1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480935 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1001064

Sv: MODO i Slutspel 2008 – Javisst, men När, var, hur?
Jag och Poffa har nu arbetat på en plan för hur slutspelslottningen skulle kunna bli mer intressant. (Lottning och lottning, förresten...är inte det fel ord?) Vi missade bägge fjolårets, men tydligen ska det ha varit lite fiaskoartat där tränarna på is skulle åka fram till den tränare vars lag de valde. För att verkligen utnyttja den där isgrejen har vi följande förslag:

- Snabbhet. Den tränare som är snabbast på rören får välja lag först. Det innebär förstås att det blir helt ointressant vilka som vinner serien, men det är smällar man får ta.

- Straffar. Den tränare som sätter flest straffar får en matchseger att använda i valfri omgång (kvart, semi eller final) under slutspelet. Kan vara lämpligt om laget inte kommer igång förrän det är för sent och råkar förlora fel match.

- Straffräddningar. Tränarna får turas om att vara målvakt. Den som släpper in flest puckar måste sedan ställa över sin bästa målvakt i en av kvartsfinalmatcherna.

- Byta utrustning på tid. Ungefär som i skidåkningen där man ska byta skidor när de byter åksätt, fast tränarna ska byta utrustning med...varandra. Den som är långsammast får bekymret att åka hem till sitt lag och berätta att de tyvärr måste spela en av kvartsfinalmatcherna helt utan skydd.

Det här går naturligtvis att vidareutveckla ännu mer också. Enligt rykten sker inte valen på is utan i studion den här gången, men till nästa år kanske?
Kommentera