1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481845 inlägg · 4079 ämnen

MODO vs Icebrakers

101432 · » Till forumet


Sv: MODO vs Icebrakers
Kärran:

Tror knappast att det händer speciellt många olyckor på uppvärmningen i NHL (där hjälm på hade kunnat hindra skadan).

Att NHL gör så är som sagt inget att stå efter men jag tror inte de är tvingade i NHL och då betyder det att de vill värma utan hjälm, så låt de göra det då. Dessutom har de nog så bra koll att de vet vad som händer. Det är ju trots allt deras eget beslut, och håll med om att det var roligare att se dem utan hjälm än med.
Kommentera

Sv: MODO vs Icebrakers
poffa:

Salle kanske bar upp tröjan bättre, så därför märkte jag inte att tröjan ej var så grann :-).

Jag märkte att det inte var någon hård uppvärmning, det med NHL vet du att jag vet, men tycker ändå att det finns en risk när det är så många puckar och spelare som rör sig. En del provade ju på att skjuta ganska hårt även på värmningen och med otur så kan en puck stuttsa illa. Det skulle ha passat bättre att de var utan hjälm när de åkte in på isen och deras namn ropades ut.

En sak till, för att man gör så i NHL så är det inget som säger att det är det rätta och bästa. En bra ändring i ES är att det blir spel med 4-4 i förlängningen, det tycker jag är bra att man tar efter NHL.
Kommentera

Sv: MODO vs Icebrakers
Kärran:

Följer du hockeyn i NHL så vet du att de stora stjärnorna aldrig har hjälm på sig på värmningen. I övrigt var det väl inte så mycket till värmning heller. De åkte runt lite, pratade lite, sköt ett skott, pratade lite osv.

Glömde du inte att Salle också hade Icebreakerströjan?
Kommentera

Sv: MODO vs Icebrakers
Är tillbaka på jobbet i Sthlm efter en trevlig helg i Ö-vik.

Jag var nämligen en av de som tagit sig till Kempis i lördags. Åkte på fredagen de ca 60 milen från Sthlm. Vilken värme! Men vad gör man inte.........

Efter en god natts sömn var man dock fit for fight igen. Matchen var helt klart värd att se. Jag har ju aldrig fått se Foppa, Näslund, Sedinarna, Sundström mfl live förut. Kul att se att man faktiskt tog i lite och kämpade ibland. Kul också att se Werner trycka in Foppa i sargen. Då var det många som drog på smilbanden. Samma sak när Foppa "kramade" A. Söderberg. Proffsens inlånade målvakt (jag ska inte försöka stava hans namn, ni vet vem jag menar....) tyckte jag gjorde ett bra jobb. Det var väl inget större fel på Riksman och Hirsch heller:-) Hirsch pratade jag lite med efter matchen. Himla trevlig kille! På det hela taget en kul match att se. Jag kommer gärna tillbaka nästa sommar om det blir en match då.

Träffade också Kärran här från HS. En mycket trevlig tjej!
Kommentera

Sv: MODO vs Icebrakers
Deas:
Zetterberg, Agu och Lind hade helt klart de fulaste tröjorna (Icebreakers) NHL-killarna hade sitt lags vita tröja, helsnyggt kan man säga.
Bra presentation av spelarna före matchen, men kanske man kunde ha tänkt ut ett lite bättre slut. Som vanligt så tackade lagen varandra, men lite tveksamt vart det när man skulle tacka publiken (det rann ut i sanden).

Hörde Sundström intervjuas på lokalradion och han lät besviken på att de kommit så lite publik.Håller med honom, visserligen var det väldigt varmt, men man tycker att det skulle sålts mycket flera biljetter i förköp, när våra stora stjärnor ställer upp. Vi får hoppas att man inte ett annat år plockar uppvisningsmatchen till någon ishall där intresset är större. Timrå hade över 4000 pers.

Kungen på isen var helt klart Foppa och ingen annan. Zetterberg vann möjligen tävlingen om de längsta håret och lite glänste han också. Roligast var det när Söderberg kämpade om pucken med Foppa, Peter omfamnade Antos så han nästan försvann vid sargen (en snäll form av tackling), båda skrattade gott efter kroppskontakten. Antos hörde till de som försökte spela ishockey. Backen nr 6 Enström gjorde en tuff insats mot de stora killarna, en framtidskille kanske.

Det var nästan så man fick ståpäls bara av att se ryggarna på spelarbänken av nr 21,24 och 19 sittandes tätt intill varandra.

Vad jag förstår så har NHL-killarna ställt upp för icebreakers goda sak i tre dagar, det tycker jag var helbra gjort.

Skönt också att det inte inträffade något i olycksväg, så någon blev skadad. Tänk ändå att NHLgänget plus de två inlånade spelarna inte hade hjälm på sig under uppvärmningen. Roligt för oss i publiken, men ej så klokt kanske.
Kommentera

Sv: MODO vs Icebrakers
samjo:

Ganska underhållande tillställning. Z bäst på plan sen foppa.
Kommentera

Sv: MODO vs Icebrakers
En typisk uppvisningsmatch där kroppskontakt verkade vara förbjuden och där proffsen hellre spelade snyggt än sköt i bra lägen. Det gällde också för MODO. Jag tycker ändå att vissa MODO-spelare visade framfötterna. Riksman var stabil och sprider mera lugn i försvaret än den yvige "fotbollsmålvakten" Hirsch. Jocke Lindström var pigg med fart under skridskorna. Kanske en dragning för mycket bara. Enström var en överraskning för mig. Han läste spelet bra och ville ha puck. Synd att inte Milo spelade. Honom hade jag velat se. Lehtinen var spelskicklig men kanske inte någon att luta sig emot i försvaret. Pierre Hedin visade att han blir bra även i vinter. Högardh hade några lägen men fick inte in pucken. Summa sumarum: ingen match att dra några slutsatser i från, men MODO hade bra intentioner.
Kommentera

Sv: MODO vs Icebrakers
Roligaste grejen från matchen var nog Werner som muckade med Foppa i hörnet och de höll fast varandra ett bra tag till publikens stora förnöjelse, hade det varit en riktig match hade de nog nästan kunnat kastat handskarna... ;)

Annars var det väl ungefär som en Allstar match, ingen kroppskontakt egentligen men en del kul finter och passningar samt några hyggliga målvaktsräddningar. Modo ledde faktiskt med 2-0. Riksman stod första halvan av matchen, och direkt efter bytet i mitten av andra perioden gjorde Foppa mål på Hirsch, bara ett par sekunder efter att Hirsch kommit in.

En detalj dock, såg både i dagens match och den mot Lada i torsdags att Hirsch köre med sin gamla mask och inte den kromade han haft på träningar och mot Berlin, nån som vet varför?
Kommentera

MODO vs Icebrakers
Ingen som har nån rolig info från "uppvisningsmatchen" mot NHL-lirarna? Någon som var där och såg den på plats dvs.

Jag har läst på Modos hemsida att Icebrakers vann med 5-4. Foppa 2 mål. Övriga mål gjorde Daniel Sedin, Modin och Zetterberg. Modos mål gjordes av Söderberg, Hedin, Lindström och Wennerberg.

Alternerade Hirsch och Riksman i modos bur även denna match? Vilken släppte in flest mål? Inte för att det har sådan stor betydelse egentligen. Jag antar att Icebrakers hade kunnat vinna med större siffror om dom velat. Det stod ju 5-2 till dem efter två perioder.
Kommentera

101432 · »