1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481446 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1235011

Sv: RE-building the future 09/10
NuMo: Jag ska inte säga att jag tycker att någon av våra hemvändares kontrakt är felaktiga, eftersom jag troligen har varit positiv till dem om man skulle göra en sökning på "Nalles" forumhistorik, däremot är jag nog lite tveksam till bilden av oss som svaga när det gäller löneutbetalningarna.

Ja, vi var svaga på den avdelningen när de flesta av våra hemvändare skrev på sina kontrakt och vi fortfarande spelade i Kempehallen inför 4 000 åskådare/match. Vi ligger dock inte i bottenskiktet längre när det gäller löneutbetalningar och vi har visat att vi har en dragningskraft på spelare som varit efterfrågade och som tidigare endast spelat i 100 000+ storstäder (Steen, Skröder, Tolsa). Vi lyckades dessutom locka hem spelare som varit lite tjuriga när de lämnat oss (Warg, Wernblom). Observera nu att jag inte bedömer deras spelmässiga utfall i MoDo, men jag vill påstå att MoDo på det sena 00-talet har skaffat sig en konkurrensförmåga när det gäller efterfrågade inhemska spelare som vi tidigare inte haft.

Frågan jag ställer mig är nog ändå om vi inte skulle kunna få mer bang for the buck genom god scouting av bortglömda 18-20-åringar i division 1-serier runt om i Sverige än om vi skulle flytta lönekuvert från en 37-årig Hans Jonsson till en fem år yngre back som inte har någon bakgrund i Ö-vik och ge denne förnyade 1+1-kontrakt? Vi har just nu en brist på utvecklingsbart ungdomsmaterial att fylla på med underifrån, något som väl åtminstone kommer att råda fram tills dess att årets TV-puckare når senioråldern.

För övrigt har Hasse varit helt ok så fort han utsatts för en antydan till konkurrens om sin plats i år.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 09/10
Björn W:

Scoutning av 18-20 åringar måste vi göra på ett mycket bättre sätt ändå oavsett vilken typ av kontrakt en spelare skrev 3-5 år tidigare.


Hasse skrev väl förlängning 2007 på 1+1. Felet i hans fall är väl då möjligtvis att man valde att förlänga med honom optionsåret, vilket kunnat spara några kronor. Men det var ju en bedömning man gjorde och vad kan vi annat än lita på det omdömet?

Det verkar ju ändå inte som att de dugliga spelarna i världen direkt står på kö för att spela i Modo, för då hade ju inte Hasse spelat i klubben nu.
Kommentera