1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482755 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1223206

Sv: RE-building the future 2010/2011
Salle: Kempe har inte den skalle det behövs. Han kan stanna där han är. Troublemaker^2.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2010/2011

2009-04-16 skrev jag sista gången i det manifest som modoiter.se skulle ligga bakom. Det blev aldrig klart eller publicerat då Modo Hockey tog tag i saker och ting och agerade på allehanda sätt. Många var vi som trodde att allting nu skulle ändras till det bättre. Men vad hände egentligen?

Ödmjukhet
Det här var ett av de ledord vi använde oss av. Modo Hockey som klubb var inte tillräckligt ödmjuk och hade en inställning till sponsorer och fans som fick en att nästan börja gråta. Modo såg sig själva som Guds gåva till Övik och ansåg att fans och sponsorer borde stå i rad för att hjälpa Modo.

Nu är då frågan om man ändrat sig på denna punkt. Mitt svar är "delvis". Man har blivit lite ödmjukare kring sponsorerna, men samtidigt har man inte fullt ut förstått vikten av att agera som att sponsorer och supportrar är kunder. Man kan göra mycket mer i relationer mot dessa två parter.

Mediarelationer
Gällande detta påpekades att ödmjukheten saknades. Modo agerade som ett grinigt barn och stoppade huvudet i sanden så fort man utsattes för kritik. Man hade heller inte speciellt bra kommunkationer mot supportrarna.

Här har Modo på något sätt gått från ena änden på skalan till den andra. Tyvärr missade man målet. Vi har i nuläget en sportchef som pratar och lovar alldeles för mycket ut mot media och supportrar. Vad Modo missat i den kritik som riktades var hur man förbättrar mediarelationerna.

Man har tolkat det som att man skall presentera varenda mail som Fredrik skriver gentemot agenter och spelare istället för att presentera nyheter och ta kritik på rätt.

Målvaktsfrågan
I slutet på förra säsongen värvade Modo Morrisson osedd, en värvning som visade sig bli en gigantisk flopp. Under våren värvade man Malek på inrådan från agenter och Miloslav Horava. Återigen visar det sig att man värvat en flopp. Man låter den dyra Malek sitta på bänken, samtidigt som man skickade Zacke till Sundsvall och låter Svedberg stå.

Svedberg har gjort en bra säsong, men har tyvärr ingen back-up som inspirerar och sporrar honom. Dessutom har man ingen duglig målvakt som kan stå och avlasta Svedberg. Här skulle vi tidigt skickat iväg Malek och sett oss om efter en ny målvakt. Men tyvärr verkar handlingsförlamningen som klubben haft även tidigare år gått i arv.

Övriga värvningar
Inför den här säsongen värvade Modo väldigt få spelare på forwardssidan och stod med enbart 12 stycken när säsongen började. Detta är en mycket märklig inställning till hur man hanterar en trupp, framför allt med tanke på hur mycket skador som en trupp utsätts för. Man ska också tänka på att Sundström redan var borta och inte skulle spela på ett par månader.

På backsidan har man också värvat väldigt konstigt och den enda lyckade värvningen över lag är Hannu Pikkarainen.

Hanterande av Marco Tuokko är också mycket märkligt. Väldigt tydligt påpekade Modo officiellt att man ville göra sig av med Tuokko, men inte lyckades. Hur kan man sedan begära att spelaren ifråga ska ställa upp, då man vet att man inte är önskad?

Tränarfrågan
Modo valde efter att ha haft en mesig coach i Harri Rindell anställa två relativt orutinerade namn, åtminstone orutinerade som tränare. Horava och Steen har sedan visat sig vara i princip lika flata i agerandet som Harri Rindell. Man ryter sällan, eller aldrig, till. Man tar nästan aldrig time-out förrän det är för sent och man väljer att köra på i samma kedjeformationer oavsett hur misslyckade de är.

Som exempel kan man ta matchen mot Djurgården hemma senast. Vid ställningen 0-2 eller 0-3 borde man tagit time-out och samlat trupperna. Frågat om spelarna verkligen vill spela osv. Se bara på hur Hardy reagerade. Då Modo gör 1-3 tar han direkt time-out och ruskar liv i spelarna och på så sätt ser han till att Modos kommande anstormning aldrig blev av.

Väldigt tydligt är det också att Steen och Horava inte törs agera då man ser hur spelare som Molinder hela tiden får spela på platsen bredvid Näslund och Svartvadet. Och även på hur Westin och Sondell får upprepat förtroende i alla situationer. Att de spelar 5 mot 5 är för mig inte helt konstigt, de är trots allt bland de sex-sju bästa backarna vi har, vad jag däremot inte förstår är hur de kan få speltid vid PP och i toppningar som t ex Sudden Death.

Sammanfattning
Modo har inte tagit till sig speciellt mycket av den kritik man fick i våras. Man har agerat på en del positioner, men rent sportsligt så är man fortfarande fast i samma hjulspår. Tränarna är för fega, spelarna för sega och ledningen för handlingsförlamad. Med andra ord är det snart dags att modoiter.se eller andra grupper stiger fram och ifrågasätter vad man håller på med. Samtidigt är det viktigt att vi kommer med lösningar på vad man kan och måste göra för att lösa den situation som vi är i.

Modo är på väg att gå från stabilt slutspelslag till ett allsvenskt lag. Detta är den skrala sanningen och klubben måste förstå detta. Man måste vara beredd att ta skitjobbet för att jobba sig ur den prekära situation som man befinner sig i, både sportsligt och ekonomiskt.

Heja Modo, eller nåt.

Kommentera