1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481327 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1181626

Sv: MODO Hockey - Brynäs 2009-10-01
MorganaLefaey: Jag tror inte det saknas mod eller kunskap hos ledningen, det som saknas är pengar, något som vi supportrar allt som oftast bortser ifrån när det handlar om värvningar. De flesta är ju överens om att Haydar vore ett bra förvärv, även freddan. Men han kan ju inte värva någon han inte har råd med.

Om vi tittar på MODOs trupp som kostar lika mycket som Luleås Brynäs skAIK, vart går pengarna? Jo vi har en stor tung grupp spelare, genuina MODOiter som har en alldeles för hög lön mot vad de presterar.

Det är inte Kristian Forsberg, eller Andreas Molinders fel att vi enbart gjorde ett mål igår, det är Svartens Salle Timander osv.. Vem i helvete tycker att Timmy är en bra PP back? Inte jag åtminstone, han har ett tungt skott visst, det får vi ju reda på varje PP då det smäller i sargen 3m från målet. Låt han vila så att han presterar bättre när pucken är i egen zon. Salle åker och åker men kommer ingen vart, Svarten han är bara på fel plats den stackarn. Men de är ju fortfarande habila ES spelare, men det är inte den kravbilden de ska ha på sig, de SKA vara våra stjärnor, Stjärnor gör inte 20-30 poäng på en ES säsong, stjärnor gör 45-60.

Så om våra spelare fick betalt mot vad de uträttar, skulle vi också ha råd med stjärnor.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MODO Hockey - Brynäs 2009-10-01
spud: Nu verkar det som om vi har haft högre spelarkostnad än Luleå, Brynäs, Skellefteå samt Timrå förra säsongen och även denna. Men som du säger så kostar nog vissa spelare alldeles för mycket bang for the buck.
Men att spara sig ur en kris och klaga på att publiksnittet inte är där man trodde är att bita sig själv i svansen och undra vad som skett.

En spelare av Haydars kaliber kanske är något man inte har råd, med den mängd publik man har nu, men om man börjar vinna lite så kommer intresset tillbaka och man kanske rakt skulle tjäna mer pengar än man gör nu. Problemet är väl att det inte finns någon garanti att man börjar skärpa till spelet om Haydar kommer.

Jag försökte inte säga att man skall skrota Horavas idé att köra Molinder i det powerplayet. Helt rätt att prova på något nytt då allt annat är kasst. Kunde helt enkelt inte bli värre, samt att det dessutom inte fanns så många att sätta in.

Hoppas verkligen att det här inte är susses sista säsong. Men Hasse, Hållberg, Tuokko, Molinder vore det nog inte fel att bli av med. Samt då kanske även Salle och Steen om de inte går ner i lön.
Problemet är väl att då kommer en ny säsong där man får så gott som helt nytt lag.
Kommentera