1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481443 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1235018

Sv: RE-building the future 09/10
Wayne Gresky: Jag är säker på att man kalkylerar med det också, vilket i sådana fall innebär att man redan räknat in det i avtalsbilden.

Det klubben gör när man signar upp så pass bra hemvändare som det varit frågan om på så långa kontrakt är att förvissa sig om att de faktiskt avslutar sin elitkarriär i Modo i stället för någon annantans.

Vi har exeptionella spelare som fortfarande är exeptionella trots att de börjar bli till åren oc trots att de är både halta och lytta. Peter Forsberg är ett övertydligt exempel. Genom att ge dem ett kontrakt som sträcker sig strax över deras antagna motivationsgräns som elitspelare så ger man också tydliga signaler om en klubb som ger spelare i klubben en anledning att få klubbkänsla. En klubb som faktiskt inte bara tänker på kortsiktig vinning. på det sättet kan man i stället hålla nere lönerna för dessa hemvändare.

Vi får väl se hur Modo tänker när Sedinarna vill hem. Skall man ta dem för givet och hoppas att de tar en medelmåttig elitserielön för en elitseriestjärna, Eller skall de ha marknadsmässig lön (Om nu Modo har råd med det.), prövas mot marknaden vart eller vartannat år för att hitta rätt lönenivå.

Det blir ju spännande. Jag tror de flesta tar dem för givet, utan att reflektera över varför det förhåller sig på det sättet.
Kommentera