1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

330612 inlägg · 3870 ämnen

Inlägg #1205740

Sv: RE-building the future 2010/2011
Ett jättetidigt inlägg om nästa år:

Målvaktssidan:

Niklas Svedberg
???

Svedberg har kontrakt, jag förutsätter att Malek och Zacke inte får förnyat eller vill förnya. Ser gärna att vi tar in någon mentor till Svedberg, en kille som dels kan pusha honom men också lära honom.

Backar:

Mattias Timander
Daniel Sondell
Jens Westin
Alex Bonsaksen
Hans Jonsson (1+1?)

Fyra backar signade, varav två knappt har fjun på hakan. Hasse har väl 1+1 men jag tror han lägger av. Att signa upp Pikkarainen på ett långtidskontrakt (minst 2 säsonger till) måste vara prio ett för Freddan innan typ HV71 är där och snappar upp honom. Även Hållberg får gärna få förlängt om han ska fortsätta spela på denna nivån som han nuvarande håller.

Mojzis är juryn ute på fortfarande, mycket kommer att bero på hur han spelar resten av säsongen men det är väl han i den nuvarande backuppsättningen som är lättast att byta ut. Sen tycker jag Bonsaksen har visat på mycket bra saker på senare tid (även om han kanske inte varit direkt _bra_ vissa stunder) och jag vill gärna se han fortsätta utvecklas.

Sen har vi juniorer som Larsson, Persson, Zaar m.fl. som säkert vill vara med och leka.

Forwards:

Kristian Forsberg
Magnus Häggström
Per Svartvadet
Mats Zuccarello Aasen

FYRA forwards på kontrakt, det är ju helt larvigt. Men också väldigt bra då det är lätt att få till stånd förändringar. Spelare som det bör förlängas med är Niklas Sundström (duh) och faktiskt Morten Madsen. Han har en bra ålder och har visat upp sig bra.

Molinder, Enström, Tuokko och Steen får lämna klubben.

Skröder då? Om han blir bättre ju längre säsongen lider så ja, förläng med honom. Ska han fortsätta att lira halvhjärtat (igår var han ju faktiskt sämst på plan) så är det nog kanske bättre att kolla upp andra alternativ.

Niklas Nordgren SKA hem. Han känner för klubben, producerar bra i Schweiz och är 31 nästa år, vilket innebär att han bör kunna lira i minst tre år till, vilket är bra för vi behöver rutinerat folk även i generationsväxlingen.

Ser gärna att vi kollar i allsvenskan efter spelare, till exempel Pär Edblom som vi alla vet har spelat i juniorlaget. Att ha honom i en tredjekedja med till exempel Svarten och Madsen hade varit intressant. Storväxt och kan producera poäng. Jag är svag för sådana spelare.

Även juniorer som Adam Eriksson och Joakim Mattsson borde få en ärlig chans. Sen behöver det ju spetsas till lite, men det blir lite väl mycket namedropping om jag ska ta upp det också.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2010/2011
Nikki Nine: Undrar om någon från KB65 skulle kunna slå sig in i truppen. Läste någonstans att Mattias Karlin uttalat sig om Magnus Holm, i KB och tidigare J20, och att han skulle "lätt" gå in i ett elitserielag. Typ. Kanske något att kolla upp?

Annars kan man ju alltid hoppas att nästa års spets utgörs av dels Darren Haydar, om han inte får chansen av Avs, och dels av Zuccen, om han blir kvar. Så som han spelat i höst så lär han vara rätt eftertraktad av rätt många klubbar. Förhoppningsvis kan hans storlek avskrämma de flesta. (Jo, jag vet, den meningen blev lite lustig) :-)

Jo, Nordgren tillhör ju spetsen i nästa års lag också, precis som Nikki skriver. Han ser ju som en naturlig ledare i klubben framöver. Kanske ett kaptensval då Svarten lägger av?

Sedan lär det säkert dyka upp några tjecker, om Horava fortfarande är kvar. Vilket jag hoppas.

Kan bli en intressant trupp, om Freddan börjar jobba tidigt. Dock hoppas jag att han ser till lagets bästa och inte kontrakterar spelare för trogen tjänst. (Läs: Hasse, Skröder, Salle). Vi får som sagt se om Skröder skärper sig när Susse kommer tillbaka. Men visst känns det lite konstigt att förra säsongens poängligevinnare spelar så dåligt som han gör just nu. Slår man killar som Hlinka, Hlavac, Davidsson, Omark, Voutilainen i poängskörd, bör man kunna prestera även om man inte spelar med en Niklas Sundström.
Kommentera

Sv: RE-building the future 2010/2011
Nikki Nine: Jättetidigt inlägg, känns svårt att sia om nästkomande säsong då det är mer än halva säsongen kvar.

Hållberg/jonsson bör lämna in.
Tuokko,enström,molle likaså.
Steen har talang, skulle han få bättre omgivning så kan han säkert producera.

Tror oxå att det är viktigt att ta upp några juniorer och matcha in dom nästa säsong så vi har lite "egna" i truppen för framtiden.
Kommentera