1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

302296 inlägg · 3804 ämnen

Modo - Mora SCA

1905734 · » Till forumet


Sv: Modo - Mora SCA
Atjerdo: fast han blev en halvmeter efter då han jagade Guter....
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
tjerdo: Låter minst sagt lovande, ska bli spännande att se vad han kan uträtta på denna nivån!
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Berit82: Toby såg ut ungefär som han gjorde i winnipeg, väldigt säkert utan misstag.
Hoppas att han vågar vara lite flashigare och mer skottvillig när serien börjar.
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Berit82: Han spelade, var bra, mycket bra med tanke på att han gör sina 2 första matcher sen maj.
Kommer bli en gigant för modo
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Gavelo: håller med borde vara en eller två träningsmatcher till mot bra motstånd
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Skrollat igenom flödet som snabbast men inte sett något om Enström. Han var med på den preliminära uppställningen, spelade han?
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Heyerdal: Hade gärna sett att man spelat några fler matcher mot bättre motstånd; varför tex inte möta tex Timrå, löven, Skellefteå nån fler gång, men men okey tack för svar iaf
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Rytter: den matchen sändes aldrig, nu verkar cmore plocka bort cmore sport o ersätta den med cmore golf...matcher ska då sändas på Life 5, har man boxer, som jag, försvinner en kanal från tv-utbudet om de inte sänder just på golfkanalen vilket jag knappast tror, iofs kan man streama men klar försämring
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Gavelo: verkar bara vara en kvar, ons 12 sept mot ÖSK
+1
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
När spelar Modo sin nästa träningsmatch, nån som råkar ha koll?
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
J F K:

Gissar att modo -löven hade bra siffror också, men den sändes väl på cmore.

Inget snack då vilket lag som är mest intressant.
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Heyerdal: Det var väldigt mycket Mora fans på matchen Modo-mora iaf, dom höll duktig låda hela matchen
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
J F K: vet inte hur publiksiffrorna var men kanske runt 1000-1500 där får man räkna in flest tikanhängare på just den matchen men ändå slår det inte Modo - Mora
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
J F K: Den match som drog mest tittare till Mittmedia var just den mot Mora.
Helt klart är vi intressanta:)

1) Modo-Mora - 23 096
2) Modo-Timrå - 20 125
3) Timrå-Mora - 18 456
4) Björklöven-Mora - 8 735
5) Timrå-Björklöven - 7 999
+3
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
ivandrago: Japp. Den pucken får inte gå in vid första stolpen.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
J F K:
Visst borde han täckt stolpen bättre vid ett av målen? Om jag nu minns rätt
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
ivandrago: Skitsvårt det där. Oerhört ovanligt att byta målvakt vid ställningen 3-3 i en träningsmatch, men samtidigt så skickar det en rätt tydlig signal. Matcher SKA vinnas.

Edman kommer att behöva bli mycket mer aggressiv och gå ut mot skytten. Jag tycker att han stod väldigt långt in i målet, vilket gjorde honom liten. Jag tycker att vi generellt haft rätt bra utveckling på våra målvakter även efter Masken lämnade. (Egentligen kanske Mange är bättre tekniskt, medan Masken var duktig mentalt).
+1
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Olle:
Hade gärna sett att Edman fått stå hela matchen, Hellkvist motiverade bytet med att man vill väcka laget då målen kom lite väl enkelt. Hellkvist la skulden på utespelarna som slarvat med skottäckning.

Dåligt för Edman kanske, men bra för gruppen att få ta hem en match mot mora. Sen kommer Edman från div 1 och kan mkt väl ta några kliv när säsongen väl har börjat.
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Olle: Det jag menade var att Timrå inte tvingade Hanses att göra en förflyttning. Även om några skottlägen var rätt ok, så blir det inte alls lika farligt om Hanses (eller valfri målvakt) får koncentrera sig på skytten. Du skrev om Modos PP där pucken gick fort och man tog direktskott, vilket i princip är exakt motsatsen.

Det blev ju panik på slutet för man var inte trygga i systemet. Man blev passiva, lämnade någon extra meters lucka, sluta själv anfalla och då blir det lätt så att motståndarna gör mål.

Men, jag är väl den första att erkänna att försäsong är försäsong. Det är värt noll och ingenting om man inte kan spela bra i serien.
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
J F K: ja men ni kryssar mot SHL-lag två gånger och vinner över SHL-lag två gånger. Sen både mot SAIK och senast mot Timrå var ni tillbakapressade under långa stunder men så kan ju en hockeymatch vara mot nästan vilket lag som helst. Någon (kanske du?) menade att Timrå tar rätt dåliga avslut i senaste matchen, där håller jag bara delvis med och hyllar Hanses, i min mening suger han upp många puckar för att han är välplacerad. Nästan hela tiden. Som motståndarsupporter är det frustrerande att se, att man ofta behöver en Möller, Elias Pettersson eller en Holloway för att göra mål på dom där chanserna där det ”borde” bli mål.

Såg en del matcher med Modo förra säsongen och ni hade ju några hjärtattacksmatcher där motståndarna kvitterar sent, sånt får ni säkert se mindre av i höst.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Olle: En sak som känns oerhört bra är att vi får oavgjort mot ett SHL-lag även om vi inte spelar på topp. Vi var hyggligt nära Löven trots att vi gör en skitmatch.

Det finns liksom en helt annan jämnhet i spelet än så länge. Bara genom att inte torska varenda match när vi är mindre bra ger rätt många poäng. Jag hoppas topp fyra.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
bisterfinnen: haha ja nu kommer det retroaktivt för gamla synder.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Olle: Jag tycker att 24 timmar var lite klent tilltaget för dina svinerier. 24 månader vore mer lämpligt 😂
+1
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Nucky: tror definitivt du har en poäng där. Ska inte tjata om Timrå men kolla på KHK i kvalet. Man tar in honken som får kliva av i match 6 på grund av nån mystisk handskada (han började matchserien bra men avslutade lika smidig som en skyltdocka). Reservkeepern får kliva in och gör en dundertabbe på Timrås 1-0 i match 7. Snacka om mardrömsläge.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Olle: Om man ser till laget tycker jag det är bra, Björn visar att varje match ska vinnas. Tror dessutom risken var stor att Edman tappat matchen helt i det läget (klev av vid 3-3) vilket förmodligen gjort ännu större skada på hans självförtroende.
Bakom Hanses känns det väldigt tunt, vilket är enda orosmolnet just nu. Men måste såklart ge pojken fler chanser.
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
J F K: jo men det har du helt rätt i, Timrå fick defensiven att fungera rätt bra men hade, i min mening, inte ett fungerande PP på i stort sett hela säsongen. Men det byggde på några kvicka spelare som Johnsson (nu HV71), Dahlén, Wedin och några till. Det byggde på att spela på motståndarnas misstag, något som funkade väl i HA, funkade sisådär mot KHK i kvalet och hur det funkar mot SHL-lag, ja det får vi se. Men en sak som Modo har redan idag, som jag tycker man ser sällan i HA, det är ju blixtsnabba avslut i PP. Det var några riktigt snygga mål med direktskott i PP, få lag klarar det i HA och den kvalitén tror jag fungerar oavsett om man spelar i HA eller SHL.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Rogersson: Jag har råkat ut för nån admin-tomte med en dålig dag och blivit avstängd från timråforumet så jag har skrivit try-out med modoforumet på 24 timmar. Nu måste jag hålla detta 100% hockeyrelaterat, annars blir jag avstängd härifrån också så jag måste fråga: Målvaktsbytet av Edman till Hanses, bra eller dåligt? Sänder det signaler att man tar det hela på allvar eller är det lite väl hårt på självförtroendet att bli utbytt i en träningsmatch när man till och med leder matchen?
+4
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Olle: har du gått och blivit modoit? Sen igår.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Olle: Samtidigt så tycker jag Timrå presterade mycket bättre än vad truppen borde varit på papperet ifjol. Dessutom spelar man redan en ganska defensiv hockey med kontringar, som förmodligen passar rätt bra för SHL. Det var liksom inte Leksands rätt offensiva stil med ett ihåligt försvar, utan man hade ett defensivt utgångsläge fast ständigt med fart under skridskorna.

Målvaktsspelet bli kopiöst viktigt.
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Ullf: jag tror vi kan klara topp 4, det är en rimlig målsättning. Sen måste vi överprestera, precis som Timrå förra säsongen, för att det ska räcka längre än så.
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
J F K: tycker man kan jämföra Wahlgren/Wernblom med Timrås Olofsson/Hållander. Dvs. om man kan få två juniorer att prestera som seniorer i ett annars stabilt allsvenskt lag så kan det räcka hur långt som helst.

Timrå får det tufft, jag tror inte man hade räknat med att tappa så många ledande spelare, ungefär lika lite som man hade räknat med att gå upp i år. Det blir fokus på överlevnad och säkert en frustrerande säsong. Då har ni garanterat en, ur supporterperspektiv, roligare säsong att se fram emot.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Olle: Wernblom påminner inte så lite om en ung peter Forsberg. Foppa blev trots allt tvåa i utvisningsligan i hela elitserien på den tiden och tog precis som lill-werner alldeles för många onödiga/korkade utvisningar.

Wernblom och Wahlgren har båda två tagit rejäla steg i sommar och jag tror båda kan bli riktigt bra i vinter. Viktor Berglund måste ha gjort sin sämsta match på länge förresten, men han är ung.

Timrå var bättre än Modo igår och det var lite motsatt hur det såg ut första matchen mellan lagen. Timrå har dock så tunnt på backsidan att jag är rejält orolig för att laget kan bli avsågade relativt tidigt tillsammans med Mora. Igår blottades inte det så mycket, men man kommer att möta SHL-lag som kan sätta mycket mer press på backarna i vinter.

Fast Modo har rankats topp fyra av de flesta, vilket är snäppet över Timrå ifjol. Jag tror inte vi kan flyga under radarn på samma sätt tyvärr. Modo är också alltid mer omskrivna än Timrå pga historiken.
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Gavelo: Wernblom är jag föga imponerad över. Sätter kamraterna i svårigheter och tar riktigt dumma utvisningar i match efter match. Som igår när han ligger på isen och vägrar släppa motståndarens klubba, det är ju bara onödigt. Men han är ju ung och har uppenbarligen offensiva kvalitéer, kan han spela mer disciplinerat så har han säkert en ljus framtid. Tycker det som känns spännande för er modoiter är att ni har ett helt ok lag (som Timrå ifjol), som inte tippas i topp (som Timrå ifjol) men som hittills som grupp har presterat bättre än vad som kan förväntas, dvs. ni verkar ha en bra gruppdynamik. Spelare som slår sönder klubbor i frustration efter en förlust i träningsmatch, det tyder ju på engagemang. Tror mer på den modellen än att värva sig upp i SHL som Leksand försöker med. Tror ni har goda chanser att få ut max av väldigt många spelare i höst.
+3
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
ivandrago:

Håller med! I början tänkte jag topp8 men nu när man ser laget och hur vi spelar då ska vi ligga i toppen och hugga.

Om detta räcker för att placera oss framför auk, leksand, löven det får vi se.

Men tror att vi kommer ha en jämnhet i år som vi saknat tidigare år och detta kommer leda till högre placeringar.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Ullf:
Klart man skall sikta på topp-2, sett till allsvenskan väldigt bra förutsättningar med ekonomi/organisation och underlag för ungdomsverksamheten, andra allsvenska spelare är beredda att komma hit mm. Tycker jag själv att det är ett misslyckande om laget missar topp-5, gör laget det har man underpresterat i något/några led.

Ibland kan jag känna att man vill gömma sig bakom en låg målsättning, för att kunna säga ”vi uppfyllde..”. Det blir en bekväm fallskärm. Det gäller inte bara idrottsklubbar utan generellt i livet.

Sen är det inte alltid puckarna studsar din väg och man kan misslyckas med sin målsättning men ändå ha gjort en bra säsong men det är en annan diskussion:)
+1
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Gavelo: klart att det är en komplimang, inte ens han orkar spela 60 minuter varje match!
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Ullf: Att säga att en av Sveriges bästa backar gör mer nytta på sidan av isen är antingen en väldig komplimang eller en väldig sågning, men jag väljer att se det som en komplimang och han blir lite av en mentor till bland annat Hedberg men även för många andra unga spelare och även såklart för hela laget.
Hur som så blir det på förhand lite roligare i vinter som modoit
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Gavelo: TE kommer att lyfta laget mentalt,gör troligen mer nytta på sidan av isen!
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Ullf: Tror man har målsättningen att klara topp 8 gör att inte sätta onödig press på laget
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Gavelo: topp åtta? MODO kommer helt klart vara och nosa på topp två! Med brasklappen att ni har underpresterar förr!
+1
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Veteranolle: Ungefär som att du VILL att vi ska klara topp 8!!?!, kom igen, det är skitkul för er att ni spelar i shl, det tycker jag mest pga att jag känner eran klubbchef, övrigt så tror jag ingen eller iaf knappt några att man tycker det är kul att länsrivalen spelar en div högre, ungefär som att fråga en hammarbyare om dom är glada för att AIK och DIF spelar i högre divisioner än dom själva, det finns ju liksom inte.

Ni kommer få det tufft, det får alla nykomlingar i en ny divison oavsett om det är uppåt och nedåt, ni har en ganska svag ekonomi som inte tillåter några väldiga utsvävningar och ni har värvat ganska ”ekonomiskt” MEN ni har bevisligen ett jädra GO i laget och Andersson har verklugen förädlat spelarna under förra säsongen vilket nog kan göra er till ett svårslaget hemmalag i första hand, Timrå är alltid bra hemma.

Modo har fått behålla många bra spelare från förra säsongen och har fått in en tränare som jag tror kan bli lite utav vad Andersson var för Timrå förra säsongen, sen har vi fått hem Toby och Hedberg, och några av SM juniorerna har utvecklats ytterligare och på allvar kan ta en plats i laget, det ser ljust ut och topp 8 borde vara ett självklart mål.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Gäsp: Alla vet att vi kommer att få det tufft men när en modoit säjer det HOPPAS dom att vi ska få det tufft .
Lycka till Modo och jag hoppas att ni kommer bland dom åtta bästa i år.

Timrå Ik är dom bästa och vi ger aldrig upp !!
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Olle: Klart Hanses är bra, riktigt bra, men han hade en del skador och va lite darrig ibland och det var därför Wallin stod en hel del, men såklart är Hanses våran kanske viktigaste spelare och det brukar ju målvakter generellt kunna vara, man kommer inte långt utan en toppmålvakt, Men sen finns ju spelare som T.Enström som tillhör en av Sveriges bästa inhemska backar, en Wernblom jr som har enormt med talang, Hedberg, mfl som faktiskt är riktigt bra hockeyspelare och mest troligen hamnar i shl och högre på sikt.
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Olle: alla dom målvakterna hade betydligt bättre motstånd också.. Ullmark och Starkbaum är klart bättre än Hanses otvivelaktigt.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Olle: Vårt derby var allt annat än grinigt o tufft. Ja ni får det tufft men va fan det räknar väl alla med!? Sen tror jag mot många andra att Svedberg blir inte så bra som alla tror! Däremot Hållander och Olofsson kommer att klara shl med bravur! Bara min tanke och inget en modoit tänker generellt!
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Gäsp: precis som Modo bitvis spelade bländande så tycker jag Timrå spelade rätt bra, under dom konstiga förhållanden som råder i en tredagarscup. Tror dom flesta lagen får det tufft första året i SHL, även Timrå. Sen träningsmatch är träningsmatch, det roliga i år tycker jag var att det ändå var liv i alla matcher. Tufft, grinigt och spännande, för att vara just träningsmatcher.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Olle: Bra där Olle! Jag gillar glimten i ögat. Själv tycker jag att ni gör en hyfsat bra andra perre men i övrigt gör ni en väldigt slätstruken cup. Jag tror ni kommer att få det tufft men Hållander och Olofsson kommer göra det bra i shl. Vänta där på oss istället för vi kommer!
+2
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Gäsp: jag känner som ditt användarnamn.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Olle: skadestatus? Hur känner du för värvningen av Printz?
Kommentera

Sv: Modo - Mora SCA
Ogie Ogilthorpe: spontant skulle jag då säga att alla dom målvakterna har stått under en period då Modo varit ett bättre lag. Hanses har ju stått under en period då det gått som sämst för Modo. Vad jag kan se har han bättre GAA än både Starkbaum och Ullmark. Sen starkbaum, kom igen är du full eller?
+1
Kommentera

1905734 · »