1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

411952 inlägg · 4011 ämnen

Modo-Västervik

1987848 · » Till forumet


Sv: Modo-Västervik
Nucky:

Mmm same precedure every year typ 😔 Det sitter i väggarna med duttade, pass bakom ryggen och sånt. Ska inte måla fan väggen redan men jag är sjukt besviken på att det ska se lika ut varenda år på hemmaplan.
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Foppatofflan: Är inget hockey geni, men känns som att det är säkrast att bara dumpa mot 5 manna försvar. Även om man bara lyckas gröta till sig pucken hälften av gångerna så är det bättre än av bjuda på kontring när man tappar på blå.

Samt att vi fortfarande inte vågat stå upp i egen zon, varmt och skönt i Hansens knä.
+2
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
modomille: skulle vilja se Werner och LP ihop med Hagelin när han är tillbaka, så kan dom köra 300-kedjan som ifjol.
Alternativt sätta ihop LP och Werner med Jellvert, problemet då blir att vi har 2 centrar i samma kedja.

Känner dock att de kreativa spelare vi har måste få utrymme.
+1
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Nucky: ändå intressant att vi har så svårt för Västervik...samma sak ifjol. Man tycker att Björn borde ha hittat något motvapen...ser ingen förbättring från match till match mot Västervik.
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Rytter: Hägga ;) nej du har självklart rätt, werner passar bättre som center. Synd att Werner och Petterson får spela så lite.
+1
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Eller: Trodde det skulle bli fler sådana avblåsningar då dessa har kommit i tid och otid i de SHL matcher jag har sett. Det har sett småparodiskt ut eftersom domaren har blåst av trots att pucken inte har varit i närheten. Verkar som vanligt bero på vem som dömer, hur regeln tillämpas. Var säker på att denna regel skulle bli omtvistad, men verkar inte ha blivit någon "skandal" ännu.

Vissa övertolkar regeln, andra använder mer sunt förnuft (sitt spelsinne).
+2
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Rytter: Vi ska nog vara glada över 1 poäng, tyckte mig se en av Modospelarnas skridsko i målgården vid 3-3. Även om man inte hindrar målvakten kan domaren blåsa av spelet och dra ut tekningen ur zonen.
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
modomille:

Nej nej, Werner är bäst som center och kommer mer till sin rätt där. Vem skulle centra istället?
+1
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
J F K: Tänkte precis samma sak, blir lite för mycket brunkare i en kedja. Man borde kanske testa Petterson istället. Eller flytta ut Wernblom till kanten igen.
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
KB65:

Ja positivt att vi tar poäng och kommer tillbaka. Konstigt hur Västervik orkade stå emot 24-5 I skott sista två säger en del. Var ju inte så vi saknade chanser, hade ju ribbskott och frilägen som inte ville in. Tror många är färgade av första perioden där vi var usla, de två avslutande var inte lysande, men visst skapade vi lägen och hade kunnat ta 3p. Sedan offside målet är bara tråkigt, hade kännts bättre med 2p istället för 1p.

En sådan match som bara är att glömma.

Positivt att 3790 pers ser en match mot Västervik. Är ju ingen sexig motståndare direkt.
+5
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
wolper: Håller med.

Jag ser det ändå som något positivt att vi kunde plocka poäng trots en usel insats. Tråkigt att inte kunna bjuda hemmapubliken på en finare match. Mer än så lägger jag inte in i den här förstamatchen.

Hoppas att de kan lägga nerverna bakom sig nu och spela sin hockey mot Löven på måndag. Annars blir det jobbigt i fikarummet på tisdag...
+6
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gavelo: Det var en usel match från vår sida. Det är bara att glömma och gå vidare.

Men, visst finns det frågetecken. En sak jag funderade på är om verkligen Johan Forsberg ska spela i förstakedjan. Jag tycker att Olofsson får för lite spel från sina yttrar och därför ser jag mycket hellre någon annan än Johan där.
+2
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Nucky: Som sagt så har han en väldigt hög högsta nivå det har han visat, men tyvärr också en lite för låg lägsta nivå vilket han också visat.
Visst är ett slutspel mer eggande än en match mot Västervik, dock är det lite det som oroar varför man har svårt att vara på topp oftare och det är just det som definierar min beskrivning av honom, han är väldigt bra när han väl är påslagen men också riktigt svag när han inte är påslagen, beror det på ålder, motivation eller är han bara så som person?!

Jag hoppas såklart att han är som bäst i slutspelet för det är där det gäller men samtidigt så är våran målvaktskonstellation en oerhörd chansning enligt mig och tittar man på de lag som tagit steget upp tidigare säsonger så har deras förstamålvakter varit väldigt mycket bättre och jämnare än hanses.

Men karln har 54 omgångar kvar att motbevisa mig och det tar jag gärna.
+4
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gavelo: Tycker Hanses definitivt är bra nog. Glöm inte hur bra han var efter jul ifjol under grundserien, samt slutspelet där han var överlägset bäste Modoit.
Tycker det är typiskt honom, han är som bäst när det gäller som mest men är kanske ingen som kommer dra upp oss på en förstaplats och vinna serien. Det är han för ojämn för.
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Nucky: Jag är inte förvånad över att spelet såg ut som det gjorde 1-1,5 period, men att det egentligen såg lika illa ut 60 minuter tyder på att man inte ens lyckades med försöket att växla upp eller bara ändra matchbilden (om det var de man var ute efter tex.)
Resultatet var som jag skrev sekundärt, Modo kunde ha satt några skott och avgjort sedan länge, likaså Västervik, spelet med puck var oerhört dåligt och spelet utan puck skapade heller inga ytor för dom som hade eller skulle ha puck.

Sen är det naturligtvis ingen förlust man kan lasta Hanses för men han måste höja sin lägsta nivå om vi ska ha en ärlig chans att utmana om en SHl plats.

Jag tror dock att våra målvakter är de som inte kommer räcka till i ett eventuellt kval, alla andra positioner har vi lika bra som det sämre shl lagen på ett ungefär.
+1
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
NorrMod: Lite orolig över att spelet igår inte var bättre, framför allt uppspelen och försvaret.
Stundtals såg det EXAKT ut som ifjol med misslyckade uppspel som bromsar upp farten, och när forwards väl får pucken är man mer eller mindre stillastående.
Tror man var tagna av stundens allvar, och att det ändå var 2 veckor sedan senaste träningsmatchen.
Och detta jävla duttande med pucken, och blindpass bakom ryggen blir man fan tokig på.

Jaja, Individuell kompetens finns det i överflöd i truppen, så verktygen finns iaf.
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Tarasov: Linus P spelade J20 förra helgen och var inte på topp då så han skulle nog spela mera J20 för att komma i form
+1
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Tarasov: Håller med
+1
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gäsp:
Både Linus P och Norlinder skall in i laget tycker jag.
+4
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Johan Forsberg var lite blek, hade väntat mer, men hoppas han visar mer mot Löven.
+1
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
modomille: Lill Werner ska enligt mig inte lira med Sylwander och Hägga!
+1
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
wolper: Tycker att Johnson gör en bra match, man ser verkligen att han driver spelet mer den här säsongen. Jätte bra på tekningar som vanligt. Vi är verkligen skickliga individuellt, ingen matchar oss där. Men gäller att vi visar upp bättre lagspel om vi ska utmana om SHL.
+3
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Nucky: Hahaha..sant..
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
kulltorp: Ironin dog med Fucking Åmål’s födelse, har du inte lärt dig nåt?;)
+2
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gavelo: Jag ger aldrig upp tron på att ni klarar lite ironi även i eran gästbok. Men att blanda sig med er tro är som att kritisera islam...
+3
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
J F K: En match spelad, sansa dig.
+4
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Det största problemet med denna match är slarvet. Passningar som inte sitter på bladen, nonchalanta uppspel som Västervik kan bryta i mitten. Känns som det var premiärnerverna som satte käppar i hjulet idag. Nya tag på måndag!
+6
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Tre positiva saker och väga upp kvällen för mig.

Vi lyckas kvittera trots dåligt spel

Bra försäsong

Första året vi inte vinner första matchen i haserien (vad jag minns)

Detta är en vändpunkt. Kanske hamnar spelarnas fötter på jorden nu bara de inte drar en lång kurva nedåt. Haha
+2
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gavelo: Ja spelet var under all kritik. Speciellt uppspelen var katastrofala. Antingen så var backarna för långsamma med förstapassen eller så tog forwardsen bågarna fel och dom var inte tillgängliga för pass. Många gånger som ytterforwardsen var felvända när dom skulle ta emot förstapassen och då så bromsas uppspelen. Försvarsspelet var dåligt med, man räknade inte in bra och man väljer fel när man ska attackera puckföraren.

Det jag blir mest fundersam över är våra backar, dom som ska vara så spelskickliga. Det känns som dom saknar all typ av spelsinne. Dom är riktigt dåliga på att titta upp innan dom ska passa. Och dom tar väldigt lång tid på sig att passa, men det är också ytterforwardsen fel ibland.

Nya tag på måndag!
+1
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Om man ska tänka positivt från nått så varje år Modo startat säsongerna riktigt bra har det slutat riktigt uselt, kanske det här är nån vändning? Tycker dom gör en jävla dålig match men vafan, vi har sätt att dom kan på försäsongen.. 51 matcher kvar och jag tror på det här!
+4
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Eller: Ja, men det skulle inte ha varit upp till Hanses. Vi borde avgjort tidigare. Kanske är det bra att vi inte vann första matchen, men jag är rädd att försvarsspelet inte kommer att sitta oavsett.

Offensivt är vi förmodligen bäst i serien när vi är på tå, men det spelar väldigt lite roll när man också måste spela försvar ibland.
+1
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Dundee: Ja där gjorde Hanses sin första och enda Rembrandt i matchen.
+1
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
kulltorp: Grejen är att du och Modano alltid dyker in här med syrliga och ofta helt innehållsfria pikar exakt lagom då det går dåligt för Modo, det är trist, smaklöst och bara onödigt!

Dela gärna ut en syrlig pik någon gång då och då men att dyka in här och tro att man tillför ”humor” och ironi varenda gång Modo ligger under.
+8
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gavelo: Spelet såg ut som det man vant sig vid en fem sex säsonger.
Virrigt, uddlöst och så vidare...

Försvarspelet är ...som någon som försöker att sortera frimärken under en fläkt.
+6
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Dundee: Jag vet inte var jag skrev att det inte var offside...men jag ser att det är offside också.
Och jag är ju ironisk, när ni faktiskt fick ganska många chanser i PP..m n inte tog dem.
Men jag är gärna eran hackkyckling idag. Man behöver ngn att pysa ut på ibland..
+5
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Confusius: Jo, men det värsta är att vi spelar anfallsspel redan i försvarszon. vi spelar inte klart situationerna, utan vi jagar hänsynslöst utan tanke.
+2
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
J F K: Hej...Kulltpep här. Tråkigt att ni inte gillar min humor.
Vill bara trösta er med att det var en premiärmatch hemma med allt vad det innebär. Nerver mm..
Det ordnar sig för er. Ni kmr inte vinna ALLA matcher i år...
+2
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
J F K: Håller med dig, och är inte det minsta förvånad!

Vi går in i säsongen med 2 defensivt dugliga backar i Toby och Hedman, dom övriga är snällt sagt mindre bra i det arbetet.
Det går inte att bara anfalla sig till framgång, du måste ha en fungerande defensiv.
+4
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
4 fd. modospelare i västervik. satsar man på fel spelare i Modo.
+2
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Nucky: Resultatet är sekundärt, spelet var ett fiasko!
+5
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
wolper: Man känner igen sitt lag! Har vi sett det förut? Skit match......
+2
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
WarEvryPractice: Hahahah.
Skulle vara intressant att höra den linjedomaren försvara sig i efterhand.
-Men jag blinkade till just då..
-Så du menar att du blinkade till i 2s? Det kallas sova.
+3
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
WarEvryPractice: Det var nästan i paritet med utvisningen vi fick med oss när en Leksing snubblade över en linje!
+3
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
WarEvryPractice: Detta är anledningen varför man ska ha coach challenge.
+1
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Bad_Brett: Gillar Freddy som fan. Känns som en naturlig center, lika bra i båda ändarna. Tyvärr var Forsberg och Rosdahl iskalla 1-2 perioderna vilket lämnade honom helt ensammen.

Hedberg är så snabb i både fötter och huvud att hans lagkamrater inte hänger med, hans ”dåliga” pass är ofta geniala om de andra bara varit med på noterna.

Nog så. Längtar redan till Måndag.
Ps. Fjolårets lag hade aldrig fixat kvitteringen.
+10
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gavelo: Ja, det finns de som kan hockey i Timråboken, men Kulltpep är en pajas.q
+2
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
WarEvryPractice: Läs vad jag skrev. Även fast det var offside ska ej den pucken gå in.
+2
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
J F K: Varför inte videogranskning? det var ju offside
+2
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
J F K: dåligt modo idag och dundertabbe av
domarna..
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Dundee: offside
Uppladdat:

450x242-offside.png

+11
Kommentera

1987848 · »