1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481266 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1181575

Sv: MODO Hockey - Brynäs 2009-10-01
MorganaLefaey: Människors omsorg över våra världsstjärnor i idrott är rörande.

I flera års tid har man hört från olika människor att Foppa borde lägga av, naturligtvis för hans egen skull, för han har ju inget att bevisa längre och det måste väl ändå vara bättre att dra sig tillbaks med en Pina Colada och räkna pengar i en hängmatta. Så att han slipper bli olycklig pojkstackarn.

Men Foppa han lyssnar inte. I stället väljer han att vara olycklig, kämpa och slita och lida "bara" för att få spela hockey.

Nu ställer sig även Boorken och håller brandtal i direktsändning. Foppa borde sluta. Han mår inte bra och han vet inte sitt bästa. Naturligtvis är det bara
Peters bästa man tänker på. Alla hockeyälskare som vill se Foppa spela är bara egoistiska och Peter måste lära sig förstå att bli lite ego själv. - Tänka på sitt bästa.

Fast hur tänker Peter? Han har hundratals miljoner kronor på bankboken och han har råd med de bästa läkarna i världen, vilka säger: - Det går bra Peter. Kör på! det värsta som kan hända är att du inte får ner foten i skridskon och då kan du bara prestera 90% av vad du vill.

Han åker världen runt för att tjacka skridskor, han åker fram och åter över pölen för att en läkare skall klämma på foten när det värker. I värsta fall opererar vi, glöm vårdköerna. I bästa fall smörjer de in foten i liniment drar på en ullsocka och säger. - Vila ett par veckor så kan du testa igen. Medan han vilar så spelar han en golfrunda med J-O och Brollan. Går ett varv på Café Opera. I puben står han och funderar. "Jag tror jag ringer och säger att jag vill vara med i Modos match i morgon. Vi får se. Bestämer mig efter midnatt."

Det är så synd om Peter Forsberg. Varför skall han spela mer? Han har ju inget mer att bevisa. Och visst har Boork rätt. Vi hissade ju upp tröja nummer 21 i Kempis tak för mer än ett decennium sedan. För oss modoiter så hade han redan då bevisat allt som behövdes. Han var bäst. Ö-Vik bytte namn till Foppaland, men inte fan slutade Peter att spela hockey. Hade han slutat då så hade han ju slutat helt skadefri. Vilken jäkla miss.

Samtidigt går min gamla mor med ledbruten rygg som vårdbiträde. Flera år kvar innan hon har råd att gå i pension. Borde hon inte sluta och tänka på sig själv i stället? Peter kan väl ta över hennes jobb. Några ryggproblem har han väl inte. Han har ju bara problem att knyta skridskorna så de sitter.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MODO Hockey - Brynäs 2009-10-01
NuMo: Du tror inte Foppa kan tipsa kära mor om hur hon knyta en korsett runt ryggen så att arbetsglädjen återkommer?
Kommentera