1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480359 inlägg · 4078 ämnen

MoDo - Örebro 13-14

1607224 · » Till forumet


Sv: MoDo - Örebro 13-14

Berka: Gunnarsson har väl haft en del skador i år bland annat? Sen konkurerar han ju främst om Bengtssons plats och som det är nu är Bengtsson tyngre i spelet. Gunnarsson tycker jag är en oerhört smart spelare, men skulle behöva bygga på sig ett antal kilon.

Och K-fop har ju spelat riktigt bra i år så han petar ju inte honom heller så...

Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Sen kanske man ska ge credd till Hedman som mest får det för hans defensiva saker men sargpasset till spina på 1-1 målet är ett svårt och vansinnigt vackert pass.
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
J F K: Ah jag håller med fullständigt, jag menar på samma sak som du när jag skrev att han ständigt söker andra våg.
Han borde hellre bara dumpa pucken ist för att försöka sig på svåra avvägningar som kan resultera eller som i detta fallet ofta resulterar i spelvändningar med halva modos lag påväg i fel riktning och som sätter våra backar i svåra situationer.

Btw. Gunnarsson som var först att få A-lagskontrakt förra säsongen verkar inte få så mycke förtroende denna säsong.
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14

Berka: Jag kan köpa att han missade passningar och dribblingar om han inte gjort det på så farligt sätt. Min poäng är att han ofta gör det på "fel" sätt. Om hela laget är på väg upp och han tappar pucken genom en farlig passning blir det så svårt att försvara sig. Slår han bort en passning i "nord-sydlig riktning" är det svårare för moståndare att få en bra spelvändning mot oss, men Spina slår ju ofta passningarna parallellt med blålinjen och ett pucktapp då är riktigt farligt.

Dvs, jag accepterar att man missar ibland, men hans riskbedömning är fullständigt uppåt väggarna. Ska man slå passningar som blir livsfarliga om motståndarna bryter, då måste man vara lika bra som Susse och Foppa på att slå dem.

Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
J F K: Tittar man på spina så när han ska transportera pucken så dribblar han pucken vänster/höger i farten, lite som 10 åringar gör för att förvilla sin motståndare.
Nä spina är för enkel och lättläst, han har farten men saknar styrkan och tekniken, så fort han kommer innan för blå så är han oförmögen att ta sig förbi försvarande spelare och tvingas bromsa upp vända utåt och söka pass på 2:a våg.

Spina kändes bättre med Sundström och skröder för nån säsong sedan
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Berka: Han är nog viktigare när han inte är på isen...
Problemet tycker jag först och främst är att han spelar juniohockey. Han väljer så ofta den farligare lösningen och som sagt saknar han tekniken för att spela med små marginaler.
Kort sagt har han en förmåga att tappa pucken precis vid de tillfällen man inte får tappa pucken...
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
renen: Får han nytt kontrakt så är det konstigt. Som sagt en riktigt helyllekille i laget, både han och hans fru engagerar sig riktigt mycke i Modo och det är bra men prestationen på isen är ändå de viktigaste.

Synd att han inte lär sig att hantera puck och inte ätas upp av backarna gång på gång utan skulle han utöka sin reportoar lite offensivt så skulle han bli en helt okay shl spelare.
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Monno: Spina tar upp plats som en junior ex Victor Olofsson med lätthet skulle ha. Ikväll gjorde han två saker ett ass till Skröder samt Skellefteå- bytet. Det räcker inte.
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14

J F K: Kul för dig, grattis till dom.

Jag tror inte heller att modo tappar, speciellt inte efter dagens 3 pinnar, men innan och vid en förlust så hade jag nog varit smått nervös, nu blev ju inte så fallet så därav kan vi ju sluta att spekulera i detta mera.

För övrigt har spina en märklig förmåga att alltid som i 95 % tappar puck kring offensiv blå, ungefär som att han har något otalt med den offensiva blålinjen så det var ju naturligtvis han som skulle assistera skröder på det förlösande målet ironiskt nog innan för blilinjen

Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Salle: Ja men givetvis gör Spina bra saker ibland. Och jag är rätt säker på att han är en kanon kille och att han brinner för MoDo. Tyvärr ställer han dock till det lite för ofta för att jag tycker det ska va ok. Alldeles för mkt dräll.
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
J F K:Spina.
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
J F K: Dock såg jag inte vem som bytte, utan bara att någon gjorde det så Hedberg kunde komma fri.
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Salle: Ahh, det var alltså någon mer än mig som såg den SAIK-varianten:)
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Monno: Spina borde ju få en assist och guldstjärna bredvid sitt namn för hur han offrade sig för laget vid tekningen innan Hedbergs mål.

Han kastar sig hänsynslöst in i spelarbåset när pucken släpps för att Hedberg ska kunna hoppa in bakom Örebros backlinje. URSNYGGT!
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Berka: Nåja, jag är helt säker på att vi slipper kvalserien, men självklart är jag medveten om att det fortfarande teoretiskt kan inträffa.

Har fyra sm-medaljer inom hockeyn, som jag fått både som spelare och ledare. Nu lär du vara betydligt mer meriterad än mig, men jag har faktiskt sysslat lite med hockey i mina dagar.
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
J F K:  Ja du det är ganska enkelt att misstänka att du nog aldrig ens spelat hockey eller liknande, det märks i dina inlägg, men skit samma jag kan ha fel och jag är föga intresserad.
Nu var det ju du som B ö r j a d e kalla mitt inlägg för löjligt  för att sen påstå att jag har brister i mina argument?!

Jag har aldrig skrivit heller att vi kommer hamna i kvalserien, jag skrev att jag var rädd att vi kunde hamna där OM vi inte tog 3 poäng idag, och eftersom vid förlust så hade det som sagt skilt 7 poäng och det är 30 kvar att spela om, detta argument känns så mycke starkare än att räkna på ett visst poängsnitt i redan spelade matcher, vilket kan ge ett ungefär men knappast något att luta sig mot då du inte tagit spelschema i beaktning och vilka skador eller förstärkningar Modo och Örebro kan få ellerhur!



Personligen anser jag att ditt argument var rejält mycket tunnare än mitt, ja faktum är att jag tycker det är stendumt att påstå något liknande med hänvisning till att Örebro aldrig tar igen 10 poäng på Modo på det återstående 16 omgångarna.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14

Berka: Då du inte vet ett dugg om mina meriter inom hockeyn kanske du har rätt. Eventuellt är du helt ute och cyklar...

sedan är det som vanligt. Dina argument är så tunna att enda chansen att vinna diskussionen är att odugligförklara mig. 

Självklart finns alltid risken att vi kan komma till kvalserien, men det är ohyggligt liten. Vad ska ett Örebro med seriens tillsammans med AIKS tunnaste trupp och kanske sämsta målvaktssida med HV som utmanare värva eller göra för att plötsligt ta poäng som ett topplag? 

Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Spina alltså...
Detta duger inte. Visst han gör det ju bra vid Skröders mål. Men det var väl enda också.
Tyvärr totalt bedrövlig. Han verkar vara en kanon kille och åt säkert bra att ha i laget. Men han räcker inte till på den här nivån tyvärr.

Öhnerud däremot verkar kommit igång på riktigt! Kul att se.
Ock Skröder visar att alla dessa poäng inte bara satt i Susse. Han var grym idag!

Sen skulle jag vilja berömma nr 6 Olofsson. Gjorde det riktigt jäkla bra idag enligt mig!
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Berka: skall stå INTE jättetråkigt att Modo får kvala"

Tjocka fingrar + en Ajfån
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
J F K: så du menar att ditt argument med poängskörden i tidigare matcher helt utseslutet kvalserien?
Jag har inte läst många vettiga inlägg från dig, en typisk kille/tjej som är jätteintresserad men är helt oduglig.

Men här får du ett inlägg att fundera över.

Denna match var jämn ända in i slutet, Örebro var väldigt nära 0-2 och även 2-2, ponera att Örebro vunnit vilket inte hade varit helt orättvist så hade det skilt 7 poäng mellan oss, det är i mina ögon inte riskfritt och det argumentet är fan så mycke mer vettigt än att räkna på ett poängsnitt för redan spelade matcher.
15 omgångar kvar och mycke kan hända, skador och nyförvärv kan komma så jag skulle inte säga att det är jättetroligt att Modo får kvala men risken finns.
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14

J F K:Poängmässigt är vi närmare andra- än elfteplatsen.

Det är alltså inte mest för att Modo är så bra, utan för att det är grymt osannolikt att Örebro plötsligt börjar ösa in poäng på ett sätt man inte gjort sedan omgång tio, typ. Sedan dess snittar man mindre än ett poäng per match, vilket innebär att Modo måste ta noll(!) poäng på sexton matcher för att vara i riskzonen.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14

Berka: Nåja, ska vi sikta på förstaplatsen när vi ändå håller på med statistiskt löjliga funderingar? Det är ju 45 poäng att spela om...

Nej, kvalserien blir det inte.

Personligen har jag lite svårt för sådana som i brist på argument kallar andra för okunniga eller liknande...

Snygg variant där vid 3-1. Lite SAIK-kopia på den, men det kan ha varit Anders som "uppfann" den där.

Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Efter att ha sett Modo-Örebro och sen Zappa över för att se slutet på Luleå-saik så måste jag säga att jag saknar Timrå i shl.

Luleåmatchen får ju våran match att likna ett juldekorations program med Ernst
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
J F K: Du å dina stendumma inlägg, Modo låg 9:a det är 2 placering ovanför kvalstrecket och hur du än vrider å vänder på det så är det nära kvalserien. Att Modo med idag har fastare mark samt att AIK och Örebro hackar så det ska mycke till om vi hannar där men att utesluta den är bara ren jävla idioti från din sida, skärp dig för f.n

Gött med 3 poäng när spelet uteblir.
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Skellefteå går mot förlust igen! Känns som bra timing att möte dem nu!
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14

J F K:

En ren njutning att se Skröder ikväll. Jag har tappat räkningen på alla öppnande förstapassningar han har slagit. Hockeyporr.

Önerud blir bättre och bättre. Nu spelar han som jag hade hoppats på inför säsongen.

Backsidan ser lite tunn ut nu. Jag är inte jätteförjust i Regehr. Träffar han någonsin mål nuförtiden?

Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14

Lyssande tredje period av Modo

Vilken underbar kväll!

Modo vinner och Skövde IK vänder 2-0 underläge till 2-2 och kvitterar sedan till 3-3 18:42 i sista perioden, mot hatmotståndaren Mariestad. Straffar väntar där :)

Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Tur vi har Ullmark! Denna match kunde varit förlorad efter 30 minuter annars!
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14

Berka: 13 poäng på femton matcher av ett lag som ligger väldigt nära en poäng per match. 44 poäng på 39 matcher.

sluta med snacket om kvalserien för det är löjligt.

Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Otagbar! Önerud fortsätter producera!
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Hur många mål i öppen kasse har öhnerud gjort denna säsong, bör väl vara en 3-4 st?
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Bad_Brett: Våran poänkung fortsätter att leverera.

Cumiskey alltså
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Tänkte väl att vi skulle få en snabb emot oss också!
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Ojojoj 13 fasthållningar, 4 trippingar och 18 slashingar sen får vi PP igen! Kom oväntat måste jag säga!
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14

Bad_Brett: Skröder får med sig en utvisning nu också!


Vem fan vill bo i Örebro?!?!?!

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Hedberg är en kille som behöver självförtroende! Gått på lite tomgång på slutet, så skönt att han fick sätta en balja!
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14

Patrik Källstr:

Skröder är KUNG. Samtliga mål är hans förtjänst.

Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Berka: Kallar jag spelvändning!
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
ULTIMAVICI: Distinkt avslut av Hedberg!
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
ULTIMAVICI: Torpen i backen. Var det en armbåge från Wiklander?
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
ULTIMAVICI:  Örebro har helt klart växlat upp, nu blir det till att slåss i 6 minuter utan misstag.


Eeä nä 3-1 nu skööönt

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Berka: Tappat luften?
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Bara en tidsfråga innan det står 2-2 på tavlan för nu har Modo som så många gånger förr börjat spela på resultatet utan positivt resultat.
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14

Berka:

Ritola har en rolig historia att berätta för barnen när han är äldre nu iaf.

Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
ULTIMAVICI:  Ja den var nästan helt osynlig. Skulle vara kul å höra domarens förklaring

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Förstår att domaren missade den trippingen! Var lite svår att uppfatta! Host host
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Patrik Källstr: Så vissa tror alltså att Örebro som bara snittar lite drygt en poäng per match ska ta igen 10-13 poäng på Modo på 15 omgångar? Känns enligt mina statistikkunskaper helt befängt.
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Inte många som vill skjuta men det är vackert ändå <3
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
Gusse: Nu ser det ut som att vi tagit över matchen på riktigt. För tillfället i alla fall.
Kommentera

Sv: MoDo - Örebro 13-14
S-vikaren: Sandberg såg inte ens ut att försöka rädda
Kommentera

1607224 · »