1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480548 inlägg · 4078 ämnen

Ny spelare?

387606 · » Till forumet


Sv: Ny spelare?
Martin S:

Helt rätt. Med Pirro som tränare så är det bättre att vi gnetar på med befintligt manskap. Hans spelsystem lämpar sig bäst för hockeyarbetare, inte lirare.

Men hoppas för faan att Modo gör sig av med Pirro till nästa säsong för vem vill se denna defensivhockey när Foppa och co. kommer hem? Inte jag iallafall! Dessutom tror jag att t.ex. Salle inte skulle acceptera Pirro en säsong till, då bryter han kontraktet.
Kommentera

Sv: Ny spelare?
Martin S: "Personligen är jag mycket nöjd att MODO inte gjorde ingen panikvärvning ala Leksand."

Jaså. Intressant.
Kommentera

Sv: Ny spelare?
Frisco: Personligen är jag mycket nöjd att MODO inte gjorde ingen panikvärvning ala Leksand. Jag tror ledningen var ganska överrens att om det skulle värvas så skulle det vara en kvalité spelare som skulle gå in i första line typ.

Helgens hockeytips: MODO vs Björklöven i J18. För första gången sedan MODO Cupen ifjol är Alexander Sundström och spelar i Kempehallen. MODO bör vinna matchen för att inte börja halka efter i jakten på en slutspelsplats(I BJSM har MODO fyra silver de senaste fem säsongerna).
Kommentera

Sv: Ny spelare?
Martin S: De har säkert varit och hört sig för lite där också. Ca 14 spelare innefattar nog honom också.
Kommentera

Sv: Ny spelare?
Dagens upplysning:

Sv: Hörde att Foppa kommer .... NR 22 30 jan 14:22

Meddelande

Nej inte detta säsong men nästa säsong kommer han hem
och spelar i Modo SM-Guld 2005.
Kommentera

Sv: Ny spelare?
Frisco: Undra om MODO försökte få hit Robban Nilsson? Han är mycket god vän med Tobias Enström....
Kommentera

Sv: Ny spelare?
knaskamilla: Har du ingen F5 knapp?
Kommentera

Sv: Ny spelare?
rådbjer:

Mundiarré, får man ont i halsen av det? Och blodsmak i munnen? För i sådana fall är det mycket troligt att jag drabbats av det.
Kommentera

Sv: Ny spelare?
Frisco: Och vad var det för fel på jenzas länk då... :-)
Kommentera


Sv: Ny spelare?
jenza: Jag håller med. Bara en "stjärna" hade varit tänkbart i mina ögon. En skicklig målskytt eller en offensivt duktig center var det enda som jag tyckte skulle kunna behöva och såna som är okontrakterade finns ju få av. Vi får hoppas att HJ och KH återkommer med defensivt storspel i fickorna samt att Werna mfl börjar producera enligt Henry Fords principer. Alltihopa lagom till slutspelet.
Kommentera

Sv: Ny spelare?
Kanske var det lika bra att fortsätta med det gäng vi har och strunta i nyförvärv som nu blev fallet.
Kommentera

Sv: Ny spelare?
knaskamilla: Jag har hört talas om mundiarré, kanske är det det du har drabbats av?
Kommentera

Sv: Ny spelare?
Lumber Jack: Hmm? Jag hoppas att Skägget endast sitter och njuter av sin sons hockey och dricker Pina Coladas i en privat loge därtillhörande.
Kommentera

Sv: Ny spelare?
NuMo:

Det är väl mest så att när jag inte har något vettigt att skriva så kan jag inte hålla mig ifrån att skriva ändå. När jag har något vettigt att skriva kan jag inte hålla mig ifrån att skriva det vettiga. Ja, och så det där med oneliners - kan väl inte jag rå för att alla andra är bra på att fylla ut sina onelinerinlägg så att det inte blir oneliners, fast det egentligen är det, medan jag inte kan sådant?
Kommentera

Sv: Ny spelare?
knaskamilla: Vad har hänt med dig egentligen? Det är ju riktigt trevligt att sitta och fördjupa sig i hockeyrelaterade inlägg från dig. Du har farit omkring som en löpeld i olika gästböcker och gjort samma sak. Vad hände med oneliners om hur tandborsten gick sönder och uppföljningar via bildbevis och frågetävlingar kring detta?
Kommentera

Sv: Ny spelare?
NuMo:

Jag kände faktiskt inte igen det, men när jag nyss gick in på modohockey.se kände jag igen ett inlägg härifrån där. Tänka sig.

Nåväl. Jag håller med dig. Det kan omöjligt finnas något nyförvärv att hitta nu som skulle vara skillnaden mellan slutspel eller inte slutspel för MoDo. Skulle sådana spelare finnas att hitta, borde de rimligtvis ha skrivit kontrakt med en sådan för ganska länge sedan. Nu är ju den värsta skadefaran dessutom över, för att det går att hitta någon som kan ersätta Svarten är ju lika troligt som att LIF vinner SM-guld i år.

Portello:

Vadå? Vad menar du? Jag förstår inte... ;)
Kommentera

Sv: Ny spelare?
NuMo: "Melander", det kanske verkar som ett nyförvärv om man läser det bokstavligt.
Kommentera

Sv: Ny spelare?
NuMo: Kan det vara så att Skägget sitter i stenhårda förhandlingar med Corson, lite vaga löften om att få spela med junior´o.s.v, och att bomben briser vid 15:45?
Kommentera

Sv: Ny spelare?
knaskamilla:
Nu var det Leksand jag syftade på.Du behöver inte göra dig dummare än vad du redan är ;P
Kommentera

Sv: Ny spelare?
knaskamilla: Du känner kanske igen inlägget, men jag tar det här också.kanske utan stavfel den här gången.

Jag skulle tro att Modo går in för att spela av säsongen efter bästa förmåga med det lag man har. Att Modo med hjälp av något nyförvärv skulle vinna SM-guld är uteslutet i alla fall. De spelare som nu lyft sig och tar ett eget ansvar för att laget skall göra rätt för sig, har redan visat att de är etablerade på den här nivån, strax under da allra bästa. Det har de visat i ett par säsonger redan. Vi ska alltså kunna klara av det här själva och som bonus kanske tom. ta oss vidare en omgång i ett slutspel.

Det är enligt min mening knappast värt pengarna att plocka in ett namn nu, om det inte är en spelare som vi kommer att han nytta av en eller ett par säsonger till åtminstone. Det finns fortfarande en outtagen potential hos många spelare i Modo, vissa har inte alls kommit upp i normal standard. Bästa exemplet av dåliga exempel är Wernblom.

Tar vi oss bara till ett slutspel så kan vi faktiskt överraska tror jag, om vi hinner få ihop ett fullt, ej så vingklippt lag. Förutsättningen för det ligger i att fortsätta spela efter de strikta riktlinjer som Pirro och Melander lagt ut. Disciplin och åter disciplin. Framgång föder framgång och med ett framgångsrikt spelsystem så kan man fortsätta att utveckla det till att innefatta ännu spetsigare anfallsspel, innan den här säsongen är slut.

Min största farhåga inför ett eventuellt slutspel är den totala brist på fantasi, beslutsamhet, mod och jävlar anamma i powerplay och i viss mån även i boxplay. Utan det spelet i bakfickan kan vi glömma ett lyckat slutspel helt och hållet.

Men som sagt, vi skall ta oss dit först och främst, men resten av säsongen spelar vi nog med det lag vi har, tror jag.
Kommentera

Sv: Ny spelare?
Portello:

Lule? Nejdå. Ni kanske missar slutspel, men jag tror inte att ni hamnar i allsvenskan.
Kommentera

Sv: Ny spelare?
knaskamilla:
Börjar vara överfullt med gamla lulingar i LIF nu. Undra om dom får spela i allsvenskan nästa säsong?
Kommentera

Sv: Ny spelare?
Portello:

Läste just detsamma i BIFs gb. Hihi. Roligt! =)
Kommentera

Sv: Ny spelare?
knaskamilla:
Från Leksands gb:
Sv: Robert Nilsson UT? och Jari Kaupila IN?


Nu har tydligen Jari Kauppila skrivit på ett 1,5 års kontrakt med Leksand, det uppger den finska tv-kanalen MTV3.
DIForever @ Stenhamra Idag kl. 12:42 Besvara Visa ämne
Kommentera

Sv: Ny spelare?
Kauppila på väg till LIF, om man ska tro AB (hur ofta SKA man egentligen tro AB?), och en kvinnlig luling kommer att få blunda varje gång det visas bilder från Leksands matcher framöver i serien.

Vad tror vi annars om värvningar? Har MoDo något bra på g, är de nöjda som det är eller finns det helt enkelt inte möjlighet att göra något annat än en dålig panikvärvning för tillfället (och kommer de isf att göra det)?
Kommentera

Sv: Ny spelare?
Den där Cereda vart det i alla fall inte, han trivdes visst bättre hemma.

www.tsn.ca/nhl/news_story.asp?ID=69026&hubName=

Vet inte om det löser några centerproblem, men SaiPas gamle tjeckiske räv Vladimir Machulda ligger ute som rykte för i stort sett alla lag som är på väg till slutspel i Finland (vilket SaiPa [f]inte[/f] är).

Någon som har finsk tv och sett karln får gärna förtälja lite mer om honom, ska man döma honom efter siffrorna verkar det ju vara en kille med fin arbetsmoral högt upp i åldrarna.

Men det är ju iofs lite längre till Övik från Villmanstrand, än till Helsingfors...

www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=6180
Kommentera

Sv: Ny spelare?
Hur går det med raggningen av nya spelare egentligen, det börjar att bli snålt om tid. Är det någon presskonferens utlyst, eller nått?
Kommentera

Sv: Ny spelare?
El Maco:

Jämarns, det är jag som har tappat kraften, alltså... ;) Grattis, förresten!
Kommentera


Sv: Ny spelare?
El Maco:

Nej, jävlar, det har du rätt i. Knepigt. Är det måntro GD som tycker att det är roligare om man inte KAN direktlänka till artiklarna, eller har jag tappat kraften?
Kommentera

Sv: Ny spelare?
knaskamilla: så jätteduktigt på att länka varu ju inte dårå.
Kommentera

Sv: Ny spelare?
Hittade en länk till en artikel om Kauppila i BIF-boken (eller, ja, egentligen var det bara en länk till GD, men jag har gjort den till en direktlänk, duktig som jag är...). Ska man tro den artikeln är det kört vad gäller den tilltänkta värvningen.
Kommentera

Sv: Ny spelare?
Martin S:

Han ingår fortfarnade i Ottawas ledning och innehar posten Director of Player Personnel. En liten presentation i länken.
Kommentera

Sv: Ny spelare?
Lumber Jack: Jobbar Hedberg fortfarande inom Ottawas organisation? Om så är fallet kanske man i första hand ska titta i deras farmarlag?
Kommentera

Sv: Ny spelare?
Frisco:

Det händer saker på kansliet tydligen. Big-bengt har skrivbordet fullt, dock ingen lapp med Burströms namn. Man har även satt fart på Stefan Öhman och Hedberg. Men det börjar bli sent.
Kommentera

Sv: Ny spelare?
Lumber Jack:

Man skulle kunna sammanfatta det med: time will tell. Eller också inte. Förmodligen får vi väl ingen av dem i vilket fall som helst, menar jag... Bettan? Ja, det är möjligt.
Kommentera

Sv: Ny spelare?
knaskamilla:

Jag sökte visdom och fann... förvirring.
Du menar Lulebettan kan jag tänka.
Kommentera

Sv: Ny spelare?
Lumber Jack:

Stod i ÖA att MoDo är ute efter Kauppila och Burström, fast bara Kauppila. Jag skumläste artikeln i morse och blev förvirrad, nyss läste jag den igen och är fortfarande nästan lika förvirrad. Kauppila bekräftar Hedin att man haft kontakt med, men Burström säger de sig vara ointresserade av - och Burström säger att han inte hört något från MoDo heller. Fast ändå är de ute efter honom. Eller hur det nu var...?

Rykten säger också att en viss lulesupporter av kvinnligt kön skulle ta det ganska hårt om Kauppila skrev på för MoDo,
Kommentera

Ny spelare?
Här sitter man mil från ära och redlighet med en lokalpress som följer ES som om det vore Division 6 mellersta Norrland eller nåt. Rykten gör i alla fall gällande via telenätet att Burström är en kandidat för att förstärka laget i värt hjärta, ev. skulle det ha stått något i ÖA. Hur pass mycket sanning finns dette rykte, ni som bor närmare hockeyns huvudstad?

Ingen direkt poängmaskin i HPK, men är väl åtminstone oskadad än...

2003-04 HPK SM-liiga 40 3 + 7 = 10. 26 min
Kommentera

387606 · »