt vanligt sommardag under min uppväxt, till något jag kommer minnas med värme i resten av mitt liv. Jag kunde titta på min bild och min autograf under kvällar då jag hade fått hjärtat krossat av någon fjortisbrud, och finna tröst i det. Typ "Haha, jag dög inte åt dig, men en av världens bästa hockeyspelare lade minsann tid på mig!".

Jag tror att detta är någonting väldigt många missar. Många tänker nog "Om jag flyttar hem, då kommer alla kräva guld. Jag kan bara misslyckas. Och om jag spelar dåligt, så kommer fansen minnas det, snarare än när jag var som bäst". Men... om jag ber er att beskriva det första ni tänker på med Per Svartvadet... Skulle ni då berätta om hur det var han som värvade ihop laget som gjorde att vi åkte ur SHL och fick harva i HA i 7 år, eller skulle ni berätta om hemvändaren som fixade vårt efterlängtade guld?

Tänk hur extremt få personer i världen som har denna "makt". Att genom att spela en säsong i ett lag och skriva lite autografer, kan ge barn, ungdomar och även vuxna, minnen för livet. Upplevelser som hjälper oss ta igenom mobbing, skilsmässor, dödsfall... Det är rätt fantastiskt egentligen.

Där och då, när kroppen gör ont, man har småbarn att ta hand om och inte fått fira en normal jul eller haft en längre semester på 15 år, så är det förstås helt förståeligt att högsta prio kanske inte är att lämna familjen och spela i en sämre liga på andra sidan jorden. Men om man istället hade vänt på det, och frågat spelarna: "Du har 500 miljoner kronor på banken, du kommer inte behöva jobba mer i resten av livet... Om du spelar ett år i MoDo, så kommer du ge 10 000 barn ett minne för livet", så kanske de hade sett det på ett annat vis?

Pengar, tävlingsinstinkt, familjesituation i alla ära... men jag vill ändå tro att de flesta av oss brinner för att sprida hopp och glädje, även om vi inte tjänar på det själva alla gånger. Om jag fick välja mellan 100 miljoner på banken och vara en folkets hjälte tills den dag jag dör, eller 500 miljoner på banken och dö som en bortglömd miljonär, då hade trots allt valet varit enkelt...

Jag hoppas därför att en spelare som Hedman, som trots allt har ett väldigt stort MoDo-hjärta och inte har någonting mer att bevisa, kan känna att det finns någonting lockande i att sprida lite hopp och glädje i Övik innan han lägger skridskorna på hyllan. Jag vill ändå tro att när man ser tillbaka på sin karriär, så är det inte pengarna som är i fokus, utan de kvällar man fick folk att sjunga, dansa och vara glada.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Davey85:

Kul att du länkar till ett mål som faktiskt var bland det bästa som kunde hända modo.

Utan det där målet hade vi inte räddat ekonomin och byggt om organisationen,vi hade inte haft widebro, gradin eller karlin.

Det där målet var startskottet på att göra skitjobbet och rensa upp i organisationen och hitta sin identitet igen.

Vi har gått igenom det tuffa och varit tvungna att bygga om, nu står vi i SHL med stabil ekonomi och en stark organisation.

Tack för att du påminner oss om målet som var startskottet på denna nödvändiga resa och rensning.

Vi har gjort vår läxa och fixat till det som var trasigt, frågan är ifall Brynäs gjort sin.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Det kanske inte är så konstigt att du blir avstängd när du försöker ”diskutera hockey och Brynäs” genom att kalla alla andra för pajasar, tjata om droger, inavel och så vidare. Om man håller den nivån har man liksom diskat sig själv från att delta i diskussioner.
Kommentera

Sv: Silly season
Jag kanske är ensam om att tycka att det är högst ointressant att gnabbas med BIF:are eller diskutera sannolikheter för deras olycka eller framgång nästa år i SHL. Det är deras kväll ikväll.

Fan, har vi inget annat? Typ Silly som berör oss? Kom igen nu. Varva upp och värva för bövelen!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:
Jag tycker det var anmärkningsvärt att han i en senare match konfronterar tjejen i fyllan och skäller ut henne för att hon rapporterat till personalen, "du vet ju att jag är flirtig" säger han till försvar innan han försöker köpa sig ur krisen. En sådan människa förtjänar ett straff.
Kommentera

Sv: Silly season
Elysium: Baserat på Bondens inlägg hittills har jag kommit fram till att hans backuppställning egentligen ser ut så här:

Ingen-Ingen
Ingen - Berg
Norlinder-Rundblad-Winberg (”Tredjenötare”, ”Värdelös”, ”Från en värdelös liga”).

Bänken: Norén, Folin, Bernhardt, Näsen.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: Man hade inte bytt ut vårat firande på hemmaplan med Timrås, HV och Brynäs. Det hade man inte.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Det är en fri värld, men dina värderingar är under all kritik enligt mig.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: ojoj, här tar man påskledigt i godan ro. Så kommer bonden in och kör tombolaåsikter med ett tempo som gör att man misstänker att vi fått ryska trollfabriken på halsen. 😂😂
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Robin Ztorken L:
Dinosaurie? Från NHL..
För några veckor sedan satt vi här och jubla över ett 5 årskontrakt med Olofsson som är 1 år yngre?
Som har spelat i en lägre liga än Silfver de senaste åren?

Dom skrev 2 med honom?
Kommentera

Sv: Silly season
BobbyG:
Jasek och Hägg jagar vi enligt AB
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Vi är tydligen bäst i klassen om jag fattar det hela rätt !!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Någon sorts rättvisa som skipas om IKO åker ur efter 19/20-säsongen såklart.

Det värsta var inte att säsongen ställdes in utan det var hur lag som IKO kunde plundra oss på spelare under de två efterföljande säsongerna.

Men känns som att det där svalnat av lite efter avancemanget.

Nu är det nog många som tycker det hade varit festligt om HVs 70-miljonersbygge trillade ur.
Kommentera

Sv: Silly season
M Horava: Efter att Madhawk berättade att Jasek inte ville skriva på för någon annan klubb innan kvalet är över blir jag ännu mer sugen på honom.

Han vill hedra sitt kontrakt med Oskarshamn och hålla 100% fokus där. Låter som en bättre karaktär än Dicken som skrev med första bästa klubb när det gick tungt.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Zinch : Dansken med ett C hade jag älskat.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Att han senare försöker köpa sig fri från en polisanmälan är riktigt illa. Bra att hon stod på sig iallafall. En 18-åring på ett av sina första jobb ska självklart få känna sig trygg på sin arbetsplats
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Hugo Hallin utsedd till landets bästa J18-back. Må vi få behålla..
Kommentera

Sv: Silly season
kulltorp: Zajkowski har vunnit fler guld än Timrå så snarare att han misslyckades med att ge er en vinnarmiljö, nu är han tillbaka i en
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Karlin och Hinken gör ett bättre jobb än dig, det är därför Niederbach har stort förtroende och får speltid i 1:a kedjan och i special teams.

Men ditt resonemang är alltså att en spelare som spelat 47 matcher mer eller mindre i 1:a kedjan men blir bänkad 1 match på slutet är för dålig för Shl.
Även du måste ju höra hur korkat ditt resonemang är?!

Sen har du ju faktiskt väldigt mycket fel i ditt övriga resonemang, Niederbach backchecking är en av hans styrkor, en väldigt smart spelare i positioneringsspelet och jobbar hårt med skridskoåkning.
Sen har han aldrig varit en producerande spelare, det borde även du veta!

Niederbach har inte varit sämre än sina kedjekamrater fast han kostar 1/4 del så när man klankar ner på en 22 årig ungdom under de premisserna så blir det bara jävligt löjligt.

Theo har en hel del att jobba på helt klart men han gör en fullt godkänd säsong trots all turbulens med floppande kedjekamrater
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Wayne Gresky: de va ett jävla tjat som silfverberg och Bäckström vem bryr sig?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Jugge: Hej Jugge,
Vi diskuterar det som är aktuellt i svensk ishockey just nu i brist på nyheter från MoDo. Det är inget mot er hade Mora och Karlskoga mötts i en final hade vi självklart diskuterat om dem istället.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Trilske:
Skönt att det snart är slut på den här bedrövliga finalserien.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Peja är en väldigt vettig människa och saklig i det han/hon/hen skriver. Ta ut dina aggressioner på rätt människor.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Snart matchstart mellan Finland och Sverige på sexan. Lehtinen i mål plus Ranta och Winberg. Nästan så man håller på Finland då svenska laget inte har några spelare från laget i våra hjärtan.
Kommentera

Sv: Silly season
Karlkvist är klar för Örebro nu. Han säger att han kommer till en "häftig" klubb med "häftiga" fans.

Finns väl ingen utanför Örebro som tycker att Örebro är en "häftig" klubb..

Till och med Oink väcker mer känslor än KTM-Hockey
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Tycker tvärtom. När Leifby är förbannad och hånar etablissemanget från bonnhåle-perspektiv skriver han väldigt bra
Kommentera

Sv: Silly season
puffe: Ja, det är ju inga Walli-värvningar som Hinken presenterat hittills. Alla tre har landslagsmeriter. Låt oss fortsätta den trenden med Hägg!
Kommentera

Sv: Silly season
Hans karaktär är det verkligen inget fel på. Killen har nobbat att prata med andra lag under hela säsongen samt kvalspelet. Han uttalade sig öppet att all hans fokus var på att rädda kvar Oskarshamn och att framtida klubbval tas efter säsongen är slut.

Ytterst få spelare i shl har den karaktären.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
PrästenAgneta: jag kan sträcka mig till att jag uttryckt mig lite plumpt och kanhända hårt emot dig, men sedan du gjorde entré här på HS, i MoDo-boken och Brynäs-dito har du inte direkt vunnit sympatier på ditt sätt att uttrycka dig.

Vid nåt tillfälle gällande ett NHL-ämne kände jag att du ändå har en insikt och kunskap som skulle kunna tillföra, men tyvärr verkar du ha retat upp nästan varenda en både här och i Brynäsboken.
Du förenar skribenter som vanligtvis är i luven på varann, vilket är synd för du verkar brinna för hockey ändå nånstans. Men försök och självrannsaka dina inlägg, tycker åtminstone jag i det här fallet. Hyfs, resonlighet och ibland en smula ödmjukhet är inte fel.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Erat: Ingen här hatar Brynäs. Dina enögda ögon som tror det bara. Håll dig till fakta om du ska vara här och skriva. Vi diskuterar en hockeymatch, de gjorde vi igår också när Saik / Frölunda spelade. Och imorgon kommer det skrivas om Rögle och Saik. Tro inte för en sekund att Brynäs är unikt eller att ni berör på något sätt. Vi diskuterar hockey. Grattis till segern!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Årets Don Quijote går till BadBrett.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Jan-Erik : Om det är något lag jag önskar framgång utom MoDo så är det SAIK.
De vågar spela sina unga talanger som gör det fantastiskt bra.
Visst gör dom misstag emellanåt men dom blir inte av-plockade för det.
Fantastiskt rolig hockey spelar dom också.

Jämför med Mögle som dammsuger Sverige på andra klubbars talanger i hopp om att tjäna deg när/om dom drar till NHL.
Deras A-lag når dom sällan eftersom det är fyllt av stjärnspelare man värvat från andra lag för orimliga löner.
Ut med skiten..
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Gissar att du blir avstängd inom kort. Hoppas ditt gästspel här var givande!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
*1921*: Enl MK ska 2 backar, 1 Center och 1 Forward in.

En förstaback, resolut, logga mycket istid. Ingen poängspelare nödvändigtivs.

Den andra backen mer allround.

Center. Tvåvägs, stabil.

Forward, ännu inte bestämt profil. Eventuellt åt det offensiva hållet.

Förhoppningsvis kommer det någon nyhet snart.
Kommentera

Sv: Silly season
Ikväll firar vi alla pengar vi kommer spara på att bussa till Gävle istället för att flyga till Småland! Det räcker till både Jiri Smejkal och en öl!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Vet inte om det har skrivits än men Victor Goalofsson är klar för VM!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Det är klart att idrott och politik inte kan hållas isär, när snudd på alla regimer använder idrotten som propaganda. Det är Kina som dopar sina idrottare systematiskt och mutar sig till OS. Samma sak i Putins Ryssland. Vi har Saudiarabien som köper golf- och tennis. Osv.

Man kan hoppas att idrott och politik inte ska blandas ihop, men det kommer inte att hända. Att medvetet stanna i Ryssland är ett politiskt ställningstagande vare sig man vill det eller inte.
Kommentera

Sv: Silly season
PrästenAgneta:
Blir det
Hägg - Winberg
Bernhardt-Näsen
Byström- Rundblad

Som ordinarie 6 så skulle jag hålla den högre än förra årets, mer beprövad också.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:
Trodde den diskussion var nerlagd och jag inte behövde skriva mer. MEN NU KAN JAG INTE HÅLLA MIG!

Så om dina barn bli sexuellt ofredad, så ska du inte anmäla?
”Nej vi anmäler inte, vi säger bara till personalen”
Alltså hur sjukt låter inte det???

Visst att det är skandal att det tar 2 år i en rättsprocess. Det är det enda jag håller med dig om.
Men nu är så att vi ska inte blunda för att folk är dum i huvudet och gör något lagbrott som får andra människor att må så jäkla dåligt att självmordsförsök sker.
Oavsett om det tar lång tid i en rättsprocess så ska sådant tilltyg anmälas direkt!!!!!
Nu lägger vi ner detta!!!!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: nu hade ju mannen i fråga tafsat på henne, inte "uttryckt dig(?) (sig?) sexistiskt".... bevisligen?? Mannen vet ju han gjort fel när han erbjöd henne pengar för tystnad. Varför bryr vi oss mer om att denna man ska få gå på modos slutspel (som mer än väl skulle sälja utan denna mans närvaro) än den anställdas komfort som blivit antastad??? Beter man sig så får man ta konsekvenserna.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Det kunde ha varit värre grabbar, vi kunde ha varit löven och haft Kenttä som sportchef och ett lag som är helt och hållet urholkat och inte kunde utmana alls om SHL platsen i år. Tänk positivt och hur bra MoDo blivit sedan tre amigos tog över.

Utan Karlin & Gradin hade vi inte varit där vi är idag. Då dom tog över, hade MoDo året innan slutat 11a.. Därefter 2a plats, 1a plats och SHL avancemang samt hållt oss kvar, det är att tänka på, litar på dom fullt ut jämfört med tidigare klubbledningar vi haft! Litar på dom till 110 %, dom andas och lever för MoDo, jämfört med många andra klubblags ledningar..
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Lyft upp humöret tror jag många på forumet känner. Varför i helvete sänka våra nyförvärv då vi klarat ett kontrakt nu. Bra att syna värvningar, men jag är då glad över Winberg och Olofsson. Två landslagsspelare.
Kommentera

Sv: Silly season
Costanza:

Jag som varit medlem länge har märkt att debattklimatet har blivit tuffare men också att folk blir mer och mer lättkränkta för det minsta lilla, även om det inte är provokation, jag brukar aldrig provocera men i vissa forum om man skriver något som inte passar övriga så provocerar man? WHAT?

Kallas åsikt och får man inte ha sin egen åsikt utan att bli påhoppad eller blockerad är det verkligen illa.
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Nu är ju Biffare inte alls sugna på att diskutera hockey med andra. Det tror jag vi MoDoiter tycker är lite tråkigt på ert forum.
Kommentera

Sv: Silly season
PrästenAgneta: Jacke är inte femteback fortfarande. Att han utgick tidigt i lång match är fortfarande anledningen till att de blir väldigt fel i statistiken.
Sedan spelar han inte pp, vilket också verkar negativt mot andra backar. Hos oss är han inte tänkt för pp...

Att inte ta hänsyn till det är som att säga att en målvakt som står de två sista minuterna i en enda match där han håller nollan är seriens bästa målvakt statistiskt. 100% räddningsprocent...
Kommentera

Sv: Silly season
Aopropå tanken att ha Vigneault som andracenter: Nu stod han för 23 poäng på 48 matcher och slutade sexa i den interna poängligan. Hur många poäng tror ni att han kunnat skrapa ihop om han konsekvent fått spela med Woods och Aagard istället för att pendla mellan Walli, Södergran, O'Regan, Hutsko och Niederbach?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
SPOODI: Grejen med Brunäsarna är att de inte begriper sig på HS, dvs att det dagliga gnabbandet är en del av charmen. Det är lite av poängen med att ha olika lags forum samlade på samma ställe. Likväl har det oftast funnits någon sorts code of conduct som säger att man inte hånar andra supportrar direkt efter en förlust etc.

Alla MoDoiter hade såklart gärna sett Dahlén i MoDo, men likväl är det ju kul att skämta om hur lat han är.

Brunäs-boken är mer som HS lilla Knutby. De vill mest vara ifred och stöna över sin dominans mot Nybro, konspirera om hur domare från Stockholm medvetet försöker sabba för dem, hur publik som spiller öl per automatik bör rendera i Brunäs-seger, samtidigt som lagkaptener som attackerar TV-team hyllas som actionhjältar.

Detta stoppar dem emellertid inte från att missionera i andra gästböcker. Notera att inspelen ytterst sällan faktiskt rör de andra lagen, förmodligen saknar de intresse och kunskap för ishockey om inte Brunäs spelar. Dvs, de inte skoja om att Niederbach försöker vara överkonstruktiv, för de vet inte ens vem det är. Och då återstår bara plumpa provokationer, som för tankarna till en skolgårdsmobbare som var för enfaldig för att inse att det i själva verket var han som var den utstötte som ingen ville leka med.

Vi får hoppas att även Brunäsarna växer upp en dag. De skulle nog behöva en dos Bombay TV.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: Riley och Mikkel är kvar iaf. De är lika stor del av den där kedjans framgångar.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Noterar att bonden som varit här inne med en del ganska kontroversiella uttalanden nu är Timråit.

Det går fort i hockey!
Kommentera



1 ·