1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

293312 inlägg · 3774 ämnen

Inlägg #1070781

Stor grabb nr 22?
I fredags hade jag det obehagliga nöjet att bevittna min morfars begravning. Anledningen till att jag skriver det här är för att hans moderklubb var Alfredshems IK (AIK) som sedermera blev Modo. Jag tror att han var stor grabb nr 22 i Modo. Allt enligt mina föräldrar och släktingar. Jag vet också att han gick gratis på hockeymatcher på grund av sin tidigare karriär.

I Kempehallen satt det ett antal fotografier från den tiden han spelade. Han var målvakt och hette Karl-Erik Öhlén men gick under smeknamnet "Fanis".

Så här i efterdyningarna av begravningen har jag försökt verifiera om han verkligen var nr 22 på Storgrabbslistan. Jag har dock utan framgång sökt genom internet. Allt jag har hittat är några undermåliga statistikredovisningar från åren han spelade (43-48). Inget annat. Nu brukar jag vanligtvis inte surfa på Modos hemsida eller hemsidor som har något med Modo att göra. Så mina framgångar har väl föga förväntat blivit små.

Jag kan berätta att han flyttade till Timrå efter sin karriär som målvakt och fortsatte som domare i både hockey och fotboll, där fotbollen hade en mer framträdande roll. Han blev sedan lärare inom Elprogrammet på gymnasiet i Timrå.

Allt jag hittat finns på länken som jag bifogar.

Som kuriosa kan jag berätta att blommorna på begravningen gick i Modos färger trots att den genomfördes i Timrå.

Är det någon i den här gästboken som vet vart jag kan hitta en förteckning över vilka som blivit stora grabbar i Modo? Risken finns väl att det inte finns något som heter Stor grabb inom specifika klubbar, men han var i alla fall något åt det hållet i Modo. Kan ni hjälpa mig?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Stor grabb nr 22?
Kerstin_k: I modo årsbok 07/08 så finns det en förteckning över modo stora grabbar och nr22 heter Karl-Erik Öhlén.
Kommentera

Sv: Stor grabb nr 22?
Kerstin_k: Mitt tips till dig är att kontakta MODO Hockeys kansli. De kan definitivt hjälpa dig, Vad jag vet finns det inget på nätet om Stora Grabbar i MODO.
Kommentera