1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482189 inlägg · 4079 ämnen

Modo - Örebro

1644367 · » Till forumet


Sv: Modo - Örebro
M.Lemiux: Ärsch. Han är bara dum i huvudet och medverkar tillsammans med Bert till att föraktet för den klubben bara ökar.
Kommentera

Sv: Modo - Örebro

J F K:

Hehe, sant...men denna gång blev han märkbart provocerad av att jag hunsade av honom för hans skitprat här :)

Kommentera

Sv: Modo - Örebro
Monno:hur ska Modo gör när olofsson,kempe och nylander sticker till jvm?  Kyle flanagen tar väl nylanders plats men sen då?? lånar man in nån kanske eller try out?
Kommentera

Sv: Modo - Örebro

J F K: Vad jag fattat på t.ex. Jimmy Hamrin så har Timrå ett uttalat samarbete med Modo. Eller båda parter vill iaf ha det. =)

Därav som Hamrin fick reda på att Modo tänkte satsa på Ullmark ett tag när man lånade ut Reideborn t.ex.

Kommentera

Sv: Modo - Örebro
J F K: Ja, du har säkert rätt. Tänkte om det fanns någon uttalad strategi från den ena eller andra klubben som skymtats.
Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Mano: Har ingen aning. Vi har väl lånat ut spelare lite överallt. Det finns väl en och annan Björklöven kille som valt SAIK istället för Modo, även om vi på senare år verkat mer attraktiva på den punkten.

Sedan kan det vara så enkelt att det handlar om spelartyp. Vi kanske inte har de spelartyperna Löven letar efter helt enkelt. Albin Carlsson har sin uppsida offensivt och kanske var det därför Timrå nappade, men Löven kanske behövde en defensivt skicklig kille osv.

Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Mano:

Trollet, jag alltså, har postat ett inlägg med länk på Skellefteå AIKs sida. Vad har ni för kommentarer till den?

Kommentera

Sv: Modo - Örebro
Någon som vet varför vi inte lånar ut J20-gubbar till Löven längre? Ser att de tar in ungar från Schtaaan nu, vilket rimligen inte kan vara deras känslomässiga förstaval. Vi har ju flera med Ume-bakgrund tänker jag?
Kommentera

Sv: Modo - Örebro
M.Lemiux: Sluta mata trollet. Han bara provocerar så svara honom inte.
Kommentera

Sv: Modo - Örebro

M.Lemiux:

hatiska, hånande och lögnaktiga inlägg? Jag tror att du har blandat ihop vår sida med Fuleås?

Jag har inga alter egon, rumpnisse.

Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Sven Sewage:

Tja, bara att läsa igenom dina inlägg igen förstår du vad jag menar...eller NÄ...det lär du inte göra. Men jag menade mer att du förstört SKAIK-sidan, vilket jag skrev om man nu kan läsa, med dina minst sagt underliga inlägg....kallar riktiga SKAIK-supportar som inte håller med dina hatiska, hånanade och lögnaktiga inlägg för femtekolonnare och manar de riktiga supportrarna att skriva hatiska inlägg till andra lags fan för att få din gunst, vilket de förståss bryr sig mindre om att få, vilket bevisar vad du är för nått...

Ja, vilka alter egon har du??? SVårt att lista ut det...

Och jag har aldrig kallat dig rumpnisse, fastän det finns många skäl att kalla dig för det. 

Kommentera

Sv: Modo - Örebro
Sven Sewage: Men för helvete, väx upp.
Kommentera

Sv: Modo - Örebro

M.Lemiux:

på vilket sätt har jag förstört här på MoDo-sidan och kommunicerat på ett icke-vettigt sätt? 

Vilka alter egon menar du att jag har?

Jag må vara ett troll, men jag är i alla fall inte en liten rumpnisse.

Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Monno:

Visst är det så...tyvärr förstör detta troll med hans alter egon SKAIK-sidan med hans skit så att det blir omöjligt för de vettiga att kommunicera där.

Kommentera

Sv: Modo - Örebro
M.Lemiux: Det är ju synd då det uppenbarligen finns SAIKare man kan disskutera med här på forumet.
Att en som öppet säger sig vara ett troll förstör hela saik boken.
Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Men usch vad det stinker här på eran sida MoDo:iter....

Jaha, efter ha läst lite förstår nu jag varför det stinker här och ber mkt om ursäkt MoDo:iter...
Anledningen är förståss att låtsas-Sven "SS-Voldemort" Sewage inte kröp tillbaka till Kruvan med Cry-Bert när jag bad han göra det, utan han stannade kvar lite och förpestade detta ställe med mer skit-snack och hån inlägg...

Vik hädan... 

Kommentera

Sv: Modo - Örebro
skulle han isåfall spela i andra kedjan eller?
Kommentera

Sv: Modo - Örebro

J F K:

Wandell, det var ett bra förslag. Visst han har inte öst in poäng senaste säsongerna men när han var i Timrå gjorde han det riktigt bra. 

Ifall han på väg bort från KHL skulle ett 1+1 kontrakt vara perfekt, skulle troligen innebära att vi fick en till stabil kedja som kan producera. Frågan är vad han skulle kosta.

Mycket bra förslag!

Kommentera

Sv: Modo - Örebro
Monno:ser att han har varit i några slagsmål så kanske vet faktiskt inte 
Kommentera

Sv: Modo - Örebro
modomille: Haha är inte han rätt psyko?
Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Bad_Brett:kan inte jarkko ruuto vara något? tittade på free agent listan rätt stor spelare gör allt för att vinna kan producera lite  är också straffspecialist.

Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Rytter:

"Alternativet att konfrontera spelare direkt efter en jobbig förslut kan bara sluta på det sätt det slutade. Sedan har Bert mage att klaga på att Rönnberg tar det offentligt på en presskonferens, var ju Bert som först och främst som valde att ta sitt missnöje offentligt genom att håna spelare öppet inför alla på isen (dessutom fel spelare). Detta gör han alltså inför publik, spelare och funktionärer och sedan blir han förbannad när Rönnberg konfronterar honom. Snacka om konstig logik."

Okej, min sista post då.

Om du kikar på det bifogade klippet 12:50 in så är det uppenbart att det precis som Bert säger är Axelsson som åker fram till honom efter slutsignalen och konfronterar honom när Bert är på väg ut, inte att det är som du skriver. Det är Bert och Wallson bredvid varandra, och Axelsson är den enda spelaren i närheten. Det är inte så att Bert hånar honom inför alla på isen, utan det är Axelsson som söker upp Bert.

Att Roger Rönnberg är en synnerligen dålig förlorare är ingen nyhet direkt. Inte första gången han inte kan ta en förlust utan måste snyfta ut i media efteråt om hur synd det är om honom och hans lag och hur dålig vinnare motståndaren var. Det har jag sett i SHL, i slutspelet ifjol, och i princip varenda gång juniorkronorna torskade mot Kandada och mot Ryssland i slutspelet.

Tack för ordet, och punkt från min sida.

Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Monno:

Klart det går att gräva famn, Hur mycket betalade MoDo exempelvis för Kabanov? Finns såklart tusentals lösningar. Det krävs förstås att man har handlingskraftiga ledare då.

Kommentera

Sv: Modo - Örebro
Bad_Brett: Är det inte lite konstigt/fel när Brashear kan tända medspelarna så pass mkt dom byten han gör? Såg inte matchen men fattade som att Modo höjde sig så fort han spelade?

Är ju tydligt att det är inställning om man kan rycka upp spelet så fort Breshear kommer in och faktiskt tar i trots att det går sakta.

En riktigt jäkla energiknippe verkar vara det vi behöver. Typ Hinote.
Nån sån jäkel borde väl gå att gräva fram i AHL lr så?
Kommentera

Sv: Modo - Örebro

J F K:

Ja, precis. Samtliga ledare är ju mysgubbar. Det blir inte bra. Och det lättaste är väl då att göra förändringar i båset. Kanske låta Gradin och Wernblom byta plats?

När det gäller Svartvadet borde jag ha anat att det skulle bli såhär. Egentligen var det samma visa när han var lagkapten. Han var den roliga killen som spred en positiv attityd i omklädningsrummet. Problemet är att när det går riktigt dåligt så fungerar inte detta längre. Då är det snarast provocerande att någon försöker skämta om allt. Det är då man vill ha någon med enormt mycket pondus, som går ut och krigar, skäller på domaren, hamnar i fajter, som visar att han vill göra allt för att vinna. 

Kommentera

Sv: Modo - Örebro
J F K: Wandell höll på att bli wunderbar på min nalle. Hur som helst så är han nog dyr, men en kille som vi verkligen skulle ha nytta av.
Kommentera

Sv: Modo - Örebro
Rytter: Nordgren eller Öberg ger inga pengar alls. Möjligen Roche eller Nättinen.
Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Vi släpper helt enkelt diskussionen med den där pajasen som hittar på saker eftersom för att det passar honom.

Jag vet inte vad jag helst tar. Förmodligen är det en andretränare med uppgift och pondus att tvinga fram ett fungerande försvarsspel. A Forsberg är nog lysande för att få juniorer att prestera osv, men det är väldigt mycket "kompis" över det hela. Skellefteå har ju en helidiot i båset som spelarna säkerligen är rädda för och därför skräms till att prestera. (Man vet ju aldrig vad karlen kan göra). Jag vill ha en hos oss som också kan ställa de kraven och ha kraften att få spelarna att alltid jobba hem, alltid söka upp sin markering med början från framför mål, jobba blad-blad osv. Inte bara någon gång då och då när man känner för det.

Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Bad_Brett:

Håller med att det inte behöver vara en stjärna för att lyfta detta lag. Även ifall man helst ser t.ex en center av hög kvalite. Offensivt har vi varit bra tycker jag, problemet är att behålla energin och aggresiviteten hela matchen, samt försvarsspelet.

Många sågar våra backar, men mycket av problemen kommer från forwards också som inte hjälper till tillräckligt, och inte lyckas vinna sina kamper i egenzon.

En Hinote typ, en Torkki typ eller Tuokko (för att jämföra med tidigare modo värvningar) skulle kunna ge den boost som behövs i vissa kedjor.

Men vart finns dessa spelare och framförallt vilka är det?

Svartvadet har ju tidigt sagt att det ej är detta lag som kommer att avsluta serien, det kommer han vara tvungen att bevisa, lyckas han inte med detta då ska han bytas till nästa säsong.

Vilka spelare i truppen kan man få att lämna tror ni? Går det att få iväg Nordgren, Roche och spara pengar? Men vem fan vill ta över deras kontrakt?

Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Rytter:

Om du hade sett matchen, och presskonferensen, så är det VÄLDIGT tydligt att

A) Det är Axelsson som söker upp och konfronterar Bert Robertsson när han är på väg av isen

B) Att det är Roger Rönnberg som konfronterar Bert Robertsson på presskonferensen, trots att de samtalat om just detta innan presskonferensen.

Utöver detta har Skellefteå AIK som praxis att inte snacka med domarna efter matchen och anmäla saker i efterhand, enligt överenskommelse mellan lagen.

Varför utalar du dig när du uppenbarligen inte känner till händelseförloppet?

När ska Geátan Royer debutera?

Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Rytter:

Som jag skrev förut så garvade de flesta när LHC värvade Kent McDonell ifjol. Till och med Brashear verkar påverka MoDo positivt. Att hålla på och tjata om att man har en "budget att följa" är bara skitsnack.

Jag är så trött på den här losermentaliteten. Jag är egentligen inte missnöjd med Anders Forsberg, utan tror fortfarande att han är helt rätt för MoDo. Men när _samtliga_ ledare tycks tro att de är korpishockey de håller med, då blir det problem. 

Svartvadet tycks ha sprungit och gömt sig fullständigt. Ibland undrar jag om han använder samma telefonsvare som Ecke använde på sin tid: "Vi letar hela tiden, men det gäller att ha is i magen så att vi säkert får in en kille som smälter in bra i gruppen". Det är i princip den enda han säger. Maken till passiv GM har jag nog aldrig skådat.

Kommentera

Sv: Modo - Örebro
Rytter:Nicklas danielsson i rapperswill kanske det har visst inte gått bta för dom.
Kommentera

Sv: Modo - Örebro

modomille:

Med förutsättningarna att vi endast kan värva en spelare så tycker jag att vi ska sikta på en forward. En stabil center med defensiven och tyngden som kan balansera upp en kedja. Detta för att få till en bra andrakedja samt för att ha täckning när vår främsta center lämnar för JVM.

Ifall inte en center finns att få tag i så en riktigt tung ytterforward som kan hjälpa våra lite mjukare spelare och balansera kedjorna och bidra med tyngd i sargspelet.

Skulle vara otroligt nöjd ifall man efter nyår kan ställa upp med:

Nylander, <ny>, Flanagan, Påhlsson som centrar. Alternativt spela Kyle som ytter och låta Öhman vara center i fjärde. Sedan får Hari ifall han vill ha speltid försöka att slå sig in som ytter. 

Sedan hoppas jag som jag skrev igår att man försöker göra om i kedjorna under uppehållet, tycker inte det håller med Possler, Hari och Olofsson i samma kedja. Blir för veka i egenzon.

Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Bad_Brett:

Ja vad har vi egentligen för potentiella nyförvärv? Vad finns det på marknaden?

Kollar man på eliteprospects så finns det inte mycket som ryktas på väg bort. Finns några spelare som från NHL som skulle kunna göra skillnad, men de är nog inte billiga eller realistiska.

Finska lag brukar väl släppa sina "stjärnor" när dom inte har chans att nå slutspel. Vad finns det i dessa lag?

Vad finns det för spelare som ryktas från KHL som skulle kunna bidra till Modo och matcha vår ekonomi?

Kommentera

Sv: Modo - Örebro
Bad_Brett: vad för nyförvärv tycker ni på forumet Modo ska värva,back eller forward?.
Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Sven Sewage:

Ingen har någonsin försökt sig på en jämförelse, det är du som hittar på fiktiva fall och vrider och vänder här. Vi väntar tills den situation du nämner inträffar med Modo och Brashear och så bedömer vi den då.

Just nu diskuterar vi Bert och att vi anser att han är löjlig/dålig vinnare som hånar en motståndare efter en vinst.

Detta nedan är det sista jag skriver till dig kring detta eftersom vi nog inte kommer längre och tycker olika.

Min åsikt är att ledare överhuvudtaget inte ska lägga sig i det som sker på isen och absolut inte ha en dialog direkt med motståndare. Hade Bert känt behov av att lyfta detta vidare så hade han kunnat ta detta via 1) Domarna efter match så dom hade kunnat granska och dela ut ett straff 2) Privat med Rönnberg.

Alternativet att konfrontera spelare direkt efter en jobbig förslut kan bara sluta på det sätt det slutade. Sedan har Bert mage att klaga på att Rönnberg tar det offentligt på en presskonferens, var ju Bert som först och främst som valde att ta sitt missnöje offentligt genom att håna spelare öppet inför alla på isen (dessutom fel spelare). Detta gör han alltså inför publik, spelare och funktionärer och sedan blir han förbannad när Rönnberg konfronterar honom. Snacka om konstig logik.

Det handlar att som ledare att skicka signaler till spelare och juniorspelare i klubben och de signaler Bert nu skickar är "Det är ok att bete sig som man vill, håna motståndare osv huvusaken är att man anser att man har rätt till det".

Detta tycker jag inte är värdigt ifall man vill ha respekt med sig och speciellt inte när man ska representera landets just nu bästa lag som dessutom till viss del marknadsför sig mha sin värdegrund.

Punkt! 

Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Rytter:

Kan ni inte sluta tjafsa med honom? Det enda positiva med att det går dåligt för laget, är att det blir roligare att diskutera potentiella nyförvärv etc. Men det är ju omöjligt så länge det där ärketrollet får härja fritt och dessutom lyckas provocera er.

Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Rytter:

har tidigare dragit alla avundsjuka MoDoiter över samma kam, men inser att det finns olika grader. Även om vi tycker olika känner jag att man kan föra en logisk diskussion men dig. JFK är däremot bortom allt hopp. Det bästa vore nog om ni på något sätt kunde kedja fast honom på ert eget forum, för allas bästa.

Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Rytter:

tyvärr syns inte hela incidenten på SHLs highlights, men det var ett gäng sparkar där. MP med automatiskt avstängning enligt regelboken.

Så er logik är, ifall någon begår en ful gärning med hög skaderisk, så finns det två utfall:

A) Lagledaren skickar in en 42-årig MMA-gubbe på 107 kg med uppgift att nita spelaren.

B) Lagledaren konfronterar själv spelaren och frågar "vad sysslar du med din pajas?"

A är helt okej, men B, näe, då är man dålig förlorare, osportslig och hånar motståndaren?

Bra logik där!

Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Sven Sewage:

"Det skulle vara intressant ifall diciplinnämnden kikade på denna incident, likt de gjorde då Bert senaste fick ett sådant frispel"

Dom kommer aldrig att kika på denna. Har du sett klippen igen? Ifall det är situationen i slutet av matchen du hänvisar till så finns det inget där som är farligt spel. Är det den situationen som gör Bert så upprörd då är han väldigt labil och behöver hjälp.

Situationen i Leksandsmatchen är en helt annan femma, situationen är annorlunda, Bert hånar inte motståndarna så vitt jag vet, och helt korrekt fick leksandsspelaren ett straff för detta.

Men i gårdagens fall så är Bert och alla som tycker att det är ok att håna motståndare enbart pga denna icke situation ganska fel ute. 

Kommentera

Sv: Modo - Örebro
Sven Sewage: Du får givetvis tyckande du vill. Vi skulle dock gärna slippa dina fjantigheter här och att du skriver dina påhitt i Skellefteås bok. Jag har inget komplex för Skellefteå, tidigare (innan Bert, Jimmy Jump och efter att supportrarna gått från charmiga till SHLs drygaste) så hejjade jag på klubben.
Mig veterligen var det Anders som fått massor av lukrativa erbjudanden från khl, medan Bert fortfarande harvar i norrlands minst charmiga klubb.
Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Rytter:

Det skulle vara intressant ifall diciplinnämnden kikade på denna incident, likt de gjorde då Bert senaste fick ett sådant frispel. Bert blev utvisad, han hade säkert blivit utvisad igen nu mot Frölunda ifall förseelsen inte hade skett i de absoluta slutsekunderna.

bloggar.aftonbladet.se/wennerholm/2014/09/bert-fick-ratt/

För övrig visar JFKs senaste två inlägg vilken otrolig fjant han är samt vilket ruggigt Skellefteåkomplex han lider av. Lite synd om honom faktiskt.

Den beryktade presskonferens däremot, där gjorde såklart Bert bort sig då allt blev fel och känslorna gav honom någon slags kortslutning. Som hockeytränare och lagledare tar jag dock honom alla dagar i veckan över Anders Forsberg. Därför är Bert kvar, och Anders borta.

Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Sven Sewage:

Ja jag såg hela matchen och jag såg situationen i slutet. Tycker dessutom inte att situationen är så farlig. Hade det varit något allvarligt hade media plockat upp detta och gjort en ny vinkling på det. Det är kamp om pucken och spelarna gör allt för att låsa respektive få lös pucken, sådan situationer ser man relativt ofta. Du får det ju att låta som Janmark stod och riktade fotbollssparkar mot en liggande spelare och så var det ju inte.

Jag skiter fullständigt i vad som har hänt innan, jag pratar bara om att det är osportsligt av en tränare till det vinnande laget att håna motståndarna. Det är en sak om spelare gör det (men då hoppas jag att klubben markerar), men en tränare som ska vara förebild för spelare och troligen spelare i juniorlaget får inte skicka signaler att det är ok att håna motståndarna bara för att man anser sig har rätt till det. 

Vill du har exempel på hur man kan hantera situationer så kolla på Andreas Johansson i HV, het som Bert men har betydligt mer klass i vissa situationer. Kolla hur han hanterar situationen med Laines filmning, skulle vilja se Bert göra likadant, då kanske han kan få tillbaka lite av respekten han tappat.

Kommentera

Sv: Modo - Örebro
Sven Sewage: Det är alltid efterhandskonstruktioner när pajasen Bert är igång. SHLs mest dryge och arroganta coach. Det är snarare tillfälligheter att han inte hamnat i fler sandlådor.
Kommentera

Sv: Modo - Örebro
Rytter: Vi har väl bara värvat en gratisspelande Brashear som ingjuter mod, attityd och hur seriös man måste vara för att lyckas i NHL. Dvs, om man har högre ambitioner än att pendla mellan ahl och avbytarbänken i NHL.
Sedan kanske han debuterar före Karlsson spelar för saik. Eller vänta, han drog tillbaka till Frölunda trots allt.
Robertsson är en pajas tyvärr. Hade det inte varit för honom, Jimmy Jump och de arroganta och dryga supportrarna så hade nog inte saik varit den mest avskydde klubben i SHL tillsammans med FBK.
Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Rytter:

tack, ett normalt svar.

Både Bert och Wallson och alla ledare i Skellefteå AIK är väldigt förbannade när de lämnar isen. De tvingas gå förbi hela Frölunda när de lämnar isen i Frölundaborg. Såg du matchen? 

Bert söker inte bara upp Axelsson, men käftar bland annat med honom.

Incidenten med sparkarna sker i de absoluta slusekunderna, annars hade inte denna incident skett alldeles efter matchen.

Det är INTE en efterhandskonstruktion. Jag tycker inte heller att man ska käfta med motståndaren efter slutsignalen. Men ifall slutsekunderna var att en i motståndarlaget sparkar emot ens spelare, då tycker jag faktiskt att det är okej med konfrontation. Alternativt ifall man har en spelare som Brashear i sitt lag, då tycker jag att han borde åka dit och röja. Sådan där skit ska bort från hockeyn, och det är inte ett dugg konstigt att ledarna i Skellefteå blir förbannade.

Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Sven Sewage:

"tycker du att det ska vara tillåtet att sparka motståndaren med skridskorna i hockey?"

Självklart inte har jag påstått något annat? 

"tycker du att man är en dålig vinnare ifall man som ledare blir förbannad när motståndaren i slutsekunderna sparkar med skridskorna mot ens spelare?"

Ja efter matchen håller man käften och låter allt lägga sig, vill man ta upp något så finns det vägar för det, prata med domare efter matchen hur dom ser på situationen, är det ett grovt regelbrott kommer det bli anmälan av det.

Sedan är det roligt att se dina efterhandskonstruktioner. Varför är det Axelsson som Bert söker upp och gör gester till och hånar när det var Janmark som var inblandad bakom mål? Tycker verkligen inte att man som ledare ens ska ha en dialog med motståndarnas spelare speciellt inte när man vunnit.

Är det en slump att det alltid är Bert som är inblandad i dessa situationer?

Kommentera

Sv: Modo - Örebro

spud:

Jag tycker inte att det är konstigt ifall man ändrar dialekt efter att ha bott på en ort med annan dialekt, det är ganska så vanligt tror jag.

Så ifall någon av era motståndare sparkar ett flertal gånger med skridskorna mot en av era spelare i slutsekunderna, och så åker Brashear dit och "samtalar" med den killen efter att ni vunnit matchen, då är Brashear en dålig vinnare alltså?

Kommentera

Sv: Modo - Örebro
Sven Sewage: Så om man tycker som du, är det då okej att bete sig som en 5åring som fått lite mer godis än sin lillasyster? 

Hur tänker du om den påklistrade dialketen som tönten använder? 
Kommentera

Sv: Modo - Örebro

Rytter:

Jag tycker inte om dig heller, men kan ändå svara på enkla frågor från dig.

Jag har två andra frågor till dig:

tycker du att det ska vara tillåtet att sparka motståndaren med skridskorna i hockey?

tycker du att man är en dålig vinnare ifall man som ledare blir förbannad när motståndaren i slutsekunderna sparkar med skridskorna mot ens spelare?

Jag tycker nej på båda frågorna, bara så att du vet.

Kommentera

1644367 · »