1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484881 inlägg · 4079 ämnen

Inför Luleå - MODO

326280 · » Till forumet


Sv: Inför Luleå - MODO
Martin S:

Visst kan Hedman ta Milos plats just nu, men vad händer om Tobbe går sönder igen och Jansson blir borta länge, samtidigt som Haakana verkar lite skadebenägen?

Jag försöker inte försvara Milo, jag bara tar upp frågan till debatt.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Poffa: Min personliga uppfattning är att vi fortfarande bör göra oss av med Milo. Vi har tillräckligt med backar och Milo har inte presterad vad man kan kräva av en spelare med hans lön. Dock tycker jag att Milo har varit bra denna säsong då han har fått spela.

Om skador skulle ställa till det längre fram på säsongen så tror jag att en spelare som Hedman kan gå in och spela utan att göra bort sig. Jag rankar Hedman som den näst bästa backen född på 80-talet som MODO har fått fram. Vem som jag rankar som etta får ni fundera på.

Frågan är om jag inte rankar Hedman topp5 när det gäller backtalanger i MODO de senaste 10-15 åren.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
AudibleGiraffe:

Hedlund är väl ett centerämne om något så varför skulle man sätta en nybörjarcenter i samma kedja som honom. Verkar vara en felskrivning om du frågar mig.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Poffa:

Kanske det är nu Green ska blomma ut till en stjärndansk, jag har som dig stora förhoppningar. Warg med Werna och Tommy p känns också bra, det lossnar nu. Tommy trivs upp i permafrostens land. Andra linen kan även funka mot Luleå, men den väger lätt även om P Ö är tyngre än H:et.

Vad det gäller backsidan är det lugnt, bara Lonken slipar upp åkytorna på mina gamla Bauer så är det problemet löst. Lite soppapengar och jag ställer upp.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Poffa: Ang. Peter Öberg så står det att han ska börja lira center
emellan Hedlund och Söderberg, eller är det bara fel gjort på hemsidan???

Känns JÄKLIGT bra med att Tobbe Enström är tillbaka, jag tror han kommer göra stor skillnad i vinter med hur vår backlinje agerar.
Härligt att han får lira med Hasse J som väntat.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Jag tänker mot all rim och reson återgå till den här trådens ursprung.

Pirro sätter Green tillsammans med S&S i morgondagens match mot Luleå, något som jag tror kan bli lyckat. Han var bra i början på säsongen och att man skickade honom till Sundsvall istället för Gästrin förvånade mig. Tydligen har han ju visat vad han går för under tiden nere i Kattland och kanske är det så att hans fina form och kämparvilja är tillbaka. Kan mycket väl vara det som saknas i den formationen.

Jag hade ju iofs gärna sett att man testat med Peter Öberg på den platsen då han och Svartvadet visade att de trivdes ihop unde försäsongen.

Sedan en fråga, skall MODO göra sig av med Milo nu när vi har fortsatta skador på backarna? Utan Milo och Jansson så står vi där med sex ordinarie backar och Janne Öberg som sjunde back. Skall vi trots detta göra oss av med Milo och kanske titta neråt i leden om vi får några ytterligare skador på backsidan?
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Frisco & Hälge:

Ni måste ha en MPEG2-codec för att kunna se den. Använd er av Winamp om ni har en version med filmmöjlighet. Den klarar MPEG2 utan tillägg.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
knaskamilla:

Ganska lågt komprimerad MPEG2, då blir det stora filer för korta filmer ;)
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
scim:

Fanken, vad segt det är med fucking jävla 514-kbitsbredband... =/
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Poffa:

Rackarns, gör samma fel varje gång! ;)
Pröva....nu!
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
scim:

Skärp dig nu scim. Du som datakille borde ju med lätthet inse att det är svårt för oss att komma åt filer som ligger på en 192.168.0.0-adress. Den är ju liksom intern...:)
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Paddan:

Jag tycker intervjun var klockren, finns ju ingen som hanterar intervjuer bättre än gamle Svarten!
Se länk för speciellt utvald del ur intervjun.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Kickan: Sa han verkligen "Vi pissade på dem"?
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Jag föredrar mediatränade personer. Jag pallar inte med nån som står och ööahr och uummar i en intervju.
Något som märktes särskilt i OS. NHL-killarna får ju en drös reportar över sig efter varje match i NHL medan här i ES så får de med lite tur nån lokalradiosnubbe.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Lumber Jack: Tycker att intervjun som gjordes med Svarten i reportaget i en av periodpauserna var ovanligt tam. Han som brukar kunna lämna riktigt roliga svar, men där tycker jag han bara levererade någon form av standardsvar.
Skulle gärna se fler krönikor av honom på modohockey.se. Hans krönikor från Atlanta, eller var det kanske bara en krönika som han skrev, var ju riktigt rolig läsning.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Kickan:

Vi får hoppas att Svarten blir lagkapten i Tre Kronor, då blir det underhållande intervjuer. Stundtals står han och driver med reportrarna. Alltid full ifan den killen.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Albert Hall: De flesta spelare säger alltid samma inte så hemskt mycket varierade saker när de intervjuas. "Vi förlorade mot ett bättre lag", "Det var en lagseger, alla jobbade lika hårt", "Det blir en tuff och jämn match men vi ska jobba hårt över hela banan" osv. Det gör att man uppskattar intervjuer med t ex Bulan som vägrar låta sig passas in i standardfloskelmallen. Dessutom är och förblir ju uttalanden som Jontes "Vi pissade på dem" klassiker.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Frisco: Ja, men det blev ett klassiskt uttalande som man fortfarande minns så här snart 10 år efteråt. Foppa (och Näslund) var ju riktiga vildhjärnor när dom slog igenom i början av nittitalet. Jag tror faktiskt inte att han skulle säga samma sak idag. Numer är det sällan det kommer annat än politiskt korrekta uttalanden från såna som varit med ett tag. Lite trist tycker jag.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Albert Hall: Kan vara så när det gäller Hento.

När det gäller Foppa så har jag full förståelse för vad han sa. Nästan så jag tycker det var lindrigt, tänk själv att få en mick framför munnen sekunderna efter att man torskat en avgörande final. Jag skulle nog kunna säga saker då som jag i min vildaste fantasi inte trott jag hade i mitt ordförråd.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Frisco: Visst var det lite sanning i artikeln. Hento var besviken helt klart. Fast jag kan tänka mig att reportern redan hade bestämt sig hur han ville ha vinkeln, ringde sedan upp och ställde lämpliga frågor. Hento är inte tillräckligt mediaskolad ännu och svarade alldeles för ärligt på frågorna. Om ett par år så har han nog lärt sig, och gör som dom flesta andra. Ljuger istället.

Lite jämförbart med Foppa efter sista SM-finalen 1994. Jag tror inte dagens Foppa skulle uttrycka sig som han gjorde då, faktiskt.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Albert Hall: Visst var det lite sanning i Expressen denna gången.

Som Norrbottenkuriren ( www.kuriren.nu ) skriver:
[– Jag fick den uppfattningen att jag var reserv och det är klart att jag hajade till när Bjurling kallades in i stället för Liv, men jag förstår hur det ligger till. Och med facit på hand så tycker jag att det var ett okej beslut. Hade däremot Bjurling fått spela hade jag blivit besviken för då hade det känts som en riktig petning, säger Henriksson.]
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Frisco:

Intressant att han vaskat om lite i kedjorna men varför spelar han Söderberg med P Öberg och Hedlund? Där skulle jag ju hellre se Wennerberg. Hedlund som smart center och två tunga, tuffa galningar som jagar skiten ur motståndarbackarna.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Frisco:

Mycket tråkigt att Jocke är så pass allvarligt skadad att han kommer missa resten av säsongen.

Vad det gäller Karlin så tror jag att han i och med detta kommer att bli klassad som så pass skadad att han måste sluta med hockeyn. Trist för en kille som precis fyllt halvgubbe.

Högardhs diskbråck är inte heller roligt. Jag har ju som flera här säkert vet varit drabbad av den här typen av skada och jag kan garantera er att det inte är någon trevlig upplevelse.

Janssons knä är ju inte heller trevligt. Men detta lär väl betyda att en eventuell försäljning av Milo får vänta.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Albert Hall: Det återstår att se. Tråkigt är det i alla fall med hans skador. Karlin i spelskick = den ultimata torpeden.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Albert Hall:

Det undrar jag också...
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Frisco: Men det var väl jävlar vilken otur. Jocke hade man ju verkligen önskat få se lira lite god hockey den här säsongen.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Frisco: Är det inte dags att klassa Karlin som hockeyinvalid snart?
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Frisco: Expressen - om sanningen ska fram. Eller hur det nu var.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
knaskamilla: Mindre bra saker finns att läsa på www.modohockey.se

2003-11-10
Jocke Lindström missar resten av säsongen

Joakim Lindströms skadade högeraxel ska opereras. Det betyder att Jocke missar resten av säsongen.

- Sedan hans högeraxel gått ur eld för andra gången beslutade vi om operation, säger Magnus Håkansson, MODO Hockeys fystränare/sjukgymnast.

- Jocke kommer att opereras i slutet av den här veckan eller i början av nästa. Därefter väntar vila från hockeyn i fyra till fem månader.

Inför den här säsongen opererade Joakim Lindström sin andra axel, som han också hade problem med.

- Den operationen gick mycket bra och vad det gäller det är han helt återställd, säger Magnus.

Lars Jansson skadade ena knäet borta mot Färjestad strax innan uppehållet. I veckan ska man göra en artroskopi i knäet, gå in och titta med andra ord.
- Vi misstänker att menisken är skadad, säger Håkansson. Är det så får vi åtgärda detta och i så fall handlar det om två till tre veckors vila. Alltså knappast mera spel före juluppehållet.

Mattias Karlin som varit långtidsskadad har testat på is, men trots att den senaste operation gick mycket bra höll det inte.
- Mattias blir lätt överansträngd i det skadade knäet i samband med skridskoåkning och det håller förstås inte, säger Magnus Håkansson. Han fortsätter nu rehabiliteringen för att få bort irritationen i knäet. Ishockeyspel i vinter håller jag för uteslutet.

- När Karlin väl är fri sina problem väntar ytterligare lång rehabilitering.

Den senaste spelaren som sällade sig till de skadades sida var i går forwarden Peter Högardh.
- Ett diskbråck sedan 1996 har gjort sig påmint, säger Magnus Håkansson. Så är det ofta med den typen av skador. Under träningslägret förra veckan kände sig Högardh mycket bra, men så i helgen slog det till.

- Spel i Luleå i nystarten är uteslutet, sedan får vi se från match till match, avslutar Magnus Håkansson.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Albert Hall: Han gråter i alla fall inte ut i tidningarna om saker och ting=)
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Frisco: Tryggt att veta att det Är Juuso som ska vakta kassen.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Frisco:

Tobbeeeee...
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Härligt att se att Tobias Enström är tillbaka. Ska spela med Hasse Jonsson. Och första kedjan är en hel landslagskedja, härligt.

Laguppställning inför Luleå - MODO Hockey, 11/11 19:00

Målvakt: 34 Juuso Riksman (35 Kimmo Vesa).
1:a femma: 5 Hans Jonsson, 6 Tobias Enström, 15 Andreas Salomonsson, 39 Per Svartvadet, 29 Morten Green.

2:a femma: 32 Kari Haakana, 44 Mika Lehtinen, 10 Anders Söderberg, 18 Peter Öberg, 23 Magnus Hedlund.

3:e femma: 27 Martin Johansson, 7 Jesper Damgaard, 9 Magnus Wernblom, 17 Fredrik Warg, 11 Tommy Pettersson.

4:e kedja: 26 Mattias Wennerberg, 4 Jan Öberg, 40 Magnus Gästrin.
Extraspelare: 16 Dusan Milo.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Albert Hall:

Bull. Han är inte tillräckligt hockeyintresserad för att drabbas av den sjukdomen.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
knaskamilla: Misslyckandet hittills kan ju inte ifrågasättas. Men det verkar som ju att det är på väg att rättas till så sakteliga. Efter några år här upp så ska ni se att han är renodlat luling.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Poffa:

Det kan jag verkligen inte tänka mig! Jag har ju knappt träffat människan de senaste åren. Nej, möjligtvis att han blivit miljöskadad där uppe...
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
knaskamilla:

Kanske det, men du kan få dig en släng av sleven också. Du har säkert förtjänat det...:)
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Poffa:

JAG? Är det inte kärran man ska skylla på i det här läget??
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
knaskamilla:

Helt klart är att du har tyglat honom för lite. Att heja på både Luleå och MODO är ju en omöjlighet. Det är ju som att hålla på Stalin OCH Hitler i andra världskriget, Bush OCH Saddam i Irakkriget eller Poffa OCH Lumber Jack i Jansson-frågan.
Kommentera

Sv: Inför Luleå - MODO
Poffa:

Min bror var så glad igår för att han skulle få gå på hockey på tisdag. Noll koll hade han på hur det gått för MoDo (och Luleå) hittills den här säsongen. Bara att hoppas att MoDo ger honom valuta för pengarna (fast pojkstackarn sa att han hejade på bägge lagen! Han kan inte ha fått rätt uppfostran...).
Kommentera

Inför Luleå - MODO
Så var då ÄNTLIGEN pajasturneringen i öst över och vi kan återgå till lite normal hockey. Efter veckans äventyr så kan man väl säga att Svartvadet, Salomonsson och Hasse Jonsson fått godkänt för sitt spel i 1/3 € medans laget som sådant definitivt INTE får det (Avgå HARDY!!).

Men tillbaka till ES. Nu får vi hoppas att uppehållet gjort spelarna gott och att vi får se ett nytänt MODO som visar vad de verkligen kan och att man kämpar som ett lag mot ett och samma mål.
Kommentera

326280 · »