1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

393146 inlägg · 3976 ämnen

Stor grabb nr 22?

2267367 · » Till forumet


Sv: Stor grabb nr 22?
Andr? Strandman: Måste bara få skriva hur kul det är att en gammal tråd leder till något fint. Hoppas du får dina bilder André
+1
Kommentera

Sv: Stor grabb nr 22?
Mikael Uhlin: Såg nu att du hade svarat. Du får jätte gärna mejla bilderna du har på Rudolf ”Rulle” Strandman om du ser detta. Vet att Håkan Nordström har arkivet av gamla foton så ska få lite bilder av honom också.Med vänlig hälsning,
André Strandman
+1
Kommentera

Sv: Stor grabb nr 22?
Andr? Strandman: Jag har inte varit inloggad på jättelänge och såg inte ditt meddelande förrän nu. Hon heter Lena Strandman och är dotter till Rudolf. Jag kan maila bilderna till dig
Kommentera

Sv: Stor grabb nr 22?
Mikael Uhlin: Ser att inläggen är ganska gammal men jag prövar ändå. Vad hette hon du fick låna bilderna av?
Är nämligen släkt med dessa 3 bröder Axel, Rudolf & Uno Strandman. Skulle vilja få tag på lite bilder från deras tid i Alfredshem/MoDo.
+3
Kommentera

Sv: Stor grabb nr 22?
Mikael Uhlin: Oj, det vore ju otroligt häftigt att få tag i. Själv har jag bara nått kort kvar från hans tid som aktiv. Jag tar tacksamt emot dom om du har möjlighet att fixa det.
Kommentera

Sv: Stor grabb nr 22?
Kerstin_k: Om du är intresserad har jag några scannade lagfoton på Alfredshem från 40-talet där din morfar är med. Det "nyaste" är från 1950. Fotona fick jag låna och scanna av en jobbarkompis som är dotter till en av de andra spelarna, Rudolf "Rulle" Strandman. Kabben Berglund var också med i laget (som spelare) på den tiden.
Kommentera

Sv: Stor grabb nr 22?
Frisco: Jo, det såg jag. Jag lyckades också hitta statistik från 43 till 48 på honom. Därefter är det mer osäkert. Jag vet inte heller när han flyttade ner till Timrå. Jag tror dock att det var lite senare än 48. Om jag inte är helt offside så tror jag att min mor var ganska gammal när det skedde, så kanske i slutet av 50-talet. Jag vet inte heller när han slutade att spela. Men statistiken (på sidan jag länkade och du nämnde) nämner honom sista gången 48.

Jag fick i alla fall reda på om det verkligen var nr 22 som han var och det är jag riktigt glad över.
Kommentera

Sv: Stor grabb nr 22?
Kerstin_k: Och på http://www.modohjerta.com/ ser man att han hade nummer 1 fast de exakta årtalen är inte riktigt säkerställda.

1. Kjell-Erik "Fanis" Öhlén, mv, 1945?-50?
Kommentera

Sv: Stor grabb nr 22?
Modoante: Där ser man! Då stämde det att han var nr 22. Tack så mycket för svaret.

Då har jag nått att vara riktigt stolt över, synd bara att det var i "fel" lag ;)
Kommentera

Sv: Stor grabb nr 22?
Kerstin_k: I modo årsbok 07/08 så finns det en förteckning över modo stora grabbar och nr22 heter Karl-Erik Öhlén.
Kommentera

Sv: Stor grabb nr 22?
Poffa: Aha, det är så illa. Det var lite det jag befarade. Tack i alla fall för svaret.
Kommentera

Sv: Stor grabb nr 22?
Kerstin_k: Mitt tips till dig är att kontakta MODO Hockeys kansli. De kan definitivt hjälpa dig, Vad jag vet finns det inget på nätet om Stora Grabbar i MODO.
Kommentera

Stor grabb nr 22?
I fredags hade jag det obehagliga nöjet att bevittna min morfars begravning. Anledningen till att jag skriver det här är för att hans moderklubb var Alfredshems IK (AIK) som sedermera blev Modo. Jag tror att han var stor grabb nr 22 i Modo. Allt enligt mina föräldrar och släktingar. Jag vet också att han gick gratis på hockeymatcher på grund av sin tidigare karriär.

I Kempehallen satt det ett antal fotografier från den tiden han spelade. Han var målvakt och hette Karl-Erik Öhlén men gick under smeknamnet "Fanis".

Så här i efterdyningarna av begravningen har jag försökt verifiera om han verkligen var nr 22 på Storgrabbslistan. Jag har dock utan framgång sökt genom internet. Allt jag har hittat är några undermåliga statistikredovisningar från åren han spelade (43-48). Inget annat. Nu brukar jag vanligtvis inte surfa på Modos hemsida eller hemsidor som har något med Modo att göra. Så mina framgångar har väl föga förväntat blivit små.

Jag kan berätta att han flyttade till Timrå efter sin karriär som målvakt och fortsatte som domare i både hockey och fotboll, där fotbollen hade en mer framträdande roll. Han blev sedan lärare inom Elprogrammet på gymnasiet i Timrå.

Allt jag hittat finns på länken som jag bifogar.

Som kuriosa kan jag berätta att blommorna på begravningen gick i Modos färger trots att den genomfördes i Timrå.

Är det någon i den här gästboken som vet vart jag kan hitta en förteckning över vilka som blivit stora grabbar i Modo? Risken finns väl att det inte finns något som heter Stor grabb inom specifika klubbar, men han var i alla fall något åt det hållet i Modo. Kan ni hjälpa mig?
Kommentera

2267367 · »